Uși finlandeze

Ușile funcționează ca o carte de vizită a oricărei camere, astfel încât toată lumea încearcă să aleagă modele de intrare și interioare frumoase și de înaltă calitate. În prezent, produsele fabricanților finlandezi sunt solicitate în rândul rezidenților din Rusia, datorită calității și fiabilității ridicate.

Ce este?

Producătorii de uși finlandezi se bucură de o reputație bine meritată în întreaga lume. Produsele lor sunt semnificativ diferite de omologii lor din alte țări, acesta este succesul lor.

Produsele finlandeze sunt caracterizate prin design multi-strat și o calitate excelentă. Datorită metodei unice de producție, produsele sunt caracterizate prin durabilitate și proprietăți bune de izolare.

Principala diferență dintre producătorii finlandezi este folosirea tehnologiilor unice:

 • Prezența pridvorului în partea centrală a ușii. Fringe este partea de margine care se extinde de la capătul produsului, formând astfel un unghi de joncțiune cu acesta. Este de asemenea numit margine cu un pliu. Această tehnologie a fost dezvoltată de finlandezi pentru a crea ușile practice și calde. Modelele cu un vestibul închis foarte strâns, care are un efect pozitiv asupra izolației fonice.
 • Accesorii mortise de o calitate excelentă asigură durabilitatea și fiabilitatea produselor în utilizare. Prezența fitingurilor încorporate vă permite să simplificați și să accelerați procesul de instalare. Mai mult, la fabrica din ușă se fixează încuietori de natură universală cu blocuri și balamale cu șurub. Clientul trebuie doar să aleagă mânerul ușii.
 • Buzunar pregătit vă permite să simplificați instalarea ușilor. Acesta este deja realizat la un unghi de 45 de grade, sub dimensiunea dorită a ușii. Placa reciprocă a încuietorii este deja construită în cutie, iar balamalele sunt încorporate.

Avantajele modelelor din Finlanda

Ușile finlandeze sunt solicitate în multe țări din întreaga lume, deoarece au avantaje incontestabile:

 • Aspectul luxos produsele nu vor lăsa pe nimeni indiferent. Toate modelele combină perfect calitatea excelentă și designul la modă.Versiunile cu un design strict se încadrează perfect în spațiul interior clasic.
 • Confort și ușurință de instalare. Indiferent de competențe, oricine poate instala ușile finlandeze. În fabricarea produselor din fabrica, este deja echipat cu toate elementele necesare, printre care balamalele, cârligele, dispozitivele de fixare și chiar găurile pentru șuruburi.
 • Greutate redusă efect pozitiv asupra duratei de funcționare a ușii finlandeze. Ele nu sunt predispuse la deformare și scăderea.
 • Rezistența structurală este de a utiliza scheletul intern al produsului, care este făcut din pin. Ușile nu sunt supuse deformării și, de asemenea, păstrează parametrii geometrici originali. Structura de pin este finisata cu placi din fibre de densitate medie (MDF).
 • Rezistența la umezeală ușile permit instalarea acestora chiar și în încăperi unde este posibilă o umiditate ridicată, de exemplu în baie sau în bucătărie.
 • Izolație termică și fonică excelente datorită ușilor cu mai multe straturi. Fiecare model include trei straturi principale: o foaie puternică NDF, un strat de aluminiu și o foaie furniruită.Ultimul strat este utilizat pentru izolarea fiabilă a aluminiului cu umplutură, care este utilizat ca polistiren expandat. Acest material de umplutură este un material ecologic.
 • Gamă largă de modele vă permite să alegeți opțiunea perfectă pentru camere diferite, având în vedere designul interior.

tipuri

Ușile producției finlandeze sunt prezentate de gama largă, inclusiv de diferite tipuri.

În funcție de locație, toate modelele sunt împărțite în mai multe grupuri:

 • interior;
 • balcon;
 • strada.

La cererea mare în rândul ușilor interioare este un model cu un sfert surd.

Ușurința de operare și instalare sunt principalele avantaje ale acestui tip de uși finlandeze.

Dacă pe baza structurii produselor, atunci Toate modelele pot fi împărțite în două grupe mari.:

 • ușile unice (pe baza unei singure frunze);
 • bivalve (compuse din două pânze).

În funcție de compoziție și formă, toate ușile finlandeze pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • lambrisat Modelele constau dintr-un cadru de umplere și de transport. Ele pot fi atât masive, cât și cu un cadru. Cadrul poate fi completat cu modele texturate sau forme tridimensionale.Este produsă în principal din lemn masiv. Ca umplere poate fi folosit ca un copac, și o combinație de lemn cu fibre. Producătorii folosesc numai specii de lemn scumpe.
 • neted ușile includ mai multe elemente. Baza modelelor nu are protuberanțe și nu este glazată. Polistirenul expandat este folosit ca umplutură. Pentru a oferi confort și ușurință în timpul funcționării, producătorii finlandezi folosesc un strat de umplutură de fagure.

În funcție de tipul finisajului, toate modelele de uși finlandeze sunt împărțite în următoarele grupuri:

 • furniruit;
 • laminate pentru lemn;
 • pictat.

În funcție de prezența sau absența unui înlocuitor, ușile pot fi surd sau cu inserții.

O varietate de forme și culori vă permite să alegeți o opțiune, luând în considerare preferințele personale.

dimensiuni

La începutul lucrărilor de construcție este necesar să se determine dimensiunea ușilor instalate. Modelele finlandeze sunt realizate pe un sistem modular, care are un pas de 10 centimetri. Măsurarea trebuie efectuată cu cutia.

Ușile destinate utilizării în exterior trebuie să includă elemente de bază și un prag. Astfel de modele sunt fabricate în versiunile M9 sau M10, în timp ce dimensiunea deschiderii este de obicei de 90x210 cm sau de 100x210 cm. Pentru alegerea opțiunilor de interior, producătorii oferă o gamă mai largă. Modelele variază de la M7 la M10, în timp ce înălțimea rămâne neschimbată și este de 210 cm, iar lățimea poate fi selectată de la 70 la 100 cm.

Printre modelele moderne există opțiuni care au o înălțime mai mică decât standardul. Acesta poate varia de la 207 la 209 cm. În special pentru băi, sunt produse uși cu o înălțime de 190 cm, în timp ce lățimea poate fi de la 70 până la 90 cm.

Dacă deschiderea ușii nu este corect măsurată, baza produsului este mai mică decât este necesar, atunci această problemă poate fi rezolvată cu ușurință prin tăierea muchiei inferioare.

Avantajul ușilor finlandeze este că dimensiunea lor poate fi ajustată dacă este necesar.

De asemenea, companiile moderne oferă posibilitatea de a comanda uși conform dimensiunilor individuale.

materiale

Producătorii finlandezi folosesc materiale diferite pentru a răspunde cerințelor tuturor potențialilor clienți.Fiecare opțiune este caracterizată de durabilitate, fiabilitate și calitate excelentă.

 • Modele din oțel adesea ales ca usi de intrare. Ele sunt ideale pentru depozite, garaje sau diverse clădiri de valoare tehnică.
 • Modele din lemn sunt foarte solicitate, deoarece sunt caracterizate nu numai de un aspect frumos, ci și de o viață lungă de serviciu. Ușile din masivul unui copac arata frumos în interioare diferite. Ele sunt ideale pentru decorarea caselor de țară sau a cabanelor.

Adesea, în fabricarea ușilor finlandeze utilizate de pin. Se distinge prin culori de înaltă calitate, atrăgătoare, textura interesantă și o durată lungă de viață.

 • O atenție deosebită merită produse din plastic (PVC). Acestea se caracterizează prin ușurință și varietate de culori. Designerii oferă opțiuni de lux folosind o varietate de culori luminoase. Multe modele sunt completate de inserții de sticlă, ceea ce va permite o mai mare luminozitate în cameră.

culoare

Alegerea performanței de culoare a ușii joacă un rol important în spațiul interior.Culoarea corect selectată va permite să aranjeze cu îndemânare alinierea accentelor de culoare.

Un număr mare de modele fabricate de producătorii finlandezi sunt prezentate în culori pastelate. Modelele albe se caracterizează prin versatilitate, deoarece ele arată întotdeauna elegante, indiferent de stilul ales. Acestea pot fi instalate atât acasă, cât și în zonele publice.

Standardul finlandez este modelul cu zăpadă albă. Ele vor adăuga eleganța stilului clasic. Ele pot fi folosite pentru birouri, diverse instituții și, bineînțeles, pentru o casă sau un apartament. Dacă te obosesc de culoarea albă, atunci poți să-l pictezi singur în orice altă culoare.

Pentru designul biroului este alegerea ideală de culoare gri. Aceste uși sunt interesante să se uite la soluții de design extraordinare. Ușile din lemn, realizate în nuanțe naturale, arată frumos și impresionant. Producătorii folosesc adesea pin, cireș, stejar sau nuc.

Unele modele sunt fabricate din plastic sau laminat. Particularitatea lor este că imită textura lemnului de diferite specii.

Opțiuni interesante și elegante, cu nuanțe precum nuca italiană, wenge de cireșe, stejarul ușor sau piulița milanilor.

desen

Cele mai multe uși finlandeze sunt realizate într-un design restrâns. Ei atrag atenția asupra gravității liniilor. Multe modele sunt disponibile în alb. Opțiuni foarte frumoase și elegante cu sticlă. Aceste usi vor ajuta la decorarea camerelor de dimensiuni mici, care primesc putin soare.

Pentru a încorpora un interior rafinat, armonios, merită să alegeți culorile ușilor pentru a se potrivi cu culoarea podelei. Pentru camere spațioase, puteți utiliza jocul de contraste, dar apoi ușile ar trebui alese pentru a se potrivi cu mobilierul sau pereții.

Ușile interesante și neobișnuite arată cu inserții, acoperite cu piele naturală sau kozhzamom.

Pentru întruparea unui stil unic, puteți alege opțiunile cu o suprafață lucioasă sau mată.

Cum sa alegi?

Pentru a alege ușile finlandeze de înaltă calitate și elegante, trebuie să urmați câteva recomandări din partea experților:

 • Înainte de a cumpăra, merită o privire atentă asupra produsului. Amintiți-vă că pentru a transporta ușile trebuie să fie ambalate.Prezența ambalajului reprezintă o garanție că ușile nu vor fi deteriorate în timpul livrării.
 • Trebuie să verificați echipamentul pentru a vă asigura că tot ce aveți nevoie este disponibil. Lacatele trebuie să funcționeze, iar accesoriile - o calitate excelentă.
 • Înainte de a cumpăra un anumit model, trebuie să știți dimensiunile cadrului ușii pentru a evita problemele legate de instalarea ulterioară. De obicei, extinderea deschiderii nu necesită investiții financiare, însă procesul în sine este foarte zgomotos și praf.
 • Pentru a distinge originalul de un fals, acordați atenție prezenței așa-numitului "aflux". Această muchie mică vă va permite să ascundeți mici defecte care pot apărea în timpul instalării produsului.
 • La alegerea ușilor finlandeze este necesar să se măsoare grosimea pereților în care va fi instalat produsul. Culoarea modelului trebuie aleasă în funcție de direcția de stil a camerei. Decideți la ce material va fi făcut ușa și ce tip va fi cea mai bună soluție.
 • Asigurați-vă că cereți vânzătorului să obțină un certificat de calitate a produsului pentru a evita contrafacerea.
 • Pentru o cabană, o casă de țară sau o casă privată, merită luate în considerare ușile cu zăpadă albă, ele arătând perfecte în combinație cu textura și soluțiile de culoare ale lemnului.

Interioare frumoase

Ușile cu alb ușa sunt versatile, deoarece armonizează frumos cu diferite interioare. Ușile interioare albe sunt combinate perfect cu pereții de nuanță gri și de culoare brun deschis. Dulapurile albe, un șemineu, un candelabru și covorașele sunt prezentate în aceeași culoare. Ușile de culoare albă de zăpadă oferă spațiu în cameră. Camera pare mai spațioasă și mai deschisă.

Adăugați în interiorul dormitor prospețimea și frumusețea vor ajuta la ușile cu panouri din pin masiv. Textura naturală se caracterizează prin simplitate și frumusețe naturală. Usile usoare maro sunt perfect combinate cu zidurile de zapada si mobila moale, creand o atmosfera de confort si comoditate.

Ușile finlandeze care imită textura lemnului sunt combinate frumos cu laminatul din lemn natural. Un model interesant va diversifica interiorul livingului. Usile usoare maro armonios arata intr-un ansamblu cu mobilier negru, restransa si stricta.

Veți afla mai multe despre modul de alegere a ușilor finlandeze în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor