Uși franceze: caracteristici și beneficii

Pentru a da lumina camerei și farmecul sofisticat, puteți utiliza un tip special de ușă. Acest articol vă va spune despre ușile franceze, caracteristicile și avantajele acestora.

Ce este asta?

Ușa franceză - tipul de construcție, caracterizat prin glazura maximă. Odată ce astfel de uși se aflau în casele bogate din Franța. Au împărțit un living și o terasă (terasă confortabilă). Așezați în cameră, oamenii puteau admira grădina pitorească înflorită, fântânile și căile verzi. Designul păstrează o linie fină, umplând camera cu lumină naturală și dând interiorului o sofisticare.

Astăzi, stilul francez este disponibil pentru toată lumea. Astfel de uși sunt folosite atât în ​​apartamente, cât și în case de țară. Acestea pot conecta camera de zi cu bucătăria, oferă vederi spre balcon sau pot merge pe terasă.

Deseori acest tip de construcție a ușii este instalat complet cu ferestre franceze.

Acestea din urmă au un design similar și ocupă spațiu de la tavan până la podea. Astfel de soluții de design permit nu numai să facă camera mai strălucitoare, ci și să creeze o lumină unică și un sentiment de spațiu.

demnitate

Ușile moderne franceze nu sunt doar frumoase, sunt funcționale, practice și au multe avantaje:

  • Stil. Astfel de modele fac situația mai originală, subliniază demnitatea camerei. Ușile franceze arată grozav în orice interior. Ele se pot potrivi armonios cu clasicul, cu stilul modern și chiar cu tehnologia hi-tech. Multe variații ale vitrajului și nuanțelor profilului simplifică selecția, permițându-vă să găsiți opțiunea potrivită pentru fiecare caz.
  • Efect vizual Ușile translucide nu numai că umple camera cu lumină. Extinde vizual spațiul, creează efectul lipsei de limite.
  • Confort de funcționare. Aceste uși nu sunt mai puțin convenabile decât modelele convenționale. În plus, puteți alege orice tip de deschidere potrivită pentru interiorul dvs.
  • Functionalitate. Ochelarii pentru astfel de uși sunt realizați conform unei tehnologii speciale. Ele se caracterizează prin rezistență ridicată, pot rezista la sarcini grave, fără să creeze chiar fisuri. În acest caz, modelele franceze sunt disponibile în două versiuni. Ușile "rece" protejează numai de curenții de lumină și de praf. Modelele "calde" sunt echipate cu proprietăți excelente de izolare termică și termică.

Există doar două dezavantaje la ușile franceze. Primul este nevoia de îngrijire regulată. Praful este adesea depus pe suprafețe de sticlă, amprente și alte murdărie apar. Cu toate acestea, uneltele moderne specializate vă permit să curățați sticla în câteva minute, fără a face nici un efort.

Al doilea dezavantaj este un preț destul de ridicat. O astfel de achiziție nu poate fi numită buget. Deși dacă cumpărați ușa cu un calcul de mai mulți ani, atunci acest minus nu devine atât de semnificativ.

tipuri

Ușile franceze pot fi împărțite în mai multe tipuri:

  • Intrare. Ca intrări, astfel de construcții sunt adesea folosite de proprietarii de case de țară. Această tehnică vă permite să vă bucurați de vederea naturii fără a părăsi casa, creează o atmosferă unică și permite razele soarelui să intre în cameră. Pentru siguranța suplimentară în acest caz, este instalată o cheie de blocare a ușii.Uneori fiabilitatea este îmbunătățită de un grătar decorativ care coboară noaptea.

Modelele de intrare sunt strânse, sunt din fibră de sticlă. Aspectul produselor se dovedește a fi frumos și modern. În același timp, este asigurată o protecție fiabilă împotriva zgomotului excesiv și a conservării căldurii. În plus, materialul sintetic este rezistent la schimbări de temperatură și umiditate.

Nu se deformează și nu-și pierde atractivitatea de mai mulți ani.

  • Ușile spre loggia. Proiectele ușilor franceze care se deschid pe o loggie sunt similare cu ușile de intrare. Sunt fabricate din aceleași materiale și aceeași tehnologie. Rezistența și izolarea termică a modelelor de balcon sunt la un nivel decent. Și apariția lor este capabilă să transforme camera dincolo de recunoaștere.
  • Interior. Ușile care separă interiorul sunt de obicei din sticlă și lemn. O astfel de performanță arată deosebit de elegantă și sofisticată. Alegerea unor astfel de uși este adecvată în orice locație, dar această opțiune este deosebit de reușită pentru decorarea încăperilor mici.

desen

Datorită designului, ușile franceze sunt împărțite în:

  • Swing. Ușile clasice franceze - modele swinging. Ele sunt ideale pentru săli spațioase, sunt ușor de instalat și aspect elegant. În ceea ce privește orientarea stilistică, această opțiune se va potrivi perfect interiorului clasic, Provencei romantice și modernității originale.

De obicei, structurile swing sunt instalate în camera de zi. Plitele deschise larg deschise creează un confort deosebit și vorbesc despre gustul impecabil al proprietarului casei.

  • Alunecare. Această vedere este folosită în interioarele moderne. Proiectările culisante sunt originale și elegante. În plus, ele vă permit să economisiți spațiu util, deoarece nu necesită spațiu suplimentar pentru a deschide ușile (spre deosebire de ușile balansate). În acest caz, atunci când deschideți panza se alunecă ușor lateral, fără a face zgomot. Dacă ușa are mai multe aripi, ele se pot "dispersa" în direcții diferite.
  • Plierea. Acest soi se deschide și se închide, plutind ca un acordeon. Această opțiune economisește și spațiu prin zonarea neobișnuită a unei încăperi. Ușile pliate aproape complet eliberează ușa, ceea ce sporește confortul funcționării lor.

Astfel de modele se potrivesc bine cu stilul Provence, arata original in stiluri moderne si mixte.

Alegerea designului

Există multe opțiuni pentru proiectarea ușilor franceze. Puteți alege opțiunea cu mici "ferestre" sau cu o singură foaie de sticlă care ocupă întreaga zonă a structurii. Alegerea inițială va fi un model cu o combinație de ferestre mari și mici.

Paharul în sine poate fi complet transparent. Aceasta este versiunea clasică. Dacă doriți să creați o atmosferă mai intimă, alegeți o ușă cu ferestre maturate sau colorate. Și vitraliile și diverse modele pot transforma structura ușii într-o adevărată operă de artă.

În ceea ce privește profilul de culoare, nu există nici o restricție. În mod tradițional, culoarea ușilor franceze este albă. Modelele realizate în această culoare arată deosebit de blând și aerisite. Cu toate acestea, dacă doriți, puteți alege o altă opțiune.

Nuanțele de lemn natural (tonuri de culoare bej, lumină și întunecată) se vor potrivi bine interiorului clasic. Pentru designul în stilul Provence, puteți alege o ușă cu un profil albastru deschis, palid verde sau gri deschis.

Direcțiile moderne permit o culoare contrastanță neagră, metalică și chiar strălucitoare. Totul depinde de stilul interior și preferințele personale.

Despre ce perdele puteți alege pentru decorarea ușilor franceze, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor