Lanțuri de ușă: variații și metode de instalare

 Lanțuri de ușă: variații și metode de instalare

Protejarea casei de intruși cu ușile puternice și încuietori robuste este crucială. Cu toate acestea, din când în când, ușa va trebui totuși să fie deschisă. În acest moment, corectitudinea alegerii lanțului, alfabetizarea instalării sale se află în prim plan.

Caracteristici speciale

Odată ce lanțurile ușilor au fost folosite foarte mult, aproape în fiecare casă. Acum, după o uitare lungă, ei se confruntă cu o renaștere reală. Aceste produse rezolvă cea mai importantă sarcină: vă permit să discutați cu persoane din afara ușii, în timp ce împiedicați intrușii să intre în incintă. Uneori nu reușesc să ajungă la ușa ușii, așa că trebuie să te uiți la vizitatori.

Lanțul de pe ușă este convenabil când copiii mici locuiesc într-un apartament sau casă.

Chiar și în ultimul secol, astfel de lanțuri au fost plasate în apartamentele tuturor caselor care nu erau servite de portari. După ce ați deschis poarta, nu puteți vorbi numai liniștit cu oamenii care stau pe scară, ci trimiteți și primiți diverse corespondențe, lucruri mici. Aceleași funcții sunt implementate cu succes de lanțurile moderne. Designul lor nu a suferit modificări semnificative. Singurele excepții sunt opțiunile cu un studiu de design atent. Tipul clasic de lanț este un capac, în această variantă o margine este lipită de elementul de fixare prin care se înșurubează cadrul ușii.

În plus, lanțul de cârlig utilizează un cârlig introdus în canelura unei părți speciale plasate pe panza. Într-o configurație cu buclă, lanțul obișnuit de metal este înlocuit cu o bucla, la capătul căruia este prevăzută o minge. Nu se recomandă utilizarea unei astfel de realizări a inginerilor moderni. Protecția împotriva atacului, chiar dacă este apărată cu încăpățânare, este puțin probabil să dureze până la sfârșitul apelului către poliție. Nu se știe, cineva va avea timp să sune acolo înainte ca bandiți să se grăbească înăuntru?

Ce trebuie luat în considerare la alegerea și instalarea unui lanț

În primul rând, spre deosebire de convingerea populară, utilizarea pe scară largă a ochilor și a interfonurilor nu ne permite să tratăm cu ușurință alegerea lanțurilor. După ce ați cumpărat primul produs disponibil, puteți suferi mult timp din cauza consecințelor unei astfel de decizii. Dacă materialul principal al construcției este din oțel puternic, atunci acest lucru garantează o protecție suficientă. Specialiștii au reușit să asigure că deschiderea foii de ușă nu mai este de 5 cm, așa cum a fost în trecut, dar 15 cm (acest lucru ar trebui, de asemenea, clarificat). Asigurați-vă că acordați atenție caracteristicilor de proiectare ale lanțurilor.

Mecanismul de protecție poate fi pus atât pe un lemn, cât și pe o ușă metalică. Este important să rețineți că atunci când instalați un lanț pe o structură metalică, va trebui să selectați culoarea metalului. În caz contrar, va exista un sentiment neplăcut. Cu partiții din lemn mai ușor. Ele pot fi completate cu accesorii de orice umbră fără nici cea mai mică îndoială.

Lanțul va evita deschiderea completă a ușii, dar îl va lăsa întredeschis. Apariția unui spațiu între foaie și cadru va permite atacatorilor potențiali să-și prindă mâinile, să reseteze constipația și apoi să intre ușor înăuntru.Prin urmare, de la bun început este necesar să decideți cum să faceți instalarea lanțului cu mâinile tale sau cu ajutorul profesioniștilor în mod corect. Marcând locul în care va fi pus, aflați imediat dacă va fi suficient de sigur. Aici trebuie să fim atenți la direcția de deschidere a ușii.

Atunci când panza la deschidere intră în casă, este mai bine să atașați lanțul la cadru. Fixarea pe carcasă nu este permisă! Construcția reciprocă este fixată pe panza. Se verifică, în acest caz, că în cazul deschiderii ușii, va apărea doar un astfel de spațiu care nu permite împingerea mâinii. Ar trebui să ia în considerare modul în care lanțul va fi îndepărtat atunci când ușile sunt bine blocate.

Dacă o instalați pe ușa care se deschide spre exterior, locația elementelor este inversată. Lanțul propriu-zis este plasat pe panza, iar elementul de contur este setat pe cadru.

Ordine de lucru

Pentru a pune lanțul pe ușa de fier, trebuie să gătiți pe lângă modelul însuși:

 • elemente de fixare;
 • șuruburi sau șuruburi cu lungimea de 30 cm;
 • șurubelniță;
 • creion de construcție (sau un marker obișnuit).

Începeți prin aplicarea unității principale la uși. Va fi nevoie de un creion care să marcheze punctul de instalare al șuruburilor sau șuruburilor. La peretele despărțitor din metal - exact în partea opusă părții instalate, fixează șina de rulare.În acest moment, un punct este marcat pe pânza unde va fi plasată piesa. Acesta trebuie să fie înșurubat cu grijă, altfel finisajul va fi deteriorat.

Acum doriți să închideți ușa și să evaluați modul în care funcționează totul. Șuruburile, care sunt utilizate pentru montarea lanțurilor pe ușile din oțel, trebuie să fie realizate din metal puternic. O altă cerință esențială pentru ei este o grosime mare.

Ambele puncte sunt legate de asigurarea forței structurii - altfel nu va proteja împotriva criminalilor.

Recomandări suplimentare

Nu este de dorit să selectați un lanț cu lungimea de 34 cm - acest produs este mai decorativ decât asigurarea unei securități reale. Zece centimetri de clearance-ul este deja o limita rezonabila. Este necesar să se aplice numai furnizorilor de încredere și organizațiilor comerciale. O ușă metalică care se deschide în interior poate fi echipată fie cu un capac, fie cu lanț articulat. Dacă panza atunci când deschiderea iese în afară, este permisă utilizarea numai a opțiunilor de blocare.

  Cel mai bine, atunci când lanțul de ușă este comandat cu ușa, deoarece atunci produsul este mai ușor de fixat. Dacă doriți să creați un mediu original, comandați fabricarea de lanțuri, realizate în formă de încuietori, chei și alte detalii de proiectare.Vindecarea este realizată prin decorarea sculpturii sau prin îmbătrânirea artificială. Se recomandă utilizarea modelelor care au certificate de calitate și certificate de garanție. În acest caz, va exista mai puține probleme cu înlocuirea produsului atunci când se detectează un defect.

  Consultați videoclipul de mai jos pentru sfaturi privind instalarea lanțului ușii.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor