Alegerea accesoriilor pentru uși

Cea mai presantă problemă a apartamentelor moderne de dimensiuni mici este economisirea spațiului util în spațiile rezidențiale. Utilizarea modelelor ușilor interioare pliante ca o alternativă la lenjeria tradițională a ușii cu balamale are o serie de avantaje, permițându-vă să economisiți încăperi de la "zonele moarte" inutile. Aceasta este singura modalitate de a aranja mobila mai confortabil. Accesoriile special concepute pentru modelele pliabile, care diferă de cele obișnuite, pot asigura funcționarea convenabilă a structurilor ușii realizate din mai multe elemente secționale.

Caracteristici speciale

Nu este recomandat să instalați un tip de structuri ușoare pliabile pe deschideri largi, așa cum nu ar trebui să faceți acest lucru în camere cu cruce mare și în cazul în care ușa se va deschide adesea.Acest lucru se datorează unor dispozitive de fixare prea dure. În plus, o varietate de componente sunt prezente în cantități mari, ceea ce poate afecta, în cele din urmă, probabilitatea mai mare de defecțiuni în timpul funcționării. Cel mai bine este să instalați astfel de uși pe deschiderea interioară în sala de gimnastică sau dormitor. Există o altă opțiune - puteți instala o ușă pliabilă ca ecran de partiție pentru zonarea unei încăperi.

Tipul pliabil al tuturor ușilor este dispus în aproximativ același fel, dar construcțiile de acest fel pot fi împărțite în două subspecii distincte:

 • „Cablat“;
 • „Cărțile“.

Designul acordeonului de ușă este alcătuit din panouri separate - secțiuni de 15 centimetri lățime. Acestea sunt conectate printr-un profil de articulație articulat, uneori montat pe buclele de capăt. Ușa deja asamblată este atașată la o singură șină deasupra, astfel că va fi posibil să se miște datorită rolelor de-a lungul acesteia. Panoul extrem este atașat la interiorul articulației, celelalte secțiuni în momentul deschiderii vor fi pliate în acordeon.

Dar designul "cărții" constă, în principal, din caneluri individuale în mișcare. Când ușa este instalată într-o deschidere mare, există mai multe secțiuni.La deplasarea panourilor rabatabile nu se va folosi o șină superioară. Aici, șina inferioară va servi drept suport pentru structuri dimensionale cu părți conectate prin bucle.

Set complet

Tipul de ușă pliabilă este, de obicei, la cumpărare prevăzut cu un set de fitinguri, care este necesar pentru instalare. Numărul de elemente incluse în kit va depinde de numărul de panouri.

Acest kit conține în principal:

 • set de secțiuni;
 • ghidaj superior realizat din aluminiu sau material din oțel;
 • glisorul de transport (cantitatea va depinde de producător);
 • role;
 • balamale sau profil articulat;
 • cheia de ajustare utilizată în asamblarea structurii;
 • set suplimentar de hardware de montare, care este determinat de producător.

Există modele care sunt echipate cu un mecanism de blocare cu un profil de ghidare inferior. Într-un astfel de profil, nu este de obicei nevoie, deoarece acordeonul de ușă este realizat dintr-un material foarte ușor - plastic. Modelele scumpe ale ușilor fabricate din MDF completează șina inferioară.Secțiunile ușilor au în același timp o umplutură de inserții de sticlă, vitralii pentru decorare sau unele idei de design deosebite și delicii.

Fragilitatea și fragilitatea pieselor, dispozitivul de fixare în sine, șina de plastic, absența structurilor metalice pe panouri, conectarea structurilor ușii cu un profil articulat în loc să folosească o balama frontală - toate acestea se reflectă în produs, astfel încât această ușă este puțin folosită pentru o exploatare lungă sau frecventă.

Utilizarea unor astfel de structuri, cum ar fi ușa, este considerată cea mai fiabilă și practică opțiune pentru crearea de pardoseală în deschiderile interioare. Numărul de panouri secționale de aici depinde de dimensiunea deschiderii. Desigur, instalarea ușilor va necesita mai mult spațiu în comparație cu structurile pliante "acordeon". De fapt, "cartea" este mult mai masivă, deci este mult mai puternică.

Modelele diferite sunt realizate din material plastic, aluminiu, lemn obișnuit sau MDF. Se întâmplă că designul include și uși asimetrice care se deschid în direcții diferite. În consecință, întregul set de mobilier poate fi foarte diferit.

Setul de usi de 2 frunze pot include:

 • rulmenți cu rulmenți pentru o frunză acționată, care are 2 nivele de libertate;
 • axe rotative de jos și de sus;
 • ghidați suportul șinei în partea superioară și inferioară a canatului principal;
 • balamale cu dispozitive de fixare.

Trebuie remarcat faptul că aproape toate părțile existente ale mecanismului de construcție a ușii, cum ar fi, de exemplu, căruciorul rulmentului, balamalele balamalelor sau tipul de presiune al dispozitivului pentru garnituri, sunt realizate reglabile. Acest lucru asigură o fixare sigură pentru o perioadă lungă de timp. Costul ridicat al accesoriilor este considerat unicul dezavantaj excepțional. Cu cât este mai mare calitatea tuturor componentelor, în consecință costul structurii în ansamblu va fi mai scump.

Elemente suplimentare

Dacă instalați un tip suplimentar de accesorii, puteți adăuga orice farmec suplimentar oricărei uși pliante.

Varietate de accesorii:

 • bucle finale de forme și culori neobișnuite;
 • mânere confortabile frumoase;
 • placări incrustate pentru panouri secționate pliabile.

În plus, funcționalitatea suplimentară a structurilor ușilor pliante poate fi asigurată prin utilizarea balamalelor cu o ușă de apropiere.Aceste mecanisme vor adăuga ușurința deschiderii și panourilor ușilor. Mecanismul are o reglare a vitezei de închidere cu funcția de blocare a supapelor atunci când acestea sunt în poziție deschisă.

Cu privire la modul de instalare a ușii, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor