Cum sa alegi si sa instalezi accesorii pentru usi interioare?

 Cum sa alegi si sa instalezi accesorii pentru usi interioare?

Ușa cea mai bună și cea mai fiabilă nu este capabilă să-și îndeplinească funcțiile dacă sunt utilizate fitinguri de calitate slabă. În cazurile extreme, aceste funcții vor fi îndeplinite, dar nu vor dura mult timp. Prin urmare, trebuie acordată o atenție deosebită selecției corecte și instalării corespunzătoare a elementelor auxiliare.

tipuri

Fitingurile pentru ușile interioare sunt reprezentate de o varietate de produse, dar în orice caz trebuie să corespundă cu pânza în termeni de durabilitate și caracteristici estetice. Această combinație de proprietăți permite, împreună cu performanța eficientă a funcțiilor de bază, să decorați camera vizuală.

Un set tipic de fitinguri pentru uși include:

 • blocarea;

 • stații de călătorie;

 • închizători;

 • dispozitivele de blocare;

 • stilouri;

 • buclă.

Chiar dacă ușa nu este blocată, nu este instalată mai aproape de ea, este necesar un mâner. Fără acest element este imposibil să se utilizeze pe deplin chiar și cea mai simplă construcție. Pe ușă, separând încăperea, de multe ori puneți maneta tip de presiune. După cum rezultă deja din numele lor, pasajul se deschide prin apăsarea mânerului.

Versiunea pivotantă a fost numită buton, asemănătoare cu aspectul:

 • domeniul de aplicare;

 • cilindru;

 • con.

Pentru a deschide ușa, butonul este rotit. Pe spate este un buton sau o fantă pentru cheie. Acest lucru vă permite să blocați ușa din interior, dacă dintr-o dată există o astfel de nevoie. Un astfel de dispozitiv este recomandat să pună băile și toaletele. Atenția consumatorului este deseori atrasă de pixuri staționare. Deoarece nu sunt strâns legate de mecanismul de blocare, dezvoltatorii le pot oferi aproape orice formă.

Dar limitați-vă că un mânere imposibil. Este necesar să se folosească mai multe dispozitive de blocare. Aceste elemente vor ajuta la fixarea pânzei în poziția închisă. Când ușa se închide, zăvorul lovește o canelură pregătită în avans pe cutie. Ca rezultat, aratul accidental este complet eliminat.

Cu toate acestea, ambele mânere și balamalele își vor îndeplini integral sarcina doar sub o singură condiție: ușa va fi articulată în mod constant. Ele depind, de asemenea, de netezirea deschiderii pânzei. Dacă se aleg bucle bune, nu trebuie să se audă niciun sunet atunci când se mișcă. Imaginea detașabilă a balamalelor vă permite să îndepărtați (demontați) panza fără a scoate mecanismul de prindere. Dar balamalele dintr-o singură bucată au propriul avantaj serios - ele sunt universale în execuție, sunt la fel de ușor de montat pe ușă cu deschiderea stângă și dreaptă.

Alegerea buclelor, trebuie să le acordați atenție materialului lor. Construcția oțelului este adecvată pentru a fi utilizată dacă ușile interioare sunt destul de grele. Dar, din moment ce această situație se întâmplă destul de rar, elementele din alamă sau din aliaj de zinc-aluminiu sunt folosite mai des. Important: alamă, datorită forței de frecare mai scăzută, necesită mai puține lubrifiere. În același timp, ea asigură în sine mișcarea ușoară, aproape silențioasă a ușii.

Este necesar să se ia în considerare diferența în proiectarea bucla. Sistemul de carduri este o pereche de plăci conectate care lucrează împreună și sunt montate pe o singură axă. Versiunea cu știft (înșurubat) este formată dintr-o pereche de piese, completate cu știfturi filetate.Pentru majoritatea ușilor interioare, balamalele cu 3 pini sunt suficiente. Dacă doriți să instalați un tip ascuns de bucle, va trebui să vă adresați unui profesionist - nu veți putea face totul singur cu propriile mâini.

Închiderea ușilor interioare nu este la fel de perfectă ca intrarea. Singura excepție este constipația în birouri unde lucrează cu documente, depozitează bani, arme și așa mai departe. Important: în ușile interioare instalați numai încuietori de dulap, deoarece opțiunile deasupra capului sunt prea vizibile. Cele mai des utilizate modele cu cleme pentru a ajuta la menținerea pânzei închise. Elementul de blocare poate avea un design diferit.

Limitatori stabiliți în cazurile în care de multe ori trebuie să lăsați ușa deschisă integral sau parțial. De exemplu, pentru a aduce ceva sau a face. Și, de asemenea, să nu faceți fără limitatori, în cazul în care mobilierul este situat în apropiere, în cazul în care mânerul sau panza în sine poate deteriora acoperirea peretelui. O altă funcție a acestor dispozitive este de a proteja copiii mici. Ei nu sunt conștienți de pericol încă, își pot lipi degetele în slot - și limitatorul ajută la prevenirea rănilor.

Detaliile limită pot fi setate:

 • pe podea;

 • pe pânză;

 • pe perete.

Tipul mecanic de construcție determină numai dezvăluirea limitativă a rețelei. Dispozitivele magnetice pot bloca și ușa deschisă. Pe lângă aceste sisteme, închizătorii joacă un rol important. Până de curând, închizătorii au pus ușile de interior numai în birouri. Dar acum este clar că acestea sunt foarte utile în case private.

Factura de apropiere poate fi echipat cu un angrenaj sau o parte de lucru glisantă. Dar este mult mai bine să alegeți opțiunile ascunse ale unor astfel de sisteme, care sunt cel mai puțin dăunătoare designului camerei. Podurile de construcție a pardoselilor sunt rareori utilizate. O altă opțiune - buclele care execută funcția de închidere. Astfel de dispozitive sunt recomandate pentru a pune pe panza ușoară.

Cum sa alegi

Cunoscând tipurile de accesorii pentru ușile interioare, puteți alege un design adecvat. Și acest lucru nu ar trebui să se acorde mai puțină atenție decât alegerea frunzei ușilor. Prin instalarea unui mâner sincer ieftin pe ușa lemnului de elită, puteți crea un sentiment ridicol. Dar instalarea de hardware scump (aceleași mânere) pe ușile categoriei bugetare este pe deplin justificată.Această decizie vă permite să faceți situația mai elegantă.

Selectarea buclelor ar trebui să țină seama de:

 • nivelul izolației fonice;

 • conservarea căldurii;

 • conservarea web-ului (buclele proaste pot deforma).

Buclele de fluture nu sunt recomandate. Aceste structuri aeriene ieftine ar trebui plasate doar pe ușile temporare. Cu utilizare constantă, provoacă o reacție și chiar defecte mecanice. Mai bine să folosiți bucle ascunse. Contrar temerilor unor oameni, orice maestru instruit va putea să instaleze astfel de dispozitive. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că balamalele ascunse oferă doar un unghi limitat de deschidere a ușii.

Un tip universal de bucle trebuie să fie ales dacă nu există dorințe speciale pentru capacitățile lor. Puteți fi siguri că vor lucra cu încredere în cele mai multe situații. În orice caz, trebuie să evaluați calitatea atașamentului. Pentru a face acest lucru, deschideți buclă, iar jumătățile acesteia se rotesc de-a lungul axei. Dacă decalajul este mai mare de 0,1 cm, achiziționarea de produse nu este practică.

În ceea ce privește materialul, balamalele din oțel sunt oarecum mai proaste decât cele din alamă. Problema este calitatea slabă a atașamentului și jocul serios.Acoperirea este cel mai adesea făcută sub bronz și aur, acest produs vă permite să creați o atmosferă de lux cu un cost minim. Dar, pe lângă balamale, trebuie să acordați atenție mânerelor ușii. Majoritatea oamenilor preferă versiunile de presiune, curelele cărora pot fi de două tipuri - bara și mingea. Alegerea între ele este strict individuală.

Dacă doriți să blocați mostra cea mai simplă, trebuie să alegeți un dispozitiv fără un zăvor. În acest caz, ușile sunt fixate prin utilizarea unei garnituri de oțel care separă ușa și jambul. În unele cazuri, garnitura este echipată cu o bilă. Chiar și cu utilizare activă, acest design funcționează foarte stabil. Încuietorile și blocurile sunt reglate de mânerul inclus în kit.

Dezavantajul celor două tipuri este lipsa de fiabilitate a protecției. Dacă aveți nevoie de securitate maximă a camerei, trebuie să alegeți încuietori cu o cheie. Butonul, spre deosebire de încuietori cu clapete, înlocuiește gaura pentru cheie. Instalarea unor astfel de sisteme este destul de dificilă. Acest lucru necesită instalatori pentru a avea o experiență.

Cum se instalează

Alegerea unui design adecvat, este necesar să se acorde atenție instalării fitingurilor.Atunci când faci acest job analfabetic, chiar și componentele impecabile pot provoca multe probleme. Mai mult decât atât, mișcarea neatentă a sculei deseori distruge pânza. Ambele balamale și benzi aeriene ale mânerelor ușii ar trebui să fie setate "spălare", fără a lăsa cele mai mici goluri. Acest tip de lucru este considerat ideal, dar este nevoie de mult efort.

O altă cerință: spațiul de aterizare pentru balamale și încuietori trebuie să aibă exact aceeași dimensiune ca structura instalată. Gapurile laterale nu sunt permise. Abaterea maximă este de 0,05-0,1 cm. Pentru pregătirea pozițiilor de aterizare se utilizează cel mai adesea o moară electrică. Dar este posibil să se înlocuiască un astfel de aparat cu scule de mână, printre care dalta și ciocanul au o importanță deosebită.

Balamalele sunt răsucite la 20-30 cm de marginile inferioare și superioare ale ușii. Țineți-le trebuie să șuruburi. Important: este necesar să montați balamalele pe ușile instalate în aceeași cameră în același mod. Mai precis, distanța dintre ele ar trebui să coincidă. Buclele de contur necesare cu un bisturiu.

Trebuie avut în vedere faptul că acest instrument face tăieturi bune numai de-a lungul fibrelor.Dacă aveți nevoie să tăiați copacul în diametru, va fi posibil să străpungă furnirul cu maximum 0,5 mm. Dalta reușește să mărească adâncimea excavărilor cu 2-3 mm. Acest instrument vă va permite să selectați cu atenție un copac din pânză. Important: dacă construcția este făcută din MDF, prelucrarea manuală este prea consumatoare de timp - este mai corect să folosiți o mașină de frezat.

Pregătiți un cuib de aterizare, puteți pune bucle acolo. Suportul suport este montat pe panza, ceea ce va ajuta la determinarea mai exactă a poziției buclelor. Cea mai convenabilă modalitate este de a încerca un rack, nu o cutie. Nu vă temeți să dezasamblați-o, dacă produsul este deja vândut în ansamblu. Dar instalarea buclelor este încă destul de simplă - mult mai greu de manevrat.

În acest moment, pregătiți:

 • scaun pentru castel;

 • gaura penului;

 • gaura de prindere.

Chiar dacă ușa este din lemn moale, dispozitivul de frezat este mult mai practic decât sculele de mână. La urma urmei, cantitatea de muncă care trebuie făcută este destul de mare. Când se procedează astfel, buclele, un mâner, o blocare sunt plasate pe matrice. Apoi, puteți să strângeți cutia și să agățați pânza de pe ea. Deja pe ușă atârnă, notează unde se va pune mucoasa care ține limba.

opinii

Chiar și atent selectate din descrierea seturilor de accesorii după instalarea corespunzătoare poate aduce o mulțime de probleme. Este mult mai corect să acordați preferință produselor companiilor de renume - este mult mai puțin probabil ca producătorii puțin cunoscuți să livreze o căsătorie sinceră. Este, de asemenea, necesar să se familiarizeze cu recenziile ca și alte persoane care au pus ușa mai devreme, precum și firmele care furnizează kituri de uși la comandă. Dintre furnizorii moderni, Apecs are o reputație excelentă, ale cărei accesorii sunt foarte apreciate.

Și, de asemenea, să acorde atenție produselor aflate sub marca Palladium. O parte a consumatorilor răspunde în mod pozitiv cu privire la accesoriile ușilor italiene. Dacă doriți o calitate perfectă, ar trebui să preferați produsele industriei germane. Ei își pot menține caracteristicile chiar și după mai mulți ani de utilizare intensivă. Desigur, undeva ar trebui să ai încredere în gustul tău - dacă nu îți plac niște accesorii, e mai bine să refuzi să le cumperi.

Modul de alegere a accesoriilor pentru ușile interioare, vezi în videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor