Hardware pentru uși de plastic: tipuri și sfaturi pentru alegere

 Hardware pentru uși de plastic: tipuri și sfaturi pentru alegere

În prezent, ușile din plastic sunt adesea folosite în construcții, datorită confortului acestora, costurilor accesibile și a etanșeității. Împreună cu astfel de produse, producătorii fac diverse amenajări pentru ele, ceea ce permite utilizarea mai convenabilă a structurilor, precum și sporirea funcționalității acestora. Alegerea accesoriilor trebuie făcută în funcție de condițiile de utilizare a ușii, precum și de locul instalării acesteia.

tipuri

Bună hardware pentru uși din PVC de plastic poate fi destul de ieftin. Astfel de produse pot fi achiziționate în mod independent sau comandate pentru producția lor individuală.În majoritatea cazurilor, fitingurile sunt produse standard care sunt concepute pentru condiții clasice de utilizare și sunt montate în același mod. Pentru a alege cele mai bune accesorii pentru ușile de balcon, trebuie să cunoașteți principalii producători care produc produse originale și de înaltă calitate.

Funcționalitatea și durabilitatea acestor produse depind în mod direct de calitatea producției. Dacă astfel de componente nu reușesc din timp din diverse motive, atunci puteți cumpăra accesorii casnice sau cele care au fost instalate la fabricarea ușilor în fabrică. Aceasta este o oportunitate de a achiziționa proiecte mai scumpe, ceea ce permite modernizarea ușii pentru un balcon din PVC.

Fittingurile sunt:

 • stilouri;
 • balamale pentru usi;
 • dispozitive magnetice;
 • sigilii;
 • faguri;
 • închizători;
 • dopuri;
 • clipuri.

mânere

Aceste elemente sunt cele mai mobile și sunt folosite în mod regulat și, prin urmare, se confruntă cu încărcături grele și de multe ori devin inutilizabile datorită acestui fapt. Mânerele sunt instalate la o anumită înălțime și, dacă nu reușesc, necesită adesea înlocuirea, mai degrabă decât reparația. Folosind aceste dispozitive, puteți deschide și fixa cerceveaua în diferite poziții.

Pixurile sunt:

 • dreapta;
 • verso.

bucle

Acestea sunt elemente mobile de fixare a ușilor la cadrul ușii, pe care depind în mod direct rezistența ușilor și a întregii structuri. Produsele trebuie să respecte standardele, deoarece rezistă încărcăturii principale. Modelele convenționale sunt proiectate să reziste la o greutate de cel puțin 150 kg. De asemenea, acestea trebuie să fie întreținute în funcție de sezon: produce lubrifierea și reglarea tuturor elementelor produsului. Aceasta este singura modalitate de a păstra buclele în stare de funcționare pentru o lungă perioadă de timp.

Deoarece greutatea ușilor poate diferi în funcție de model și de design, este necesar să reglați balamalele astfel încât să apăsați în mod optim ușile și să nu lase un spațiu între ele. Prin urmare, este adesea dificil să faceți setările corect pe cont propriu.

magneți

Aceste accesorii sunt de asemenea importante și pot fi necesare în timpul funcționării ușii la balcon. Designul de PVC cu magneți este fixat în poziția necesară, ceea ce este important pentru un balcon sau loggie. Clapeta însăși se va potrivi perfect la bază fără a crea curenți.

sealers

Indiferent de calitatea echipamentului în sine, construcția din PVC nu va fi strânsă dacă nu există sigilii. Ele sunt lipite în jurul perimetrului întregului cadru și asigură închiderea strânsă a supapelor.Acestea sunt realizate din cauciuc și au caneluri speciale pe suprafață. Adesea pe astfel de produse este sigla producătorului. Atunci când curățați și curățați astfel de dispozitive, este important să nu folosiți compuși chimici agresivi.

Etanșeitatea designului depinde de fiabilitatea și calitatea sigiliului. Deoarece cauciucul nu tolerează efectele factorilor externi negativi, acesta poate eventual să se crape sau să se micsoreze și, prin urmare, aceste dispozitive trebuie schimbate frecvent.

piepteni

Ele reprezintă o mică încuietoare, care este făcută din metal sau plastic. Prin aceasta, puteți remedia mecanismul în stare închisă sau deschisă. Pieptul propriu-zis este mic și este un element de susținere care nu permite ușii să cedeze în momentul proiectării. Folosind un pieptene, puteți ajusta canatul de ușă pentru ventilație sau pentru ca animalele de companie să nu intre în loggia.

închizători

Sarcina acestui dispozitiv este să închidă ușor ușile. Ca rezultat, ei nu se vor bate și se vor încadra strâns la bază. Un astfel de mecanism face posibilă protejarea împotriva curenților și a impactului puternic al ușilor.

Închidere sunt:

 • inferior;
 • ascunse;
 • exterior.

dopuri

Aceste elemente permit fixarea ușii balconului în orice poziție dorită, în funcție de cerințele proprietarului. Astfel de produse sunt fabricate din plastic și nu au o structură complexă. Amplasat între panza și cadru, iar fixarea are loc în detrimentul arcului.

Catchers

Acestea pot fi:

 • dispozitivele de blocare;
 • structurile amplasate în interiorul mânerului;
 • pixuri speciale.

Fiecare dintre aceste elemente are avantajele și dezavantajele sale. Espagnolette - un design care poate fi instalat pe partea interioară a unei ferestre sau a unei uși. După închiderea clapelor, șurubul va fi ținut în siguranță în poziția dorită. Conform designului său, zăvorul este suficient de simplu, dar în același timp se distinge prin fiabilitate și durabilitate și asigură etanșarea structurii. Pentru a servi un astfel de produs poate fi o lungă perioadă de timp.

Principalul dezavantaj este că atunci când structura este înclinată, astfel de dispozitive nu vor funcționa corect și în mod normal. Unele elemente pot fi echipate cu încuietori suplimentare, ceea ce previne posibilitatea de a le deschide fără o cheie. Acest lucru face posibilă protejarea copiilor împotriva deschiderii accidentale a ferestrei.

Cum sa alegi?

Fitingurile sunt de o calitate diferită și, prin urmare, nu se recomandă economisirea acestora pentru a asigura funcționalitatea structurilor din PVC și siguranța acestora. Merită să refuzați să achiziționați produse de la producători necunoscuți, deoarece aceste componente pot dura o perioadă scurtă de timp și pot necesita înlocuirea în curând. Este necesar să se acorde prioritate firmelor demonstrate care produc componente care sunt în cerere.

Deoarece accesoriile sunt de asemenea o parte decorativă a unei construcții din plastic, este necesar să o alegeți și în acest moment. Astăzi, puteți găsi diverse opțiuni care sunt realizate în diferite stiluri, ceea ce oferă o gestionare confortabilă a structurilor și îmbunătățește aspectul acestora.

Deoarece ușa de plastic trebuie să îndeplinească anumite cerințe, și anume: pentru a proteja camera de efracție, pentru a rezista încărcăturii, pentru a fi confortabil și stabil în timpul funcționării etc. experții oferă sfaturi cu privire la ce să ia în considerare atunci când aleg.

 • Usa de masa. Cu cât acest indicator este mai mare, cu atât ar trebui să fie mai fiabile accesoriile.
 • Modalități de deschidere.
 • Abilitatea de a face ajustări ale accesoriilor, sporind funcționalitatea structurilor.

Toate aceste elemente sunt legate și este imposibil să se citească unul dintre ele. Dacă alegeți accesorii cu parametrii de mai sus, acesta nu va eșua în curând și va funcționa normal în întreaga perioadă de utilizare.

Cum se instalează?

Instalarea acestor dispozitive se face în funcție de destinația și locația lor pe ușă. De obicei, munca nu necesită mult efort și, prin urmare, înlocuirea se poate face independent. Pentru aceasta, producătorul echipează toate produsele sale cu dispozitive de fixare care sunt necesare numai pentru deșurubare.

Toți sunt ascunși sub plăcile decorative și, prin urmare, invizibili la prima vedere. Dacă nu există abilități în acest caz, se recomandă să se solicite înlocuirea unor astfel de dispozitive specialiștilor. De asemenea, va permite nu numai instalarea armăturilor, ci și deteriorarea acestora în timpul procesului.

Evaluarea celor mai buni producători

În prezent, fitingurile ușilor sunt fabricate de diverși producători. Printre acestea se numără companiile care sunt familiare tuturor, dar și prezente și puțin cunoscute. Produsele de la branduri bine-cunoscute sunt mai scumpe, dar se disting prin calitate și durabilitate.

În cazul în care compania este necunoscută pe această piață, este necesar să inspectați cu atenție elementele achiziționate astfel încât acestea să nu trebuiască să fie schimbate mai târziu. Preferința ar trebui să fie acordată numai produselor de calitate și să nu se uite la costul acestora.

O gamă largă de produse de la diverși producători permite clientului să aleagă accesoriile necesare în funcție de funcționalitatea, locația de utilizare, costul și alți parametri. Printre cei mai renumiți producători mondiali se remarcă doar câteva.

 • Maco. Aceasta este o companie austriacă, care a apărut în secolul trecut. Astăzi, producătorii oferă o oportunitate de a achiziționa diverse accesorii la un preț accesibil și o calitate adecvată.
 • Roto. Producătorul este din Germania și sa dovedit a fi pe această piață. Oferă produse de înaltă calitate care pot dura mult timp. Toate produsele sunt garantate timp de 10 ani.
 • Kale. Produs în Turcia. În același timp, compania oferă posibilitatea de a cumpăra accesorii nu numai pentru structurile din PVC, ci și pentru produsele din sticlă sau metal. Compania a fost fondată cu mult timp în urmă și sa dovedit în acest timp.Produsele acestei companii pot fi găsite frecvent. Ele diferă în ceea ce privește costurile și calitatea acceptabile.
 • Siegenia. Producător din Germania și face o varietate de accesorii, care este de înaltă calitate și testate timp de decenii. Plantele mărcii sunt situate în Europa, ceea ce garantează livrarea produselor ieftine la piață la prețuri rezonabile.

Fitingurile trebuie să fie selectate în funcție de caracteristicile de proiectare pe care vor fi instalate. În acest caz, costul produsului poate varia de la volumul de cumpărare, locul de vânzare, statutul vânzătorului și alte puncte. Dacă contactați reprezentanții oficiali sau direct la companie, puteți economisi bani în mod semnificativ.

Dacă aveți nevoie să cumpărați accesorii, atunci puteți face o achiziție profitabilă, luând în considerare factorii de mai sus. Atunci când alegeți, trebuie să acordați atenție nu numai prețului, ci și calității produselor, precum și reputației producătorului.

În următorul videoclip veți găsi instalarea dispozitivului de blocare a ușii pe ușa din plastic cu propriile mâini.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor