Alegerea accesoriilor pentru uși glisante

 Alegerea accesoriilor pentru uși glisante

Ușile tip swing trebuie să fie completate cu toate accesoriile necesare. Aceste detalii trebuie selectate foarte atent. Instalarea corectă a acestora este cheia funcționării corespunzătoare a ușii cu mecanism de basculare. Astăzi ne vom uita la elementele care sunt necesare pentru aceste foi de ușă și la ce ar trebui să le acordați atenție atunci când le selectați.

tipuri

Înainte de a lua în considerare toate opțiunile existente pentru fitingurile pentru uși glisante, merită luată în considerare ce sunt aceste pânze. În prezent, în locuințe se creează astfel de structuri ușoare populare:

 • se deplasează de-a lungul bazei de perete - aceste opțiuni se pot bucura de un design elegant și de o instalare destul de simplă - este foarte posibil să se facă față fără a se recurge la specialiști;
 • deschidere în perete - desenele care au o foaie de ușă retractabilă, fac posibilă economisirea semnificativă a spațiului liber în casă, cu toate acestea, aceste cazuri nu sunt atât de ușor de instalat (durează mult timp);
 • pliere - astăzi sunt foarte populare modele de acest tip, care ocupă puțin spațiu liber și acționează ca niște uși în autobuze și constau din mai multe secțiuni.

Ușile glisante sunt prezente și în dulapurile moderne. În astfel de bucăți de mobilier sunt de obicei sisteme de aluminiu sau oțel, caracterizate prin fiabilitate și durabilitate. Aceste componente necesită și accesorii. Fără acestea, designul nu va acționa corect.

Opțiunile enumerate pentru uși glisante sunt astăzi foarte populare și se găsesc în multe case. Ele nu numai că au un design spectaculos, dar și o utilizare convenabilă. Aceste structuri ar trebui echipate cu următoarele accesorii:

 • ghiduri - acestea sunt părțile necesare pentru pânzele pliate destinate mișcării ușilor;
 • role cu sigiliu de cauciuc - aceste elemente sunt responsabile de cea mai silențioasă funcționare a mecanismului existent;
 • casetă - dispozitive specializate care sunt necesare pentru instalarea directă a panourilor de ușă instalate în perete;
 • blocarea și blocarea pieselor - aceste componente fac posibilă limitarea mișcării foii de ușă în una sau în alta;
 • încuietori - în cazul panourilor de alunecare interioară, aici se utilizează în majoritatea cazurilor opțiuni de mortisare de calitate superioară sub formă de clapete, care nu împiedică deschiderea supapelor;
 • mânerele ușilor - scopul acestor elemente nu este un secret pentru oricine - este mult mai convenabil să se folosească ușile cu ajutorul mânerelor;
 • decor - aceste adăugiri sunt, de obicei, destinate să închidă mecanismul responsabil pentru deschiderea ușilor.

Designul ușilor

Mecanismele prezente în structurile ușii glisante pot diferi nu numai în ceea ce privește metoda de proiectare și deschidere / închidere, dar și în metoda de instalare. Există structuri de următoarele tipuri.

 • Sisteme fără prag. În astfel de construcții, ghidajul este montat pe perete cu role superioare. Acest tip de design este ideal pentru ușile înguste, având o greutate mică și dimensiuni modeste. De exemplu, pot fi frumoase pânze de sticlă care sunt extrem de populare cu iubitorii de stiluri moderne. Sistemele fără prag se pot bucura de ușurința utilizării și de instalarea ușoară.
 • Sisteme cu o șină situată pe podea. Pentru a crește nivelul de confort atunci când se mișcă, ghidul poate fi înecat puțin pe podea, dar trebuie să ne amintim că va trebui să cheltuiți mai mult timp și bani.
 • Sisteme cu ghidaje de sus și de jos. Astfel de structuri sunt considerate optime atunci când vine vorba de instalarea ușilor glisante grele și mari, realizate din lemn masiv natural, de exemplu, stejar scump și bun.

Producatori

În piața modernă, puteți întâlni un număr imens de opțiuni diferite pentru fitinguri destinate ușilor glisante. Și poate fi vorba nu doar de desene interioare, ci și de elemente pentru dulapuri populare în dulapurile noastre de timp.Numai atunci când alegeți produse de calitate de înaltă calitate, puteți fi sigur că sistemul va funcționa corect și pentru o perioadă lungă de timp.

paladiu

Palladium este un producător important de accesorii de înaltă calitate pentru uși glisante, reprezentate de cea mai largă gamă.

Cataloagele companiei includ următoarele produse de cea mai înaltă calitate:

 • mânerele potrivite pentru foile de ușă glisante cu diverse modificări;
 • manere echipate cu sisteme de blocare;
 • rolele silențioase și rezistente la uzură care diferă în ceea ce privește durabilitatea;
 • atât ghidajele inferioare cât și cele superioare cu un parametru de 1 m și 2-3 m (fabricate din aluminiu);
 • brațele utilizate pentru fixarea bazelor de ghidare, cum ar fi "coada înghițită".

În gama acestui producător puteți găsi accesorii pentru o varietate de prețuri. Poate fi atât părți ieftine, cât și destul de costisitoare. Cu toate acestea, toate au o calitate excelentă și rezistență la uzură.

Ușă mâner

Firma Door-Handle este specializată în punerea în aplicare a mai multor accesorii glisante de peste 10 ani. În timpul existenței sale, au fost vândute un număr mare de arme, balamale și alte accesorii de înaltă calitate. Mulți consumatori comandă fitinguri pentru uși glisante de la ușă-mâner prin Internet.

Clientii acestei companii sunt firme care implementeaza usi de interior de calitate superioara, precum si organizatii specializate in instalarea diferitelor panouri de usi. Desigur, produsele Door-Handle nu sunt mai puțin populare printre consumatorii obișnuiți, care caută produse de înaltă calitate și durabile pentru aranjarea ușilor glisante.

"500 de uși"

"500 Usi" este un centru major pentru asamblarea usilor. Produsele sale sunt incredibil de populare și se găsesc în diverse centre comerciale și de afaceri, precum și în întreprinderi mari, fabrici, fabrici și multe alte obiecte. În sortimentul companiei, puteți întâlni o cantitate imensă de produse de calitate de diverse modificări. Consumatorii pot alege un produs potrivit din următoarele poziții:

 • desene interioare diferite;
 • usi de intrare;
 • produse de construcții și de stingere a incendiilor;
 • accesorii pentru toate panourile de ușă enumerate, fabricate dintr-o varietate de materiale.

Casa de tranzacționare "500 de uși" oferă consumatorilor o gamă de produse de înaltă calitate și de încredere, făcute pentru a rezista.

Raumplus

Acest producător renumit din Germania oferă o gamă largă de cumpărători.sisteme de aluminiu de înaltă calitate, cu o gamă largă de profile destinate ușilor glisante de dulapuri. Singurul dezavantaj al produselor nu este cea mai bogată selecție de acoperiri acceptabile. Desigur, originalul german nu este foarte ieftin, dar se poate lăuda de performanțe excelente și de viață lungă de serviciu.

Fitingurile de la Raumplus pot fi cumpărate cu ușurință atunci când vine vorba de instalarea de canale mari și grele.

Komandor

Acest producător popular produce profile de oțel care sunt mai frecvente în dulapurile cu costuri reduse. Trebuie avut în vedere faptul că sistemele de la Komandor nu sunt dotate cu garnituri din cauciuc pentru sticlă, așa că trebuie introduse doar în canelura profilului, iar acest lucru nu este foarte bun. În plus, nu trebuie să se aștepte la o rigiditate crescută de la astfel de produse. Mutarea ușii este, de obicei, însoțită de un zgomot suplimentar (similar cu rufele), care poate atrage atenția vecinilor. Și proprietarii înșiși, astfel de sunete sunt puțin probabil să vă rog. Cu toate acestea, nu se poate menționa costul scăzut al armăturilor de la acest producător - orice consumator îl poate permite.

Rolla

Produsele acestui producător chinez reprezintă o bună opțiune în raportul preț / calitate. Datorită acestei caracteristici, astăzi mulți producători de mobilă se transformă în fitinguri Rolla în fabricarea dulapurilor. Cu utilizarea acestor piese obține bun în calitate și la prețuri accesibile elemente de mobilier, care sunt în mare cerere.

Sfaturi pentru alegere

Fitingurile pentru uși glisante trebuie selectate foarte atent. Nu uitați că calitatea acestor componente va depinde de durata de viață a panourilor ușii, precum și de confortul funcționării acestora. Astăzi în magazine puteți găsi o cantitate imensă de produse cu prețuri și calitate diferite. Atunci când alegeți cele mai bune opțiuni, trebuie să se bazeze pe următoarele criterii importante.

 • Greutatea ușii glisante. Rețineți că cu cât este mai mare greutatea foii de ușă, cu atât ghidajele trebuie să fie mai puternice și mai puternice. În plus, ar trebui să existe mai multe role. Dacă nu respectați această regulă, accesoriile pur și simplu nu vor rezista la o greutate mare de stofă și nu se vor deforma.
 • Numărul de clapete de deschidere. În majoritatea cazurilor, sunt realizate modele care au doar una sau două frunze, pentru care sunt necesare unul sau două ghidaje.
 • Prelucrarea materiilor prime. Ridicați numai articole hardware de înaltă calitate, realizate din materiale fiabile și durabile, fără teamă de uzură și sarcini grele, mai ales când vine vorba de instalarea ușilor mari și grele. Se recomandă preferința structurilor metalice - acestea nu sunt susceptibile la putrezire și distrugere în timp.
 • Manopera. Verificați cu atenție hardware-ul selectat. Nici una dintre părți nu trebuie să fie deteriorată, ciupită, curbată, zgârieturi, înțepături și alte defecte similare. Dacă acestea sunt prezente, atunci este mai bine să refuzați să cumpărați produse și să căutați opțiuni mai bune, deși cu un preț mai mare.
 • Producator. Nu contează dacă alegeți accesorii pentru uși de interior sau dulapuri ale dulapului - în orice caz, ar trebui să cumpărați numai produse de marcă de o calitate strălucitoare. Astfel de produse vor dura cu siguranță mult timp și nu vor cauza multe probleme în timpul utilizării lor. Desigur, costul acestor produse poate fi destul de ridicat, însă calitatea și durabilitatea lor merită.

Detalii de instalare

Să considerăm în etape cum se instalează mecanismul ușii glisante cu toate elementele de fitinguri.

 • Țineți minte că ghidajul trebuie să iasă în mod necesar puțin pe o parte a deschiderii de cel puțin 5 cm. Pentru ca foaia ușii să se miște ușor, pe partea deschiderii trebuie să folosiți un profil a cărui lungime crește cu lățimea pânzei.
 • Este necesar să se calculeze nivelul de înălțime pentru mecanismul de alunecare a elementelor de fixare. Această valoare este alcătuită din 2 parametri de bază: înălțimea ușii cu role, precum și spațiul sub foaia de ușă (aproximativ 15 mm, în funcție de gradul de cosire a podelei).
 • În continuare, trebuie să alegeți poziția de intersecție a părții de ghidare de la perete pe baza nivelului de neuniformitate a bazelor de perete.
 • Dacă pereții din cameră sunt absolut plane, atunci ghidajele sunt atașate direct la bazele specificate, în cazul în care găurile necesare au fost forate în prealabil.
 • Dacă este vorba de un perete suficient de curbat, atunci ghidajul se îndepărtează de el pentru o distanță scurtă. Apoi, o latime de lemn este atașată la baza peretelui și o parte de ghidaj este așezată pe ea.

Acțiuni ulterioare.

 • Montați foaia de ușă pe partea de ghidare. În acest scop, rolele sunt fixate în baza pregătită pe lateral.
 • Ușa trebuie să aibă poziția corectă.
 • Acum, la baza sexuală trebuie atașată o parte rezistentă.
 • Ușa se deschide cât mai larg posibil, dar este important să se asigure că nu va părăsi cadrul sloturilor pregătite anterior.
 • În interiorul șinei, va trebui să fixați o pernă de cauciuc folosind șuruburi cu auto-filetare. Acesta va juca rolul unui fel de limiter.
 • În canelura de pânză situată mai jos, ar trebui să mutați suportul la jumătate și să fixați piesa folosind diblurile atașate la podea pe o parte.
 • Apoi, panza va trebui să se deplaseze în direcția închiderii deschiderii. Alegeți cea mai bună poziție pentru el.
 • Atașați partea superioară de limitare a cursei ușii.
 • Fixați suportul pe podea.

Sfaturi utile

Dacă aveți de gând să dota uși la modă încorporate, atunci ar trebui să ia în considerare faptul că acestea necesită părți suplimentare de hardware, iar acest lucru este deșeuri suplimentare. Astfel de modele sunt mai scumpe.

Dacă instalați singuri fitingurile pentru uși glisante, atunci ar trebui să acționați cât mai atent și mai atent, deoarece instalarea necorespunzătoare a cel puțin unuia dintre elementele necesare poate conduce la faptul că întregul mecanism va fi inoperant.

Experții recomandă utilizarea numai a armăturilor metalice, deoarece acestea sunt mai robuste, mai fiabile și durabile. Dacă decideți să treceți la opțiuni de plastic mai ieftine, atunci ar trebui să știți că acestea sunt de obicei utilizate numai în cazuri excepționale. Ele nu sunt proiectate pentru încărcături grele și nu servesc atât de mult.

Instalarea independentă a mecanismului de alunecare cu toate accesoriile necesareSe recomandă utilizarea nivelului de construcție (cu bule și cu laser sunt considerate cele mai bune și mai convenabile). Această adaptare va fi necesară pentru a menține direcția orizontală a profilului de ghidare pentru deplasarea ușii.

Mecanicii experimentați recomandă contactarea unor astfel de construcții în care rolele sunt prezente atât de sus cât și de dedesubt (set dublu). Aceste opțiuni sunt considerate mai fiabile și mai funcționale.

Luați în considerare faptul că toate elementele fitingurilor pe care le-ați ales trebuie să se potrivească în mod necesar împreună. Dacă acestea nu sunt compatibile, calitatea designului final poate fi discutabilă.

Când cumpărați uși glisante complete, trebuie să verificați echipamentul.Trebuie să existe toate detaliile necesare. Absența anumitor elemente poate provoca o mulțime de probleme în timpul asamblării structurii, așa că asigurați-vă că sunt prezente înainte de efectuarea plății, astfel încât să nu existe surprize neplăcute.

Nu are sens să cheltuiți bani pe un design inutil de scump. Dacă locuiți într-un apartament mic, atunci o ușa de sticlă uriașă va arăta disarmonică.

Pentru sfaturi privind alegerea ușilor interioare culisante, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor