Alegeți și instalați accesorii pentru uși de sticlă

 Alegeți și instalați accesorii pentru uși de sticlă

În proiectarea de interioare utilizate deseori partiții de sticlă sau uși. Folosirea ușilor din sticlă face posibilă îmbunătățirea camerei, precum și creșterea vizibilă a acesteia. Cu toate acestea, orice sistem de uși nu poate funcționa fără utilizarea unor elemente de fixare și piese specializate. În consecință, piesele pentru o structură translucidă sunt partea sa cea mai importantă, ceea ce necesită o abordare specială a selecției.

tipuri

O varietate de piese auxiliare și componente (accesorii) pentru uși din sticlă este determinată de varietatea tipurilor acestor structuri.De exemplu, pentru uși glisante, glisante și pendulum, veți avea nevoie de accesorii complet diferite și acest lucru trebuie luat în considerare atunci când alegeți.

Luați în considerare principalele tipuri de accesorii.

 • Montarea. Mai întâi de toate, aceasta include diferite tipuri de balamale, dintre care majoritatea nu implică încălcarea integrității sticlei și este plasată fără foraj. Panza este montată în interior datorită unui mecanism special de prindere. Pentru a proteja sticla în acest loc sunt instalate garnituri din plastic, adeziv sau cauciuc.
 • Stop. Blocurile pentru foi de sticlă în majoritatea cazurilor, de asemenea, nu implică folosirea forajului și sunt fixate cu cleme. În comparație cu ușile din alte materiale, sticla este adesea echipată cu încuietori de tip periferic, dintre care unele sunt instalate în podea sau în tavan. Trăsătura lor principală distinctivă - neclară.
 • Deschidere. Mânerele pentru ușile din sticlă sunt sub formă de capse (în principal amplasate în camere cu trafic intens) sau o minge (alt nume - "buton"). Manerele, de regulă, sunt folosite pentru tablouri interioare, adesea având un dispozitiv de blocare (zăvor) în configurație.
 • De protecție. Este un profil care poate fi montat de la capetele diferitelor tipuri de usi de sticla, in principal usi culisante. Adesea, se fixează un material de etanșare pentru a reduce solicitările de șoc, precum și supapele de închidere.

Există încă o componentă a fitingurilor - acestea sunt închizătoare de uși, fac parte din configurația suplimentară și sunt fixate pe panouri folosind profile de prindere.

desen

Care sunt caracteristicile accesoriilor pentru sticlă? Desigur, în designul său. Acesta este creat în raport cu specificul structurilor de sticlă. Ca rezultat, designul balamalelor, mânerelor sau încuietorilor diferă semnificativ de proiectarea unui echipament identic pentru ușile fabricate din alte materiale.

Accesorii de calitate slabă pot deforma orice idee de design. Elementele, desigur, trebuie să pară perfecte, dar, în plus, ele trebuie să îndeplinească cerințele exacte ale consumatorului. Cu parametrii generali mici, elementele trebuie să rețină o sarcină mare cu o marjă.

Designerii fitingurilor pentru ușile din sticlă folosesc extensiv metale pure din diferite texturi: aluminiu, lustruit în oglindă sau oțel inoxidabil nefolosit.Dacă schema de culori a mediului din cameră sau tonul sticlei însăși o impune, atunci elementele din alamă sau piesele din aur sunt aplicate prin anodizare.

Sfaturi pentru alegere

Este mult mai dificil să ridici piese auxiliare și piese pentru o ușă translucidă decât pentru metal sau lemn și, pe lângă acestea, costul acestora se abate într-o direcție mai mare. Dar acest lucru se datorează mai multor motive:

 • datorită faptului că elementele sunt montate pe o suprafață transparentă, ele trebuie să arate bine de pe toate fețele;
 • nu toate tipurile de componente pentru ușile care se încadrează în sticlă;
 • Ușile din sticlă au cerințe mai mari pentru fitinguri în ceea ce privește fiabilitatea, deoarece aceste elemente vor trebui să devină parte integrantă a unei structuri relativ fragile.

Dacă este posibil să alegeți cele mai multe accesorii pentru ușile din lemn, să achiziționați o pânză și, cu ajutorul unui specialist, să asamblați totul într-o construcție comună, atunci nu va funcționa așa cu ușile din sticlă. Toate etapele, de la selectarea pieselor auxiliare și a părților componente, până la instalarea lor pe panza, trebuie efectuate de către profesioniști.În consecință, aceste uși sunt realizate la comandă.

Desigur, clientul participă, în orice caz, la alegerea armăturilor, însă, dacă el a făcut-o însuși, probabilitatea de a cumpăra produsul greșit ar crește semnificativ.

Blocați selecția

Prin intermediul unei fixări pentru ușile translucide, se aplică doar modificări de nivel. Cele mai frecvente sunt cele două tipuri de încuietori.

 • Central. Echipat cu mâner de împingere, folosit pentru pânze cu o bandă prefăcută.
 • Corner. Utilizat exclusiv pentru uși pendul, închis manual.

Pentru băi și toalete se poate utiliza un mecanism de blocare de tip închizător. Pentru uși de sticlă glisante, se practică un blocaj special.

Selecție cu mâner

Mânerele ușilor din sticlă pot fi fabricate dintr-o mare varietate de materiale, cum ar fi:

 • cherestea;
 • aluminiu;
 • oțel inoxidabil;
 • alamă;
 • bronz.

Dacă cumpărați o ușă pentru o baie, mânerul lemnului trebuie abandonat în favoarea mânerului de metal.

Alegerea buclelor

Costul balamalelor pentru ușile translucide este semnificativ mai mare decât pentru ușile din lemn. Motivul pentru aceasta este o masă mare de construcții de sticlă - de regulă, ajunge la 40 de kilograme.Pentru a păstra o astfel de ușă în siguranță de mulți ani, balamalele sunt realizate exclusiv din materiale durabile.

Nu este nevoie să distrugeți balamalele, este mai bine să cumpărați un produs mai scump de la un producător de renume decât să achiziționați un produs suspect și astfel să pericliteze sănătatea celor dragi, precum și siguranța întregii structuri a ușii.

Alegerea ușii mai aproape

Pentru închiderea silențioasă și netedă a ușii, este instalată o ușă de apropiere. Nu este necesar să ignorați această componentă a fitingurilor, deoarece o foaie de sticlă fără o apropiere va servi mult mai puțin. Utilizarea unui astfel de mecanism reduce considerabil uzura balamalelor ușii și restul componentelor ușii. Pentru dușuri, poate fi articulat pe balamale, pentru uși pendulum pe podea.

Oprirea selectorului

Opritorul este necesar pentru ca ușa să nu lovească peretele și să nu se deschidă mai mult decât este necesar. Este de obicei integrat în designul ușii, dar poate fi amplasat pe peretele adiacent sau chiar pe podea.

Ghid de instalare

Fitingurile pot fi instalate folosind metode diferite, luați-le în considerare mai jos.

Instalarea de bucle fără foraj

Cu propriile mâini, cel mai elementar lucru este să puneți elemente de fixare care nu trebuie să fie forate. Materialul de etanșare din plastic specializat (pentru fiecare baldachin) este inclus în kitul pentru piese auxiliare și piese de acest tip. Procesul de montare constă în următorii pași.

 • Pe carcasa ramei ușii este necesar să marcați punctele de fixare a balamalelor.
 • În conformitate cu marcajul fixați fitingurile.
 • Plasați designul translucid de pânză. În acest caz, partea interioară a componentelor trebuie să fie presată ferm spre pană, iar bara de prindere exterioară a baldachinului trebuie fixată suplimentar cu șuruburi.

Pentru a obține o rezistență maximă, de-a lungul conturului elementelor de fixare este necesar, printre altele, aplicarea adezivului specializat. Apoi, este necesar să verificați corectitudinea instalării lamei și a elementelor de fixare: foaia de ușă trebuie să se afle în apropierea cutiei, iar ușa însăși trebuie să se miște ușor. Acesta este modul în care se realizează montarea pieselor și a pieselor auxiliare fără forare.

Instalarea balamalelor cu foraj

Dacă ați ales copertine cu geam pentru uși de sticlă și nu ați mai făcut niciodată această lucrare înainte, este mai bine să nu experimentați, ci să contactați meșteri cu experiență pentru instalare. Sticla este un material fragil care necesită o anumită circumspecție. În plus, în condițiile casei este dificil de a forța corect sticla. În aceste scopuri, se practică echipamente specializate.

Dacă aveți experiență cu sticlă, puteți face acest lucru cu propriile mâini. Va trebui să faceți un marcaj pentru găuri cu un creion și apoi să-l exersați cu atenție.

Este important! Marcarea trebuie făcută nu numai pe foaia de ușă, ci și pe cutie. După găurire găurile sunt fixate și bucle fixe, apoi ele sunt ajustate.

Instalarea de accesorii pe uși glisante (compartiment sau culisante)

Pentru a monta mecanismul pe ușile glisante, este mai bine să invitați un asistent. Întreaga procedură de instalare poate fi împărțită în mai multe etape.

 • Usa este intarita bine si, daca este necesar, este montat un cadru de usa.Dacă există o dorință, atunci acest element poate fi înlocuit cu profile decorative decorative.
 • Se face un marcaj pentru fixarea ghidajelor superioare (șine) ale structurii.
 • Gauri sunt forate în perete, iar șina este fixată pentru mecanismul ușii glisante. Este montat exact paralel cu podeaua.
 • Cărucioarele cu role de susținere sunt montate pe foaia ușii și fixate.
 • Ușa se prindă pe șină.
 • O canelură de sprijin este instalată în partea inferioară.

După instalare, toate mecanismele de fixare pot fi reglate cu șuruburi specializate plasate pe caroserie sau pe copertine. Pentru a face acest lucru, utilizați o șurubelniță pentru a le strânge sau a le relaxa.

Instalarea încuietorilor, mânerelor și pieselor suplimentare

Pentru ușile din sticlă, este de dorit să se utilizeze încuietori de tip de suprafață, deoarece acestea nu necesită găuri de găuri suplimentare care reduc rezistența sticlei. Este mai rațional să folosiți butoane de blocare, deoarece ele combină două mecanisme în sine.

Elementele suplimentare, cum ar fi colțurile și lamelele, care măresc rezistența ușii, sunt fixate cu ajutorul unui adeziv, deoarece nu este nevoie de găuri de găurire și de instalarea de șuruburi.

Nu numai funcționarea convenabilă a ușii de sticlă, dar și ușurința de instalare a accesoriilor depinde de alegerea corectă a componentelor. Acest lucru face posibilă prevenirea deteriorării foii de sticlă și a reparațiilor frecvente.

Cum să instalați balamale pentru uși de sticlă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor