Sfaturi pentru selectarea accesoriilor pentru ușile de intrare

 Sfaturi pentru selectarea accesoriilor pentru ușile de intrare

Ușa trebuie să fie fiabilă și stabilă de lucru - nimeni nu se îndoiește că. Chiar și cea mai bună pânză, dacă nu este completată de accesorii adecvate, va acționa incorect. Selecția sa ar trebui să aibă o atenție maximă și să fie ghidată nu numai de considerentele de preț.

Feronerie pentru uși metalice

Un element esențial al acestui design sunt buclele. Cerințele cele mai stricte sunt impuse bucla superioară, care ajută la fixarea sigură a panzei pe cadru. Când citiți recenziile și descrierile, cu documentația tehnică, merită să ne întrebăm dacă este suficientă întoarcerea frunzei de deschidere.Buclele pentru ușile metaloplastice sunt cel mai des fabricate dintr-un aliaj de aluminiu cu zinc și magneziu. Se recomandă să se clarifice dacă acestea vor rezista încărcăturii normative de la 80 la 130 kg.

Chiar și profilul scump și caracteristicile de economisire a energiei, declarate de producători, nu permit întotdeauna să se judece proprietățile reale ale produselor. Pentru ca construcția metal-plastic să funcționeze normal, sigiliul este foarte important. Trebuie să verificați dacă guma este bine apăsată pe cadru atunci când ușa este blocată? Din acest element depinde confortul și calmul din casă. Erori la selectarea sigiliului provoacă adesea înfundarea cu praf, coroziunea pieselor metalice datorită contactului cu condensul.

Numai câteva materiale pot fi utilizate în circuitele de etanșare a ușilor de intrare. Cel mai adesea este:

 • Cauciuc clasic;
 • silicon;
 • un polimer termo-elastic;
 • PVC.

Frunza de ușă are în mod necesar perimetru de fitinguri. Rolul acestor elemente - transferul aplicat eforturilor mânerului pe axă. Acestea blochează pânza în poziția închisă. Dacă ușa este plasată pe o deschidere la balcon, se adaugă "foarfece" la fitingurile menționate deja, fără de care este imposibil să se utilizeze modul de ventilație.De regulă, toate componentele sunt selectate în timpul instalării, iar înlocuirea ulterioară (dacă este necesar) este taxată numai pentru artiștii cu experiență.

În plus față de părțile principale, accesoriile ușii de balcon pot include și elemente auxiliare. Majoritatea folosesc dispozitive care limitează deschiderea. Sistemul tip "pieptene" face posibilă stabilirea ușoară și rapidă a decalajului dintre lamă și cadru, pentru ao schimba. În cazul în care pieptene dintr-un motiv oarecare nu se încadrează, puteți utiliza o blocare prin cablu. Pentru el, tasta selectată suplimentar. Beneficiul major este adus de echipamentul pentru micro-lichidare.

Poate îmbunătăți microclimatul din cameră, dar elimină și fluxul de mase excesive de aer rece sau cald. Micro-ventilarea cu microunde este realizată folosind un mâner special. În funcție de poziția sa, se stabilește o anumită distanță între partea superioară a păturii și cadrul.

Un expert în soluții alternative consideră supapele climatice. Acestea sunt plasate în profilele ușii (atât în ​​faza de fabricație cât și după instalare). O diferență importantă între opțiunile individuale ale supapelor este controlul manual sau automat.Indiferent, sistemul de supape este mai avansat decât fluxul slotului. Este capabil să măsoare fluxul de aer mult mai bine.

Accesorii pentru usi din aluminiu

Accesorii pentru ușile din aluminiu au, de asemenea, propriile caracteristici. Preferința este acordată structurilor europene. Fiecare detaliu trebuie să aibă un certificat de calitate. Barele bune pe ușa de aluminiu diferă ușor de reglat în trei planuri. În seturi cu balamale standard de culoare pe scara RAL, sunt furnizate și produse nevopsite (acestea sunt alese dacă culorile standard nu sunt potrivite).

Alte considerente care trebuie luate în considerare la selectarea accesoriilor pentru ușile din China și din aluminiu realizate în alte țări sunt:

 • valoarea;
 • încărcătură portabilă;
 • metoda de transmitere a forței;
 • viteza de deplasare

Cele mai bune modele de balamale oferă încărcături de 200 kg sau mai mult. Aceste detalii se recomandă să se aplice la ușile de incendiu. În ceea ce privește buclele fabricate de ruși, este dificil să se dea o estimare clară. Da, produsele firmelor de pe piața internă nu pot fi considerate cu greu un produs de înaltă calitate, cu toate acestea, permite economii semnificative.

În plus, ar trebui să acordați atenție numărului minim de deschideri pe care proiectul îl va transfera cu precizie la rezistența la coroziune. Testul standard implică o expunere de probă de 240 de ore în ceața de sare.

Este foarte bine dacă producătorul a indicat o astfel de verificare în documentația însoțitoare. Categoric, nu puteți cumpăra produse furnizate de firme necunoscute.

Pentru ușile de intrare metalice, caracteristicile balamalelor anti-vandal sunt foarte importante. Salvarea pe o astfel de protecție este complet inacceptabilă, altfel deșurubarea sau tăierea de pe stradă va fi foarte ușoară. Experții recomandă să se acorde atenție interschimbabilității armăturilor. Mai devreme sau mai târziu, chiar și elementele de oțel trebuie schimbate și este foarte rău dacă nu găsiți părțile corespunzătoare.

Balamalele din alamă sunt bine combinate cu ușile pe bază de profile din aluminiu. Avantajele materialului sunt:

 • flexibilitate;
 • posibilitatea de lustruire;
 • o gamă largă de metode de procesare disponibile;
 • rezistență și durabilitate optime;
 • posibilitatea de colorare;
 • zero risc de coroziune.

Este important să înțelegeți că produsul din alamă va deveni treptat negru.În acest caz, va trebui în mod inevitabil să fie lustruit. Buclele de metale feroase au funcționat mult timp și se uzează puțin. Dacă apare necesitatea, ele pot fi întotdeauna ajustate. Există o limitare: este imposibil să se utilizeze astfel de balamale sub căptușeală.

În plus, oțel negru ruginit repede, deschideți ușor ușa va fi imposibil. Rezistența la coroziune, specifică clasei din oțel inoxidabil, ajută să le recomandăm în siguranță celor mai mulți oameni. Astfel de produse sunt deosebit de relevante atunci când este necesar să reziste încărcăturii de pe o cană lungă. Există două dezavantaje: dificultatea aplicării unui strat decorativ și costuri ridicate. Balamalele de aluminiu sunt estetice, dar se uzează cu ușurință și se pot aplica numai ușilor mai ușoare de 50 kg.

Accesorii pentru uși din oțel

Stilouri pentru ei ar trebui să arate armonios pe fondul pânzei. Este posibil să se utilizeze atât separat, cât și mânerele montate pe un nivel. Cu siguranță ar trebui să acorde prioritate produselor producătorilor mai populare. Pentru a îmbunătăți siguranța casei, este recomandat să alegeți ochii cu o vedere de 180 de grade. În cazul în care produsele cu astfel de caracteristici dintr-un anumit motiv nu se potrivesc, trebuie să puneți ochii cu un unghi de vizibilitate mai mic (cel puțin 120 de grade).

Un sistem de sticlă transmite cel mai bine lumina. Când în primul rând este rezistența la stres mecanic, este necesar să alegeți plasticul - nu se zgârie. Eliminați erorile în selectarea lungimii dorite poate, dacă preferați o cuie cu fir. Dacă aveți mijloace, puteți instala un ochi video care transmite o imagine la monitor. Trebuie să ne amintim că un astfel de produs este montat și configurat numai de profesioniști.

Oțelul de design din oțel poate avea o varietate de ochi și mânere, dar, în orice caz, este necesar să-l dotezi cu un alt detaliu - cu un șut. Un astfel de cuvânt se numește un zăvor care blochează deschiderea din interior. Îmbunătățește protecția, mai ales noaptea. Experții recomandă punerea supapelor de oțel. Cu cât șurubul este mai lung și mai gros, cu atât este mai fiabil.

De asemenea, este util să puneți un lanț. Acest design va permite ușilor să se deschidă ușor, lăsând doar un spațiu suficient pentru a comunica cu oaspeții necunoscuți. Cel mai bine, dacă lanțul este complet confecționat din oțel. În cele din urmă, puteți face astfel de recomandări:

 • se recomandă utilizarea buclelor universale;
 • pe ușă cu un vestibul sunt montate doar balamale cu șuruburi;
 • grosimea sigiliului este aleasă în funcție de golul suprapus;
 • cele mai simple modele pot fi montate pe uși de geam plastic;
 • Cel puțin două tipuri diferite de încuietori sunt plasate pe o ușă din oțel.

În următorul videoclip veți găsi o scurtă prezentare a accesoriilor pentru ușile de la SFS-Intec.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor