Opritorul de podea pentru ușă: ce este necesar și care să alegeți?

 Opritorul de podea pentru ușă: ce este necesar și care să alegeți?

Dacă există o ușă, o intrare sau o intrare, atunci trebuie să existe un limitator pentru ea. Acest element nu este deloc inutil, dimpotrivă, el îndeplinește o funcție importantă. Limitatorii pentru ușile trebuie să poată alege, deci trebuie să înțelegi tipurile și variațiile lor.

De ce am nevoie de un dop?

Un opritor de perete, un dop de podea pentru o ușă sau orice mecanism de restricționare a călătoriei împiedică mânerul ușii să lovească un perete sau un mobilier din apropiere. Fără oprirea unui astfel de impact după o scurtă perioadă de timp pot să apară dents, abrasions or chips. Frunza de ușă are, de asemenea, un timp greu de la o astfel de exploatare.La mânere apar zgârieturi și alte deteriorări, balamalele devin repede inutile, iar ușa însăși începe să stea.

Toate aceste probleme sunt rezolvate prin achiziționarea și instalarea unui opritor pentru ușă: intrare sau interior. Zidul și suprafața mobilei sunt bine protejate la deschiderea ușilor. Lovitura preia dopul, ceea ce limitează unghiul de deschidere a ușilor. Este realizat din material rezistent, care este proiectat pentru sarcini mari.

Frunza de ușă în contact cu materialul de amortizare, datorită căruia materialul nu se deteriorează nici măcar intensiv. Puteți alege și dopuri magnetice complet care vor aduce ușa ușoară, cu excepția unei lovituri.

specie

La fel cum ușile sunt diferite în caracteristicile și trăsăturile lor, limitatoarele pentru ele sunt disponibile într-o mare varietate. În primul rând trebuie să înțelegeți terminologia utilizată. Cu aceste informații va fi mult mai ușor să faceți o alegere:

 • opritorul limitează unghiul de deschidere a foii de ușă, unele modele le pot fixa în această poziție;

 • lovitura oprește ușa de la lovirea obiectului / structurii, care se află pe calea deschiderii sale;

 • opritorul permite fixarea unui design în poziția necesară utilizatorului;

 • căptușirea împiedică loviturile arbitrare;

 • zăvorul este utilizat pentru a bloca ușa închisă, se poate referi la încuietori sau opriri;

 • Cea mai apropiată nu este numai responsabilă pentru închiderea netedă a structurii, ci și pentru limitarea unghiului.

Dispozitivul de oprire a ușii este disponibil într-un sortiment mare. Nu poți să-ți cumperi fără pregătire. În primul rând, trebuie să examinați cu atenție fiecare varietate și să alegeți pentru dvs. unele dintre cele mai acceptabile opțiuni. În acest caz, alegerea nu va fi dificilă.

Elementele de perete nu interferează cu mișcarea în jurul casei, sunt convenabile pentru familiile cu copii mici, sunt universale, sunt disponibile într-un sortiment mare. Acestea sunt relevante în special în cazul în care podeaua nu permite instalarea unui limitator. Disponibil în mai multe varietăți:

 • stocurile;

 • clipuri magnetice;
 • mânerul este un dispozitiv de fixare auto-adeziv care permite instalarea fără a utiliza orice instrument;

 • clemele pentru poziția ușilor constau dintr-un dop și un cârlig.

Structurile de podea pot fi staționare și mobile.Unele modele dețin ușa, în timp ce altele sunt capabile să controleze gradul de deschidere. Elementele magnetice de blocare sunt larg răspândite. Astfel de dopuri din cauza miniaturii și compactului lor devin adesea o cauză a loviturii pe ele. Prin urmare, instalarea lor este acceptabilă în locuri ascunse de ochi și picioare.

Opritoarele pot fi instalate pe panza fără găurire, ceea ce permite păstrarea integrității. Sunt alese tot mai multe modele care sunt pur și simplu puse pe marginea ușii. Sunt fabricate din material anti-alunecare. Siguranțele limitate sunt prezentate într-o mare varietate de modele:

 • oprirea centurii este cea mai ușoară opțiune;

 • limitatorul de pliere este potrivit pentru o ușă de intrare;

 • retractabil;
 • proiectare glisantă;
 • căptușeală moale.

Opritoarele sunt împărțite în conformitate cu principiul de funcționare. Această caracteristică stă la baza următoarei clasificări.

 • Limitatoarele magnetice sunt disponibile într-un sortiment mare, diferă în principiul de amplasare și caracteristicile de instalare. Se compune, de obicei, din două elemente - unul este montat pe ușă, iar al doilea este amplasat pe perete sau pe podea.Aceste modele sunt potrivite pentru ușile ușoare de interior, deoarece țesătura de intrare este prea grea pentru un magnet.

 • Sunt selectate mecanice pentru spațiul de birouri. În case și apartamente, ele aproape nu apar niciodată. Astfel de limitatori sunt prezentați sub forma unei structuri pliante cu un "picior de capră", un tampon de frână sau o alunecare. Există numeroase opțiuni, există o mulțime de a alege. Unele modele sunt proiectate să mențină ușa numai în poziție deschisă, în timp ce alte opțiuni pot împiedica pătrunderea lamei. Nici unul dintre modelele prezentate nu este valabil pentru interior, motiv pentru care acestea sunt destinate spațiilor de birouri.

În conformitate cu principiul clemelor de instalare sunt următoarele.

 • Staționare fixată pe un loc permanent. De fapt, ele pot fi rearanjate, dar este mai bine să alegeți o locație permanentă.

 • Reinstalat, mobil sau reglabil - un grup comun de mecanisme. Printre acest soi, cele două soiuri cele mai populare. Clema de prindere se bazează pe principiile de funcționare a mecanismului cu clichet. Panta este deplasată de ghidaje, astfel încât utilizatorul poate regla unghiul deschiderii ușii.Opririle pentru manevră sunt confortabile și fiabile. Unghiul de deschidere al frunzei ușilor este reglat prin plierea brațelor pârghiei la unghiul dorit.

Un grup separat sunt limitatori anti-vandali. În plus față de funcția lor principală, ei sunt, de asemenea, responsabili pentru securitatea la domiciliu. În cazul intrării ilegale, aceste mecanisme emite un semnal sonor sau trimit un impuls telefonului proprietarului sau telecomenzii.

Care dintre ele să alegeți?

Cu specia constatată, dar încă existau întrebări cu privire la alegerea limitatorului de uși. Selecția trebuie să se bazeze pe următoarele reguli.

 1. În cazul structurilor din sticlă și plastic, precum și a pereților despărțitori interiori, este mai bine să priviți îndeaproape blocatoarele magnetice. Va trebui să fim cu instalarea, dar merită. În acest limitator, nu veți fi dezamăgiți.

 2. Fiecare parametru al opritorului este important. Este necesar să se cântărească fiecare avantaj și să se acorde atenție dezavantajelor inerente unei anumite specii.

 3. Limitatorul ideal combină siguranța, eficiența și frumusețea estetică. Acești trei parametri formează baza selecției.

 4. Designul, numit în mod obișnuit "picior de capră", deși pare neremrbător, dar se confruntă ideal cu intrarea masivă și ușa grea.

O atenție deosebită este acordată materialului din care se fac opririle ușii. Următoarele reguli se aplică aici.

 1. Alegerea materialului depinde de frecvența și intensitatea funcționării ușii. De exemplu, în grădiniță puteți alege un model din plastic, silicon sau poliuretan, sub forma unei jucării. Ușa din sufragerie are nevoie de un dop mai fiabil, durabil și durabil, deoarece este adesea folosit.

 2. Zona spațiului care este prevăzută pentru montarea opritorului determină direct alegerea mecanismului viitor. Când o zonă mică necesită o construcție compactă din oțel sau din alamă.

 3. Pentru o ușă grea formată dintr-o matrice, trebuie să selectați limitatorii corespunzători. Poate fi o construcție din oțel. Sunt permise modele cu carcasă din metal sau din aluminiu. Dar totuși prima opțiune va avea mai mult succes.

 4. Pentru o baie, merită să vă uitați la un model magnetic cu o carcasă din plastic, în acest caz, costurile suplimentare nu vor fi justificate.

Exemple de opțiuni de proiectare

Ceea ce numai formulare nu acceptă dopuri de ușă: clasic, de epocă, riguroase și concis, plin de umor și copii. Există într-adevăr o alegere de a alege de la.

 • Una dintre cele mai simple constrângeri, care arată foarte elegant și extrem de simplu de instalat. Dispozitivele de acest tip sunt lipite de perete, acestea nu interferează, nu au nevoie pentru a detalia podea sau ușa pentru ei. Despre un astfel de limitator nu vă va lovi piciorul. Pe scurt, o opțiune foarte demnă.

 • Această opțiune luminată este excelentă pentru camera copiilor. Sistemul de protecție are un design pivotant care permite să nu se oprească, chiar și atunci când se utilizează un limitator nu este necesar. Astfel de modele sunt atașate, în general, de față-verso bandă, este adesea inclusă în echipamentul.

 • Una dintre opțiunile pentru limitatorul magnetic de perete / perete. În spatele simplității și eleganței, există o bogată funcționalitate. Acest opritor va atrage ușa, excluzând deschiderea puternică. Magnet deține în siguranță, lama în poziție deschisă și previne închiderea intenționată.

 • „Toate genial - ușor“ - Vreau să spun la vederea unei astfel de limitator.Pur și simplu se află pe podea în locul potrivit, asta e tot ce este necesar pentru a limita călătoria ușii. În orice moment, puteți schimba locația sau chiar eliminați ca inutil. Acești limitatori sunt disponibili într-o gamă largă, diferă nu numai în funcție de dimensiune și culoare. Poate fi un porumbel, un tub de vopsea, o laba unui animal, un monstru, o bucată de brânză, o mână, o cheie, un pantof. Puteți găsi orice limitator, producătorii încearcă să satisfacă toate dorințele, chiar și cei mai nebuni.

 • Mai mult decât o dată am menționat despre limitatori "picior de capră". Deci, arată în realitate. Astfel de dispozitive - unul dintre putinele care sunt potrivite pentru usile de intrare, caracterizate prin greutate mare.

Cu privire la tipurile de limitatoare pentru ușile pe care le veți învăța din videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor