Caracteristicile dopurilor moderne de perete pentru ușă

 Caracteristicile dopurilor moderne de perete pentru ușă

Suprafețele moderne de perete pentru uși sunt un accesoriu necesar care vă permite să păstrați aspectul pereților și ușilor birourilor, magazinelor, birourilor, apartamentelor și altor încăperi. Un opritor (denumirea alternativă a opritorului) este o soluție simplă pentru problema supraîncărcării ușilor. O problemă deosebit de importantă este conservarea zidurilor și a mânerelor în locuri în care ușii sunt în permanență în funcțiune, când un număr mare de persoane intră și ies din incintă. În același timp, prețul scăzut distinge în mod pozitiv produsul de închiderea ușii.

Limitator de clasificare

Producătorii moderni produc o gamă destul de mare de limitatoare pentru uși,în varietatea pe care încercăm să o înțelegem acum.

Există mai multe tipuri de limitatori.

 • opriri - scopul principal este acela de a limita unghiul de rotație al ușii, precum și fixarea acestuia în poziția dorită. Opririle sunt podea și pereți; cu capace magnetice, din cauciuc sau plastic; metal, din plin plastic; colorat.
 • dopuri - proiectat pentru a bloca ușa într-o anumită poziție, de exemplu, când doriți să o deschideți. Dacă scoateți dopul, acesta se deschide la un unghi mult mai mare. Cea mai obișnuită opritor - lanț de ușă.
 • Există suprapuneri. Ele nu permit ușa să se închidă complet, lăsând un mic decalaj. Disponibil într-o mare varietate.
 • închizători - mecanisme complexe care vă permit să închideți ușile cu ușurință - uși de intrare, birouri, birouri.

Închiderele sunt mult mai scumpe decât opririle, trebuie să monitorizați permanent starea lor tehnică, să efectuați întreținerea, necesită costuri de timp și materiale.

Supape de perete

Una dintre cele mai frecvente opriri este limitatorul de perete. Este un dispozitiv destul de simplu.Opririle diferă în funcție de metodele de fixare. Există opriri autoadezive (găsite cel mai adesea), fixate cu șuruburi.

Suprafețele de perete pot fi rotunde, ovale și pătrate. Acestea sunt cel mai adesea realizate din metal și plastic. Suprafețele din cauciuc, silicon, plastic sunt echipate cu un magnet.

Limitatorii pot fi montați pe perete în partea superioară a ușii sau în partea inferioară. Puteți alege dimensiunea, culoarea, aspectul pentru o anumită cameră, luând în considerare mobilierul.

Opritorul cu căptușeală magnetică are și o căptușeală metalică atașată la ușă. Acest produs este necesar în cazurile în care fixarea este necesară în poziția deschisă.

Caracteristicile instalării de dopuri de perete

Suporturile de perete autoadezive sunt ușor de instalat. Producătorul aplică în prealabil un strat de lipici special pe produs. Este suficient să alegeți un loc, să scoateți eticheta de protecție și să o atașați la perete. De regulă, trebuie să o țineți în această poziție timp de un minut, suportul fiind gata de utilizare, dacă tamponul de amortizare nu este magnetic. În caz contrar, este necesar să fixați placa metalică pe ușa însăși, la același nivel cu opritorul, pentru fixarea ulterioară a ușii în poziția deschisă.Cu toate acestea, în cazul utilizării opritorului autoadeziv, se impun cerințe speciale pe suprafața peretelui. Ar trebui să fie netedă, nu lipiți.

Peretele din sticlă zugrăvit și partițiile din plastic sunt cele mai potrivite.

Opritoarele care au șuruburi de fixare necesită pregătirea peretelui, este necesar să preîncărcați găuri în el. Necesită un instrument - burghiu, șurubelniță, riglă și altele.

Materialul pereților trebuie evaluat. Caramida, betonul, blocurile SCC și alte materiale de perete durabile nu necesită consolidarea suplimentară a locului de instalare. Dacă sunt acoperite cu plăci din gipscarton, panouri din material plastic cu materiale care au goluri, atunci trebuie să fie echipat suplimentar locul pentru fixarea opritorului, deoarece energia cinetică apare atunci când ușa este deschisă, ceea ce poate deteriora un perete realizat din materialele specificate. În consecință, una dintre sarcinile principale atribuite dopurilor de perete nu va fi îndeplinită - păstrând integritatea pereților și ușilor.

  Ca o "armare" a peretelui, puteți folosi o placă metalică, care este închisă sub suport.În același timp, ar trebui să fie de aproximativ 4 ori mai mare în zona de contact cu peretele decât limitatorul de perete.

  Am luat în considerare numai principalele caracteristici ale dopurilor de perete pentru uși și metodele de fixare a acestora. Aceste produse sunt răspândite și simple în auto-instalare.

  Cât de ușor este să montați un opritor magnetic pentru ușă, consultați videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor