Usi italiene: eleganta si chic

 Usi italiene: eleganta si chic

Italia este considerată una dintre primele țări care au stabilit producția de uși de interior. Prin urmare, aici în aproape fiecare oraș există cel puțin o fabrică mică, dar propria fabrica pentru fabricarea lor. Acest comerț de nișă are o diviziune clară în grupuri, iar fiecare fabrică este specializată în producția unui anumit tip de produs.

tipuri

Toate ușile italiene pot fi împărțite în trei tipuri. În același timp, primele două tipuri sunt producția în masă, desfășurate în principal de fabrici italiene mari. Tehnologiile lor sunt bine cunoscute, iar astăzi multe firme din diferite țări funcționează sub licență italiană sau (și) pe echipamente italiene.

 • Prima vedere - în principal ușile din bursa lipită cu finisaj neted. Rama ușii are un cadru, de asemenea din lamele, dar în interior este gol. Acestea au mai multe culori clasice, o suprafață netedă și aparțin categoriei de clasă economică. Combinația dintre costul relativ scăzut și calitatea excelentă face ca aceste produse să fie populare printre mase, nu numai în țara lor, ci și pe piața internațională.
 • În al doilea grup acest tip de produs include uși care sunt de asemenea realizate din tablă de lamelă, totuși, spre deosebire de primul tip, folosește furnir de specii mai valoroase de lemn. În plus, aici, nu numai caseta este făcută din bare, este, de asemenea, interiorul ușii. Datorită utilizării unui panou de volum și a unor detalii detaliate, designul produsului este mai interesant. Prețul acestor produse este ușor mai mare decât în ​​grupul anterior, dar în același timp este mai accesibil decât ușile din lemn masiv. Datorită masei mai mari, astfel de uși sunt mai durabile decât primul tip.
 • Al treilea grup ușile - din matrice - este considerată elită. Tehnologia de fabricație a produselor din matrice estecă este extrem de dificil să se utilizeze în fluxul de masă, prin urmare, în principal, întreprinderile mici de familie care folosesc munca manuală se specializează în producția de astfel de uși. Bara din lemn înainte de lucru trebuie să fie uscată de lumina directă a soarelui și supusă anumitor condiții de temperatură. Procesul de uscare poate dura câteva luni, iar pentru întregul ciclu de producție al unei astfel de uși, de la proiectare la instalare, poate dura până la șase luni.

Deoarece designul fiecărui copac este unic, fiecare produs realizat din acesta are un design unic.

materiale

Pentru producerea de usi italiene clasice de interior utilizate în principal din lemn și toate produsele sale derivate - .. planșete, furnir, panouri, etc. Cu toate acestea, cu dezvoltarea preferințelor avansuri de consum tehnologice se schimbă, și cu ei, a extins lista de materii prime pentru fabricarea acestor produse.

maeștrii italieni încearcă să țină pasul cu vremurile și să profite de tehnologii devin nu numai MDF și PAL familiare, dar, de asemenea, plută, bambus, plastic și chiar tesatura.În acest caz, materialele polimerice sunt încălzite și sub influența temperaturilor ridicate iau cele mai neașteptate forme.

Într-un singur produs se pot combina mai multe tipuri de rase diferite. În uși din lemn și din plastic puteți găsi adesea inserții de sticlă sau părți metalice. Pentru producția în serie folosiți în continuare mai multe tipuri de materii prime.

MDF are o serie de avantaje: preț rezonabil, aspectul estetic, o varietate de culori și, mai mult, un mediu prietenos. Printre dezavantajele acestui material se numără capacitatea sa de aprindere rapidă, fragilitatea și incapacitatea de a rezista umezelii.

Furnir este o plăci subțiri de lemn, care decorează foaia de ușă și cutie. Ușile pot fi fabricate din materii prime mai puțin valoroase. Usi italiene acoperite cu grosimea de furnir natural de 5 mm. Fără a fi specialist, este destul de dificil să distingem un produs din furnir natural din lemn masiv.

Furnirurile sunt de obicei decorate cu folii de ușă goale, precum și ușile din carton multistrat. Pentru a finaliza foaia de ușă fâșiile de furnir sunt lipite împreună într-o singură coală de dimensiunea dorită.În același timp, acestea ar trebui să coincidă unele cu altele, conform figurii.

Dezavantajul acestui material este forța insuficientă, deoarece se rupe foarte ușor.

Matricea poate fi folosită atât pentru cadrul ușii goale, cât și pentru crearea structurilor monolitice.

Caracteristicile distinctive ale acestui tip de uși sunt fiabilitatea, durabilitatea și, ca rezultat, o durată de viață mai îndelungată. Pentru a face ușa durabilă, dar ușoară, cadrul este cel mai adesea din pin, iar pentru o mai mare siguranță este uneori acoperit cu smalț, care poate fi în plus decorat cu o patină.

Distingeți între uși și matrice combinate. În primul caz, designul constă din trei straturi de lamelă din lemn lipite împreună, dar din exterior seamănă cu un model de parchet. Matricea combinată este colectată din mai multe tipuri de materiale. Acesta poate include nu numai lemn masiv, dar și MDF și alte materiale.

Recent, ușile din sticlă cu un cadru din aluminiu au devenit la modă. Acest design este mai ușor decât versiunile din lemn. În astfel de modele se aplică siguranță și în special sticlă puternică.Înainte de instalare, este supus unei întăriri speciale la temperaturi ridicate, după care rezistența sa crește de mai multe ori. Și chiar dacă se rupe, fragmentele vor fi mici și neclintite.

dimensiuni

Blocurile de uși din Italia îndeplinesc cel mai adesea standardele rusești pentru deschideri interioare, prin urmare preferând calitatea europeană, nu vă puteți teama că nu se vor potrivi la dimensiuni. Și chiar dacă se întâmplă o mică nepotrivire, caracteristica acestor structuri este astfel încât cadrul poate fi ușor ajustat la parametrii necesari.

Pentru a se potrivi cu lățimea ramei cu ușă, se poate extinde cu ajutorul unor șipci speciale. Deoarece calitatea ușilor italiene a devenit deja o axiomă, pentru a-i face plăcere, unii consumatori sunt gata nu numai să schimbe porțile, ci și să distrugă zidurile întregi.

culoare

Schema de culori a ușilor de interior fabricate în Italia este destul de extinsă pentru a satisface cele mai exigente gusturi. Sortimentul conține aproape toate nuanțele care există doar în natură: de la alb pur până la negru de cărbune, de la tonuri ușoare de liniște până la culorile cele mai de neconceput.

Lumină fagă, stejar alb, mahon, cenușă, precum și cele mai renumite nuci italiene - un fel de producători de cărți de vizită din această țară însorită. Aceste și multe alte culori au devenit de mult clasice ale genului.

Pentru iubitorii de stil art nouveau, ușile din plastic colorat se potrivesc: bogate în albastru, ciocolată nobilă, roșu agresiv, măslin aflat la viață - numele pot fi enumerate pe o perioadă nedeterminată.

Fanii de înaltă tehnologie vor aprecia gama strictă de sticlă și metal strălucitor. În același timp, culoarea sticlei se poate schimba - de la neutru până la transparent.

Pictura se face în mai multe straturi după o anumită perioadă de timp. În acest caz, puteți obține o textura mată sau un finisaj lucios. Dacă doriți, cu ajutorul vopselelor speciale, puteți chiar da suprafeței un efect metalic.

Toate nuanțele de alb merită o discuție separată: această culoare este universală și se va potrivi în aproape orice interior. Albul este combinat atât cu pereți monofonici, cât și cu ornamente diverse. Este în armonie perfectă cu tonurile pastelate și, de asemenea, arată favorabil în contrast cu cele întunecate.

În plus, este posibil să se comandă vopsirea ușilor în diferite culori, astfel încât designul să fie combinat cu ambele camere, pe care le va combina.

desen

Designerii italieni din întreaga lume sunt considerați în mod corect tendenți de modă. Acestea sunt cele care sunt printre primele care adună noi tendințe de modă. În combinație cu înaltă calificare acumulată de mai mult de o generație, tehnologiile moderne în mâinile lucrătorilor cu experiență sunt capabili să facă minuni și să facă fanteziile cele mai neașteptate o realitate.

Gama de uși italiene este atât de diversă încât puteți vorbi despre ea fără sfârșit. Cei care preferă clasicul liniștit, aleg adesea ușile din lemn. Cele mai multe ori acestea sunt modele realizate într-o singură scală de culoare. În același timp, ușile pot fi surde (fără inserții) sau au diverse inserții din sticlă și alte materiale.

Versatile sunt modele de usi cu vitralii. Ele sunt potrivite pentru aproape orice interior - modern sau Provence.

Ușile pot fi solide sau vitrate, vopsite în orice culoare - de la clasic la avangardă. În plus, fiecare parte a foii de ușă poate fi făcută în nuanțe diferite,fiecare dintre care se potrivește optim cu finisarea camerelor adiacente.

În ceea ce privește geamul, acesta se distinge prin câțiva parametri de bază:

 • Culoare. Aceasta este fundamentul tuturor temelor de bază. În plus față de sticla tradițională transparentă, albă pură sau colorată, designerii italieni oferă ferestre vitrate colorate, care seamănă cu catedralele catolice.
 • Forma. Fanii liniilor drepte pot alege ușile cu inserții orizontale sau verticale. Cu toate acestea, nu mai puțin elegant inserții de aspect cu adiții curbate abstract.
 • Textura. Sticla poate fi netedă sau oglindă, mată sau lucioasă, netedă sau gravată, cu sau fără model. În plus, modelul în sine poate fi plat sau în vrac.
 • Decorul. Ușile cu inserții de sticlă, cu iluminare din spate, vor aduce căldură și confort interiorului. În plus, geamul de ușă poate fi decorat cu dantelă forjată, flori uscate. Recent, a devenit la modă să decoreze diverse obiecte de interior cu cristale Swarovski sau pietre. Iubitorii de artă pot ordona orice imagine pe ușă. Aceasta poate fi o imagine standard din catalogul producătorului sau o variantă propusă de client - de exemplu, o fotografie dintr-o arhivă personală sau o imagine faimoasă.

Formele ușilor italiene sunt variate.În plus față de opțiunile tradiționale dreptunghiulare, există și opțiuni arcuite în cataloagele brandurilor renumite. Schițele individuale pot fi folosite pentru a face forme non-standard - rotunde sau cu înălțime mărită. Tehnologia fabricilor italiene vă permite să finalizați o comandă de orice complexitate.

Ușile pot fi de tip swing, care se deschid numai într-o singură direcție, sau de tipul pendulului - poate fi deschis în orice direcție. Ușile coupe arată foarte interesant. Cu ajutorul lor, puteți zona spațiul din interiorul camerei - de exemplu, pentru a separa dressing. Pentru un mic apartament de tip studio, o ușă pliabilă va fi o adevărată descoperire.

Cum sa alegi?

Când alegeți o ușă interioară, trebuie să fiți ghidați de anumite cunoștințe. Totul este important aici - chiar acoperire. Dacă este vopsea, atunci stratul ar trebui să fie perfect neted. Dacă este un lac de înaltă calitate și când este presat pe suprafața lacuit, nu trebuie să lase urme.

Ușile adevărate din Italia, chiar dacă nu fac parte din clasa premium, au o suprafață perfect plană, fără cipuri și defecte vizibile. Toate etanșările și sigiliile fixează ușa cât mai exact posibil la îmbinări.În același timp, sigiliile ar trebui să fie moi, iar prezența lor este obligatorie. Companiile cunoscute, cum ar fi Italon, își apreciază reputația.

Cutia, panza însăși, precum și plăcile trebuie să fie prezente în setul complet și să se potrivească în culori și texturi. Același lucru este valabil și pentru verandă, care asigură izolarea fonică și termică.

Înainte de a cumpăra, adresați-vă vânzătorului despre clasa de siguranță împotriva incendiilor. Cu cât este mai mare, cu atât este mai sigur produsul achiziționat.

Avantaje și dezavantaje

Printre avantajele principale ale ușilor italiene sunt:

 • Calitate impecabilă asigurată de controlul strict al tuturor etapelor de producție. Acest lucru poate fi apreciat de numeroasele recenzii entuziaste ale clienților recunoscători.
 • O selecție vastă de modele și modele, permițându-vă să alegeți opțiunea pentru orice venit.

Dezavantajele includ:

 • Prețul ridicat al produsului în comparație cu alți producători.
 • Timpul de fabricație a ușilor poate fi întârziat. Acest lucru este asociat cu o schemă complexă de fabricație, precum și cu un sistem logistic și de transport.

Exemple și opțiuni moderne

Pe piața rusă, produsele italiene sunt reprezentate de un număr de producători.Printre acestea se numără atât companii relativ tinere, cât și firme cu un nume deja cunoscut. Practic fiecare dintre acești producători este specializat în lucrul cu păduri rare.

Ușile alder produse de firma menționată mai sus sunt renumite pentru designul lor specific - acest lemn are o nuanță roșie plăcută după prelucrare. Lemnul rezistă perfect umidității, astfel încât aceste uși pot fi puse în siguranță în baie și în bucătărie.

Furnirul din furnir oferă o frumoasă suprafață lustruită pânzei. Acest copac este destul de capricios la locul de muncă și datorită costului său ridicat, o gamă de copaci de lalele este extrem de rară. Este adesea folosit în decor și decor.

Cele mai multe uși italiene sunt montate fără cuie. Aceste modele au un aspect mai estetic, menținând în același timp fiabilitatea acestora.

În plus, tehnologiile moderne au simplificat în mod semnificativ construcția ușii și acum, chiar și cu impresie externă, ușa poate fi relativ ușoară. Acest lucru se realizează prin utilizarea unor cadre ușoare.

Despre diferența dintre ușile interioare italiene, vezi în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor