Alegerea ușilor din stejar masiv

 Alegerea ușilor din stejar masiv

Consumatorii moderni se confruntă cu o gamă largă de uși de interior și intrare. Aceste părți sunt fabricate dintr-o varietate de materiale, de la plastic ieftin la lemn de bună calitate și de lemn de prezentare naturală. Astăzi vom vorbi despre produse atractive și bogate din stejar.

Pro și contra

Nu este nici un secret faptul că lemnul natural este cel mai de calitate și materiale ecologice. Diferă nu numai aspectul bogat, ci și caracteristicile operaționale excelente.

Să analizăm mai detaliat calitățile pozitive ale ușii de stejar naturale.

 • Astfel de piese sunt ideale atât pentru apartamentele orașului, cât și pentru locuințele private. Desigur, pentru a doua astfel de opțiuni sunt folosite mult mai des. Este demn de remarcat designul maiestuos și regal al ușilor de stejar. Cu ajutorul acestor produse, puteți pune accentul pe aristocrația interioară și să acordați atenție gustului rafinat al proprietarilor de case.
 • Modelele din stejar natural se disting prin rezistență ridicată și greutate mare. Experții spun că unele structuri de stejar în ceea ce privește fiabilitatea sunt superioare versiunilor metalice.
 • Aceste modele de uși se disting prin izolare excelentă a sunetului și a căldurii. Acesta este motivul pentru care ele sunt instalate atât de des în dormitoare, camere pentru copii sau pe balcoane și loggii. De regulă, o persoană se simte mai confortabilă și confortabilă în spatele unei astfel de pânze de înaltă calitate.
 • Stejarul este durabil și durabil. În clasa sa, acest material nu este egal. Usile din stejar masiv nu-si pierd frumusetea, chiar si dupa mult timp. Ei nu se tem de factori de mediu nefavorabili. Dacă astfel de modele vor fi furnizate cu grijă, atunci ele pot servi mai mult de un deceniu.

În ciuda unui astfel de set bogat de caracteristici pozitive, usile de stejar au cateva minusuri, care trebuie să știți înainte de a cumpăra astfel de produse.

 • Dezavantajele ușilor de stejar le includ o greutate impresionantă. Această caracteristică a structurii poate duce la deformarea acesteia după o anumită perioadă de timp. De asemenea, greutatea mare a pânzei poate afecta slăbirea buclelor pe care se sprijină. Ar trebui să acordați atenție acestor lucruri și să le eliminați urgent, astfel încât structura să nu se deformeze și mai mult.
 • Un alt dezavantaj al ușilor din lemn natural de stejar este slaba lor rezistența la umezeală. Se recomandă protejarea acestor foi de umiditate și umiditate pe suprafața lor, deoarece în astfel de condiții durata de viață a lemnului natural este redusă. Sub acțiunea umezelii, o ușă de stejar natural poate fi deformată și chiar își poate schimba dimensiunile. Din acest motiv, în producerea unor astfel de modele, materialul trece prin mai multe etape de uscare în cuptoare speciale și este tratat, de asemenea, cu un lac de protecție.
 • Ca dezavantaj, mulți consumatori au pus pe primul loc costul ridicat usi de stejar, dar aspectul lor frumos si performanta merita.

tipuri

Diferitele modele de usi sunt realizate din lemn masiv de stejar. Mai întâi de toate, toate structurile ar trebui împărțite în intrare și interior.

intrări

Cerințe ridicate sunt plasate pe structurile de intrare moderne. Consumatorii și-au dat seama deja că cumpărarea unei opțiuni ieftine este o auto-înșelăciune și economii nejustificate. Este mult mai ușor și mai ieftin să cumperi un lucru de înaltă calitate și scump singurul timp decât să plătiți în mod regulat pentru reparații pe panzele ieftine.

Ușa de intrare aleasă cu ușurință va juca rolul nu numai al cărții de vizită a casei dvs., ci va sublinia, de asemenea, coerența proprietarilor și va îndeplini o funcție de protecție.

Modelul de stejar se descurcă perfect cu toate sarcinile enumerate și protejează adăpostul de zgomotele și zgomotul de pe stradă.

În plus, modelul de intrare de stejar va servi proprietarilor săi de mai mulți ani și va justifica cu siguranță toate cheltuielile efectuate pentru achiziționarea și instalarea acestuia. Nu toți cumpărătorii își pot permite ușile de înaltă calitate din stejar solid.Cu toate acestea, există specimene mai accesibile cu un cadru metalic, care nu sunt în nici un caz inferioare modelelor solide.

Usile de intrare din stejar natural durabil sunt:

 • blindate;
 • rezistență la fisuri;
 • sigilate;
 • zgomot absorbant;
 • Flameproof;
 • explozie-dovada;
 • dustproof.

interior

Oțelul interior este o decizie excelentă de proiectare prin care puteți adăuga un aspect special și strălucire în interior. Astfel de modele sunt perfecte pentru sala, dormitor, camera pentru copii și un studiu.

În funcție de orientarea designului și aspectului camerei, puteți alege cu sticlă dubluri, monofire, surd, dreptunghiulare, arcuite sau opțiuni. Accesoriile selectate corespunzător și obiectele de decor potrivite pot evidenția direcția stilistică a ansamblului și gustul delicat al proprietarilor.

Ușile interioare din materiale naturale sunt mai populare decât opțiunile de intrare. Acesta este motivul pentru care gama de astfel de produse este mai bogată.

În primul rând, ele diferă atât în ​​ceea ce privește designul, cât și materialul de fabricație și metoda de fabricație.

Selectarea unor astfel de structuri ar trebui să ia în considerare stilul interiorului și nivelul de iluminare.

 • Pentru dormitor, sală și sală de mese ideale modele duble cu aripi cu inserții de sticlă.
 • În bucătărie, dressing sau studiu, se recomandă să selectați foi solide (simple sau duble).

De asemenea, pânzele de intrare și interioare se disting prin metoda de deschidere / închidere.

Acestea sunt:

 • leagăn;
 • alunecare;
 • stânga față;
 • dreptaci.

material

Ușile de înaltă calitate și durabile sunt realizate din lemn masiv solid sau lipit, precum și bloc furniruit. Fiecare dintre aceste materiale are propriile caracteristici și caracteristici de performanță.

Suprafață solidă

Pentru ușile din stejar solid se selectează numai materii prime de înaltă calitate. Producătorii refuză plăcile care au chiar și cele mai mici defecte. Poate fi noduri mici, suprafețe puțin vopsite sau nevopsate și textura de calitate slabă. Grosimea materiei prime este luată în considerare.

Produsele fabricate dintr-o matrice solidă sunt cele mai scumpe și sunt cel mai adesea realizate la comandă. Astfel de produse îndeplinesc cele mai înalte cerințe.

Este de remarcat o serie de avantaje importante ale ușilor solide.

 • Aceste modele păstrează perfect căldura în interior;
 • Are caracteristici de izolare fonică ridicată;
 • Ei nu se tem de căderi de temperatură;
 • În timp, ei nu își pierd aspectul atractiv.

Singurul dezavantaj al acestor produse este că au o greutate foarte mare, astfel încât instalarea lor ar trebui să fie cât mai eficientă și mai profesională posibil, astfel încât structura să nu se deformeze în timp.

Din lemn masiv lipit

Variantele de stejar lipit sunt mai frecvente și mai accesibile. Modele similare sunt realizate prin lipirea pieselor individuale din lemn sub presiune înaltă. În cursul producției, părțile individuale sunt selectate și andocate ținând cont de direcția fibrelor de lemn. Datorită acestei tehnici, produsul finit are o bună rezistență și fiabilitate.

Astfel de analogi sunt mult mai ieftine decât opțiunile întregi, dar nu și inferioare față de ele în aparență. De regulă, astfel de structuri se pot lauda cu durabilitate. Nu se tem de deteriorarea externă, expunerea la umiditate și scăderea temperaturii.

Fatade blocate

Dacă nu sunteți gata să cumpărați mobilier scump din materiale naturale, atunci ar trebui să vă îndreptați spre produse atractive și cu costuri reduse pentru furnir. Pentru fabricarea unor astfel de exemplare a fost elaborată o tehnică specială.

De regulă, panourile furnale ieftine sunt bazate pe specii de copaci ieftine sau pe PAL obișnuite. Aceste materiale la prețuri accesibile și obișnuite sunt acoperite cu furnir natural de stejar și nu oferă originea lor proastă.

Usile din furnir de stejar sunt ideale pentru partitia interioara. Astfel de elemente au un aspect frumos, greutate redusă și putere bună, permițându-le să servească timp de mulți ani.

Modelele de cea mai înaltă calitate se pot bucura de caracteristici suplimentare de izolare termică și de izolare termică.

culoare

Stejarul are un număr mare de culori naturale frumoase care arată spectaculos în diferite ansambluri. Luați în considerare în detaliu cele mai populare cazuri și potrivite pentru situația în care se află.

 • Usile de stejar de culoare gri sunt recomandate a fi instalate intr-o camera cu un pod intunecat sau parti din mahon.
 • Cel mai interesant și mai luxos este stejarul de aur. O ușă de această culoare va arăta deosebit de atractivă dacă este completată cu fitinguri cromate.
 • Versatile sunt exemplarele de culoare wenge la modă sau de culoare roșie a lemnului. Ele vor arăta organic în aproape orice interior.
 • Negru stejar este perfect pentru o cameră întunecată, în cazul în care interiorul în sine este proiectat într-un stil clasic. Această ușă poate fi combinată cu materiale ușoare verzi sau cremă.
 • Noble alb stejar este, de asemenea, pretențios în selectarea unui ansamblu adecvat și arată impresionant într-o varietate de setări.

Cum sa alegi?

Selectând o ușă de stejar șic, în primul rând trebuie să construiți pe interiorul în care va fi localizată. Modelul ar trebui combinat nu numai cu mobila din cameră, ci și cu decorarea pereților și a podelei.

Nu cumpărați ușa prea ieftină. De regulă, aceste produse sunt fabricate din materiale de calitate inferioară, imită perfect stejarul natural. Desigur, ele au o performanță mai modestă.

Decideți asupra tipului de construcție a materialelor.Cele mai scumpe sunt produsele din lemn masiv de lux, iar cele mai accesibile sunt specimenele furniruite și soiurile de stejar splicat.

Ridicați corect umbra ușii. Stejarul are multe tonuri atractive. Este recomandabil să achiziționați o astfel de opțiune care ar ecou în culori cu restul de mobilier și mobilier din interior.

Contactați numai producătorii de renume cu reputație impecabilă. Înainte de a merge la o companie, este mai bine să vă familiarizați cu informațiile detaliate despre ea în interior și să citiți recenzii despre produsele sale. Astăzi, multe companii fără scrupule produc modele ieftine sub masca naturală.

desen

Culoarea ușii de tutun de fum va arăta organic într-un stil modern de înaltă tehnologie. În acest context, trebuie folosite contraste întunecate și diluate cu elemente metalice.

Astfel de modele se potrivesc perfect în interiorul în stilul clasicului. Aceste ansambluri sunt recomandate a fi completate cu uși de stejar de mlaștină și umbra întunecată. Aceste copii sunt de asemenea potrivite pentru stiluri precum retro sau vintage.

Ușile de stejar de lux sunt adesea achiziționate pentru a fi instalate în case de vile de lux și cabane. În astfel de setări, puteți aranja designul scump cu picturi fermecătoare pe partea din față sau în interiorul geamului de vin. Astfel de note fermecătoare sunt ideale pentru a crea un stil Provence unic și aerisit.

Universal sunt copii ale tonurilor de lumină. Acestea pot fi uși de stejar în nuanțe roz, lămâie și roșu-maroniu. Astfel de opțiuni vor arăta armonios în ansambluri de orice stil.

Pentru interioare elaborate și pompos, se recomandă să cumpărați cele mai scumpe uși din lemn masiv, deoarece astfel de ansambluri se disting întotdeauna de bogăția și luxul lor.

Opțiuni în interior

Usi de înaltă calitate și frumoase din stejar natural, pot schimba radical chiar și cel mai simplu interior. Desigur, ansamblurile în care același mobilier solid a fost ales pentru a se potrivi ușii scumpe arata cel mai bine.

Astfel de modele arata bine pe fundalul zidurilor, decorate cu piatra decorativă. Astfel de interioare amintesc de proprietăți de lux sau de vile ale trecutului îndepărtat.Ansamblul nu pare prea deranjant și istoric, îl puteți face confortabil cu mobilier moale cu tapițerie colorată țesute pe piele naturală.

În apropierea ușii luxoase de stejar cu inserție din oțel mată ovală, puteți pune diverse elemente decorative pentru a face ansamblul să arate mai atent și mai complet. Pot fi coșuri de răchită de diferite dimensiuni, lămpi de perete cu becuri de lumânare în stil clasic și un scaun elegant din lemn cu tapițerie ușoară țesute.

O usa larga de intrare din lemn de stejar usor va arata spectaculoasa daca o montati intr-un hol de culoare portocalie moale cu podea din lemn si puneti un scaun rigid de vintage alaturi de el si un dulap mare cu usi de sticla. Un astfel de amestec de stilistică într-o cameră atât de compactă va arăta foarte interesant și elegant.

Într-un birou solid cu pereți gri neutri, puteți instala o ușă solidă din lemn de ciocolată neagră. Într-un astfel de mediu va arăta biroul din lemn organic din lemn natural, cu un geam din sticlă, un bolu de lemn de lux, cu figurine și boluri din bronz,precum și un scaun din piele neagră chic, aproape de locul de muncă.

Chiar mai multe informații utile vă așteaptă în acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor