Usi din lemn masiv: caracteristici alese

 Usi din lemn masiv: caracteristici alese

Consumatorii moderni se confruntă cu o mare varietate de uși diferite. Puteți alege o copie decentă pentru fiecare gust și buget. Un rol important îl are materialul din care este fabricată țesătura. Există o mulțime de opțiuni: de la plastic ieftin sau gips-carton la metal durabil sau lemn natural. Astăzi vom vorbi despre modele atractive și ecologice din lemn de pin masiv.

Pro și contra

Pinul este o rasă foarte comună de lemn, deoarece crește foarte bine în Rusia. Un astfel de material natural este folosit astăzi nu numai în producția de mobilier, ci și în inginerie.

Avantajele materialului:

 • Este demn de remarcat structura excelentă a masivului de pin. Este suficient de monotonă și suficient de puternică. Acest material nu se teme de condițiile adverse de mediu, deoarece rezistă cu ușurință la astfel de efecte. În plus, în procesul de uscare de pin mai puțin decât alte specii de lemn sunt supuse la deformare și deformare.
 • Un alt avantaj important al ușilor din lemn de pin este prietenia cu mediul înconjurător. În prezent, nu orice material se poate lăuda cu o astfel de proprietate, prin urmare produsele din lemn natural sunt atât de solicitate și relevante pentru cumpărătorii moderni.
 • Chiar și în condiții de temperatură înaltă, porțile de pin nu emit substanțe periculoase și nocive, cum ar fi pânzele ieftine din PAL. De asemenea, opțiunile naturale nu provoacă reacții alergice.

Datorită unor astfel de caracteristici sigure, puteți instala în siguranță porți de pin, nu numai la adulți, dar și în camerele pentru copii, fără teamă pentru sănătatea utilizatorilor tineri.

 • Mulți consumatori aleg modele din pin masiv, deoarece sunt durabile și fiabile. O ușă de înaltă calitate dintr-un astfel de material natural va servi proprietarilor săi de zeci de ani și nu va provoca probleme.Dacă apariția pânzei sa deteriorat puțin în timp, atunci această problemă poate fi ușor rezolvată prin restaurare.
 • De asemenea, este necesar să menționăm că pânzele din pin masiv posedă calități excelente calde, de apă și de zgomot, pe care nu se pot lăuda multe modele. Desigur, numai ușile de înaltă calitate, produse în conformitate cu toate standardele internaționale de calitate, posedă astfel de proprietăți.
 • Un alt avantaj important al ușilor de pin este aspectul lor atractiv. Proiecte similare arată armonios în multe interioare, le reconfortă și le face mai confortabile.
 • Ușile din pinul solid completează în mod organic multe interioare. Principalul lucru este să alegeți produsele potrivite pentru nuanțe. În plus, acest material natural este ușor de procesat, deci astăzi pe piață puteți găsi sculpturi exquisite, decorate cu sculpturi.
 • În ciuda unei astfel de liste mari de avantaje, ușile de pin nu sunt scumpe. Un preț destul de rezonabil pentru astfel de produse se datorează faptului că pinul în sine nu este o materie primă rară și nu se aplică unor tipuri valoroase de lemn.

Desigur, există neajunsuri la ușile de pin masiv:

 • Sub influența modificărilor de temperatură și a umidității ridicate a aerului, astfel de pânze pot pierde un aspect atractiv. În plus, ușile de pin în astfel de condiții sunt capabile să se umfle și să se crape. Cu toate acestea, aceste defecte pot fi evitate dacă se utilizează lemnul lipit, nu lemnul masiv, în faza de producție a produsului.
 • Mulți cumpărători atribuie minelor faptul că ușa pinului natural trebuie menținută în mod regulat. Primii câțiva ani vor fi suficienți pentru a șterge cârpa cu o cârpă moale, dar după o lungă perioadă de timp, va trebui să vă întoarceți la restaurarea modelului. Dacă în fiecare an să picteze ușile și să le vernă, atunci o astfel de stratificare semnificativă îi poate strica pur și simplu.
 • Cumparand pânze din pin masiv, ar trebui să țineți cont de faptul că, ca majoritatea modelelor de lemn natural, vor avea nevoie de atitudine atentă. Urmele de deteriorări mecanice rămân cu ușurință pe suprafața unor astfel de produse și este prea dificil sau chiar imposibil să se scape de ele.

tipuri

În prezent există numeroase soiuri de pin pe piață.uși. În funcție de caracteristicile lor funcționale și metoda de transformare, aceste modele sunt împărțite în:

 • Swing. Astfel de opțiuni sunt cele mai frecvente. Ele se pot deschide numai în una sau două direcții. Leaganele nu sunt doar interioare, ci și exterioare. De asemenea, canatul poate fi surd sau suplimentat cu o inserție de sticlă (transparentă sau mată). Sunt deosebit de interesante și elegante exemplarele decorate cu sculpturi.

Se recomandă aplicarea unor astfel de opțiuni dacă există suficient spațiu liber în locuința dvs., deoarece în momentul deschiderii / închiderii, patul cu leagăn ocupă destul spațiu.

 • Alunecare. Pânzele în astfel de construcții moderne se pot deschide în ambele direcții. Din acest motiv, sistemele de alunecare sunt adesea folosite în clădiri de birouri sau centre comerciale mari. Majoritatea designerilor recomandă decorarea interioarelor interioare cu panouri de sticlă glisante.
 • Plierea. Construcțiile de acest tip sunt ideale pentru a economisi spațiu modest în casă.Ele pot fi instalate nu numai într-o ușă spațioasă, dar și într-o ușă îngustă. Principiile de deschidere / închidere a acestor opțiuni se bazează pe capacitatea de a desface și de a se desface folosind două sau mai multe detalii funcționale.

De asemenea, ușile de pin frumoase pot fi împărțite prin următoarele caracteristici:

 • Dacă mergem din numărul de supape, atunci toate modelele pot fi împărțite în un singur etaj, jumătate și jumătate. Numărul de tablouri depinde direct de dimensiunile ușii.
 • Ca oricare alta, usile de pin pot fi impartite in modele pentru spatii rezidentiale si publice. Există, de asemenea, produse speciale cu caracteristici suplimentare. De exemplu, unele dintre ele au calități de luptă împotriva incendiilor, în timp ce altele sunt protejate în mod fiabil de gloanțe și greve.
 • De asemenea, pe piața modernă există pânze de lemn cu grade diferite de rezistență la umiditate. Există opțiuni pentru o rezistență sporită și normală la apă.
 • Ușile din porțelan diferă una de cealaltă și au o schemă de culori. Poate fi frumos negru, galben, roșu, maro, alb și alte culori atractive.De asemenea, pe piață nu ultimul loc este ocupat de exemplare nevopsite, demonstrând nuanța naturală și modelul natural al masivului de pin.
 • De asemenea, ușile din pin natural sunt surd și glazurate. Variantele, completate cu inserții din sticlă mată sau clară, sunt ideale pentru a aduce mai multă lumină în cameră. Folosind o astfel de tehnică simplă, puteți crea efectul unei camere mai spațioase și mai mari. Sursele de surzi sunt potrivite pentru izolarea unei încăperi.

Astfel de structuri de lemn de înaltă calitate și ecologice sunt împărțite în panouri și plăci de panouri:

 • lambrisat modelele sunt un panou decorativ cu un cadru frumos.
 • baraje Opțiunile constau dintr-un cadru căptușit pe ambele părți cu lemn.

Recent, panza periat a devenit foarte populară. Cu toate acestea, designerii recomandă achiziționarea unor astfel de opțiuni numai pentru interioarele proiectate în stil clasic.

dimensiune

În prezent, este posibilă ridicarea unei uși de o dimensiune potrivită pentru o casă de orice dimensiune. Cea mai mare înălțime a modelelor de uși interioare standard este 2010-2030 mm.Lățimea canoanelor poate fi absolut orice, în funcție de lățimea deschiderii.

Înălțimea standard a deschiderii pentru ușa de intrare este stabilită în intervalul 2070-2370 mm.

În ceea ce privește lățimea, atunci cifra sa ar trebui să fie de cel puțin 900-910 mm. Pentru deschideri non-standard se recomandă achiziționarea de pânze la comandă. Din fericire, astăzi multe companii oferă acest serviciu.

culoare

Pinul natural solid poate fi vopsit în diferite culori care arată organic în interiorul anumitor orientări stilistice:

 • Clasicul este panza albă. Ei au un design calm. Astfel de opțiuni pot fi instalate în setări diferite, indiferent dacă sunt clasice sau ansamblu în stilul high-tech.
 • Aspectul original are usi de pin negru. Cu toate acestea, ele nu sunt recomandate pentru a fi instalate în ansambluri întunecate și întunecate, în caz contrar imaginea camerei va deveni prea sumbră.
 • Mulți consumatori preferă astăzi nuanțele nobile de stejar sau wenge. Cu ajutorul unor astfel de opțiuni de bună calitate puteți evidenția individualitatea luminată a casei.
 • De asemenea, în interior, puteți utiliza modele simple nevopsite.De exemplu, produsele din pin natural Altai dau caldura interioara si confort datorita texturii naturale si imprimarii naturale.

Materiale - care este mai bine: de la arin sau pin?

Mulți cumpărători, alegând o calitate și o ușă frumoasă, se confruntă cu o alegere dificilă între pin și arin:

 • În ceea ce privește arinul solid, are o structură densă și elastică. De asemenea, arinul are o excelentă izolare fonică și termică. Astfel de construcții pot fi instalate fără teamă chiar și în încăperi cu umiditate ridicată. În plus, arinul este ușor de procesat, poate fi ușor decorat. Cu toate acestea, în timp, aceste uși își pierd atractivitatea și necesită restaurare.
 • Pinul, in ciuda intregii game de calitati pozitive, are capacitatea de a absorbi umezeala, deci nu poate fi folosit in camere cu umiditate ridicata. Această caracteristică este principala diferență dintre pin și arin, care nu se confruntă cu astfel de probleme.

desen

Ușile frumoase și de înaltă calitate din pin masiv armonioase în interiorul diferitelor stiluri.

Luați în considerare în detaliu caracteristicile caracteristice ale produselor legate de o direcție sau de altă direcție:

 • Pânze făcute în stil clasic, sunt o concisitate elegantă, gravitatea formelor și calculul corect al proporțiilor. Obiectivul principal al acestor modele este de a sublinia bunul gust și nobilimea proprietarilor casei. Pentru interioare în stilul clasic, se recomandă selectarea produselor care au o nuanță care accentuează originea naturală a materialului.

În ceea ce privește adaosurile decorative, astfel de uși pot fi decorate cu vitralii sau elemente sculptate.

 • Datorită culorilor calme și confortabile, astăzi stilul francez se bucură de o mare popularitate. Provence. Această direcție asigură prezența în interior a materialelor naturale și de înaltă calitate, astfel încât ușa de pin dintr-un astfel de ansamblu va arăta foarte organică.

Cel mai bine este să alegeți tablourile de culori pastelate. De asemenea, în ansamblul Provencal, un model aspră, stil antic, va arăta bine.

 • În cazul în care casa este decorată într-un stil rustic casual muzica country, foaia de ușă pentru el trebuie selectată cât mai simplu posibil. Armonios în astfel de ansambluri, versiunile nevăzute vor arăta cu imitație a unei suprafețe slab tratate, de exemplu, cu urme de noduri îndepărtate.Aceste specimene par neobișnuite, dar se încadrează perfect în mobilierul din sat.
 • O altă destinație populară este stil japonez. Pentru astfel de mobilier, modelele elegante și non-standard, care nu ocupă mult spațiu în cameră, sunt cele mai potrivite. Ușile glisante din cheia japoneză pot împărți spațiul disponibil în zone separate. Pentru a accentua stilul frumos al interiorului, ar trebui să folosiți picturi luxoase de nuanță maro închis, de visiniu sau de cireșe.
 • În stil modern usi de pin completate cu furnir sau decorate cu forjare artistica vor arata armonioase. Pentru astfel de ansambluri sunt cele mai potrivite opțiuni elegante, decorate cu detalii undulatoare și elegante. Cu ajutorul acestor modele, puteți sublinia individualitatea luminată a casei.
 • În stil modern de înaltă tehnologie usile din pin masiv vor arata, de asemenea, atractive. Pentru astfel de ansambluri, este de dorit să se aleagă tablourile celor mai simple și mai concise formulare. Ele pot avea atât opac, cât și o suprafață lucioasă. În stilul de înaltă tehnologie, va fi interesant să se uite la modelele cu inserții de sticlă (înghețatesau transparente) sau piese din material plastic.
 • Stil strict și bogat Empire conceput pentru a sublinia luxul interiorului. Pentru un asemenea ansamblu elaborat ar trebui să cumpere o formă simetrică din lemn. Este mai bine să alegeți un model de matrice de pin masiv. În stilul interior al stilului Imperiului vor arăta exemplare uimitoare decorate cu oglinzi, aurire și sculptură. Mulți designeri recomandă utilizarea ușilor cu detalii de bronz în astfel de ansambluri.

Cum sa alegi?

Selectând ușile de pin, trebuie să fii atenți la următoarele nuanțe:

 • Suprafața lor trebuie să fie în stare perfectă: nu trebuie să existe noduri, fragmente și alte defecte. Modelele neprocesate nu ar trebui să fie cumpărate, deoarece va trebui să le hrănești singuri.
 • Dacă nu alegeți un spațiu interior, ci un model de intrare, atunci este mai bine să cumpărați o versiune izolată, astfel încât frigul de pe stradă să nu pătrundă în locuință.
 • Contactați producătorii renumiți și bine-cunoscuți, astfel încât să nu vă poticniți de bunurile de proastă calitate fabricate din materiale non-naturale.
 • Nu uitați de armonie interioară. Pentru a face acest lucru, trebuie să cumpărați picturi care să se potrivească situației în culoare și stil.

Opțiuni în interior

Usile albe din pin masiv pot fi instalate pe coridor, ale caror pereti sunt decorati cu tapet sau tencuiala cu o nuanta maro. De exemplu, un spațiu atractiv și "cald" va arăta ca în cazul în care foi de pin alb cu inserții de sticlă se ridică împotriva pereților de pereți de culoare cafelei și podea, căptușit cu un laminat lăptos.

O ușă albă laconică, lipsită de elemente decorative și inserții de sticlă, va arăta organic într-o cameră cu pereți de tonuri neutre. De exemplu, poate fi tapet gri și pardoseală cremă, împodobită cu pardoseală. Puneți o canapea din piele bej, un dulap din lemn de culoare maro pe o astfel de zonă și decorați pereții cu tablouri mari cu rame de culoare închisă și albă.

Tablourile elegante de culoare ciocolată neagră vor părea uimitoare într-un spațiu cu ziduri de zăpadă și un pod similar cu o suprafață lucioasă. Pentru a dilua acest contrast, în cameră trebuie așezate diverse elemente (canapea, fotolii sau canapea) în negru. De asemenea, în astfel de condiții, va fi frumos să arătați obiecte de interior cu piese metalice.

O ușă de pin maro din pin masiv poate fi instalată într-o încăpere cu o nuanță de pereți de cafea cu lapte și o pardoseală laminată care simulează lemnul natural. Aduceți în această setare lămpi de înaltă calitate din metal cu dale de sticlă dreptunghiulară, o canapea din piele bej, cu picturile de spate și pereți matlasate cu cadre negre. Astfel, veți crea un interior confortabil, dar contrastant într-un mod modern.

Pentru a afla cum să faceți ușile simple de interior din lemn masiv, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor