Are uși forjate

 Are uși forjate

Fabrica de artă de forjare a provenit din Egiptul antic. Timp de mai multe secole, produsele forjate nu își pierd popularitatea. Elementele forjate decorează nu numai ferestrele și mobilierul, ci și ușile de intrare și interior. Acest articol va lua în considerare caracteristicile ușilor forjate.

tipuri

Ușile forjate pot fi împărțite în diferite categorii:

 • Prin instalare distinge între modelele de intrare și cele interioare. Din moment ce elementele forjate decid cel mai adesea produsele exterioare, mai degrabă decât interiorul încăperii, ușile de intrare forjate sunt mult mai comune decât ușile de interior. Prin proiectare, există două uși și una cu ușă.
 • Cu deschidere ușă frunze distinge produse leagăn și alunecare. Cea mai obișnuită opțiune este sistemele swing. Astfel de produse sunt ușor de instalat și mai puțin voluminoase comparativ cu modelele culisante. Designul ușii cu balamale este completat de bucle mari. Sistemele glisante sunt mai masive și mai voluminoase.

Prin design pot distinge următoarele tipuri:

 1. cu folie de ușă solidă;
 2. cu folie de ușă compozită.

Frunzele de usa sunt facute ca surd (dintr-un material) si cu elemente suplimentare. Ușile sunt adesea decorate cu elemente de forjare completă cu sticlă sau alte materiale.

Sticla vizuală face ușile forjate mai grele. De asemenea, sunt populare modelele combinate cu inserția superioară și elementul forjat.

materiale

Materialul principal pentru fabricarea structurilor de uși forjate este metalul. Producătorii de articole din fier adesea completează sticla căptușită sau armată, care asigură rezistența ușii de intrare. Următoarele tipuri de tehnici de fabricare a sticlei utilizate pentru decorarea modelelor forjate pot fi distinse:

 • Stalin. Acest pahar este diferit de tehnologia uzuală de producție. În fabricarea sticlei este mai întâi expus la temperaturi ridicate, apoi răcirea uniformă a suprafeței pe ambele părți. Această metodă de producție oferă sticlă cu rezistență ridicată și rezistență la solicitări termice și mecanice.
 • Tiffany. Tehnica Tiffany este diferită de alte modalități de conectare a ochelarilor. Dupa slefuire, sticla este incadrata cu banda de cupru si interconectata cu lipit de staniu. Gresie vitraliță acoperită cu patină.
 • Vitraliu considerat un tip distinct de artă decorativă. Acesta este combinat din pahare de diferite culori și servește ca un element exclusiv decorativ.
 • Îmbinând. Cu această tehnologie, sticla este mai întâi încălzită și apoi îmbătrânită pentru o perioadă de timp sub influența unei anumite temperaturi. Când produsul ia forma dorită, este supus unei răciri rapide.

O opțiune mai puțin populară este inserțiile din plastic. Avantajul modelului cu elemente din plastic este greutatea relativ mică a ușii. De asemenea, ușile forjate diferă nu numai în exterior, ci și în interior.

Partea interioară a produsului este adesea acoperită cu lemn. Modele populare din lemn cu plăci metalice forjate.

dimensiuni

Pentru dimensiunea ușii, în primul rând, este responsabil pentru proiectarea sa. Produsele cu două frunze sunt mai grele. Instalarea necorespunzătoare a unui astfel de produs poate deteriora peretele. Când instalați ușa ca cadru, trebuie să instalați plăci metalice puternice. Acest model este potrivit pentru uși largi.

În ciuda faptului că metalul pare destul de aspru și masiv, există și modele de dimensiuni mici, cu forme ușoare de lumină. Cel mai adesea acestea sunt ușile cu o singură frunză cu plăci forjate sau inserții de sticlă.

Elemente de construcție

Ușile forjate sunt produse atât fără inserții adiționale în construcții (surzi), cât și cu fragmente de sticlă. Frunzele de ușă cu inserții de sticlă suplimentare nu au o rezistență mai mică decât modelele fabricate în întregime din metal.

Următoarele elemente sunt cel mai adesea prezente într-un set complet de ușă:

 • Usa din metal (mai mult de 2 milimetri grosime).
 • Cutie de înaltă rezistență din profil metalic.
 • Stiffeners, care întăresc în continuare designul.
 • Balamale durabile (în principal, tip de pavilion). Astfel de bucle pot rezista sarcinilor grele.
 • Sistemele de siguranță, care au elemente suplimentare de blocare. Hacking un astfel de blocare va fi extrem de dificil.

Pentru fabricarea seturilor de forjate și zăbrele utilizați următoarele materiale:

 • colțuri;
 • ;
 • tije de diferite diametre;
 • ondulate.

Sfaturi

Pentru fabricarea ușilor de intrare și de interior utilizați o varietate de materiale: plastic, sticlă, lemn, metal. Fiecare material are avantajele și dezavantajele sale, cărora trebuie să li se acorde atenție atunci când aleg modelul adecvat. Să comparăm produse fabricate din materiale diferite, care pot ajuta în viitor la alegerea versiunii adecvate a structurii ușii.

Ce este mai bun plastic sau fier?

 • plastic este relativ ieftin, dar în același timp material practic și inofensiv. Ușile din plastic au multe opțiuni pentru finisare și o mulțime de culori, ceea ce vă permite să alegeți un produs pentru orice interior.

În plus, modelul din plastic este rezistent la umezeală și are performanțe ridicate la izolarea fonică și termică.

În comparație cu modelele din fier forjat, ușile din plastic nu se pot lăuda cu o astfel de rezistență și fiabilitate. Este preferabil să se utilizeze ușile metalice ca structuri de intrare mai degrabă decât PVC.

 • Uși de sticlă nu au un aspect mai puțin original decât modelele metalice cu elemente de forjare. Deși sticla este inferioară forței de fier, este extrem de dificilă ruperea unei astfel de uși datorită următoarelor caracteristici ale materialului utilizat:
 1. Triplex. Este un geam laminat. Pelicula de polimer, cu ajutorul căreia sticla este lipită împreună, este capabilă să țină fragmente la impact.
 2. Matolyuks. Cu alte cuvinte - sticlă mată călită. Transmite lumina, dar nu permite să vadă ce se întâmplă în spatele ușii. Are o duritate de cinci ori mai mare decât sticla obișnuită.
 • Sticlă călită. Datorită unei tehnologii speciale de fabricare, este foarte rezistentă la solicitări mecanice (de zece ori mai puternică decât sticla obișnuită). În ciuda tuturor avantajelor produselor din sticlă, astfel de uși sunt cel mai adesea produse ca uși de interior.opțiuni.

Acest model este potrivit pentru apartamente mici, care nu pot fi spuse despre designul ușilor metalice.

 • Usi din lemn diferă în ceea ce privește mediul înconjurător și durabilitatea. Un dezavantaj semnificativ al acestor produse poate fi numit toleranță slabă la umiditate, care poate duce la deformarea frunzei ușilor.

Modelele din lemn sunt considerate o opțiune clasică și versatilă pentru toate tipurile de încăperi. Este ușor să alegeți ușa potrivită pentru montare la intrarea în cameră și ca opțiune interioară.

 • lucrat usi metalice în nici un caz inferior modelelor fabricate din alte materiale. Datorită masivității construcției, produsele din fier sunt instalate în principal la intrarea în incintă. Desigur, există excepții: în casele mari de țară, ușile metalice din fier forjat vor arăta excelent nu numai în exterior, ci și în interiorul camerei.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți structuri forjate, trebuie să acordați atenție calității materialului. Produsele fabricate din metale de înaltă calitate sunt mai fiabile și mai puțin susceptibile la coroziune. În plus față de materialul structurii ușii, scopul spațiului în care va fi instalat modelul forjat, precum și designul interior și exterior sunt de o mare importanță.

Pentru o casă privată o opțiune excelentă ar fi porțile din fier forjat din colțuri. Colțurile produse prin metoda laminării la cald. Datorită formei materialului și rigidității ridicate, astfel de uși pot rezista la sarcini grele. Porțile din fier forjat din colțuri au o înaltă rezistență și durabilitate.

Ușile antici se disting prin mărimea lor și masa mare. Acest model este decorat cu elemente metalice grosiere. Ușile antici sunt asemănătoare vizual cu structurile de intrare ale castelelor antice.

Modele superbe și sofisticate cu inserții de sticlă sau cu o fereastră. Adesea, în plus față de astfel de produse, copertinele forjate sunt instalate pe ușă (pentru a proteja împotriva precipitațiilor). După cum știți, ușile forjate sunt destul de scumpe.

Alternativ, puteți instala un model cu garnituri forjate. Baza acestui produs este foaia de ușă obișnuită, care sunt atașate elemente decorative forjate.

Avantaje și dezavantaje

Usile forjate de intrare vor servi nu numai ca structuri de încredere, ci, de asemenea, subliniază prestigiul casei.

Principalele avantaje ale acestor produse includ:

 • Ușor de îngrijit.Ușile forjate din metal nu necesită îngrijire constantă și specială. Astfel de produse își păstrează aspectul original timp de mai mulți ani.
 • Rezistență ridicată și durabilitate.
 • Rezistență la solicitări mecanice și deteriorări. Variantele stradale sunt adesea supuse unui tratament suplimentar cu agenți anti-coroziune.
 • Izolație fonică.
 • Izolare termică.
 • Fiabilitate. O ușă din fier forjat este mai greu de crack decât un model de oțel obișnuit.
 • Design exclusiv original. Deseori, elementele forjate decorative ale ușii sunt realizate de meșteșugari într-o singură copie. Modelele pot fi pliate în modele geometrice și compoziții abstracte.

Principalul dezavantaj al modelelor forjate poate fi atribuit costului ridicat. Dar exclusivitatea, fiabilitatea ridicată și durabilitatea produsului compensează prețul ridicat. Ușile forjate nu sunt potrivite pentru instalare în toate încăperile. Acest model va aglomera un apartament cu o zonă mică. Un alt dezavantaj este probabilitatea coroziunii metalului, care poate fi supusă unui model de material de calitate scăzută.

desen

Pentru varietatea de opțiuni pentru fabricarea ușilor forjate sunt responsabile pentru diferitele modele și materiale utilizate, precum și elemente falsificate. Astfel de elemente nu fac doar funcții decorative, ci și funcții de protecție suplimentare.

Grilele forjate pe ușă sunt realizate sub formă de cadru, spațiul interior al căruia este umplut cu elemente metalice de diferite forme. Grilele forjate arată bine în combinație cu inserțiile de sticlă de pe ușă.

Mânerele forjate au o gamă largă de modele, dar pot fi de asemenea făcute la comandă în funcție de schițele individuale.

Astfel de elemente arata elegante si elegante, astfel încât mânerele forjate pot fi considerate ca o decorare suplimentară a structurii ușii.

Astfel de elemente au adesea un finisaj din bronz sau aur. Uită-te armonios pe ambele structuri din lemn și metal. În plus față de aspectul exclusiv și original, aceste accesorii sunt durabile și durabile.

Garniturile ușă forjate sunt produse metalice care sunt utilizate pentru a conecta și fixa alte elemente sau ca o decorare separată a matricelor.Modele forjate pe poarta se fac in principal sub forma elementelor de plante, a diferitelor modele geometrice si monograme.

Exemple de succes și opțiuni frumoase

Modelul autorului exclusiv original, cu elemente de forjare, creând un aranjament floral. Modelul arată neobișnuit de luminos și se potrivește perfect în exteriorul clădirii. Un astfel de design ar fi o opțiune excelentă pentru o casă privată.

O ușă dublă din lemn cu inserții de sticlă și garnituri forjate va accentua interiorul rafinat al camerei. Lumina moale care trece prin geamul din cameră va crea o atmosferă de căldură și confort.

O ușă forjată masivă, completată de un arc, va sublinia gustul bun și statutul înalt al proprietarului camerei. Acest model este potrivit pentru instalarea în cabană.

Modelele forjate pot completa modele de lemn. Inserțiile metalice în combinație cu sticla nu fac produsul mai greu și sunt în armonie perfectă cu tonurile ușoare ale foii de ușă.

În ciuda faptului că modelele cu elemente de forjare evocă asociații cu ceva voluminos și greu, există mici ușile de intrare pentru ușile înguste.

În acest videoclip veți găsi chiar mai multe idei pentru un design de ușă de succes.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor