Uși metalice cu pauză termică: avantajele și dezavantajele

Ușile de intrare realizează nu numai funcții de protecție, ci și funcții de izolare termică, fiind astfel impuse cerințe speciale acestor produse. Astăzi, există mai multe tipuri de structuri care pot proteja casa de penetrarea frigului. Una dintre opțiunile cele mai optime sunt ușile metalice cu pauză termică.

Ce este?

Ușile din metal transmit foarte bine căldură, ceea ce nu permite menținerea temperaturii optime în interiorul încăperii. Astăzi, această problemă este rezolvată cu ajutorul diferitelor încălzitoare, care sunt situate sub foile de cadru.

Ușile cu pauză termică - una dintre soiuri structuri izolate. O caracteristică a acestor produse este utilizarea mai multor straturi de izolație, între care există o garnitură termoizolantă.O varietate de materiale cu caracteristici de conductivitate termică minimă pot acționa ca acest strat.

Ușa cu pauză termică constă din mai multe componente principale:

 • foi de oțel interne și exterioare (acestea sunt atașate direct la cadrul metalic);
 • fibră de plută (această substanță acționează ca o izolație suplimentară);
 • izolare (utilizați aici două foi, dintre care există folgoizol sau alte materiale similare).

Ușile de fier de acest tip sunt adesea instalate direct pe stradă. Folosirea lor în interior nu are nici o eficacitate estetică și rațională.

Pentru a îmbunătăți calitatea, foile groase de oțel sunt folosite ca material de bază, care pot rezista unei încărcări mai mari.

avantaje

Ușile cu pauză termică câștigă o popularitate imensă. Ele sunt excelente pentru diferite zone climatice, unde temperatura scade sub 0. Aceasta se datorează mai multor avantaje ale unor astfel de uși. Acestea includ:

 • Performanță ridicată a izolației. Cu ajutorul acestor produse puteți crea un mediu confortabil de trai în interiorul unei case private sau al unui oraș.
 • Proprietăți tehnice de calitate.Ușile diferă nu numai în ceea ce privește durabilitatea și durabilitatea, dar și rezistența la foc (capabile să reziste arderii pentru o anumită perioadă de timp).
 • Rezistența la uzură. Utilizarea unei spărturi termice împiedică formarea condensului pe suprafața pânzei. Acest lucru previne apariția gheții și previne, de asemenea, răspândirea coroziunii pe suprafața metalică.
 • Izolație fonică. Pânzele au caracteristici bune de izolare fonică. Astfel de produse vor fi cea mai bună soluție pentru apartamente, alături de care zgomotul este prezent în mod constant.
 • Ușurința de utilizare. Folosirea de accesorii de înaltă calitate elimină greutatea mare a pânzei. Mișcarea sa este destul de ușoară, ceea ce permite chiar și unui copil sau unei fete fragile să se ocupe de ușile.
 • Durabilitate. În fabricarea ușilor, suprafața componentelor metalice este acoperită cu agenți de protecție speciali (grund polimeric pe bază de zinc, amestecuri anticorozive, etc.). Acestea împiedică apariția coroziunii și prelungesc durata de viață a tuturor elementelor. Pentru a crește rezistența metalului la deteriorări mecanice, este de asemenea permisă prelucrarea cu laser.

deficiențe

Ușile termice sunt modele versatile care sunt excelente pentru a fi instalate ca elemente de intrare. Dar produse similare au încă câteva dezavantaje semnificative:

 • Greutate semnificativă. Multe ușile nu pot rezista acestor construcții. Soluția la această problemă este armarea suplimentară a peretelui cu inserții metalice.
 • Instalare incorectă. Dacă ușa este instalată cu o înclinare, atunci se va reduce la aproape toate avantajele acesteia. Un astfel de design poate trece prin aer, ceea ce va duce la scurgeri de căldură sau la formarea condensului. Prin urmare, toate lucrările de instalare ar trebui să fie de încredere numai de către profesioniști cu experiență și dovedită.
 • Design simplu. Ușile de acest tip constau din foi drepte care sunt atașate la cadru. Astăzi, aproape nici un producător nu completează elementele lor decorative. Acest lucru face ca ușile să fie monotone și plictisitoare. Dar totuși există modificări care sunt echipate cu plăci decorative mici sub formă de produse forjate, etc.
 • Caracteristicile microclimatului optime. Trebuie remarcat faptul că ușile termice protejează împotriva apariției gheții în cazul în care cantitatea de condens este minimă.În cazul în care camera este umiditate ridicată (mai ales pe partea stradală), atunci lichidul însuși se va depune pe metal. Odată cu apariția înghețului sever, partea exterioară a structurii va începe să înghețe. Din punct de vedere tehnic, acest lucru nu va afecta interiorul, dar în timp poate distruge izolația exterioară și poate duce la formarea de curenți.

Având în vedere toate dezavantajele acestor produse, alegerea unei uși cu pauză termică ar trebui abordată foarte responsabil. Asigurați-vă că luați în considerare recenziile clienților diferiților producători. Unele modele pot să difere în mod radical de prețul ridicat (cel mai adesea - acesta este un model cu trei circuite), dar proprietățile tehnice vor fi aproape la fel ca în cazul produselor mai ieftine.

Acest lucru vă va permite să alegeți nu numai construcții calde, dar și durabile pentru o sumă relativ mică de bani.

Incalzitoare utilizate

Calitatea ușilor termice depinde de mulți factori, dintre care tipul de umplutură internă este considerat principalul. Astăzi, în producția de modele cu trei circuite, se folosesc mai multe tipuri de încălzitoare:

 • PVC. Acest material este unul dintre cele mai accesibile,dar în același timp nu este în stare să reziste înghețurilor severe. Prin urmare, ușile din PVC sunt adecvate numai pentru regiunile cu climă temperată.
 • Vată minerală și spumă. Adesea, aceste substanțe sunt combinate, ceea ce vă permite să păstrați căldura în casă atunci când înghețul este de până la -25 de grade.
 • Fibra de sticla. Acest material păstrează foarte bine căldura. Dar dacă ușile funcționează la temperaturi ridicate, aceasta poate declanșa eliberarea substanțelor nocive din fibră de sticlă.
 • Copac. Unul dintre izolatoarele de căldură de cea mai bună calitate. Acest material păstrează perfect căldura fără a emite componente externe în mediul extern. Singurul dezavantaj al lemnului este costul ridicat al acestuia.

Caracteristicile calitative

Ușile termice nu sunt doar produse pentru conservarea căldurii. Astăzi, mulți producători acordă atenție altor parametri de proiectare a plăcilor metalice. Produse similare posedă mai multe proprietăți tehnice puternice. Acestea includ:

 • Cadru armat. Aproape toate ușile sunt realizate din tablă solidă din oțel, cu o grosime de cel puțin 2 mm. Cadrul în sine este sudat dintr-un profil special care poate suporta sarcini considerabile.Aceasta, la rândul său, conduce la o creștere a greutății pânzei.
 • Elemente de înaltă calitate. Aici instalează încuietori și balamale care sunt capabile să reziste loviturilor semnificative și pot rezista, de asemenea, hacking-ului pentru o anumită perioadă de timp.
 • Calitatea metalului. Toate elementele structurale sunt realizate din tipuri de oțel îmbunătățite, astfel încât ușile cu spargere termică sunt mult mai bune decât produsele obișnuite.
 • Rezistență la foc și etanșeitate. Trebuie să se înțeleagă că toți acești parametri nu sunt întotdeauna prezenți în ușile termoizolante. Unele dintre aceste caracteristici pot fi, în timp ce altele nu sunt întotdeauna relevante.

Dacă sunteți interesat de anumite caracteristici, atunci o astfel de ușă poate fi comandată de la un producător de încredere.

Diferențele dintre ușile metalice cu pauză termică de la alte modele, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor