Alegerea ușilor metalice cu sticlă

La alegerea ușilor, o atenție deosebită este acordată materialului, care trebuie să fie puternic și sigur. Sub aceste calități cad ușile din metal cu sticlă. Datorită particularităților frunzei de fier cu geamuri este una dintre cele mai populare opțiuni și este instalată în multe spații rezidențiale și industriale.

Caracteristici și beneficii

La prima vedere, metalul și sticla sunt materiale incompatibile, însă această opinie este eronată. Construcția metalică cu sticlă este mai durabilă decât ușile din lemn.

Totuși, astfel de desene sau modele au următoarele avantaje:

 • Securitate. Acest material este mai greu de rupt sau deteriorat. În consecință, produsul în sine este mai greu de fisurat. Prin urmare, ușa de intrare metalică este cea mai sigurăprin construcție.
 • Fiabilitate. O astfel de bandă metalică are o durată lungă de viață fără o schimbare fundamentală a aspectului.
 • Aceste modele au izolație fonică bună și sunt mai rezistente la temperaturi ridicate.
 • Operare simplă și convenabilă.
 • Asamblarea rapidă și dezasamblarea produsului.
 • Prezentare și aspect estetic. Pânza glazurată se evidențiază în mod avantajos printre modele similare și oferă un aspect nobil în cameră.
 • Ușile din fier cu sticlă sunt o construcție bună și rezistentă la apă. Introducerea de sticlă în produsele de intrare poate juca rolul de "ochi", prin care puteți vedea ce se întâmplă pe stradă. Ea este, de asemenea, un bun conducător de lumină în zonele întunecate ale unui apartament (de exemplu, un hol).
 • Gamă largă și disponibilitate. Aceste produse pot fi achiziționate nu numai în magazin, ci și comandate de parametrii individuali.

deficiențe

În ciuda numărului mare de calități pozitive, ele au dezavantaje:

 • Costul ridicat al produsului.
 • Calitate scăzută a izolației termice.

Astfel de modele au multe tipuri și modele, astfel încât acestea sunt potrivite pentru orice cameră.

tipuri

Clasificarea tipurilor de construcții din fier depinde de mulți parametri.

Astfel, în funcție de destinație, ușile sunt împărțite în:

 • Intrare sau stradă.
 • Interior.

Primul tip este utilizat nu numai în spațiile publice (magazine, spitale, restaurante, cafenele), dar și în case private. Pentru cea de-a doua opțiune este de obicei aleasă ușă cu forjare. Grilele forjate sunt de obicei montate pe o inserție de sticlă pentru protecție și durabilitate. Mai multe produse antice forjate conferă ușii și fațadei clădirii un aspect aristocratic. Ușile interioare sunt instalate în apartament, în spațiul de birouri, precum și în piscine și săli de duș.

Iar celălalt tip de design poate fi simplu și rezistent la foc. Structurile ignifuge cu inserții de sticlă, de regulă, sunt realizate din două foi metalice rezistente la temperaturi înalte și o stea refractară.

Acest design are un sigiliu în jurul perimetrului, care se extinde la temperaturi ridicate. Astfel, se umple spațiul și nu se lasă fumul în încăperea următoare.

material

În funcție de material, ușile se disting:

 • Oțel.
 • Aluminiu.
 • Metal si plastic.

Ușile din oțel au o panza mai fiabilă și durabilă. Prin urmare, ele sunt, de asemenea, considerate elită.

Ușile din profilul de aluminiu sunt mai ușoare și se instalează rapid. Ultima opțiune are un strat dublu: o foaie de aluminiu este plasată într-o carcasă din plastic. Acest lucru conferă designului o mai mare fiabilitate și protecție. Astfel de usi cel mai adesea se stabilește pe un balcon, o verandă sau o casă de țară.

În plus față de metalul pur, ușile sunt adesea înrămate cu căptușeală din lemn și plastic. Acest lucru vă permite să selectați ușa printre modele similare și să-i dați un aspect frumos. Raportul dintre materialele din astfel de uși este diferit: în unele modele, metalul este luat ca bază, iar sticla este un element decorativ, în altele, dimpotrivă: numai ramă și accesorii sunt lăsate de metal.

Metoda de deschidere

Conform metodei de deschidere a foilor de ușă, acestea sunt împărțite în:

 • Swing.
 • Alunecare.
 • Plierea.
 • Carusel.

leagăn Ușa este o opțiune clasică care este utilizată în multe camere. Această metodă implică deschiderea într-o singură direcție. Acest design poate fi un dublu, și un singur ori.Această metodă poate fi aplicată atât ușilor de intrare, cât și ușilor interioare.

alunecare tablourile sunt deschise cu ajutorul ghizilor și pot avea fie două, fie câte una. De regulă, acestea sunt folosite pentru camerele de zonare, precum ușile de interior din apartament și ușile de intrare în centrele comerciale, restaurante și cafenele.

pliabil modelul se distinge prin mai multe usi sau sectiuni care, atunci cand sunt deschise, sunt asamblate intr-un acordeon. Mecanismul este similar modelului de alunecare, dar în acest caz secțiunea și cerceveaua rămân în poziție. De regulă, acest tip este utilizat în interiorul apartamentului pentru a delimita spațiul și ca un design interior.

Vizualizare cu carusel deschiderea este un cerc sau un arbore în centrul porții. În același timp, modelul are mai multe clapete care se rotesc. Acest tip este popular pentru instalare la intrarea într-un centru comercial sau într-o clădire de birouri.

Formă și design

În funcție de formă și design, există:

 • Usi rectangulare standard. Acest tip este cel mai popular și căutat, deoarece este ușor decorat cu piese forjate și inserții de sticlă de diferite forme.
 • Sub formă de arcade sau alunecare semicirculară. Acest formular este utilizat pentru ușile de interior și, de regulă, este decorat cu un minim. Poate crearea de vitralii sau mat.
 • Uși personalizate (asimetrice, rotunde, triunghiulare). Datorită formei neobișnuite și atractive, ușa nu este decorată cu inserții suplimentare, cu excepția sticlei. În caz contrar, design-ul va arăta ridicol și inadecvat.

Fiecare specie trebuie selectată cu grijă în multe feluri.

Cum sa alegi?

Alegerea unei uși metalice cu inserții de sticlă nu este o decizie ușoară.

Pentru ca ușa să servească mult timp și să fie un sprijin fiabil, este necesar să se ia în considerare următoarele aspecte:

 • Baza ușii. Cele mai populare sunt ușile din oțel și aluminiu. Ușile de oțel din oțel au izolație termică și fonică bună, dar dacă doriți să puteți instala un sigiliu suplimentar în jurul perimetrului. Stofa din aluminiu este mai puțin densă, dar are o rezistență ridicată și o durată lungă de viață. De aceea, astfel de uși sunt cele mai des instalate în locuri unde există un flux mare de oameni. Aluminiu este de asemenea ușor de finisat cu alte materiale.
 • Locul de operare. Dacă aveți nevoie de o ușă de intrare, atunci ar trebui să se acorde preferință sticlei maturate sau colorate, ceea ce nu va permite curios să privească în casă. Pentru un aspect mai estetic, puteți folosi pictura pe sticlă sau vitraliu. În același scop, merită să folosiți piese forțate și grile, care pot fi o protecție suplimentară. În alegerea ușilor de interior, depinde mult de stilul general, zona apartamentului și preferințele proprietarilor.
 • Calea de deschidere. Ar trebui să țină cont de suprafața și dimensiunea camerei unde va fi instalată ușa. Pentru apartamentele mici, o soluție excelentă ar fi ușile glisante sau ușile pliante.
 • Calitatea tehnică a produsului. Pentru construcțiile stradale este important să alegeți o pânză cu o densitate ridicată și rezistență la schimbările de temperatură, o bună izolare termică.
 • Este important să alegeți dreptul izolarea între pânze. Se preferă vata minerală. Are o bună izolare termică și este un material ecologic.

Pentru a păstra aspectul străzilor, pânzele trebuie să acorde atenție finisării lemnului sau a echipamentului suplimentar de protecție.

 • Pentru designul interior, calitatea principală este zgomot ridicat și izolație termică.
 • Siguranțe fiabile și de înaltă calitate. Structurile de intrare trebuie să aibă cel puțin două încuietori, dintre care una trebuie să fie cilindrică, deoarece poate fi recodificată cu ușurință dacă sunt pierdute cheile.
 • Elemente de înaltă calitateLa care mâner, lanțuri, bucle și alte elemente tehnice se referă. Acestea trebuie să fie fabricate din material durabil și să rămână ferm pe produs. De asemenea, trebuie să aibă o vedere frumoasă.

Ușile metalice cu sticlă reprezintă o soluție excelentă pentru orice cameră. Acestea sunt alese pentru fiabilitatea și siguranța designului, o gamă largă și aspectul estetic.

Cum să instalați o ușă metalică cu sticlă, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor