Ce bine este o ușă din plastic?

 Ce bine este o ușă din plastic?

În ultimii ani, structurile de intrare ale magazinelor din oraș au suferit schimbări enorme. Înlocuit panza de lemn a venit ușile din plastic. Proprietarii de locuințe individuale nu au rămas la o parte. Inițial, numai oamenii bogați își puteau permite această tehnologie, iar acum este disponibil tuturor.

Ce este?

O ușă din plastic este un produs constând, de regulă, dintr-un profil de aluminiu, al cărui vârf este decorat cu plastic. Datorită funcționalității și aspectului produsului finit, ușile unui astfel de plan au fost iubite de mulți.

Această tehnologie a venit în țările fostei Uniuni Sovietice din țările capitaliste.Mulți își vor aminti cu siguranță acele cuvinte populare la sfârșitul secolului trecut, cum ar fi: "euro-reparații" și "euro-ferestre". Și intuitiv înțelege sensul lor.

Până când în CSI s-au construit instalații de fabricare a structurilor din plastic, comercianții nou-veniți au comandat produse în Europa. Din acest motiv, prețul final a fost atât de mare.

Dar odată cu apariția propriului preț de producție a scăzut. Aceasta a fost cauzată de economii în logistică și de creșterea concurenței pe piața internă.

Companiile străine au câștigat în această perioadă o mare experiență. Încă există profile bine-cunoscute ale producătorilor celebri - KBE, Veka, Thyssen, a căror producție este stabilită în țara noastră.

Astăzi, nu numai ferestrele și ușile sunt realizate din plastic, dar și balcoane și chiar pavilioane comerciale întregi. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece în ultimele decenii tehnologia nu sa oprit.

Experții acordă o atenție deosebită ușii din plastic, oferind anual inovații diferite consumatorului final.

tipuri

Se acceptă subdivizarea ușilor din plastic conform metodei de deschidere - leagăn, pliere, alunecare, înclinare și întoarcere.Și la locul - intrare, interior și balcon.

Uși de plastic în apartamentele cetățeanului mediu al țării, ca regulă, sunt cel mai adesea găsite în blocuri de balcon. Acest lucru se datorează în primul rând faptului că, atunci când instalați un geam triplu și un profil cu cinci camere, obțineți ușile "calde", adică ușile care nu lasă frigul de pe stradă.

În plus, această ușă este, de asemenea, rezistentă la zgomot, și acest lucru este foarte important atunci când balconul merge pe stradă cu trafic intens.

8 fotografie

Mai rar, puteți găsi uși de plastic din interior în apartament. Acestea sunt mai solicitate în centrele de birouri și în complexele comerciale. În plus, echiparea acestora cu un mecanism de blocare nu este o problemă atât de mare.

În cabane din motive de securitate, este obișnuit să instalați uși de plastic fără prag. Acest lucru este deosebit de important în familiile cu copii mici. Atunci când pragul nu există fizic, riscul de accidentare din cădere este eliminat.

O altă caracteristică importantă a ușilor acestui material este că acestea sunt rezistente la umiditate. Din acest motiv, acestea sunt foarte des instalate în piscine și în camere cu balcoane neglazate.Plasticul și sticla resping apa, nu-i permiteți să intre în cameră

Ușa mortă cel mai adesea instalat în spații tehnice - în camera din spate sau în birourile gardianului. Când se întâmplă acest lucru, sticla este înlocuită cu plastic, ceea ce garantează "protecția" ochilor curioși.

Mai puțin popular pliere usa din plastic. Este instalat în principal în spații mici. Ușile unui astfel de plan nu rețin căldura și nu împiedică pătrunderea zgomotului. Acestea servesc ca un fel de partiție între una și a doua cameră. Dar merită să plătești tribut, în stare deschisă spațiul nu este aglomerat și costul lor este destul de scăzut.

Apropo, opțiunile de alunecare economisesc și spațiu în cameră. În ceea ce privește deschiderea, au ceva în comun cu dulapurile. Din păcate, acestea au o utilizare mai mare în străinătate, în acele țări în care practic nu există indicatori de temperatură scăzută și nu în țări cu un climat brusc continental.

Lungimea cu două frunze (ele sunt, de asemenea, numite dublu) uși de plastic se va potrivi aproape orice interior. Deoarece, ca decor, puteți utiliza un număr imens de soluții diferite, variind de la componenta de culoare până la stilul sub designul clasic.

materiale

Timp de mult timp argumentul nu scade dacă este mai bun - furnir sau plastic. Susținătorii primei susțin că arborele - un material ecologic. Sustinatorii celui de-al doilea transfer de acest plus la minus. La urma urmei, tocmai din cauza naturii naturale a acestor produse trebuie să fie atent îngrijite, tratate anual de la dăunători și pictate.

Dar, atunci când folosiți profil PVC colorat, puteți obține nu numai rezultatul dorit în interior, dar uitați de pictura ca un coșmar. În acest caz, din fața clădirii, culoarea poate fi, de asemenea, de orice culoare. De regulă, dacă este o clădire de apartamente, atunci se aplică un profil alb universal.

Pentru a rezolva cel puțin parțial acest litigiu, designerii, împreună cu producătorii, au prezentat recent o versiune specială, la exterior din care este folosit un plastic alb, iar în interior - laminare sub MDF. Acest produs nu se teme de ploaie sau ultraviolete, iar camera creează senzația că ușa este complet confecționată din lemn.

Când clientul nu are nevoie să ascundă camera de ochii curioși, preferă ușile de plastic din sticlă. Deși sunt puțin mai scumpe, dar transparența este garantată.

În situația opusă, experții recomandă instalarea de produse tehnice (cu o înlocuire completă a geamului pe panoul de tip sandwich). În acest caz, pe lângă rezolvarea sarcinii, este de asemenea posibil să economisiți bani.

Amintiți-vă că, dacă instalatorii lipsiți de griji sunt prea leneși pentru a rupe un film special de protecție după instalarea unui produs din plastic, trebuie să o faceți singur. Și, de preferință, într-o lună, altfel filmul poate strica aspectul ferestrei sau al ușii. Acest lucru se poate observa în special în cazul structurilor mari.

dimensiuni

În perioada sovietică, construcția de clădiri cu apartamente era ghidată de GOST. Standardul de stat vizează nu numai materialele de construcție, ci și înălțimea plafoanelor, numărul de ferestre dintr-o serie dată, prezența sau absența balcoanelor. Este imposibil să ne imaginăm că au existat probleme cu rama ușii atunci când agățați ușile sau lățimea deschiderilor ferestrelor nu ar respecta standardele. Pentru astfel de infracțiuni grav pedepsiți.

Astăzi, când construcția cartierelor rezidențiale este dată structurilor private, se construiesc case pe proiecte speciale. Undeva sunt ferestre mari, undeva mici.Același lucru este valabil și pentru blocurile de balcon și pentru ușile interioare.

Districtele rezidențiale de tip tipic se transformă lent în trecut. Dar, în cazul în care casele noi sunt instalate inițial pungi de plastic, atunci proprietarii de locuințe secundare în această privință nu sunt norocoși. Va trebui să le înlocuiți pe propria cheltuială, dar puteți alege culoarea la discreția dvs.

culoare

Usa din plastic alb este universala pentru orice tip de sediu. Nu contează, este o grădiniță, o școală sau un mic pavilion pe stradă. Cu toate acestea, un dezavantaj semnificativ al culorii albe este faptul că este foarte marcat. Dacă periodic nu ștergeți praful, atunci se mănâncă în suprafața plasticului. Revenirea produsului în forma sa originală va fi aproape imposibilă.

În mod alternativ, se pot consulta nuanțe închise. Dacă vă uitați atent, grupele de intrare ale mai multor magazine sunt făcute în maro. Și asta se întâmplă pentru un motiv. Pe langa faptul ca usa maro se usuca usor, se potriveste si cu designul clasic al camerei, unde predomina mobila din lemn.

În mod direct în spații rezidențiale din ultimii ani, ușile de interior din lemn masiv de unul sau altul au devenit populare. Un film din PVC cu un model de lemn este aplicat pe partea superioară a unei asemenea pânze.În parte, o astfel de ușă poate fi considerată și plastică, deoarece filmul protejează pânza dintr-un mediu agresiv.

Florile cele mai populare din acest segment sunt nuci de la Milan și italieni. Primul este mai potrivit pentru camere luminoase, al doilea - pentru întuneric. Dar amintiți-vă că aceste culori nu sunt un panaceu, puteți alege întotdeauna ceva la gustul dvs. sau consultați cu un specialist.

Cum sa alegi?

În vremurile vechi, când nu exista o alegere specială, oamenii au cumpărat doar ceea ce li se oferea în magazin. În cele mai multe cazuri, ușile interioare erau realizate din lemn. Inserțiile de sticlă erau asumate numai pe ușile care au fost instalate în sufragerie sau în bucătărie. În toate celelalte cazuri, de regulă, au existat pânze grele de culoare neagră vopsite în alb.

Astăzi, când există multe de ales, puteți arăta imaginația și puteți instala o ușă din plastic. Pe de o parte, poate fi recomandat pentru sala, mai ales într-o balansoar, iar pe de altă parte, arată bine în ușile mici.

Apropo, ușile cu sticlă pot fi atât fără o partiție, cât și cu ea.Cel mai adesea, opțiunile cu o partiție sunt montate în zone în care este necesar să se asigure rezistența la impact a produsului. Dacă în calea deschiderii ușii există un fel de obstacol (de exemplu, un prag de fereastră), atunci este stabilită o protecție suplimentară - impost. Se folosește pentru limitarea efectivă a înălțimii foii de ușă. Conform standardelor, este de dorit să nu depășească 240 cm.

Ușile din plastic sunt relativ ușoare, greutatea lor poate crește atunci când se utilizează sticlă suplimentară. Dar dacă sticla asigură izolarea termică, garnitura din cauciuc creează condițiile pentru izolarea fonică și împiedică intrarea diferitelor mirosuri în încăpere.

Un număr mai mare de opțiuni considerate potrivite pentru cabane sau spații comerciale, direct pentru apartamente, vă putem recomanda ușile de interior lucioase. Ele nu se încadrează doar în orice interior, ci și sporesc vizual spațiul.

Piața mobilei nu se oprește, oferind în fiecare an un număr imens de soluții diferite. Dacă la început inginerii au fost surprinși de micro-ventilație, acum sunt oferite chiar și produse cu încuietori electromagnetice.Și experții nu intenționează să se oprească acolo.

Descrierea dispozitivului

Pe lângă blocarea electromagnetică menționată anterior, mecanismul de închidere poate fi selectat individual, în funcție de necesitățile și starea clientului.

Datorită faptului că ușile din plastic cel mai des deschise și închise, în special în instituțiile publice, armăturile ar trebui să primească o atenție deosebită.

Pentru ca ușa să funcționeze cât mai mult posibil, trebuie să alegeți balamale, mânere și încuietori de înaltă calitate. Dacă intenționați să înlocuiți numai unitatea de balcon, atunci mânerul obișnuit din fereastră va face. Poate fi instalat cu pliere, cu sistem de deschidere înclinat. Pentru a salva de pe balcon, de regulă este instalat un mâner fără mecanism de blocare.

Puteți încorpora încuietoarea direct în mânerul ușii sau al ferestrei. În acest caz, deschide-l fără o cheie va fi pur și simplu imposibil.

Pentru fixarea ușii într-o anumită poziție Limitatorul. Poate fi montat pe perete sau în exterior. Recent, au apărut pe piață diverse variante de cleme, inclusiv sub formă de jucării.

În mall-uri, este de dorit să instalați un mâner fără o încuietoare încorporată, chiar dacă este mai bine amplasat separat. Ca opțiune universală, cea mai bună opțiune este o versiune masivă a mânerului. Această ușă va putea să se deschidă și adulților și copiilor.

Un detaliu important este ușă mai aproape. În funcție de tipul de deschidere a ușii, poate fi podea, ascunsă, cu un canal glisant sau unul clasic. Clasicul mai aproape de pârghia de pliere este utilizat în majoritatea cazurilor.

În ultimii ani, o atenție deosebită a fost acordată sistemului de securitate. Datorită faptului că ferestrele din plastic sunt "rude apropiate" pentru ușile din plastic, fitingurile pentru un segment sunt potrivite pentru altele. Puțini oameni astăzi pot fi surprinși blocant. A fost creat ca un dispozitiv unic destinat familiilor cu copii mici. Principiul muncii sale este de a împiedica deschiderea ferestrei. Ceva similar este implementat pentru hardware-ul ușii.

De pe stradă pentru a preveni încercările de hacking sunt stabilite jaluzele rulou. Aceasta este o versiune metalică a blind-urilor. Apropo, și blind-uri montate perfect în profil, fără a le distruge.Acestea au fost deosebit de populare în familiile cu copii mici, unde timpul de somn nu este programat.

Mulți sunt descurajați să instaleze uși de plastic, referindu-se la faptul că vor trebui să fie permanent reglementați. Acest lucru nu este în întregime adevărat, deoarece, dacă instalarea este efectuată de specialiști, atunci ei înșiși configurează produsul. O astfel de ușă va funcționa cu o funcționare corectă timp de câteva decenii.

Dar daca totusi usa "conduce", atunci este foarte usor sa reveniti la pozitia corecta. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de cheia hexagonală obișnuită. Designul are o clemă ascunsă, care se află pe partea balamalei. Dar dacă garanția nu a expirat încă sau există îndoieli cu privire la corectitudinea acțiunilor, este mai bine să contactați comandantul.

Rețineți că este foarte important să verificați toate accesoriile după instalare. Ușile ar trebui să se deschidă și să se închidă cu ușurință, încuietorile să nu se blocheze, toate șuruburile și șuruburile ar trebui strânse complet. Cel mai bine este să verificați calitatea muncii efectuate în momentul găsirii specialiștilor, și nu după plecarea lor.

desen

Ușile moderne din plastic și plastic sunt utilizate pe scară largă în clădirile administrative și comerciale, precum și în clădirile suburbane și multi-familiale.Există o explicație obișnuită pentru acest lucru - acestea nu sunt numai funcționale și practice, ci se potrivesc și celor mai multe proiecte de design.

Plasticul se amestecă perfect cu cărămidă, beton, piatră și chiar lemn. Principalul lucru de reținut în legătură cu raportul de culoare. Materialul alb din structurile din lemn nu arată atractiv. Un rol important în proiectarea camerei este jucat de accesorii. Chiar dacă este o cameră mică, o puteți bate mereu.

Pro și contra

Timp de mulți ani, în spatele plasticului a existat notorietate, experții au subliniat nesiguranța acestui material. Dar de atunci, au trecut câteva decenii, iar acum standardele de calitate cer producătorilor să le îndeplinească perfect, astfel încât produsele din plastic să nu mai fie toxice.

Până în prezent, structurile metalice de tip "presat" din metal și ocupau în mod legal o nișă goală în segmentul economic. Ferestrele și ușile din plastic interacționează bine cu senzorii de securitate. În acest caz, principalul lucru este că produsele utilizează un sigiliu de calitate care asigură o fixare strânsă. Dar înapoi la recenzii.

Cumpărătorii principali și, probabil, un dezavantaj semnificativ iau în considerare inflamabilitatea acestui material. Cu toate că experții lucrează în această direcție, amintiți-vă că nu este de dorit să instalați ușile din plastic aproape de o sursă probabilă de foc deschis.

Clienții din întreaga lume notează următoarele avantaje ale ușilor din plastic:

  • Costul democrației. Concurența pe această piață este atât de mare încât vă permite să păstrați prețurile la un nivel accesibil. Și aceasta crește doar ca formarea produsului finit, în cazul în care instrumente suplimentare nu sunt necesare, atunci prețul nu se va schimba.
  • Aplicare practică. Este imposibil să ne imaginăm că ușă de metal ar fi ca un acordeon, dar cu plastic se poate face. Este ușor, deci nu necesită balamale masive și o cutie metalică.
  • Durabilitate. Plasticul nu este susceptibil la coroziune, nu este consumat de ciuperci și dăunători, iar acest lucru economisește deja pe vopsea.
  • Ușor de îngrijire.

Sfaturi pentru îngrijire

În detaliu ne vom opri în acest punct. Mulți probabil își amintesc cum în copilărie trebuiau să vopsească ferestre și uși de interior în fiecare vară. Și vopseaua din acei ani a fost greu de erodat.A fost necesară actualizarea aspectului și a ușii metalice de intrare. Plasticul a venit recent pentru a înlocui metalul și lemnul. Dar chiar și în decursul acestor două decenii, cumpărătorul a apreciat deja acel moment în care nu este necesar să pictezi nimic.

Nu, desigur, ușa de plastic poate fi vopsită acasă, dacă apare necesitatea. Pentru această dispersie adecvată de apă sau vopsele acrilice. Culoare, în același timp, puteți alege orice, dacă numai el a abordat interior.

Dar, în majoritatea cazurilor, este suficient să îndepărtați praful de pe suprafață sau să-l spălați. Plasticul nu absoarbe umezeala, astfel încât să puteți lua în siguranță o cârpă pentru a utiliza un agent de curățare.

Există bărbați curajoși care au efectuat laminarea produselor din plastic la domiciliu. Acesta este procesul de aplicare a filmului pe ferestre sau usi. Puteți alege un film color sau un film cu o imagine. Totuși, vopsirea și laminarea trebuie efectuate în cazuri extreme.

Modele și opțiuni de succes

După cum am menționat mai devreme, ușile din plastic sunt utilizate pe scară largă în piscine și băi. Dacă lemnul și metalul, umiditatea ridicată este o sentință la moarte, atunci nu afectează plasticul. Maximul care poate apărea este aspectul condensului, care este ușor de îndepărtat cu o cârpă uscată.

În apartament ele sunt adesea cumpărate de către proprietarii unității de balcon. Aceasta este o înlocuire completă a vechilor structuri din lemn. Nu numai că au trebuit să fie încălzite anual, dar și în fiecare primăvară au înlăturat izolația, au rupt ziarele cu care au fost lipite spațiile.

Este deosebit de practic să folosiți o ușă de sticlă completă în camerele cu balcon francez. Se bate nu numai în interiorul camerei, ci și în afară. Pentru structurile din plastic nu există dificultăți în încadrarea proiectelor arhitecturale, chiar dacă acestea sunt arcuite.

Un dulap din plastic pentru a depozita lucruri sau blancuri arata estetic pe balcon. În același timp, ușa poate fi deschisă fie ca dulap, fie ca o poartă obișnuită.

Dar în bucătărie este mai bine să instalați o ușă pliabilă din plastic. Se separă cu ușurință holul sau sufrageria de zona de luat masa. Dacă este necesar, acesta poate fi complet pliat, iar pasajul nu va fi aglomerat. Armonios această ușă arată în camera de garderobă.

Aproape nimeni nu ar recomanda o astfel de ușă în cameră, în special la dormitor. În cazul în care apartamentul este mic, puteți împărți una dintre camere în două părți printr-o partiție. Amintiți-vă că folosind sticlă mată, puteți obține o impenetrabilitate completă.

În ultimii ani ai secolului trecut, a fost popular să instalați două uși de intrare. Pe de o parte, a fost o anumită protecție împotriva hoților de apartament, iar pe de altă parte izolarea termică și fonică.

Dacă prima sarcină de astăzi este ușor de manevrat de o ușă metalică modernă, atunci există încă unele dificultăți cu cea de-a doua.

Înainte de a instala ușa metal-plastic pe coridor, se recomandă să instalați o cutie specială denumită în mod obișnuit "buzunar". Aceasta este una dintre soluții, iar pentru unii este posibil să nu pară în întregime potrivită în apartamentele orașului, ci pentru cineva, dimpotrivă, va face. Apropo, pentru depozitare se poate folosi și "cameră".

Dar dacă într-o clădire de apartament trebuie să aveți permisiunea de a efectua lucrări de construcție, atunci acest lucru nu este necesar într-o casă privată. Aici puteți ignora dimensiunea camerei și puteți întoarce la maxim.

În primul rând, aș dori să menționez faptul că grădinile de iarnă din grădină sunt cel mai des fabricate din plastic. Ele pot crește nu numai legumele și verdele familiar la masa noastră pe tot parcursul anului, ci și să încerce să adapteze plantele exotice la climatul nostru.

Împreună cu grădinile de iarnă sunt populare și gazebos pentru zonele private.O ușă din plastic într-o astfel de cameră poate fi blocată cu o cheie, care contribuie la utilizarea acestei încăperi în timpul verii, dacă este necesar, ca un dormitor în aer liber. Dar acest lucru, desigur, se bucură deja. Ceva similar este realizat sub forma unei soluții la cheie pentru afaceri. În multe orașe, piețe întregi sunt înființate din standuri similare.

Adesea, pentru grupul de intrare este comandată o ușă din plastic. Se poate realiza conform unui proiect special, chiar și cu inserții de sticlă sau oglindă, chiar triunghiulare sau rotunjite. Producătorul nu are nicio diferență în acest caz, deoarece nu este o producție de ștanțare. Orice comandă se efectuează în funcție de dimensiunile individuale.

În concluzie, aș dori să menționez că există o anumită situație caracteristicile tehnice minime care trebuie luate în considerare la alegerea unei uși de plastic:

  • Profilul metalic ar trebui să fie cu trei camere. Și este de dorit ca grosimea sa să fie în regiunea de 100 mm.
  • Este necesar ca copertinele să reziste la greutatea pânzei - cel puțin 80 kg. În caz contrar, este probabil ca ușa să înceapă să se îndoaie cu timpul.
  • Prezența unor încuietori convenționale.
  • Pentru a reduce greutatea, se recomandă utilizarea unei unități de sticlă cu o singură cameră, dar din acest motiv izolația fonică scade.

Rezumând, putem concluziona că ușa din plastic a fost aplicată atât în ​​spații rezidențiale cât și în spații nerezidențiale. Nu se teme de nici o umiditate sau dăunători sau schimbări de temperatură. Practic, nu se estompează sub acțiunea ultravioletului.

În ultimii ani, sa acordat o atenție deosebită siguranței produsului, este considerată a fi hipoalergenică. Dar principalul lucru este că ușa din plastic este accesibil atât pentru cumpărătorii bogați, cât și pentru cei mai puțin prosperi.

Dar este important să înțelegeți că este imposibil să salvați accesorii. Aceasta este baza fundamentalelor. Și dacă intenționați să instalați o ușă din plastic în aer liber, trebuie să alegeți un profil de calitate.

Urmând aceste recomandări, puteți extinde performanța produsului pentru zeci, și poate sute de ani. În plus, producătorii de profil oferă o lungă garanție pentru produsele lor.

În acest videoclip veți găsi sfaturi profesionale privind alegerea unei uși din material plastic.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor