Optiuni pentru decorul portierei

Pentru ca ușa casei tale să aibă un aspect prezent și estetic, trebuie să te gândești la un astfel de element ca tapițeria. Tapițeria nu este doar o parte a designului ușii, este - fața casei sau apartamentului tău. Magazinele și saloanele oferă un număr mare de opțiuni pentru finisarea suprafeței ușii și este important să nu vă pierdeți în acest soi.

Pentru a alege în mod confortabil opțiunea ideală, trebuie să vă familiarizați cu toate detaliile procesului, caracteristicile instalării și gamei.

avantaje

Unii cumpără o ușă din material solid și nu o echipează cu plăci. Dar alții cred că impunerea unui panou suplimentar pe cadrul produsului este o necesitate, datorită faptului că padding are multe avantaje.

 • Materialul de tapițerie de pe dispozitivul de ușă creează un strat protector care protejează produsul de influențele exterioare.Nu toate materialele sunt rezistente la dezastre naturale, schimbări de temperatură și umiditate.

Acesta este motivul pentru care ușile sunt echipate cu o placare care este capabilă să respingă toți factorii adversi din exterior sau să-și asume impactul, astfel încât durata de viață a cadrului principal să fie mai lungă.

 • Deseori ușile sunt supuse stresului mecanic - impact, contact cu obiectele de tăiere și alte elemente care pot strica aspectul estetic al suprafeței. Decuparea în astfel de cazuri ia lovitura.
 • Este mult mai ușor să schimbi panoul în caz de avarii grave decât să cumpărați din nou ușa.
 • Decorul vă oferă posibilitatea de a evita cheltuielile pentru achiziționarea unei noi uși, dacă decideți să schimbați culoarea și stilul interiorului. Acoperirea va face ca aspectul ușii să fie potrivit pentru un design nou, fără costuri financiare suplimentare.
 • Materialul solid nu pare întotdeauna prezentabil. Dacă, la început, ușile din lemn și cele metalice arată cu adevărat solide și solide, atunci suprafața lor este expusă la timp și alți factori - dimpotrivă, ruginile își pierd frumusețea.Tapițeria este mult mai ușor de rezistat efectelor timpului, paraziții nu încep în ea, oxidarea și alte procese chimice nu apar.
 • Tapițeria este mult mai ușor de întreținut decât materialul solid. Lemnul masiv sau metalul trebuie tratate cu soluții deosebit de scumpe pentru a elimina murdăria și a crea un strat protector. Panourile artificiale nu necesită o astfel de îngrijire amănunțită. Uneori murdăria de pe suprafața lor poate fi ușor îndepărtată cu o cârpă normală umedă, iar în unele cazuri, pielea are proprietatea de a elimina murdăria.
 • Un avantaj important al placării este o selecție foarte bogată de culori și texturi de produse. Printre panouri puteți găsi modele pentru absolut orice direcție stil. În cazul în care preferințele dvs. se schimbă frecvent, puteți alege un design universal care se potrivește cu diferite opțiuni de proiectare.
 • Tapițeria mărește nivelul izolației fonice și izolației camerei. Un strat suplimentar face ușa mai sigilată, economisind din curenți. De asemenea, puteți auzi mai puțin zgomot de la intrare sau de pe stradă, iar mirosurile nu ajung pe teritoriul casei dumneavoastră printr-o structură ușa densă.
 • Tapițeria este un asistent fidel pentru a crea un model exclusiv al ușii. Unii utilizatori sofisticați doresc ca ușa lor să arate nu doar plăcut din punct de vedere estetic, ci și originală. Prin urmare, ele comandă tapițeria asupra dezvoltărilor individuale de proiectare, creând astfel un produs unic.

tipuri

O mare varietate de tipuri de tapițerie ușă poate fi împărțită în două grupe mari:

Tapițerie solidă

Este un panou de materiale solide care nu sunt deformate atunci când sunt presate și au o suprafață plană. Acest tip este durabil și rezistent la solicitarea mecanică. Astfel de panouri sunt utilizate atât pentru părțile interne cât și pentru cele exterioare ale ușii.

Texturile solide în multe cazuri imită perfect materialele naturale. Arată destul de solide și solide. Adesea în acoperiri dure utilizate materiale ecologice și în condiții de siguranță.

Pentru a face un produs dur să dureze mai mult, panoul este tratat cu un compus special, mai ales dacă este amplasat de pe stradă sau de intrare. Materialele solide sunt fixate pe cadrul ușii cu șuruburi, care se află pe marginea produsului sau un lipici special.Capacele șuruburilor autoportante după fixare sunt mascate cu ajutorul colțurilor speciale.

În funcție de structură, există mai multe tipuri de tapițerii grele:

 • Acoperirea poroasă are o structură destul de elastică, cu conductivitate redusă a sunetului și conductivitate termică.
 • Acoperirea netedă este mai rezistentă la deformare, în majoritatea cazurilor imită materialele naturale.
 • Modelul structurat este creat ca un analog al produselor din piele. Are o caracteristică de relief a pielii de șarpe și crocodil, care arată foarte scumpă și luxoasă.

capitonat

Soft trim este complet diferit de atingere. Acesta este deformat atunci când este presat, dar, apoi, datorită elasticității sale, își ia forma originală. O astfel de acoperire creează mai mult confort în cameră, face atmosfera familiară, dar în același timp solidă și nobilă.

Fixarea produsului are loc și cu șuruburi și lipici, dar adesea se utilizează unghii decorative, care sunt așezate la marginile ușii sau chiar formează pe suprafața lor un tip de model. Suporturile mari creează, de asemenea, o ușurare specială pe un produs moale, care oferă confort suplimentar camerei.

Există o diferență în alegerea tapițeriei pentru metal și pentru ușile din lemn. Fiecare bază implică prezența anumitor nuanțe în selecție și montare.

Tapiterie pentru produse din lemn

Pentru tapițarea unei uși de lemn este important să nu uitați de o nuanță atât de mare ca îndepărtarea blocării, a balamalei și a geamului. Dacă pe ușă există un material de tapițerie vechi, este necesar să îl îndepărtați complet și toate urme de fixare.

Alegerea materialelor poate fi diferită.

solid

Următoarele sunt utilizate ca panouri solide.

Parchet laminat

Laminatul este un material alcătuit din trei straturi: un strat de stabilizare din carton cu elemente impermeabile la apă, baze din fibre de sticlă comprimate și hârtie textura, care are un design diferit și imită materiale naturale. Aceste plăci nu se estompează la soare și nu sunt afectate de condițiile externe, fiind ușor de instalat. Acoperirea poate fi achiziționată la un preț foarte accesibil.

MDF

Un tip special de PAL este materialul MDF. Este durabil, puternic și are un aspect foarte estetic. Astfel de panouri sunt potrivite nu numai pentru ușile de intrare, ci și pentru ușile interioare.

Există mai multe tipuri de placări de fibre similare:

 • Finisarea finisajului. Acesta este conceput pentru o viață lungă de serviciu. Principala materie primă pentru aceste plăci este stejarul, cenușa, mesteacanul, fagul. Mahogana este o alternativă mai scumpă.
 • MDF tip pictat - O opțiune mai bugetară, dar nu este utilizată pentru a acoperi partea exterioară a ușii datorită rezistenței reduse. Aceste produse sunt perfecte pentru amenajarea interioară a ușilor.
 • Pentru cei care preferă texturi solide și durabile, potrivite MDF de tip laminat. Este multistrat, are o rezistență ridicată și un decor deosebit, care este creat folosind folie din PVC.

MDF cu toată rezistența sa nu este adecvată pentru încăperile cu umiditate ridicată. Reacția la apă de la el este similară cu reacția produselor din lemn masiv. Materialul este, de asemenea, expus la gheare de animale de companie, deci nu ar trebui să-l cumpere pentru casa, în cazul în care există pisici sau câini.

particleboard

PAL prezintă un avantaj semnificativ în ceea ce privește prețul. Dar în aproape orice cameră există un risc ridicat de deteriorare a acestui material. PAL nu este rezistent la deteriorări mecanice și umiditate.

moale

Există, de asemenea, materiale moi pentru panoul ornamental al ușii.

 • imitație de piele foarte popular atunci când se confruntă cu modele de usi.Această opțiune implică un strat de dermantină în combinație cu un strat de izolație. Când trageți ușile kozhzamy utilizați șuruburi, securizând materialul de pe pânză. Uneori se creează un model pe suprafața ușii cu ajutorul unghiilor speciale, acestea fiind necesare pentru a crea o relief de o anumită formă.
 • Opțiunea de izolare testată în timp - spuma de cauciuc. Avantajul acestui material este prețul său ieftin. Poate deveni o bază pentru crearea unei reliefări volumetrice pe ușă, dar cauciucul din spumă nu afectează izolația fonică.
 • Pentru cei care doresc să păstreze apartamentul nu numai cald, dar, de asemenea, pentru a proteja de la sunete străine, un analog modern de cauciuc spumă va face - Penofolavând o suprafață de folie.

Acest material este foarte convenabil pentru a se adapta la dimensiunea foii de ușă, deoarece este vândut sub formă de foi plate sau rulouri.

 • Varietate dermantina - kozhvinil. Este mai aproape de aspectul pieii naturale, are o structură elastică și un aspect nobil.

De obicei, acest material este mai scump decât dermantina obișnuită, dar atunci când cumpără ar trebui să țină cont de faptul că pielea nu este atât de rezistentă la radiațiile UV.

 • Piele reciclată pentru tapițerie este un element de lux. Compoziția acestui material include piele naturală zdrobită și compuși polimerici, astfel încât materialul devine similar cu latexul. Aspectul stratului de acoperire este foarte prezentabil, adesea completat de un decor sub formă de relief sau o textură de relief neobișnuită.
 • Cel mai bun material din piele pentru tapițarea părții exterioare a ușii va fi ekokozha. Este un compus din poliuretan și din piele artificială. Fiind rezistent la aproape toate influențele, inclusiv îngheț, o astfel de acoperire va proteja fiabil ușa și va oferi un plus de confort.

Pentru a ușura procesul de tăiere a ușilor, este recomandat să cumpărați un kit special pentru această procedură.

Kitul include următoarele componente:

 • spuma din cauciuc;
 • Opțiuni de culoare;
 • Piese de etanșare din cauciuc pentru protecția împotriva curenților;
 • cuie pentru a decora suprafața ușii;

O altă modalitate de izolare a ușii este tapițarea cu ajutorul pâslei. Un strat de pâslă este capabil nu numai să rețină căldura în casă, ci și să vă protejeze de curenții care penetrează golurile din cadrul ușii.

Unii nu se tem de efecte mecanice pe suprafața ușii și furnizează produsul cu inserții de material. Dar, în acest caz, există totuși posibilitatea formării de puf și deteriorări de la obiecte ascuțite. Pentru cei care doresc să protejeze cu ușurință ușa de la deteriorare, o acoperire de mătase neagră va face. Este anti-vandal, rezistă diferitelor efecte și, în același timp, are un design foarte atractiv.

Pentru protecția capitalului suprafeței ușii de efectele diferiților factori externi, incluzând focul, utilizați un film termic. Este atașat cu un lipici special numai pe o suprafață perfectă a ușii.

Cum se face tapițeria ușilor din lemn, vedeți următorul videoclip.

Cum să înveți modele metalice?

Nu se oferă mai puțină varietate de materiale pentru finisarea ușilor din metal.

Acest material este mai durabil decât lemnul, dar pentru a fixa panourile este adesea necesar să vă petreceți mai mult timp pe montarea unor bare speciale pentru șuruburi cu auto-filetare. În caz contrar, pielea este fixată pe un lipici special, dar această metodă de căptușeală este mai puțin fiabilă.

ghipsocardon

Unul dintre materialele pentru finisarea ușilor este ghipsocardon. Acesta servește la etanșarea nu numai a suprafeței ușii, ci și a pantelor.

Acest material are o rezistență ridicată și este ușor de utilizat. El nu are nevoie de îngrijire serioasă și este capabil să vă servească mult timp.

Aspectul ușii cu gips-carton arată concis și curat, ceea ce corespunde aproape oricărei direcții stilistice. Minusul materialului este instabilitatea sa la umezeală, dar există și soiuri de plastic de gips care au o rezistență sporită la umiditate.

Vindem placaj

Ușa din față este adesea acoperită cu materiale cum ar fi placaj de placaj. Materialele prime similare sunt utilizate la exteriorul produsului. Pânza de placaj este foarte asemănătoare cu aspectul lemnului natural, suprafața acestuia fiind tratată cu un lac special și cu pată rezistentă la îngheț. Un placaj cu adevărat de înaltă calitate are, de obicei, o finisare cu două fețe, finisaj cu furnir și bază de lipici care este rezistentă la temperaturi ridicate și umiditate.

PFL

Înăuntru poți tăia ușa PFLcare este o placă fibroasă subțire. Un astfel de material este destul de dens în structură, una dintre fețele sale este, de obicei, decorativă. Un avantaj imens al plăcilor de pânză este capacitatea de a tăia cu ușurință panouri de dimensiunea dorită, ușurință de decorare și instalare. Această materie primă are de obicei un preț democratic.

Construcțiile orgalite îndeplinesc funcția ușilor temporare, dar pot fi instalate pe partea care iese în stradă sau pe scară, deoarece materialul nu se teme de condițiile de pe stradă.

Piele artificiala

În structurile metalice, ca și în lemn, se aplică piele artificială pentru a finaliza interiorul ușii. Dar atunci când îți plac produsele metalice nu este nevoie să lași rola în jurul marginilor. O bandă specială este utilizată pentru a masca golurile, datorită cărora, împreună cu cauciuc spumant sau penofol, se formează o izolație suplimentară a încăperii.

Variante de modele și modele

Pentru a păstra ornamentele ușii în afara oricărei plictisitoare și trivială, pe ele se creează reliefuri și desene speciale.

În decorarea pieii artificiale, se folosesc unghii decorative, cu ajutorul cărora se pot crea următoarele desene pe suprafața pielii:

 • Dreptunghiurile sunt create cu unghii mici.Într-un astfel de model, articulațiile rectangulare sunt subliniate în mod deliberat;
 • diamant-dermantin tăiat este cea mai populară opțiune de design. Ele pot avea aceeași dimensiune pe întreaga suprafață și pot avea dimensiuni diferite. Deseori în partea superioară și inferioară se văd diamante mici, în timp ce în partea centrală se intersectează cu cele mari;
 • uneori, o imagine este creată fără sprijin pe geometrie. Procesul are loc prin crearea oricărei siluetă a unghiilor. Ele sunt situate atât în ​​ordine directă, cât și în ordine eșalonată;
 • uneori, relieful se concentrează numai asupra părții centrale a produsului ușii, în timp ce restul zonei rămâne neted. În caz contrar, unghiile sunt plasate în benzi și apare alternanța reliefului și a secțiunilor netede.

Următoarele tipuri de modele sunt caracteristice pentru un material tapițat dur:

 • elemente rectangulare - detaliile decorative de bază ale capacului dur. Ele nu pot fi doar o ușurare independentă, ci includ și modele suplimentare. Astfel de modele pot fi găsite atât în ​​dimensiunea întregului panou al ușii, cât și pe o parte inferioară a produsului;
 • o siluetă arcuită este adesea creată pe partea de sus a ușii.Poate fi un element solid și poate fi împărțit în părți egale;
 • uneori ușurarea unei uși este o formă de dreptunghi. Un astfel de design asimetric pare foarte creativ.

Ușile pot fi comandate în funcție de schițele individuale, care includ desene de siluete specifice, în special contururile florilor și arborilor sunt populare.

Reguli de curățare

Pentru a căptuși ușa a servit mai mult și a avut întotdeauna un aspect prezentabil, este necesar să o îngrijești corespunzător.

Factorul principal în alegerea produselor pentru curățare și întreținere este materialul care desenează panourile ușii.

 • Lemnul natural poate fi curățat cu pulbere de talc, cu jumătate de cartof brut sau cu un amestec de esență de lut alb și oțet. Toate produsele pot lăsa dungi luminoase, deci ar trebui să folosiți o cârpă de flanelă pentru lustruirea suplimentară a suprafeței.
 • Pentru suprafețele MDF și PAL, se utilizează diferite substanțe de curățare în funcție de natura contaminării. Petele ușor de îndepărtat, cum ar fi vopseaua, sunt cel mai bine spălate cu un solvent.Puteți prepara independent o soluție mai puțin toxică prin amestecarea acidului citric cu oțet sau dizolvarea bicarbonatului de sodiu în apă.

Pentru ca pe o suprafață să nu existe pete și, de asemenea, dacă pânza ușii are un colorant deschis, este posibil să se utilizeze mijloace pentru spălarea obiectelor.

 • PVC este curățat cu un amestec special de săpun lichid și detergent de vase.
 • Esenta acetica 9% este potrivita pentru suprafata pictata, dupa care suprafata trebuie sters cu o carpa umeda.
 • Suprafața laminată este curățată cu o soluție de alcool, acetonă sau acid citric cu oțet.
 • Produsele din piele artificială nu pot rezista la efectele substanțelor caustice, așadar este mai bine să le curățați cu mijloace speciale având o compoziție delicată, dar în mod eficient să faceți față contaminării.

Pentru ușile ondulate nu trebuie să se aplice soluții cu conținut ridicat de acizi și substanțe chimice. Este mult mai ușor să eliminați contaminarea cu săpun obișnuit și apoi lustruiți produsul cu o cârpă uscată.

Idei frumoase pentru un apartament sau o casă

Pentru a face ca deschiderea ușii dvs. să fie originală frumoasă, puteți împrumuta opțiuni dintr-o serie de idei de design.

 • Atmosfera de vintage va crea o ușă cu un panou de vyshkurennoy.Poate fi decorat cu insertii de tesatura, dungi in acelasi stil si alte elemente decorative.
 • Pentru a face camera boemă, puteți decora capacul de ușă monocromatic cu nituri decorative exclusive sub formă de perle și margele. Ele vor arăta elegante, mai ales dacă ele compun desenul original. Caracteristica principală este prezența unui contrast între nituri și panoul ușii.
 • În timpul perioadelor festive, puteți decora ușa cu atribute simbolice - coroane de vâsc, panglici, arcuri, flori. Dar această opțiune ar fi mai potrivită pentru a privi în case particulare decât în ​​apartamente obișnuite.
 • Un coș cu flori poate fi folosit ca un element permanent de prindere pentru fațada ușii. În special, această tehnică arată pe texturile de lemn. Un coș plat este fixat cu lipici sau șuruburi în partea superioară a ușii, florile sunt așezate în el, făcând o impresie plăcută tuturor celor care vin în apartament.
 • Pentru a accentua motivul etnic în proiectarea camerei, capacul ușii este livrat cu diverse inserții de material și materiale naturale.Covoarele fantezie sau țesutul adesea decorează ușa în combinație cu verdeața.
 • Pictarea benzilor de ușă în alb pe principiul contrastului cu nuanța principală a panourilor va fi o soluție foarte originală pentru casa dvs.
 • Elementul interior al ușii poate fi din sticlă colorată. Deseori, figurile, modelele și ornamentele colorate sunt adesea făcute din ea.
 • Pentru a adăuga un element de antichitate la ușă, este dotat cu stuc. De obicei, acest decor este aplicabil unei suprafețe perfect plane.
 • Stilul scandinav se caracterizează prin montarea ușii cu piese metalice. Ele arata grozav chiar si pe panouri din lemn si confera soliditate intregii usi.
 • Pentru baroc și rococo haraterna sculptură pe ușile de lemn deschis. Detaliile panourilor pot fi vopsite în nuanțe de aur sau bronz pentru a crea un element de lux ostentativ.
 • Uneori, suprafața interioară a ușii este realizată cu ajutorul unor imagini exclusive sau tematice. De exemplu, pentru un hol în stil japonez, pot fi utilizate panouri de ușă colorate cu caractere sau simboluri ale culturii japoneze.

Indiferent de ce alegeți ușa casei dvs., amintiți-vă că tapițeria este întotdeauna o achiziție bună în plus față de ea. Designul, materialul și decorul selectat cu ușurință vor face luxul ușii. O potrivire potrivită în mod ideal vă va multumi pe oaspeți și pe oaspeții dvs. pentru o perioadă lungă de timp, prin urmare alegerea acestora ar trebui luată în serios și cu atenție.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor