Usi de interior MDF: argumente pro si contra

 Usi de interior MDF: argumente pro si contra

MDF panourile de ușă sunt utilizate în principal pe ușa din față, astfel încât acestea să se potrivească mai armonios în interiorul holului. Această metodă a câștigat o mare popularitate datorită numeroaselor avantaje inerente, însă această soluție are dezavantajele sale.

Ce este?

Panourile din MDF sunt plăci de rumeguș comprimate lipite împreună cu lignină, care a fost separată în timpul încălzirii lemnului. Acest material este complet natural și, spre deosebire de placile de fibre similare, plăcile MDF sunt complet sigure pentru sănătate.

Caracteristici de finisare

MDF paneling vă permite să transformați o ușă de metal obișnuită și plictisitoare într-o versiune de lemn interesantă.

Acest lucru este valabil mai ales în cazul în care sala este mobilată într-unul din stilurile tradiționale sau clasice.

În funcție de tipul de panouri pentru placare, se obține acest efect neobișnuit sau neobișnuit.

Tapițeria ușii din față, din interior, permite o montare mai bună în interior și contribuie, de asemenea, la izolare. Se formează un spațiu de aer între panourile MDF și structura metalică, care pentru apartamente în clădiri înalte este suficientă pentru o bună izolare. Dacă trebuie să faceți încălzirea ușii (de exemplu, atunci când duce pe stradă), materialul izolator este plasat în spațiul gol.

Revenind din nou la aspectul estetic al aspectului MDF a ușilor, merită spus că puteți obține efectul nu numai a panourilor obișnuite din lemn. Acum, inserțiile din lemn sculptate care termină interiorul ușilor sunt foarte populare, adăugând astfel prețuri șic și ridicate.

Dacă terminați cu ajutorul MDF nu numai ușa în sine, ci și deschiderea sub ea, veți fi capabili să o faceți mai precis și armonios combinat cu construcția ușii. Astfel, un alt beneficiu poate fi efectul integrității.

avantaje

Ca și în cazul materialelor existente folosite la învelirea ușilor, MDF se remarcă cu o serie de avantaje:

O gamă largă

Există mai multe tipuri de acoperiri de MDF, fiecare dintre ele diferă de toate celelalte în caracteristicile sale, inclusiv aspectul său. Astfel, este posibilă crearea unei compoziții absolut unice, alegerea unei acoperiri naturale, imitarea lemnului valoros și a opțiunilor similare.

Durată lungă de viață. Materialul este rezistent la uzură și va servi proprietarilor săi timp de mai mult de un an.

MDF are o rezistență ridicată la influențele mediului, cum ar fi expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete, fluctuațiile de temperatură și efectele mecanice.

nevinovăție

Nu există compuși dăunători în compoziția panourilor MDF (spre deosebire de DSP, care conține rășini de formaldehidă). Amplasarea rumegușului se face datorită materialului natural eliberat de material - lignină. Este absolut inofensiv și nu dă naștere sănătății umane și animale.

Grijă ușoară

Spre deosebire de lemnul natural, similar cu MDF, panoul comprimat poate fi pur și simplu șters cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful sau murdăria mai gravă.

Nu trebuie să cumpărați un polish special sau să vă depuneți efort suplimentar pentru o îngrijire delicată.

Instalare ușoară

În ciuda faptului că, atunci când lucrăm cu MDF, toate acțiunile ar trebui să fie efectuate cu atenție și cu atenție, însă procesul în sine nu produce, de obicei, dificultăți. Mai mult decât atât, aveți nevoie de instrumente care sunt aproape în fiecare casă, astfel încât veți fi liberi de necesitatea de a cumpăra unelte speciale.

Dezavantajele panourilor

În ciuda abundenței de avantaje, panourile MDF prezintă o serie de deficiențe, care pentru unii pot refuza motivele pentru care refuză utilizarea acestui material:

  • Rezistență redusă la impact. Îmi place sau nu, și sparge panoul de MDF, caz în care poți cu ușurință. Întregul lucru se află în structura panoului pe bază de lemn: sub mare presiune se deosebește și, ca rezultat, se formează o cavitate.

Nu vă temeți să deteriorați panoul prin presare inexactă sau efecte inocente similare. Pentru a le rupe, lovitura trebuie să fie suficient de puternică și concentrată.

  • Combustibilitate. MDF este același lemn, dar într-un design diferit. Nu este surprinzător faptul că arde ușor. Pentru a evita un incendiu ușor, este recomandat să nu puneți panourile din acest material în imediata vecinătate a cablurilor (de exemplu dacă ușa este practic "încinsă" de fire).

tipuri

În total, există trei tipuri de panouri: furniruite, laminate și anti-vandal:

Furnir natural

Placaj MDF acoperit cu furnir natural.

În ciuda asemănării externe complete cu lemn, modelele furniruite sunt mult mai ieftine.

Acest lucru se datorează faptului că panoul de rumeguș propriu-zis este acoperit cu o bucată subțire de lemn, rezultând astfel o imitație naturalistă.

Contrar faptului că modelele furniruite sunt cele mai spectaculoase și mai ecologice, există riscuri semnificative. Astfel, tipul de panouri de furnir este cel mai capricios dintre toate prezentate, deoarece nu permite curățarea cu apă obișnuită, nu rezistă stresului mecanic, este ușor zgâriat și nu tolerează lumina soarelui. Desigur, este mai ușor să aveți grijă de panouri din MDF furniruit decât de lemn, dar nu de mult.

laminat

Placaj MDF acoperit cu laminare. Laminarea are loc prin lipirea unui strat special pe panou, imitarea culorii și, în unele cazuri, textura materialului selectat. Această opțiune este cea mai ieftină datorită faptului că este ușor de produs și nu necesită materiale deosebit de rare.

Laminarea oferă cea mai largă gamă de soluții de proiectare, crește nivelul de izolare fonică și este mai rezistentă la uzură decât furnir și poate dura câteva decenii fără a pierde aspectul original.

Filmul răspunde bine la radiațiile ultraviolete, însă nu este capabil să reziste la umiditate ridicată sau fluctuații severe de temperatură.

vandal

MDF-panou acoperit cu plastic (anti-vandal). Suprafața anti-vandal este obținută prin aplicarea mai multor straturi de plastic, ca urmare a faptului că panoul din MDF obține multe calități pozitive suplimentare.

Printre acestea - rezistență extremă la deteriorarea mecanică, rezistență bună sau completă la substanțe chimice, insensibilitate la temperaturi extreme sau umiditate.

Singurul dezavantaj al acestui soi este costul acestuia. Nu fiecare persoană este gata să plătească o sumă ordonată pentru MDF, chiar dacă este acoperită cu un material minunat. Mai multe deficiențe de tip dat nu au.

Opțiuni în interior

Mai jos este o galerie foto a imaginilor, care prezintă parțial o varietate de decoruri din MDF.

În ciuda faptului că ușa în sine este lăsată de metal, ușa cu MDF-paneling arată armonios cu ea. Suprafața superioară a căptușelii atrage atenția tradițională, culoarea carcasei este selectată cu câteva tonuri mai ușoare decât culorile panzei metalice.

În absența unei uși interne (a doua) a apartamentului, puteți tăia ușa de intrare cu panouri laminate din MDF. Acest lucru va aduce confort în cameră, permițând în același timp combinarea armonioasă a structurii de intrare, adesea nu foarte elegantă, cu interiorul holului.

Este interesant să se uite la structurile de ușă, decorate cu modele complexe, sculpturi. Pentru acest model este aleasă o culoare profundă și saturată, care nu distrage atenția firului, ci, dimpotrivă, arată adâncimea și caracterul neobișnuit al designului ales. Ușa arată solidă, elegantă și costisitoare.

Când tăiați ușa, nu uitați să acordați atenție mediului. Deci, opțiunea pare a fi frumoasă când toată ușa din jurul perimetrului este înconjurată de un panou din MDF și nu este deloc necesar ca panourile să fie identice. Uneori este suficient doar să ridice culori armonioase.

O ușă de contrast simplu va fi un element interesant al coridorului sau holului, iar tapițeria MDF va permite o ușoară claritate a clarității și va adăuga spațiu confortului. Culoarea panourilor este potrivită cu culoarea corpului peretelui de perete, care este o mișcare de proiectare separată.

Modul în care comandantul bate ușa de metal cu panoul MDF poate fi văzut în următorul clip video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor