Cum de a face o ușă?

Zonarea unei locuințe folosind o ușă este un lucru familiar și necesar. O ușă închisă ajută la salvarea spațiului personal sau la protejarea împotriva zgomotului.

Dar, uneori, o cameră sau un coridor este atât de mică încât ușa interferează, iar în alte cazuri ușa este făcută atât de mare încât foaia de ușă va fi greoaie și nu este nevoie de ea. În casele cu pereți groși, ușa nu pare interesantă din cauza pantelor goale.

În aceste cazuri, apare întrebarea despre atracția estetică a unui astfel de arc, ceea ce înseamnă că trebuie să ne gândim cum să aranjăm ușa.

Caracteristici speciale

Într-un apartament tipic, foarte des pereții dintre camere, prin urmare, ușile sunt situate sub joncțiunea tavanului. Astfel de pereți sunt numiți purtători. Nu pot fi mutate sau demolate.În acest caz, deschiderea trebuie întărită cu grijă cu grinzi.

Situația este mai simplă într-un apartament studio. Lagărele sunt pereți exteriori sau cei care au zidul în baie. Pe restul spațiului partițiile pot fi puse arbitrar.

În casa privată în timpul construcției au fost deja identificate deschiderile necesare. În cazul în care casa este supusă reconstrucției, locația acestora va depinde și de plăcile tavanului, grinzile și pereții portanți.

 • Astfel, prima caracteristică a designului ușilor va fi ajustarea structurilor de susținere.
 • A doua caracteristică este asociată cu prezența sau absența unității de ușă în deschidere.
 • Al treilea este cu dorința de îmbinare vizuală sau de divizare a camerelor vecine.
 • A patra caracteristică este o mare varietate de materiale, forme geometrice în designul spațiului fără ușă.
 • Cea de-a cincea este asociată cu lipsa de a avea grijă de frunza ușii în spațiul liber.
 • A șasea - cu economii în numerar pentru achiziționarea și instalarea unității de ușă.
 • În același timp, nu toate ușile pot fi îndepărtate. Și aceasta este a șaptea caracteristică - nevoia de a păstra spațiul personal, o baie închisă cu ajutorul unei uși fixe.

Aceasta înseamnă că ușile pot fi echipate cu un bloc de ușă sau pot fi libere. Din acest factor depinde de alegerea materialelor și a iluminatului în timpul decorării și decorării.

decorare

Pentru a face o deschidere, utilizați diverse opțiuni pentru materialele de construcție și decorative. Primul va da o nouă formă, va îmbunătăți spațiul, al doilea va ajuta să-l decorați.

 • Ipsos. Acesta este locul unde lucrarea brută începe atunci când se creează o nouă deschidere sau o reparație a unei deja existente. Poate fi baza pentru căptușeala viitoare sau poate deveni ea însăși un design decorativ cu ajutorul ipsosului texturate.
 • ghipsocardon este fundamentul unei frumuseți viitoare. Cu aceasta, puteți crea orice formă, ascundeți defecte pe pereți și în pante. Foi de gips carton poate fi îndoit în moduri neașteptate.
 • Panouri din plastic - material foarte convenabil și practic al celor mai diferite flori. Pentru instalarea lor nu este nevoie de specialiști. Confruntarea se face rapid și ușor. Da, și au nevoie de îngrijire minimă.
 • Siding. Pentru a stabili o astfel de încasare nu este dificilă, iar în termeni de bani este o opțiune foarte economică.Este convenabil să tăiați grupul de intrare cu siding, deoarece este ușor să-l îngrijești, este rezistent la umezeală și nu îngheață.
 • Panouri din lemn - nu mai puțin frumos, dar mai scump. Lamele pot fi orizontale, verticale, diagonale, oase de hering. Pentru o mai mare siguranță și frumusețe a arborelui acoperit cu lac de mobilier. O astfel de decorare va arăta frumos într-o casă din lemn, în care copacul în sine este un element de decor.
 • MDF panouri câștigând din ce în ce mai multă popularitate datorită aspectului său, costului redus, ușurinței de instalare. Confruntarea cu acest material poate fi făcută independent.
 • Pictura. Cea mai accesibilă cale. Cea mai ușoară cale de a lucra cu vopsea acrilică pe bază de apă. Nitro-vopseaua este aplicată cu un airbrush (și acest lucru este incomod de făcut într-o zonă rezidențială). Vopseaua de ulei este folosită din ce în ce mai puțin. Emailul va da durabilitate și luciu la o diafragmă.
 • Stuc de poliuretan este o mare varietate de mulaje, coloane și semi-coloane, platane pentru încadrarea în arcade și uși. Părțile ușoare și instalarea simplă cu clei fac stucul foarte popular. Acesta este în alb, dar este ușor de colorat.

Nisipurile grațioase, parantezele, ornamentele în combinație cu un mozaic vor face ușa o operă de artă.

 • Stucul natural - nu chestii ieftine. Va fi mult mai dificil să lucrați cu el, deoarece este mult mai greu decât poliuretanul.
 • Pietre artificiale sau naturale. În casele private din sudul Rusiei, unde gresie, piatră de coajă, calcar se află practic sub picioarele lor, acesta este un material prioritar. Dar pe piețele de construcții puteți cumpăra pietre de imitație (ardezie, granit, granit, marmură, plăci de clinker). Alegerea cea mai bogată a pietrei decorative va contribui la decorarea oricărui perete.
 • Imagini de fundal de diferite texturi și culori - Una dintre cele mai simple moduri de a proiecta o ușă. Acoperirea de perete a pantelor și a pereților adiacenți poate fi aproape toată lumea.
 • Film de laminare. Cea mai largă varietate de culori și tipuri vă permit să decorați rapid și ieftin deschiderea. Dar pantele ar trebui să fie netede.
 • jaluzele - O opțiune excelentă pentru deschiderea deschiderii textilelor. O selecție infinit de mari de materiale, gama de culori, gama de prețuri vă va permite să realizați orice design al spațiului interior cu o ușă sau fără ea.

Lambrechinele pot completa perdelele sau pot fi auto-încasate.

 • Macramă sau alte țesături. Poate fi executat în orice culoare și calitate a firului. Un astfel de cadru poate fi realizat din aceeași lungime sau sub forma unui model pe mai multe niveluri.
 • Kisey sau perdele-pandantive, perdea - O altă opțiune pentru proiectarea deschiderii. Și aceasta este o modalitate excelentă de a vă demonstra abilitățile, deoarece kiseyu poate fi făcut cu mâinile tale. O astfel de perdea poate fi bambus, lemn, plastic, margele, margele de sticla, margele, scoici, etc.

Cum de a rafina?

Există multe modalități de îmbunătățire a ușilor interioare. Principalul lucru este să alegeți forma potrivită.

Există mai multe dintre ele:

 • dreptunghiular,
 • trapez,
 • arc,
 • psevdoarochnaya,
 • asimetric.

Cea mai ușoară cale de a face o intrare dreptunghiulară. Dacă se face pe locul unei uși vechi, atunci blocul ușii, împreună cu carcasa și versanții, trebuie demontate. O deschidere fără ușă poate fi terminată cu orice material menționat mai sus. Okosyachka deschideri într-o casă de lemn este efectuată pentru fixarea fiabilă a bustenilor și a plăcilor.

Prin urmare, pot fi instalate aici suporturi și suporturi suplimentare pentru colțurile structurii.care poate fi interesant de decorat.

Pentru intrarea trapezoidală, se poate utiliza orice încasare. După formarea trapezoidului, deschiderea va avea mai multe unghiuri și, prin urmare, va dura mai mult timp pentru a instala pante din materiale dure. Și aceasta este singura diferență serioasă.

Arcurile sunt diferite: clasice, eliptice, gotice.

Alegerea unei anumite forme depinde de stilul și scopul camerei, de materialele dorite pentru decorare.

 • Arcul din MDF poate fi achiziționat în formă finită. Vor fi necesare aproximativ 3000 de ruble. Plus aproximativ 200 de ruble. pe spumă de asamblare.
 • Arcul nu poate fi făcut dintr-o singură foaie de MDF, ci din plăci și din plăci. Această metodă vă permite să desenați o deschidere de orice lățime. În termeni financiari, aceasta este o opțiune foarte profitabilă. În plus, un astfel de cadru este ușor de utilizat pe pereți de cărămidă și beton, deoarece se utilizează spumă pentru montare și nu dibluri cu șuruburi.
 • Placa de ghips arcuit (GCR) este un martor pentru orice decorare ulterioară. În acest caz, nu va trebui să aliniați peretele în deschidere: acesta va fi ascuns sub GCR.
 • Se recomandă aplicarea placării cu PVC, încălzită cu o clădire sau uscător de păr la domiciliu.Acest lucru trebuie făcut rapid pentru a menține acoperirea intactă. Dacă aveți îndoieli cu privire la abilitățile proprii, atunci este mai bine să invitați un profesionist.
 • Folosind materiale moi, este mult mai ușor să rafinați formele arcuite semicirculare.

Construcția pseudo-arcuită este un dreptunghi cu unghiuri de ipsos rotunjite. Acest arc pare cu adevărat mai mult ca un dreptunghi decât un semicerc.

Placa de gips va ajuta să dați o formă asimetrică deschiderii. Cu aceasta, puteți crea orice design: cu inserturi, tracery și orice altceva.

Cu fața la deschiderea ușii de fier

Căile de intrare necesită o decorare specială. Ele trebuie să fie calde, neschimbate, rezistente la abraziune, în siguranță. Acest lucru este valabil mai ales pentru ușa de metal, ca cea mai rece.

MDF se descurcă perfect cu această sarcină. Finalizarea acestui material va ajuta la stabilirea încasărilor pe cont propriu. Încărcarea telescopică este considerată cea mai ușoară cale datorită ușurinței instalării. Este realizat pe principiul căptușelii: pe de o parte este prevăzut cu un canal, iar pe de altă parte - cu un pieptene. Prin introducerea unui pieptene în canelură, puteți face un scut de orice lățime.

O altă opțiune de design - tapițerie, de exemplu, din piele. În prealabil, este necesar să se calculeze bine dacă nu va împiedica mișcarea ușii în sine. În plus, atunci când creați un strat gros poate reduce semnificativ deschiderea. Prin urmare, în camerele înguste pentru a utiliza această opțiune este impracticabilă.

Dar încasarea cu o cărămidă sau o piatră artificiale va face deschiderea frumoasă și nu va fura spațiu. Este ușor să-l lipiți cu propriile mâini.

Veneeringul este ideal pentru confruntarea cu grupul de intrare, deoarece furnirul este puternic și durabil.

Tipuri de suporturi

În funcție de materialul ales, tipurile de atașament vor fi diferite. În construcții moderne, spuma este utilizată nu numai ca un material de etanșare, ci și ca un dispozitiv de fixare. Prin urmare, panourile din MDF, de exemplu, se pun pe spumă. După uscare completă, rămășițele sunt tăiate cu un cuțit ascuțit.

Specialiștii folosesc cuie finisoare pentru încasarea în deschiderile din lemn. Comoditatea lor se datorează faptului că, după ce au ajuns în mașină, capacele sunt practic invizibile pe material. Pentru zidurile de cărămidă și beton este convenabil să folosiți unghiile lichide. Această substanță adezivă este aplicată pe partea inversă a materialului solid, după care este fixată pe panta și presată strâns pe perete.

Trebuie să faceți acest lucru cu atenție, deoarece unghiile lichide se confruntă foarte repede, iar benzile și panourile sunt demontate dificil.

Panourile pot fi montate pe șuruburi. În deschiderile din lemn trebuie mai întâi să faceți găuri mici cu un burghiu, și numai apoi înșurubați șurubul. În caz contrar, copacul se poate sparge. În cărămidă și beton pereții vor trebui să conducă dibluri (pre-găuri găuri pentru ei), și deja în ele șuruburi.

Cea mai ușoară metodă de fixare este un zăvor de tip "cioc". Pe acest principiu sunt atașate platbandele telescopice. Dezavantajul acestei metode este separarea carcasei însăși cu demontarea frecventă. Dar ușa este instalată o singură dată. Și dacă a sosit timpul pentru dezmembrarea sa, înseamnă că nu este nevoie, la fel ca vechea ornamentare.

Prin urmare, nu vă temeți de pierderea prematură a aspectului de încasare.

Cum de a planifica suprafața pentru muncă?

După ce ați decis asupra materialului și formei, trebuie să pregătiți panta pentru proiectare. În cazul în care pentru decorarea în continuare a diferitelor tipuri de panouri nu este atât de important, atunci sub tapet, pictura, suprafața laminat ar trebui să fie perfect. Alinierea se poate face cu ipsos sau gips carton.

ghips

Trebuie să începeți cu îndepărtarea stratului de tencuială veche. Cu cât această muncă este mai bună, cu atât vor fi mai puține probleme cu panta. Apoi, trebuie să sigilați găurile și crăpăturile cu mortar de ciment. Lacunele mici sunt frecate cu chit și distanța dintre rama ușii și perete este umplută cu spumă de montaj.

În procesul de preparare din perete este necesar să se îndepărteze colinele vechiului ciment și excesul de spumă întărită. După aceea, suprafața este tratată cu un grund, care va crește aderența tencuielii și a peretelui.

Scările de gips poate fi un mortar de ciment (ciment, apă, nisip) sau tencuială (ciment, nisip, soluție de var). Magazinele vând tencuială de mortar gata preparată, precum și compoziția de ciment, pe care trebuie doar să adăugați apă.

Există mai multe moduri de a aplica soluția pe perete, dar cu oricare dintre ele pentru a face suprafața netedă, trebuie să instalați balize verticale. Pot fi plăci care atașează alabastrul pe pantă. După uscarea balizelor, se aplică o soluție pe perete și se așează cu o spatulă. Pentru a tencui într-un mod convenabil pante verticale, cu plafonul este mai dificil de făcut.După uscarea completă a ipsosului este decorat în orice fel.

ghipsocardon

Acest material poate îmbunătăți deschiderile oricărei configurații. Și acesta este avantajul GCR. Poate că niciun alt material nu poate face față formei asimetrice.

După selectarea formei structurii, este necesar să creați un model scalat pe hârtie. Pe aceasta, pe o foaie de hârtie din carton sau pe altă hârtie dură, faceți un șablon de mărime naturală, care este transferat pe gips-carton de perete. Numărul de exemplare depinde de forma simetrică.

Apoi, în ușă se fixează profilul metalic. Pentru a conferi profilului o formă arcuită, trebuie să fie tăiat cu foarfece speciale pentru metal la fiecare zece centimetri. Profilul metalic este atașat la deschidere. Pentru a crea arcul arcului, veți avea nevoie de un plafon GCR - este mai subțire și poate fi îndoit conform unui model.

Acest lucru se face cu o rolă de ac specială. Plăci de gips carton umplute cu apă și laminate cu o rolă. Sticla este înmuiată, are forma dorită și este lăsată să se usuce timp de zece ore.

După uscare, toate elementele arcului sunt fixate cu șuruburi autoportante pe cadrul metalic.Apoi, folosind o bandă serpyanku îmbinările foi sigilate, iar locașurile șuruburilor triturează umplere gips. Când acest strat se usucă, puneți pe toată structura și apoi o șlefuiți cu șmirghel. În această etapă pregătitoare de lucru este finalizată, atunci designul așteaptă finisarea.

Când creați un design asimetric cu mai multe componente, pot exista mai multe detalii. Și nu fiecare maestru de origine se va descurca cu o astfel de lucrare. Pentru a obține un design de înaltă calitate și de încredere, este mai bine să încredințați munca profesioniștilor.

dimensiuni

Măsura cea mai fiabilă a ușii în care va fi instalată ușa va fi încredințată unui specialist. Dar datorită circumstanțelor sau dorinței proprii, uneori este necesar să măsuram acest spațiu pe propriile noastre.

Cum se face corect:

 • Măsurați lățimea, adică distanța dintre pereți. În același timp, la deschiderea de intrare, lățimea la ușă va fi mai mică decât în ​​interiorul peretelui. În plus, datorită unui defect de construcție, distanța la diferite puncte poate de asemenea să difere. Este important să găsiți blocajul.
 • Măsurați înălțimea, adică distanța de la prag până la cel mai de jos punct al deschiderii de deasupra capului.
 • Măsurați adâncimea, adică grosimea peretelui.Acest lucru ar trebui făcut în partea de jos, în mijloc și în partea de sus a deschiderii.

GOST definește dimensiunile tipice ale ușilor și ale deschiderilor. Le puteți vedea în tabelul de mai jos. Acest lucru se face pentru a simplifica calculele atunci când se proiectează apartamente. În casele private nu se utilizează întotdeauna aceste dimensiuni. Dar în acest caz, proiectul unității de ușă va fi individual, ceea ce va crește semnificativ valoarea sa.

Măsurătorile deschiderii fără ușă sunt importante pentru a calcula corect necesitatea materialelor. Foarte adesea, o eroare de 5 sau chiar 10 cm nu este fundamentală. Cu toate acestea, cu cât măsurătorile sunt mai bine efectuate, cu atât mai puține surprize vor fi în timpul instalării.

Cum se transferă?

Mutarea porții - poate cea mai dificilă întrebare. Mai ales dacă se referă la un apartament într-o clădire de apartamente.

Pentru a evita erorile fatale, luați în considerare următoarele:

 • din ce material este construit zidul;
 • care este aspectul locuințelor;
 • este acest rulment de perete;
 • cum se corelează dimensiunile deschiderii cu peretele de lagăr;
 • care este starea de suprapunere;
 • care este grosimea și starea pereților.

După ce ați decis asupra proiectului, trebuie să efectuați o expertiză tehnică, apoi să o coordonați în diferite comitete.Aceasta este urmată de primirea specificațiilor tehnice, de aprobarea proiectului și de aprobarea proiectului în sine. Pentru a rezolva toate aceste probleme, există organizații speciale sau proprietarul le rezolvă în mod independent.

Posibilele opțiuni pentru transferul deschiderii:

 • Usa, având dimensiunile standard, în peretele lagărului. Poate fi străpuns de la zero. Deoarece există o redistribuire a încărcăturii pe podele și pereți, este important să se decidă: va rămâne pasajul anterior sau va fi pus.
 • Mai mult opțiune consumatoare de timp - arcul. Dacă este tăiat într-un perete de beton, atunci în peretele de cărămidă se utilizează o tehnologie mai sofisticată, pe care numai un profesionist o poate gestiona.
 • O ușoară schimbare sau lărgire a deschiderii în același loc este cea mai sigură opțiune. Jumperul crește sau se schimbă. Partea inutilă a pasajului ar trebui să fie acoperită cu gips-carton sau așezată pe cărămidă. Pe de altă parte, au tăiat o parte a peretelui cu dimensiunile necesare.

Exemple și opțiuni de succes

Valoarea acestui arc în funcționalitatea sa. Acesta nu este doar un exemplu de design frumos, ci și o combinație cu rafturi care nu sunt niciodată inutile.

Această opțiune de proiectare este posibilă în camere mari cu tavane înalte.Un exemplu minunat de zonare a spațiului folosind stucul natural.

Utilizarea materialelor moderne va păstra o astfel de deschidere pentru o lungă perioadă de timp, iar iluminarea încorporată va contribui la acest lucru.

Designul grupului de intrare și trecerea coridorului în același stil reprezintă soluția perfectă pentru hol. Pietrele decorative vor ajuta la păstrarea aspectului.

Acest arc de lemn se poate face de unul singur. Este perfect zonare și subliniază spațiul.

Datorită iluminării încorporate, acest bolț sticlos a făcut trecerea neobișnuit de frumoasă

În ciuda culorilor neobișnuite, arcul asimetric arată grozav și ascunde dimensiunile camerei non-standard.

Următorul videoclip este despre cum să faceți o ușă cu propriile mâini.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor