Decorarea pietrei ușilor cu piatră decorativă: idei de design

 Decorarea pietrei ușilor cu piatră decorativă: idei de design

Decorarea decorativă a unei pietre este una dintre cele mai populare moduri de decorare a ușilor. Această opțiune este utilizată pentru a decora ușile, ușile de intrare. Acest tip de căptușeală creează o atmosferă caldă în casă.

Caracteristici speciale

Avantajul pietrei artificiale este că vă permite să imități zidăria brută, dar aspectul plăcilor asamblate arată foarte natural și curat. Este folosit pentru a termina ușile din cabane și apartamente. O piatră bine instalată este durabilă în comparație cu tencuiala sau lemn.

Mizeria este mai puțin vizibilă pe plăci, iar culorile nu se estompează cu timpul, deoarece panourile de piatră sunt protejate în plus prin impregnare.

Avantajele decorului din piatra artificiala sunt urmatoarele:

 • aspect aparte;
 • confort;
 • ușurința procesului de asamblare;
 • diverse opțiuni;
 • durată de viață îndelungată;
 • sarcina scăzută la suprafață în comparație cu piatra naturală;
 • materiale ecologice.

tipuri

Studiul principalelor tipuri și materiale va determina care produs este potrivit pentru decorarea casei. Există trei tipuri de piatră artificială: cărămidă, piatră, piatră. Compoziția pieselor utilizate a folosit beton și gips.

 • Piatră din beton - Este o alegere ideală pentru cei care caută o față universală, folosită atât în ​​interior, cât și în exterior. Betonul este durabil, rezistent la deteriorări mecanice și la intemperii. Material deosebit de valoros în locuri de temperatură și umiditate ridicată.
 • Piatra de ghips este ideal pentru persoanele care doresc să instaleze panourile de piatră în cel mai rapid și cel mai puțin complicat mod. Avantajul său este greutatea redusă și ușurința de asamblare.

Pro și contra

Utilizarea de piatră ca o placare în interior - aceasta este una dintre cele mai atractive soluții, oferind clădirii propriul stil. Cunoscând avantajele și dezavantajele produsului, puteți alege corect.

Utilizarea pietrei decorative în interior are mai multe avantaje.

 • Piatra decorativă atrage atenția asupra frumuseții sale și naturalețea. Plăcile sunt potrivite pentru decorarea peretelui în exterior și în interiorul clădirii. Structura pronunțată și culorile naturale se potrivesc oricărui interior. Efectul estetic este sporit de utilizarea cu îndemânare a iluminatului - acestea sunt umbre pe suprafața neuniformă a pietrei, care creează efecte vizuale de neuitat.
 • Complementaritatea. Piatra se potrivește perfect într-un stil diferit de placare a peretelui. Plasarea plăcilor pe un mic fragment al suprafeței de lângă ușă creează un aspect original. Dacă designul ușii are loc pe coridor, atunci o tranziție lină a plăcilor la mobilier sub forma unei benzi obișnuite va fi o combinație minunată. Este important ca culorile mobilierului și a pietrei decorative să fie în același ton.
 • Fixarea unei pietre artificiale se realizează cu ajutorul unghiilor lichide.
 • Ghipsul este ușor de tăiat cu un ferăstrău, iar absorbția materialului face posibilă vopsirea cu orice culoare.

Pietrele decorative au mai multe dezavantaje.

 • Piatra are o structură poroasă, absoarbe praful, ciupercile și apa și este dificil să se curețe plăcile la un tip nou.Dacă folosiți piese pentru a termina ușile de pe strada unei case particulare, atunci cu timpul materialul devine murdar, în special pietrele decorative ușoare. Pentru a preveni astfel de consecințe, este necesar ca suprafața să fie tratată cu un agent de respingere a apei. Compoziția impregnează plăcile și există o peliculă protectoare din influențele externe ale mediului. Culoarea detaliilor devine mai strălucitoare.
 • Pentru instalarea de piatră nu se potrivește cu suprafața obișnuită de beton. Trebuie să lipiți pe peretele tencuit. Și, de asemenea, nu pot fi lipite pe gips-carton, deoarece detaliile se vor rupe de pe stratul superior al materialului.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți o piatră decorativă, este important să aveți grijă de orientarea stilistică internă a detaliilor care vor fi combinate cu stilul apartamentului. Înainte de a cumpăra o piatră artificială trebuie să acordați atenție culorii, mărimii, adâncimii, precum și netezimii sau rugozității structurii.

Experții recomandă respectarea orientărilor generale pentru alegere.

 • Preț. Piatra de fațadă este un amestec cu adăugarea colorantului. Producătorii responsabili folosesc materiale de înaltă calitate. Costul ingredientelor nu poate fi foarte scăzut, ceea ce afectează costul final al produsului.
 • apariție probă. Ea are o culoare uniforma asupra detaliilor. Vopseaua trebuie distribuită uniform pe întregul obiect. Culoarea slabă este rezultatul colorantului de pe plăcile adiacente. Partea frontală trebuie să fie vopsită și fără urme de murdărie, murdărie și găuri. Gaurile de pe plăcuțe au un impact negativ - reduc durata de viață.
 • Piatră tăiată. Produsul artificial de înaltă calitate are o structură omogenă. Dimensiunea particulelor nu depășește 5 mm, în caz contrar probabilitatea de despicare a pietrei. Tăierea ajută la determinarea modului în care este colorat. Dacă detaliile de culoare tăiate diferă ușor de suprafața produsului, înseamnă că plăcile sunt vopsite la profunzimea completă. În timpul fabricării pieselor, vopseaua este adăugată la masă în timpul frământării, ceea ce înseamnă că așchii mici și zgârieturile de pe suprafața pietrei nu vor fi vizibile și nu vor strica aspectul zidăriei.
 • Pentru decorarea ușilor de intrare în aer liber, terase, balcoane, materialul trebuie să fie rezistent la îngheț, fluctuații dinamice ale temperaturii și umiditate ridicată. Avantajul acestui finisaj este un strat suplimentar de izolație: protecția pieselor împotriva pierderilor de căldură în timpul iernii și prin încălzirea excesivă în timpul verii.
 • Pentru suprafețe supuse unei umidități ridicate sau contact direct cu apa, trebuie sa folositi o piatra de beton rezistenta la absorbtie datorita structurii sale.
 • Nu alegeți gipsul materiale pentru finisarea ușilor, ușile din interiorul băii sau a băii.
 • Cu propriile mâini, puteți, de asemenea, tăia uși de interior, pante ferestre.

Sfat! În cazul jambilor inegali existenți, puteți aplica o piatră decorativă, care va ajuta la ascunderea defectelor.

Timpul zilei și tipul de lumină sunt importante, deoarece textura învelișului de piatră determină un efect de lumină și umbrire în jur. Cu cât suprafața este mai mică pentru finisare, cu atât este mai prudent să alegeți structura pietrei pentru a evita reducerea copleșitoare și optică a interiorului.

Sfaturi pentru designeri

Interioarele moderne ale caselor au suprafețe monocrome mari. Scopul designerilor este de a crea o impresie despre expansiunea vizuala a unei camere sau, dimpotriva, a reduce zonele astfel incat fundalul camerei sa fie armonios. Acest minimalism reprezintă o problemă reală pentru designer, deoarece acest stil este sensibil la proporțiile părților folosite.

Mulți oameni caută soluții gata făcute, care vor deveni ideea principală și vor dezvălui cele mai bune caracteristici în proiectarea camerei, atât în ​​general, cât și în detaliu.

Piatra imită perfect aspectul cărămizilor, pietricelelor sau fragmente naturale de pietre, oferind camerelor un caracter unic.

Pentru a decora peretele lângă ușile și ușile, designerii au prezentat un model clasic de piatră - acest lucru imitație de cărămidă obișnuită. Acest tip de interior dă caracterul potrivit. Datorită subtilului de umbrire, se subliniază efectul tridimensional al suprafeței, care va fi observat de fiecare oaspete al casei.

Dacă se potrivește culoarea suprafeței pereților, va apărea o tranziție lină, care nu va ieși din schema de culori a camerei. Va exista un echilibru al stilului existent cu o nouă decorare a peretelui. Aceasta este o alegere ideală pentru toate interioarele care își caută individualitatea, au o idee specifică pentru plasarea în spațiu, dar nu au caracteristici distinctive. Introducerea cărămizilor asigură revitalizarea aspectului intern și îi conferă locului caracterul său.

Designerii recomandă să se acorde atenție aspectului pietrei, care afectează următoarele caracteristici:

 • tipul de iluminat utilizat (zi și artificial);
 • prezența materialelor plasate pe aceeași suprafață sau pe suprafața adiacentă (fundal luminos sau întunecat);
 • impregnarea panoului, care nu numai că protejează produsul de condițiile externe, ci și mărește culoarea.

Având în vedere cele mai unice elemente ale pietrei decorative, adică structura sa profundă, ne putem aștepta la efecte vizuale complet diferite. În lumina soarelui, plăcile vor străluci, iar lumina artificială poate fi mai întunecată.

Cele mai bune opțiuni

Colecțiile decorative de piatră diferă în ceea ce privește metoda de producție, textura suprafeței și culoarea. Toate aceste funcții creează un model specific, care se numește un stil.

 • Pentru casa ta în stilul minimalismului, piatra decorativă acționează ca zonare. Aplicați pentru un decor opac, dar culori saturate de detalii. Dacă camera nu are suficientă lumină, trebuie să aplicați un perete cu o suprafață lucioasă. Tonurile de bază sunt alb-negru.
 • clasic Stilul are forme plate și uniforme. Culorile dominante din interior sunt bej și cremă. Imitarea pietrei se petrece sub agat, alunită. O astfel de piatră va sublinia mobilierul scump, iar lumina caldă îndoită va crea o atmosferă confortabilă.
 • Tehnologie înaltă Cu culori contrastante și forme geometrice, acesta va completa perfect o piatră neagră artificială pe un perete alb cu accesorii metalice.
 • Pentru iubitorii de stil ecologic într-o culoare verde și albă, decorarea unei pietre de culoare albă de zăpadă arată excelentă, unde este completat cu plante vii în ghivece.
 • țară stilul va sublinia forma standard netedă de culoare brun sau portocaliu murdar. Asemenea detalii vor fi combinate armonios cu mobila.
 • Stil interior pod Este greu de imaginat fără elementele de zidărie. Într-adevăr, fără astfel de fragmente, atmosfera acestei direcții este pierdută. Trebuie să alegeți un material de tencuială de nuanțe albastre, albe. Pentru a actualiza detaliile după un timp, va trebui să pictați la alegere.

Piatra decorativă atrage atenția. Creează o impresie și definește stilul interior mai mult decât orice alt element de design.

Pentru instrucțiuni și sugestii detaliate privind pietrele decorative, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor