Balamale pentru uși interioare: vederi și sfaturi de instalare

 Balamale pentru uși interioare: vederi și sfaturi de instalare

În înțelegerea fiecărei persoane, instalarea ușilor interioare este o sarcină foarte dificilă, iar instalarea pieselor necesare este în general confuză pentru mulți. Dar datorită tehnologiei moderne, această sarcină a devenit mult mai simplă, mai ales în ceea ce privește instalarea balamalelor ușilor.

Caracteristici speciale

Când cumpărați o ușă interioară, este important să alegeți potrivirea potrivită. O atenție deosebită ar trebui să se concentreze asupra balamalelor. Alegerea unei persoane moderne se face exclusiv în favoarea unui produs de calitate, în acest caz, buclele de fluture sunt mulțumite cu onoruri speciale. Acestea se caracterizează prin creșterea durabilității, fiabilității și siguranței.Conform caracteristicilor sale, aceste elemente de fixare a ușii sunt de tip card. Și numele de "fluture" dobândit prin aspect. Când sunt deschise, buclele se aseamănă cu aripile acestei insecte neobișnuit de frumoase.

O caracteristică distinctivă importantă a acestor bucle este modul în care sunt montate. Modelele standard sunt montate folosind modul obișnuit de inserare. Dar fluturii-fluturi nu necesită astfel de manipulări. Este suficient să le fixăm pe suprafața ușii și a deschiderii. Și toate datorită design-ului special al plăcii de montaj. Pentru a pune acest lucru în termeni simpli, atunci când închideți ușa, o parte a balamalei înșurubată pe foaia de ușă, de-a lungul conturului, intră în slotul înșurubat în deschidere. În acest caz, nu există nicio diferență.

Din punct de vedere tehnic, buclele de fluture au caracteristici universale. La montare, nu există nicio diferență între deschiderea interioară și cea exterioară, principala fiind aceea că piesa dreptunghiulară este fixată pe deschidere, iar porțiunea figurativă - pe ușă. Butucurile pentru uși interioare sunt ușor de instalat. Pentru a face față instalării poate oricine. Dar dacă există îndoieli, cel mai bine este să-l sunați pe maestru.

În plus față de caracteristicile tehnice, buclele de fluture sunt împărțite în funcție de materialele de fabricație și mărime, astfel încât oricine poate alege cea mai potrivită opțiune pentru proiectarea ușii. Trebuie remarcat faptul că gama de produse are o modificare specială pentru ușile cu pridvor, care vorbește despre modele cu balamale curbe.

materiale

Datorită progresului tehnic de astăzi, producătorii sunt gata să ofere cumpărătorilor o listă foarte extinsă de modele de fluturi-fluturi. Fiecare design individual este realizat în funcție de un desen special și din diferite materiale.

În ciuda listei mici de metale utilizate pentru producerea de bucle, fluturi, toată lumea poate alege pentru ei înșiși opțiunea cea mai potrivită. Dar, în plus față de aspect, este important să vă amintiți despre caracteristicile metalului selectat. De exemplu, produsele din alamă au multe caracteristici distinctive, iar cea mai importantă este rezistența ridicată la factorii externi. Din punct de vedere estetic, accesoriile sunt extrem de elegante și bogate.

Oțelul cu buclă de oțel se poate lăuda cu un nivel ridicat de rezistență la fluctuațiile de temperatură, unde umiditatea ridicată nu este expusă coroziunii, deoarece oțelul este un tip de metale din inox.

Zinc mounts pot fi achiziționate de pe piață la un preț relativ ieftin. Dar când instalați, merită să vă amintiți câteva nuanțe. Materialul zinc este susceptibil la coroziune și nu diferă în ceea ce privește rezistența la uzură. Din aceasta rezultă că instalarea buclelor de zinc nu se poate face în aer liber, unde poate apărea umezeală asupra produsului. Și pentru a prelungi durata de viață, este important să monitorizați în permanență procesul de lucru și, în cazul scântei sau al zgomotului exterior, să efectuați lucrări de întreținere.

dimensiuni

În ceea ce privește dimensiunile oferite pe piață, trebuie să știți că "fluturii" Disponibil în două categorii:

 • 10 * 3 cm ("patru");
 • 12,5 x 3 cm ("cinci").

În ambele cazuri, grosimea suportului este în intervalul de 2,5-3 mm. Denumirile "patru" și "cinci" sunt destinate exclusiv meșterilor și vânzătorilor. Un fel de abreviere spune despre dimensiunile centimetrului. Pentru a închide o ușă ușoară, este suficient să achiziționați două balamale, dar dacă foaia de ușă este făcută din material solid, merită luată în considerare și pentru fiabilitate să instalați trei balamale sau toate cele patru. În același timp, o pereche de "patru" va fi potrivită într-o construcție ușoară, și numai "cinci" sunt potrivite pentru un produs masiv.

Pro și contra

Balamalele pentru uși interioare sunt considerate cea mai relevantă metodă de fixare. Lucrările de instalare se desfășoară foarte rapid și convenabil. Următoarele calități pozitive sunt identificate în timpul operației. Merită să cunoașteți în detaliu ce avantaje au buclele-fluturii și dacă au dezavantaje.

 • Problema facilitării instalării ar trebui clarificată în detaliu. Balamalele fluturelor nu se taie in baza pânzei si a deschiderii. Prin urmare, nu este necesar să se efectueze lucrări pregătitoare, să se măsoare dimensiunile balamalelor articulate, să se fixeze deschiderile și să se îndepărteze pe ușa mai multor milimetri de grosime.
 • Aspectul bucla de fluturi se aseamănă cu un stil de epocă care arată foarte elegant. Ușile însuși dobândesc o aromă specială care armonizează perfect cu interiorul înconjurător.
 • O caracteristică importantă a fluturii-fluturi este un preț rezonabil, chiar și în ciuda producției materiale.
 • Cel mai important avantaj este fiabilitatea și durabilitatea. Principalul lucru - de la bun început să facă instalarea ținând cont de respectarea tuturor normelor. Dacă procesul de instalare a fost ușor deranjat, există posibilitatea ca o scânteie să apară și nu numai.
 • Balamalele Butterfly sunt accesorii universale. Acestea pot fi instalate pe deschiderea din stânga sau din dreapta, precum și în interior și în exterior. Principalul lucru este să alegeți cea mai potrivită opțiune.

Din păcate, chiar și cel mai remarcabil subiect are dezavantajele sale. Același lucru este valabil și pentru "fluturi".

 • Instalarea monturii, scoaterea ușă nu va funcționa. Dacă este nevoie să scoateți temporar frâna de ușă, va trebui să efectuați o demontare completă.
 • Foarte rar, dar se întâmplă totuși când operați distorsiunile bucla-fluturi în ușă. În consecință, frumusețea estetică dispare și, din punct de vedere tehnic, blocarea ușilor poate începe să se blocheze.
 • Într-o mare măsură, utilizarea buclelor fluture este destinată ușilor ușoare. Atunci când se folosește o ușă solidă, astfel de balamale nu pot face față, deoarece ele sunt în principal caracterizate ca decorative.
 • Când instalați fluturași cu balamale, este foarte important ca foaia ușii să fie netedă. În caz contrar, pot apărea distorsiuni.

instalare

Montarea buclelor fluturi în caracteristicile sale este simplă și convenabilă. Principalul lucru este să urmați instrucțiunile pas cu pas.În caz contrar, folia de ușă nu poate fi combinată cu cutia sau cu locașul de blocare.

Mai intai trebuie sa decideti cu privire la instrumentul care va fi necesar pentru instalare:

 • șurubelniță;
 • burghie (necesare pentru lemn);
 • șuruburi autotubulare;
 • sulă;
 • cleric clerical;
 • ruletă de roți

Acum puteți continua să instalați.

 • Mai intai trebuie sa decideti in ce parte si de ce parte aveti nevoie pentru a instala bucle de fluturi. După aceasta, marcarea se face. O măsură de bandă măsoară 20-25 cm de partea inferioară și de partea superioară a ușii. Zonele măsurate vor constitui baza pentru instalarea elementelor de fixare.
 • Deoarece nu este necesar să încorporați mecanismele articulate, placa de articulație trebuie atașată la foaia de ușă pentru a face marcajele necesare în locul calculat. Creionul stabilește punctul în care trebuie să găuriți o gaură cu o șurubelniță.
 • Găurile găurite cu șuruburi trebuie să fie înșurubate la ușă și la rama ușii. Țineți ușor ușa, verificați netezirea balamalelor și absența zgomotului exterior. Dacă există defecte, este necesară dezasamblarea structurii pentru a nu se produce distorsiuni mai târziu.
 • De îndată ce se realizează instalarea buclelor, merită luate măsuri preventive pentru lubrifierea structurilor.

Tehnologia de a stabili bucla-fluturi în practică pare chiar mai ușoară.Lucrările de instalare se pot realiza cu mâinile tale, fără a pierde apelul unui maestru, numai punerea și fixarea numai a balamalelor este o sarcină foarte incomodă. Dar principalul lucru - nu se abate de la cerințele de instalare și marcaje stabilite corect. Este mai bine să măsurați șapte ori și să forați o dată, mai degrabă decât invers. Trebuie remarcat faptul că în timpul asamblării buclelor pot apărea anumite dificultăți, care sunt influențate exclusiv de factori externi.

 • Adesea dificultatea constă în decalajul dintre buclă și articulație. În acest caz, ușa nu se va putea închide strâns. Soluția va fi o bucată obișnuită de carton sau chiar o potrivire. Un fel de așezare în vreun fel va afecta calitatea procesului de instalare, dar va elimina diferența.
 • Se întâmplă că atunci când verificați după montare, buclele plăcii sunt extrem de strânse. În această întrebare există o singură soluție - este necesar să se înece ușor o parte a bucla în cutie.

Cum să le lubrifiați?

Dacă ați instalat noi uși cu fitinguri noi, puteți uita despre posibilele sunete neplăcute atunci când deschideți și închideți o perioadă lungă de timp. Buclele de fluturi la ieșirea transportorului au lubrifiere din fabrică.Dar cu o utilizare constantă, lubrifiantul este epuizat și are loc un scârțâi foarte enervant. Pentru a scăpa de aceasta, trebuie să recurgeți la acțiuni preventive. Primul lucru care trebuie aplicat este uleiul pentru prelucrarea mașinii de cusut. Din păcate, nu toată lumea are un astfel de lichid, deși calitățile sale universale ajută la rezolvarea multor probleme.

Al doilea mod este de a lubrifia balamalele cu ulei vegetal. Acest produs este prezent în orice bucătărie. Acesta este doar procesul de expunere la uleiul de floarea-soarelui este foarte scurt.

A treia soluție la problemă constă în papetărie. Este considerat cel mai eficient, dar în orice caz nu va dura mult. Este luată o ardezie moale, vârful acesteia trebuie împins în mecanism și, în același moment, începeți să mutați ușa. Stiloul din interiorul construcției bucla se va deforma, procesând astfel suprafața interioară.

Tehnologiile moderne oferă multe modalități alternative de a rezolva problema scârțâitului. Una dintre ele este fluidul WD-40. O injecție este suficientă și bucla se va opri instantaneu.Este important să subliniem că consistența WD-40 nu are o bază grasă, datorită căreia aceste manipulări pot fi efectuate pe orice suprafață șters. Pentru a înțelege modul în care se aplică un lubrifiant, ar trebui să studiați cu atenție tehnologia.

 • Frunza de ușă este necesară pentru a fi complet deschisă și sigură într-un singur loc, punând un accent puternic.
 • Folosind o seringă și un ac, este introdus un lichid pentru lubrifiere, de exemplu, ulei.
 • După această procedură, dispozitivul de reținere a frânei este înlăturat.
 • Ușa trebuie să fie închisă, apoi deschisă, așa cum trebuie făcută de mai multe ori. Aceste acțiuni vor dispersa lubrifiantul în întreaga suprafață a bucla fluture.
 • Pentru a nu pata ușa în timpul procedurii, suprafața trebuie acoperită cu polietilenă și fixată cu bandă adezivă.

Trebuie remarcat faptul că această opțiune nu poate fi eliminată din bucle, deoarece acestea sunt montate permanent. Dar dacă problema de a scânteia nu trece, rămâne doar opțiunea de înlocuire a buclelor în sine.

opinii

În majoritatea cazurilor, utilizatorii care folosesc balamalele la instalarea ușilor interioare au doar un feedback pozitiv. Prelucrarea în timp util a accesoriilor contribuie la prelungirea duratei lor de viață.Cazurile rare de squeak sunt rezolvate într-un minut. Dacă vorbim despre căsnicia fabrică, defectul poate fi văzut când se cumpără în timpul verificării mecanismului de închidere. Instalatorii de usi răspund numai cu cuvinte măgulitoare despre designul buclelor fluture. În primul rând, aceasta este o metodă de instalare foarte convenabilă și simplă, iar în al doilea rând, în conformitate cu regulile de instalare, rezultatul final depășește toate așteptările.

Cum puteți elimina bucla de fluturi de fluturi, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor