Balamale pentru uși de interior: sfaturi privind alegerea și instalarea

 Balamale pentru uși de interior: sfaturi privind alegerea și instalarea

Ușile interioare - un element al interiorului, la care puteți alege întotdeauna în mod independent accesoriile la discreția dvs. Deseori, cu ușile din aluminiu, plastic sau oțel, mânerele și încuietoarele sunt deja selectate în kit. Să vedem ce fel de bucle sunt pe piață, argumentele lor pro și contra, în special alegerea.

tipuri

Balamaua ușii are rolul unic, dar important - menține ușa în deschidere. Depinde de cât timp vă va servi ușa interioară.

Dacă luăm în considerare acest tip de hardware în ceea ce privește caracteristicile de proiectare și metoda de instalare, atunci Ele pot fi împărțite în următoarele tipuri:

 • card (tip direct sau unghiular);
 • Screw;
 • ascunse;
 • capăt (călcâi);
 • "Italian."
card
șurub
ascuns
față (călcâi)

Să ne ocupăm de aceste categorii, atrăgând atenția asupra caracteristicilor lor de design.

Cele mai răspândite sunt buclele de carduri, iar printre ele este tipul direct. Ele sunt uneori numite bucle cu o încuietoare. Astfel de dispozitive sunt atașate la ușă și direct la ușă cu ajutorul cartelelor dreptunghiulare - ele sunt numite și aripi.

Buclele de carduri cu un unghi drept sunt împărțite în două subcategorii: ele sunt fie mortise, fie deasupra capului.

Pentru instalarea balamalelor de fixare va fi nevoie de un instrument suplimentar - daltă sau router profesional. În timpul instalării, aripile hardware-ului se blochează în cutie, iar ușa în sine se estompează cu suprafețele lor care interacționează. Acest lucru se face pentru acoperirea cea mai densă a foii de ușă. Adâncimea de aterizare nu este de obicei mai mare de 3 milimetri.

Suporturile de tip de suprafață nu necesită unelte profesionale suplimentare. Oricine poate instala aceste fără abilități speciale. Balamalele sunt realizate în așa felcă atunci când ușile sunt acoperite, cele două aripi se îndoaie unul peste celălalt - nu va fi necesar să le montați în matricea ușii - trebuie doar să le fixați cu șuruburi de auto-atingere la nivelul expus.

Buclele directe ale cardului pot fi de tip drept sau de stânga, precum și universal. O asemenea varietate vă permite să îndepărtați în continuare ușa, dacă este necesar, fără dificultate. Este ușor să determinați alegerea direcționalității - să determinați care dintre mâini de la dvs. va fi amplasată în structura cu buclă la intrarea în cameră.

Balamalele de tip universal pot fi instalate pe orice parte, dar în același timp este mai dificilă îndepărtarea ușii de la acestea decât cu cele specific direcționate. Dar construcțiile universale au și avantajul lor - acestea au de obicei o legătură între două cilindri, care sunt mai fiabile și durabile decât o mașină de spălat. În plus, balamalele rulmentului se deschid practic în tăcere.

În ceea ce privește dispozitivele de tip card în versiunea de colț, ele sunt potrivite atunci când ușa are un pridvor. În acest tip de foaie de ușă, o mică parte a lemnului este de obicei selectată din partea din față, ceea ce asigură că ușa este bine închisă în timpul funcționării.

Diferența dintre tipul unghiular și tipul dreptei constă numai în formă - "aripile" lor sunt poziționate la un unghi de 90 de grade unul față de celălalt.

Buclele pentru cartele de colț pot fi fabricate din materiale diferite. Oțeluri balamale ușă - cea mai economică opțiune, dar în același timp și cea mai puțin fiabilă. Suprafața decorativă de top se șterge rapid și se curăță, ceea ce face ușa să arate neclară. Și, de asemenea, oțelul este frică de umiditatea crescută.

Balamalele din alamă sunt recunoscute ca fiind de înaltă calitate. Stratul decorativ, de regulă, persistă o perioadă lungă de timp, iar alamă însăși nu este susceptibilă la coroziune și la alți factori de mediu negativi.

Dar cel mai durabil - o buclă de oțel inoxidabil. Ei nu se tem de fluctuații de umiditate sau de temperatură. Minusul lor este singura culoare nativă din oțel.

Acum, luați în considerare balamalele înșurubate sau înșurubate. Ele sunt, de asemenea, destinate perdelelor cu pridvor. Astfel, în loc de aripi, există o pereche de știfturi pentru fiecare parte a structurii. Acești ace și înșurubați în pânză și cutie. Buclele Plus de acest tip sunt că este posibil să ajustați distanța dintre buclă și pânză - trebuie să aveți doar o cheie hexagonală. În setul cu care sunt acoperite bolții există capace decorative. Culorile sunt variate.

Dacă puteți instala singuri balamalele obișnuite sau deasupra capului, atunci este mai bine să nu luați instalația cu șurub pentru a nu strica ușa. Instalarea lor necesită abilități și abilități speciale, precizie chirurgicală și precizie scrupuloasă. Cu o lipsă de experiență, puteți preveni crăparea materialului în timpul instalării accesoriilor.

Balamale de tip ascuns - o tendință destul de nouă pe piață. Dar au câștigat deja popularitate în rândul consumatorilor. Secretul succesului în astfel de caracteristici:

 • particularitatea dispozitivului lor este astfel încât atunci când ușa este închisă, toate părțile sunt ascunse - acest lucru nu va funcționa;
 • caracteristicile de design ale balamalelor ascunse fac posibilă ajustarea acestora în trei planuri;
 • În cele din urmă, un aspect complet și estetic va satisface cel mai pretențios gust.

Balamalele secrete sunt aranjate oarecum diferit de opțiunile de mai sus: balamaua este atașată direct la cadrul ușii, este ascunsă în interiorul carcasei metalice. Dotarea balamalei cu lama este prevăzută cu o pârghie în forma literei "P". Această pârghie constă dintr-o pereche de părți fixate cu un șurub, iar când ușa este închisă, aceasta din urmă se ascunde într-o adâncitură (în lutka).

Există și așa-numitele bucle de capăt sau toc. Ele nu sunt utilizate pe scară largă. Cel mai adesea ele sunt instalate pe ușa de sticlă. Dispozitivele finale sunt ușor de instalat, cu costuri reduse. Avantajul tipurilor de balamale ale balamalelor este că atunci când sunt montate, frunza ușii nu se deteriorează - bucla este instalată pe partea care este invizibilă pentru ochi. Acest lucru face posibilă schimbarea direcției de deschidere a ușilor în orice moment.

Un alt tip de bucle - italiană. Caracteristica lor este modul de instalare. Balamalele obișnuite sunt atașate de partea ușii și în cutie, iar balamalele italiene sunt montate pe partea superioară și inferioară a pânzei. În același timp, ușa pare să plutească vizual în aer. Aspectul estetic al ușii atrage consumatorii. În plus, balamalele italiene au o înaltă rezistență, fiabilitate și calitate, pot deține uși masive din lemn natural cu o greutate de până la 75-80 kg. Acesta este un plus incontestabil, având în vedere că mentalitatea rusă presupune instalarea unor uși masive, solide.

Criterii de selecție

Principalul accent în alegerea balamalelor pentru ușile de interior ar trebui să se facă exact pe ceea ce este dispozitivul dvs. foaie de ușă și ușă. Fiți atenți la astfel de detalii:

 • cu sau fără ușă;
 • care este greutatea maximă a păturii și lățimea ei;
 • cât de des se va utiliza ușa;
 • care este direcția de deschidere a supapelor;
 • cât de important este nivelul de protecție împotriva ușilor spargate.

Nu mai puțin importante sunt aspecte precum caracteristicile interiorului camerei și, bineînțeles, câți bani vă așteptați. De exemplu, o cameră cu un interior în vârstă, fără îndoială, va fi decorată cu coperți de ușă forjate, care aparțin tipului de card.

În orice caz, nu se recomandă economisirea accesoriilor ușii - este mai bine să puneți un produs de calitate cu o istorie bună a consumatorului. Bilele ieftine false se vor rupe repede și, ca urmare, procesul de selectare a buclelor noi va începe din nou, și va trebui totuși să cheltuiți bani pe ele. Și după achiziționarea bucla va trebui să fie schimbat, petrecând mult timp pentru a lucra.

Când selectați balamalele ușilor, acordați atenție dimensiunilor acestora. Uși cu greutate mică - până la 25 kg - puteți alege balamale cu o lungime de maximum 7-8 cm. Ușile care cântăresc o greutate mai mare - până la 40 kg - necesită bucle mai mari - cu o lungime de până la 10 cm. Ușile solide solide, care au greutăți impresionante, sugerează instalarea balamalelor cu o aripă de cel puțin 12-13 cm și cu un diametru mărit al axei centrale.

Un punct important: luați în considerare nu numai greutatea foii de ușă, ci și înălțimea acesteia.Ușile standard cu o înălțime de până la 2 metri vor păstra și ele o pereche de balamale (versiunea standard). Dar dacă cadrul are mai mult de 2 metri înălțime, atunci trebuie să montați cel puțin 3 bucăți.

Înainte de a cumpăra un produs, inspectați-l cu atenție în magazin. Deschideți balamalele tipului de card, uitați-vă cu atenție, agitați plăcile - nu trebuie să aveți vreo răsturnare, scârțâie (în produse de înaltă calitate, aripile sunt strânse pe axă). Balamalele trebuie să aibă o suprafață plană, fără pliuri, curbări și scufe.

Producători populare

Există o alegere uriașă pe piață pentru toate tipurile de uși, care include și balamalele ușilor. Producătorii interni și străini încearcă să depășească reciproc calitatea, designul, varietatea de materiale și dimensiunile balamalelor ușilor. Printre numeroasele companii specializate în aceste produse, puteți aprecia unele dintre ele la adevărata lor valoare.

Balamale italiene de la producător „Clasa“ De mulți ani conducând piața. Compania este specializata in productia de modele de balamale de tip clasic.

De remarcat, de asemenea, compania "Archie", care produce elemente de fitinguri pentru uși, inclusiv mecanisme pentru montarea panourilor glisante.

producător Fadex srl produce, de asemenea, o gamă largă de hardware de calitate premium. Compania a primit în mod repetat premii internaționale de cel mai înalt nivel.

companie Hetich sensys foarte popular în Rusia, fitingurile sale sunt excelente pentru uși masive, are un aspect frumos. Și numele mare al producătorului păstrează un nivel de reputație.

Brand bine cunoscut Blum - producător de accesorii de toate tipurile, caracterizat prin faptul că produce bucle cu închizători instalați. Schemele de selectare a circuitelor și instalarea acestora sunt cât mai clare posibil pentru consumator.

Salice - o companie care produce o gamă mică de produse. Dar execuție diferită credincioasă. În ciuda unei mici alegeri, calitatea produselor este la înălțime și nu provoacă plângeri din partea consumatorilor.

Ratingurile producătorilor sunt diverse. În cele din urmă, alegerea balamalelor ușilor se bazează pe preferințele de design și pe percepția estetică a camerei. Dar nu trebuie să pierdeți din vedere problema puterii și durabilității viitoarei structuri. Fitingurile pentru uși sunt selectate pe baza masivității ușii, luând în considerare greutatea mânerelor și încuietorilor ușii.

Sfaturi pentru instalare

Cu cel puțin o experiență în ceea ce privește repararea și construirea, puteți monta balamalele ușilor și le puteți instala singuri. Firește, procesul de instalare va necesita disponibilitatea anumitor unelte și materiale de suport. Veți avea nevoie cu siguranță de:

 • buclele însele;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • șuruburi și șuruburi de diferite mărimi;
 • pene din lemn (necesare pentru a stabili nivelul ușii);
 • nivel;
 • I daltă;
 • ciocan.

După etapa pregătitoare, puteți trece la asamblarea structurii.

Este important să marcați corect ușa și cutia - cea mai mică eroare va duce la o distorsionare sau o cădere a ușii. Marcați cu un creion sau un marcator subțire. De sus și de dedesubt este obișnuit să se retragă o distanță de aproximativ 20 de centimetri.

Dacă instalați balamalele de dulap, atunci lucrați cu dalta extrem de atent - în cazul în care locașul iese mai mare decât dimensiunea necesară, atunci riscați ruinarea frunzei ușii.

Atunci când aliniați poziția ușii, acordați atenție nu numai planului vertical, ci și orizontal. Dacă nu păstrați nivelul vertical, ușa se va deschide ulterior, iar orizontala greșită va deveni un obstacol pentru închiderea ei strânsă.

Indiferent de ce ușă va fi aleasă pentru cameră, balamalele nivelului modern de calitate pot asigura serviciul său lung, îndeplinind funcția de sprijin și sprijin. Alegerea fitingurilor de ușă de înaltă calitate - un angajament că ușa va fi funcțională, silențioasă și potrivită pentru interiorul dumneavoastră.

Alegerea acestor sau a altor tipuri de balamale, să acorde o atenție la caracteristicile de design ale ușii, nu ar trebui să urmăriți un preț scăzut - calitatea reală este în valoare de bani.

Pentru informații despre cum să alegeți balamalele ușilor și mânerele ușii pentru ușile interioare, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor