Alegeți și instalați balamale pentru uși de plastic

 Alegeți și instalați balamale pentru uși de plastic

Un astfel de element de îmbinare ca o balama pentru o ușă metal-plastic este realizat din aliaje de diferite metale. Principala sarcină a acestei părți este de a deschide și, prin urmare, de a închide unitatea de ușă prin conectarea ușii și a cadrului. Astfel de produse constau, de obicei, din mai multe părți: partea frunzei, manșonul de distanțare, cadrul și dispozitivele de fixare.

tipuri

Există mai multe tipuri de balamale pentru uși de plastic, toate diferă într-un anumit număr de caracteristici.

Dacă atingem întrebarea referitoare la lățimea cercevelei, putem observa detaliile destinate unei laturi (până la 90 mm), precum și unui profil îngust.

În ceea ce privește lățimea sudurii, produsele pot fi cu garnituri sau altele, proiectarea cărora este proiectată pentru a fi utilizată cu o suprafață largă.

Dacă, de exemplu, luăm în considerare modele bazate pe rezistență la sarcini, atunci pentru profile înguste folosim bucle capabile să reziste până la 80 kg, în timp ce pentru profile largi putem folosi produse care nu pot suporta mai mult de 160 kg.

Referindu-se la instalarea balamalelor de usi, este de remarcat faptul ca fiecare producator de piese pentru profile din PVC foloseste metoda proprie de fixare. În acest sens, pentru a fixa astfel de accesorii pe ușile din plastic, se utilizează un șablon specializat pentru a facilita procesul de instalare.

Corpul bucla poate fi fabricat din aliaj de aluminiu sau zinc. În fabricarea de pini și căptușeli utilizate oțel inoxidabil sau aliaj de metale feroase. Mânecile de la distanță sunt cel mai adesea realizate din plastic superior sau din teflon mai puțin durabil. Elementele de fixare, în majoritatea cazurilor, constau din metal zincat sau oțel inoxidabil.

Balamalele pentru uși metalice au mai multe tipuri de reglare: orizontalitatea, înălțimea, forța cu care sunt presate.

Cum sa alegi?

Alegerea buclelor, este necesar să se acorde atenție detaliilor cum ar fi materialul din care se realizează piesa, calitatea generală a piesei, producătorul piesei.

Dacă ați ales buclele de la un producător de marcă, puteți fi siguri că aceste accesorii vă vor servi ani de zile. De regulă, buclele superioare și inferioare sunt concepute în medie pentru 200 de mii de deschideri și același număr de închideri.

Dacă alegeți versiunea bugetară a balamalelor pentru ușile din metal-plastic, atunci există deja un fel de noroc, dar în cele mai multe cazuri sunt de asemenea suficiente pentru o perioadă îndelungată de utilizare.

Pentru ușile de intrare care sunt supuse deschiderii și închiderii frecvente, trebuie selectate balamalele armate din aliaj de aluminiu. Materialul durabil mărește considerabil fiabilitatea fixării.

Pentru uși de balcon este necesară ridicarea balamalelor, a căror caracteristică de asamblare presupune posibilitatea reglării. Această caracteristică va permite ajustarea verticală sau orizontală a structurii.

Cum se instalează?

Să ne ocupăm de procesul de înlocuire și de instalarea directă a balamalei pe ușa din plastic. O astfel de măsură se datorează faptului că în momentul în care vă puteți confrunta adesea cu achiziționarea de piese de la un producător fără scrupule, în legătură cu care nu ar trebui să excludeți posibilitatea ruperii.

Pentru a înlocui balama, mai întâi de toate trebuie să vă ocupați de setul de instrumente, în majoritatea cazurilor, va fi reprezentat de instrumente cum ar fi:

 • clește subțire;
 • pumn;
 • un ciocan;
 • Șurubelniță.

În continuare trebuie să demontați ușa. Pentru realizarea cu succes a acestei manipulări, trebuie să respectați următoarea secvență:

 • eliminați mai întâi părțile decorative din proiect;
 • apoi scoateți parțial axul, trageți-l cu ajutorul cleștilor;
 • după aceea, ar trebui să înclinați ușa spre dvs. și să o scoateți din balama inferioară;
 • de îndată ce ați făcut toate acestea, puteți trece la îndepărtarea părții deteriorate și a dispozitivului de fixare al celui nou.

Luați în considerare procesul de instalare a unor balamale noi pe ușa metal-plastic, luând în considerare toate subtilitățile și nuanțele. Fiți pregătit că atunci când efectuați această procedură, va trebui să urmați anumite instrucțiuni și să respectați normele indicate.

Scoateți cu grijă ciocanul pe axa bucla de sus. Dacă apare partea superioară a acesteia, înseamnă că ați făcut totul corect. Imediat ce această etapă este finalizată, este necesară extinderea părții vizibile a axei în jos, apucând-o cu clești.

În cazul în care ușa este instalată cu ajutorul a trei balamale, astfel de acțiuni trebuie efectuate cu partea centrală. Bucla inferioară este de obicei fixată bine, în legătură cu aceasta nu este nevoie să o scoateți.

Atunci când frunza ușii este înclinată spre ea însăși, va trebui să fie ridicată la aproximativ 6 cm, ceea ce va face ca structura să iasă din cilindru. Luați în considerare faptul că ușile balconului au de obicei o greutate decentă, deci este recomandat să efectuați această manipulare cu un asistent.

După ce ați scos buclele rupte, este timpul să treceți la instalarea unui nou. Ar trebui să ne amintim că noua parte ar trebui să fie la fel de similară celei vechi cu cât este posibil. Acest lucru vă va ajuta să evitați lucrul suplimentar asociat găurilor de găurire pentru montare.

ajustare

După montarea bucla, este imperativ să o reglați. Ajustați buclă necesitatea de a scăpa de posibila apariție a fisurilor.

Pentru a efectua corect manipulările, este prevăzut un șurub special în designul piesei. Șuruburile sunt ascunse în spatele unei curele destinate protecției împotriva prafului. Această curea este îndepărtată cu ușurință, iar apoi trebuie să strângeți sau să slăbiți șurubul.

Sfaturi de operare

Pentru ca buclele să dureze mai mult, trebuie să fie lubrifiate. Puteți utiliza pentru acest lucru un lubrifiant lubrifiant similar WD-40 sau alt lubrifiant similar. Masina foarte bine adaptata sau ulei rafinat, ceara fierbinte. Această procedură trebuie efectuată periodic, ceea ce va spori fiabilitatea părții. Lamele de lubrifiere implică următorii pași:

 • deschideți ușa cât mai mult posibil;
 • așezați un chenar mic sau mai multe ziare pliate în partea de jos, astfel încât construcția să crească;
 • scoateți știftul din bucla sau mutați-l;
 • introduceți instrumentul într-o mică seringă și lăsați-l în orificiul unde era bolțul;
 • puneți știftul în poziție, scoateți bara din partea inferioară;
 • închideți și deschideți ușa de mai multe ori, astfel încât lubrifiantul să înmoaie întreaga bucla.

Cum să înlocuiți balamalele ușii din plastic, consultați videoclipul.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor