Balamale pentru uși din sticlă: instrucțiuni pentru alegerea și instalarea

Pentru a extinde spațiul, pentru a-l face mai luminos și mai confortabil, este suficient doar să schimbați ușile obișnuite la cele din sticlă. Ele aduc o atingere de futurism, chiar și în interiorul cel mai simplu. Aceste uși sunt adesea plasate la intrarea în magazinele mari și centrele comerciale, astfel încât clienții să poată vedea mărfurile pe rafturi. În ciuda faptului că o astfel de ușă arată destul de greu, de fapt este mult mai greu decât o structură convențională din lemn.

Greutatea unei frunze, din sticlă durabilă, poate ajunge la 40-50 de kilograme. Pentru ca o astfel de ușă să fie fixată în siguranță și să funcționeze bine timp de mai mulți ani, este necesar să selectați fitingurile corecte. Este deosebit de important să alegeți balamalele de înaltă calitate care țin geamul în orice poziție.

tipuri

Cu ajutorul tehnologiei moderne, ușile din sticlă sunt suficient de subțiri pentru a ușura greutatea lor, dar în același timp foarte durabile. Datorită acestor caracteristici, balamalele obișnuite ale ușilor nu sunt potrivite pentru montarea unei astfel de pânze. Există un material special care poate rezista la greutatea totală a materialului și, în același timp, să fie suficient de elegant și invizibil, astfel încât să nu iasă în evidență.

Diferența acestor accesorii este după cum urmează.

 • Rezistență ridicată și durabilitate. Paharul greu poate cădea atunci când oamenii cad și îi doare pe oameni, deci ar trebui să fie fixați cu toată îngrijirea.
 • Fixați o cârpă subțire. Balamaua este foarte dificil de fixat pe partea laterală a ușii, deoarece grosimea ei rareori depășește 1,5 cm. Din această cauză, hardware-ul este montat diferit de balamalele obișnuite ale ușilor.
 • Decorative. Ușile din sticlă sunt adesea transparente, astfel încât prin ele se pot vedea toate dispozitivele de fixare, care ar trebui să fie cât mai mici și mai exacte. Claritatea liniilor și eleganța designului - acestea sunt diferențele exterioare ale balamalelor de sticlă.
 • Prețul ridicat Pentru a face fitinguri durabile, trebuie să utilizați materiale mai bune și, prin urmare, scumpe.Structura de montare în sine este, de asemenea, mai complicată decât cea a unei balamale convenționale a ușii, care crește prețul cu încă câteva puncte.

Toate accesoriile pot fi împărțite în mai multe tipuri, în funcție de ce material a fost făcut. Stâlpii din aluminiu, zinc, alamă, oțel și bronz sunt fabricați pentru ușile din sticlă. Cele mai ieftine, dar mai puțin durabile, sunt cele fabricate din aluminiu și zinc. Otelul inoxidabil sau alama sunt mult mai bune in caracteristicile lor, cu toate acestea, ele sunt mult mai scumpe.

Cele mai scumpe și în același timp cele mai durabile și frumoase sunt suporturile de bronz pentru sticlă. Mulți producători sunt gata să le dea o garanție, ajungând la 80-100 de ani, ceea ce indică cea mai înaltă calitate a materialului. Indiferent de bază, bucla de sus poate fi acoperită cu diverse compoziții și vopsele, pentru a avea atât o lucioasă lucioasă, cât și o suprafață mată moale.

La destinație, accesoriile pot fi atât universale, cât și specifice. De exemplu, există bucle separate pentru sticlă:

 • în cabine de duș sau saune;
 • pe uși de mobilier în dulapuri și dulapuri;
 • pentru uși mari sau interioare.

În ciuda acestei separări, de cele mai multe ori toate accesoriile sunt clasificate în funcție de doi parametri principali. Prima este metoda de instalare a mount-ului. În funcție de aceasta, există mai multe tipuri de bucle.

 • Fals. Aceste elemente de fixare nu necesită instalarea orificiilor de găurire în foaia ușii și, prin urmare, achiziționarea unui burghiu special pentru sticlă. Toate găurile necesare sunt realizate în pereți sau pereți mobili, unde o parte a bucla este fixată. A doua parte este atașată la geam cu șuruburi speciale de prindere. Pentru a înșuruba mai strâns la geamul alunecos, este o garnitură specială adezivă sau cauciuc. Amplasate pe dispozitive de fixare sunt foarte usor de instalat si arata extrem de retinut si elegant.

Din păcate, greutatea canapelei, pe care o pot păstra, nu trebuie să depășească 25 de kilograme. Pentru structurile a căror greutate este de 30, 40 sau mai multe kilograme, se utilizează bucle speciale de armare.

 • Îngropate. Aceste elemente de fixare sunt utilizate pentru uși a căror greutate depășește 25 de kilograme și necesită găuri pre-găurite în sticlă. Mânerele de balamale au o construcție de pahare și, într-o parte, sunt atașate de sticlă, iar cealaltă peretelui sau peretelui lateral al mobilierului.Puteți pune un astfel de element pe o pânză a cărei grosime este de cel puțin 10 milimetri. În absența experienței de a instala o astfel de ușă, nu ar trebui să încercați să faceți totul singur. Cel mai bine este să încredințați balamalelor balamalelor și alinierea întregii structuri la profesioniști.

Cel de-al doilea semn pe care este posibilă gruparea accesoriilor pentru obloane din sticlă este modul de deschidere a acestora. În funcție de această metodă, buclele pot fi din următoarele tipuri.

 • Pendulum. Astfel de elemente de fixare permit ușii de deschidere sau de închidere să oscileze liber, cum ar fi mișcarea unui pendul. Mecanismul balamalelor este realizat astfel încât să nu existe o limită de mișcare în el, ca urmare a faptului că este pur și simplu imposibil să se blocheze o astfel de ușă. Aceasta protejează sticla de crăpături și chipsuri și creează un efect vizual decorativ. Cel mai adesea, astfel de elemente de fixare sunt plasate numai pe ușile interioare care nu se blochează.

Suspendarea unor astfel de balamale pe ușile dulapurilor nu are sens, deoarece îndoirea liberă a cercevelei necesită un spațiu liber de o dimensiune suficient de mare atât în ​​fața cât și în spatele ei.

 • Cu balamale. Designul, care include una sau mai multe balamale, vă permite să deschideți ușa la 165 de grade.Acest element de fixare are două părți care sunt conectate printr-o axă mobilă (articulație), pentru care au primit numele lor. Cele mai fiabile elemente de fixare care pot suporta până la 25 de kilograme de greutate sunt bucle cu patru balamale.
 • Cu închizători. Cele mai comune amenajări pentru ușile dulapurilor și toate tipurile de sertare sunt balamalele finisate. Ele nu numai că țineți și vă permite să deschideți clapeta, dar, de asemenea, aduceți-o ușor până la închiderea completă, fără șocuri și lovituri ascuțite. Astfel de mișcări moi permit o perioadă mai lungă de păstrare a ușilor de sticlă fragile într-o singură bucată și eliminarea zgomotelor abrupte.
 • Cu suprapunere. Una dintre cele mai convenabile balamale pentru structuri curbe complexe care sunt capabile să o deschidă la 180 de grade. Designul buclei în sine diferă de cel al ușii, dar este de asemenea capabil să stingă ușor viteza de mișcare, ceea ce face posibilă menținerea intactă a pânzei. De cele mai multe ori se montează ușile la cabina de duș, precum și ușile de sticlă ale diferitelor dulapuri de lenjerie.
 • Alunecare. Astfel de bucle sunt montate pe o șină specială, care se poate deplasa în ambele direcții. Ușile se deschid și se închid, respectiv, deschiderea și închiderea trecerii.Această metodă de uși de sticlă agățată este adesea folosită în magazine sau birouri mari, dar practic nu se găsește în apartamentele obișnuite și nu este prea convenabilă pentru suspendarea ușilor de mobilă.

Sfaturi pentru alegere

La alegerea accesoriilor pentru ușile din sticlă Trebuie să acordați atenție următoarelor caracteristici și caracteristici.

 • Materialul articolului În funcție de metalul din care este realizată bucla, poate rezista la greutate mai mică sau mai mică. Când grosimea canatului nu este mai mare de 8 mm, sunt suficiente dispozitivele de fixare din aluminiu sau zinc. Dacă grosimea sa depășește 10-12 milimetri, atunci ar trebui să vă uitați la balamalele din bronz și alama.
 • Complexitatea instalării. Dacă nu există posibilitatea de a apela specialiști, atunci merită să alegeți cele mai simple elemente de fixare care pot fi atârnate cu ușurință singure sau împreună cu un asistent. În absența unor unelte speciale pentru găurirea găurilor în sticlă nu merită să se cumpere designul mortise.
 • Aspect. Dacă pe ușa de sticlă nu există șabloane sau desene, atunci vederea va trece foarte repede de la foaia transparentă la accesorii. Ar trebui să fie combinată cu proiectarea atât a ușii, cât și a interiorului restului încăperii.Puteți alege elemente de fixare în tonul culorii principale sau puteți face un element de contrast.

În plus, trebuie să acordați atenție calității elementului de finisare. În saună sau în duș, bucla va trebui să contacteze în mod constant cu apă de diferite temperaturi și aer umed, de aceea vopseaua trebuie să fie de o calitate corespunzătoare.

 • Producător de fiabilitate. Produsele de calitate de la un producător renumit au întotdeauna un ambalaj bun și informativ. În documentația de însoțire sau pe cutie trebuie specificată greutatea limitată, care poate rezista la o buclă. În plus, completă cu elemente de mortisare trebuie să se facă șuruburi speciale sau șuruburi cu piulițe. De asemenea, un producător fiabil va oferi întotdeauna o garanție pentru produsul dvs., deci este important să nu uitați să clarificați cu vânzătorul disponibilitatea acestuia.
 • Preț. Nu întotdeauna cel mai scump produs din magazin este cea mai înaltă calitate, dar balamalele foarte ieftine nu pot fi fiabile. Este necesar să se determine domeniul de aplicare al bugetului, astfel încât să se încadreze în mai multe produse din categoria medie de preț, iar deja de la acestea puteți alege buclele care se potrivesc cu caracteristicile acestora.

Instalare și ajustare

Modalitățile de instalare și ajustare a accesoriilor de pe o ușă de sticlă depind de tipul acesteia. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este să instalați balamale de prindere care nu necesită pre-găurirea sticlei. Mai întâi trebuie să luați toate măsurătorile și să alegeți locul instalării bucla. În cazul în care există două bucle, acestea sunt plasate la o distanță de cel puțin 5-7 centimetri de marginea orizontală. După aplicarea tuturor marcajelor de pe geamul și cadrul (sau dulapul) ușii, toate găurile necesare sunt forate și acea parte a balamalei este fixată pe perete (sau în dulap). Fixarea se face cu o șurubelniță sau o șurubelniță convențională.

Paharul este introdus în cleme pe o buclă fixă, după care clipurile se strâng. Pentru a efectua singură această operație este destul de dificilă, este nevoie de un asistent suplimentar. Strângeți clemele pe sticlă este mai bună manuală decât o unealtă electrică. Acest lucru este necesar pentru a simți că geamul este fixat în siguranță și nu se mișcă în bucla. După ajustarea și corectarea tuturor defectelor posibile, suprapunerile balamalelor instalate pot fi atașate cu capace decorative care ascund structura internă a mecanismului.

Instalarea cu foraj este mai complicată și necesită echipament special. Mai întâi, toate măsurătorile sunt luate și este prevăzută o zonă pentru montarea balamalei pe sticlă și pe cadrul de ușă. În zona marcată, sticla este găurită cu ajutorul unei duze convenționale pentru diamant pentru un burghiu sau într-un atelier special. În gaura rezultată este setată bucla caliculară și cu ajutorul șuruburilor conectate la partea de îmbinare. Bolțurile de mărimea necesară trebuie să fie incluse în pachet la achiziționare, dar le poți cumpăra singur, alegându-le în dimensiune.

Găuri sunt, de asemenea, forate pe cadrul ușii cu un burghiu convențional și o placă de grevă pentru balama este instalat. Ușa este atașată la perete, poziția sa este reglată de o șurubelniță convențională. Pentru o astfel de ajustare, șuruburile speciale sunt amplasate pe corpul balamalei. Poziția ușii este reglată atât pe orizontală cât și pe verticală. O ușă bine articulată nu ar trebui să stea, dar nu trebuie să se blocheze atunci când se deschide sau se închide. De asemenea, a reglat densitatea de potrivire și de netezire. Gaura în care este fixată paharul este închisă deasupra cu un capac special. Nu numai că păstrează integritatea structurii, dar are și o funcție decorativă și protejează paharul de praf sau umiditate.

În următorul videoclip veți găsi instrucțiuni pas cu pas pentru montarea balamalelor pe ușa de sticlă.

Ușa de sticlă nu mai este de mult timp un lux, disponibil doar pentru anumite sectoare ale societății. Tehnologiile moderne au permis nu numai reducerea costurilor și simplificarea procesului de fabricare a acestora, ci și o mai mare siguranță a acestei uși.

Este necesar să selectați cu atenție accesoriile corecte și fiabile de înaltă calitate. Dacă este realizată corect, ușa instalată nu va necesita reparații și ajustări suplimentare timp de mulți ani.

În următorul videoclip veți găsi instalarea balamalelor pentru ușile din sticlă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor