Balamale pentru usi: cum sa aleg si sa instalez?

 Balamale pentru usi: cum sa aleg si sa instalez?

La montarea structurii ușii, rolul decisiv este atribuit armăturilor. În primul rând, ușa trebuie să fie atârnată în ușă, iar balamalele ușilor trebuie să asigure o fixare sigură și o funcționare ușoară a foii de ușă. Toate celelalte proprietăți care caracterizează calitatea ușii (densitatea de închidere, uniformitatea locației sale în gaura ușii etc.) depind de expertul de instalare și de producătorul foii de ușă.

Alegerea buclelor

Balamalele ușilor de balamale de balamale, fără a fi legate, considerate anterior de către comandanți ca fiind mai puțin fiabile și potrivite doar pentru picturi interioare ușoare, sunt fabricate în prezent utilizând alte tehnologii și alte materiale.Acest lucru le permite să fie utilizate pe scară largă nu numai pentru ușile interioare, ci și pentru structuri mai responsabile.

Pentru a face alegerea corectă și pentru a achiziționa un kit de calitate, trebuie să vă familiarizați mai întâi cu unele dintre recomandările experților.

materiale

La ușile interioare, datorită greutății lor reduse, sunt suficiente sisteme de fixare din alama sau fitinguri din aliaj cu alamă.

Pânza masivă poate rezista numai la oțel. Balamalele trebuie să aleagă oțel.

Barele de înaltă calitate de înaltă calitate pot servi perfect pentru o perioadă lungă de timp. Ei nu se tem de deformare, pot rezista picturilor cu greutate mare, care sunt folosite doar pentru ușile de intrare. Balamalele tip fluture moderne conțin în mecanismul lor rulmenți cu bile, care asigură funcționarea fără zgomot și fără probleme a dispozitivului și sunt, de asemenea, tratate cu un strat de protecție special prin galvanizare.

culoare

Astăzi, producătorii oferă dispozitive cu balamale pentru uși în culoarea "sub" bronz, argintiu, aur, cupru și chiar în vârstă artificială, de epocă pentru ușile antice. Balamalele sunt selectate în funcție de blocarea și mânerul ușii.În principiu, alegerea tuturor acestor atribute depinde de configurația ușii, de ce nuanță a furnirului pe ea sau de textura matricei ușii.

Cel mai adesea, accesoriile pentru uși sunt deja asamblate într-un singur set de eforturile producătorului.

Număr și dimensiune

Pentru ușile casnice se potrivesc opțiunile de instalare de la doi la cinci "fluturi" din metal. Designurile ușoare vor fi suficiente două. Cu o creștere a înălțimii și greutății pânzei, numărul necesar de bucle se schimbă. De exemplu, pentru o ușă puternică de înălțime de 2 metri cu o greutate de 80 kg aveți nevoie de cinci plăci de sprijin.

Dimensionarea balamalelor aeriene depinde, de asemenea, de greutatea ușii. Pânzele cu greutate redusă sunt suficient de detaliate, cu o lungime de 7 cm, iar obloanele grele pot rezista doar la dimensiunile de 10-12 cm. Înainte de a cumpăra un magazin sau un site web, se recomandă să consultați ce parametrii de balamale sunt necesari în cazul dvs. particular.

În ceea ce privește restul, alegerea elementelor de fixare montate pe suprafață nu necesită respectarea parametrilor. Recomandă că puteți achiziționa numai modele mai avansate, echipate cu opțiuni. De exemplu, mecanismele aeriene cu un loc mai aproape, contribuind la ușa netedă a ușii și prelungind viața nu numai a pânzei, dar și a întregului design al ușii.

Nu trebuie să vă gândiți că cele mai scumpe accesorii - cea mai înaltă calitate. Printre buclele categoriei de preț de mijloc există opțiuni foarte valoroase și practice.

pregătire

Pentru a instala componentele de vârf trebuie să vă pregătiți. Pregătiți minimumul necesar de instrumente și eliberați spațiul de lucru. Pentru instalarea balamalelor pe canat și ușa casetei aveți nevoie de un astfel de echipament:

 • nivel;
 • conducător lung;
 • creion simplu de ardezie;
 • șurubelniță sau șurubelniță;
 • șuruburi;
 • pene din lemn.

Pe baza listei prezentate, setul este destul de modest și accesibil. Nu vi se va cere să producă costuri suplimentare, manipulări complexe și un nivel ridicat de profesionalism.

instalare

Marcați foaia de ușă. Pentru a efectua corect funcțiile balamalelor ușilor, ele trebuie să fie poziționate corespunzător pe foaia ușii și pe cutie. Instrucțiunea dată mai jos va ajuta la rezolvarea problemei.

 1. Plăcuța superioară - "fluture" trebuie așezată la capăt, astfel încât să se observe o distanță de 250 mm între marginea superioară a ușii și marginea superioară a balamalei. Atașați buclă la cerc și lăsați-l deoparte.
 2. Faceți același lucru cu bucla inferioară, numărați aceeași distanță de la marginea inferioară a pânzei până la marginea de jos a buclă. Circuitați conturul în jurul conturului, apoi mutați-l deoparte.
 3. Dacă intenționați să instalați o a treia buclă suplimentară pe pânză, aceasta ar trebui plasată strict în punctul central dintre buclele cele mai exterioare. Pentru a plasa fiecare buclă suplimentară ulterioară nevoie exact în mijlocul între plăcile adiacente pentru distribuirea uniformă a sarcinii.

Un astfel de aranjament universal este o opțiune potrivită pentru ușile interioare cu design ușor și pentru pânzele grele la intrarea în casă.

Acum faceți un marcaj pe cadrul ușii. Acesta este un proces mai complex, dar destul de realizabil. Principalul lucru este urmarea lanțului corect de acțiuni.

 1. Veți avea nevoie de pene preparate din lemn. Plasați pânza în cutie și asigurați-o. Acum aveți nevoie de un nivel de construcție pentru a verifica poziția ușii. Ar trebui să fie localizat strict vertical, fără cea mai mică abatere pe lateral.
 2. Marcați cu un creion centrul fiecărui buclă de pe cutie.Este important ca toate să coincidă la nivel cu semnele de la capătul ușii.
 3. Scoateți cu grijă ușa.

După marcarea foii de ușă și a cutiei, este necesar să se verifice din nou precizia distanței măsurate între marginile și marginile balamalei și cât de precis se observă căderea în funcție de valoarea de mai sus. Cea mai mică abatere poate duce la uzura rapidă a oricăror părți de sus și la defectarea acesteia.

Setarea buclelor

Nu contează ce fel de model în mâinile tale - factura pe balamale sau o bucată universală. Principiul de instalare, ele nu sunt absolut deloc diferite. Chiar și un maestru novice poate face față procesului de fixare a balamalelor;

 1. Atașați o buclă la marcaj pentru a vă asigura că poziția sa este corectă. După aceea, așezați locașurile pentru șuruburi direct prin orificiile din piesă.
 2. Strângeți bucla cu șuruburile, folosind șurubelnița, strângându-le încet, pentru a evita răsucirea bucla.
 3. Apoi repetați pașii 1 și 2 pentru fiecare articulație care a fost marcată pe frunza și cerceveaua ușă.

După instalarea tuturor pieselor pregătite, trebuie să fixați cerceveaua din ușă folosind pene pregătite, verificați corectitudinea poziției selectate cu nivelul. Repetați pașii 1 și 2 pentru fiecare dintre balamalele pregătite, aplicând accesoriile marcajelor de pe cutie și fixându-le cu șuruburi.

Acum putem lua în considerare instalarea de elemente de fixare a ușilor de patch-uri cu succes. Rămâne să vă asigurați încă o dată că toate fitingurile sunt fixate corect, pentru a verifica dacă nu există lacune între canat și balamale.

Chiar și o abatere aparent mică va face toate eforturile în zadar. Balamalele instalate incorect vor începe în curând să scârțâie, iar ușa va trece prin curenți.

Cum să ai grijă

Ca orice alte modele de dispozitive de fixare, buclele de sus trebuie să fie în mod regulat și bine întreținute. Pentru a face acest lucru, este suficient o dată pe an să le lubrifiați cu mașină, ulei mineral sau sintetic, pentru a strânge șuruburile care ies din prize în timp util. Apoi, fitingurile vor servi mult timp, iar ușile vor funcționa fără probleme în timpul funcționării.

Îmbracă-te cu grijă de ușă balamale ușor. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie să sunați comandantul, ci pur și simplu să faceți ceea ce este necesar pentru a lubrifia mecanismul de deschidere a ușii. Scoaterea ușii este, de asemenea, opțională.Prin urmare, întregul proces va dura puțin timp și va prelungi calitatea hardware-ului pentru o lungă perioadă de timp.

Dacă lubrifiantul finit nu este disponibil și nu este disponibilă posibilitatea achiziționării acestuia în viitorul apropiat, se vor potrivi mijloace potrivite: jeleu de petrol, ulei special pentru piese de mașini de cusut, prelucrare (pentru proprietarii de mașini).

Chiar și un simplu creion de ardezie poate veni la salvare pentru manipularea în caz de urgență a părților scârțâitoare. Dar aceasta este o măsură extremă este mai bine să vă faceți griji cu privire la cumpărarea de litiu sau spray WD pentru bucle de lubrifiere. Măsurile preventive vor preveni uzura prematură a hardware-ului. Deci, ușile vor servi pentru o perioadă lungă de timp și protejează fiabil casa de la curenți, invitați neinvitați și ochi curios.

Cum să alegeți și să instalați balamalele ușilor, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor