Balamale ascunse pentru usi: caracteristici de alegere si instalare

 Balamale ascunse pentru usi: caracteristici de alegere si instalare

Balamalele ușilor ascunse sunt un element important al hardware-ului ușii și sunt utilizate pe scară largă la instalarea sistemelor de intrare și interior. Apărând într-o vânzare în masă cu aproximativ 25 de ani în urmă, produsul a atras imediat atenția consumatorilor și a câștigat rapid popularitate.

Caracteristici speciale

Balamalele ascunse sunt o structură constând dintr-un corp metalic, o balama secretă în interiorul acestui corp, o pârghie și o bucșă antifricțiune, concepute pentru o mai bună alunecare. Pârghia, la rândul său, constă din 2 părți interconectate prin intermediul unei axe mobile realizate din oțel și asigurând legătura dintre balamale și țesătură. Există trei tipuri de bucle ascunse: drepte, drepte și universale.

Și dacă acestea din urmă pot funcționa, fiind instalate pe ambele părți ale pânzei, atunci primele două tipuri au o specializare îngustă și pot fi instalate numai pe o anumită parte. Buclele interne asigură mobilitatea rețelei cu 180 de grade și sunt capabile să suporte până la 200.000 de cicluri de deschidere și închidere. În plus, dispozitivele oferă un curs ușor și silențios al frunzei ușii, nu permit separarea spontană a ușii de pe cutie și are capacitatea de ao fixa în poziții extreme.

Materialul pentru fabricarea coperților uși ascunse este un aliaj numit Tsak, care include aluminiu, magneziu, cupru și zinc. Tsamak este absolut sigur pentru sănătatea celorlalți și este foarte durabil și rezistent la uzură. Aliajul este bine turnat la puncte de topire suficient de mici și se distinge printr-o suprafață netedă și o structură uniformă.

Produsele finite sunt acoperite cu crom, alamă sau rămân plictisitoare. Acest lucru vă permite să produceți modele într-o gamă largă de design și culoare, ceea ce facilitează foarte mult alegerea atunci când le cumpărați.

Balamalele pentru ușile metalice grele sunt realizate din oțel de înaltă calitate. Metalul are o rezistență mult mai mare în comparație cu aliajul și este capabil să reziste la greutăți grave. În plus, balamalele din oțel nu sunt susceptibile la coroziune și sunt foarte rezistente la temperaturi extreme. Acest lucru vă permite să instalați bucle interne în garaje, depozite și grupe de intrare din case private și familiale.

Balamalele ascunse sunt un tip indispensabil de hardware pentru ușă atunci când se instalează uși suprapuse (cu un sfert). Particularitatea acestor sisteme constă în metoda perdelei de uși la rama ușii, care poate fi făcută sub forma unui sfert pe panza și un sfert de răspuns pe cutie sau un sfert, realizat numai pe panza și formând un vestibul cu o suprapunere la închidere. Caracteristicile de proiectare ale ușii nu implică utilizarea balamalelor clasice și sunt destinate exclusiv instalării de accesorii interioare.

Pro și contra

Cererea și consumul ridicat de consumatori Popularitatea în creștere a balamalelor ascunse se datorează unui număr de avantaje incontestabile ale acestor accesorii.

 • Ușile echipate cu balamale ascunse se caracterizează printr-o rezistență ridicată la efracție și reduc în mod semnificativ probabilitatea intrării ilegale în cameră. Modelele ascunse sunt complet ascunse în foaia de ușă, deci este aproape imposibil să le tăiați sau să le tăiați.
 • O mare varietate de modele de diferite capacități și dimensiuni vă permit să alegeți un produs atât pentru dulapul dulapului, cât și pentru ușa blindată puternică.
 • Datorită unghiului mare de deschidere, pânza se poate deschide spre peretele adiacent, ceea ce este destul de convenabil atunci când se deplasează obiecte mari prin ușă.
 • Tehnologia de instalare a modelelor ascunse presupune că acestea sunt complet îngropate în cutie și în fruntea ușii. Acest lucru permite buclelor să reziste încărcărilor mecanice foarte grave și oferă structurii o rigiditate suficientă.
 • Componenta estetică. Balamalele interne nu contravin frunzei ușilor și pot fi instalate pe orice tip de structuri de ușă, inclusiv sisteme cu o "cutie invizibilă" și uși secrete într-un birou sau un apartament.
 • Fiabilitatea ridicată a buclelor interne le permite să reziste la o încărcătură mult mai mare decât pot rezista copertinele tradiționale.De exemplu, modelele pentru ușile interioare pot rezista cu ușurință la o greutate de până la 50 kg, în timp ce omologii lor sunt proiectați numai pentru 30 kg. Aceeași situație se întâmplă și în cazul produselor pentru tablouri metalice: modelele durabile, în special, pot suporta până la 300 kg greutate, ceea ce depășește, de asemenea, rezistența balamalelor convenționale cu mai mult de 90 kg.
 • Abilitatea de a regla în trei planuri face ca balamalele ascunse să fie elemente indispensabile ale fitingurilor ușilor atunci când sunt instalate în clădiri noi. Adesea, câțiva ani după construcție, case noi încep să se micșoreze, ceea ce duce în mod inevitabil la o distorsionare a cadrelor ușilor și o închidere slabă a ușilor.
 • Versatilitatea multor modele se datorează posibilității instalării acestora atât pe lemn, cât și pe țesături din plastic și metal.

Dezavantajele includ costul destul de ridicat al multor produse. De exemplu, un model destul de comun pentru uși de interior Armadillo 3D-ACH-40, reglat în trei planuri (în profunzime, înălțime și lățime) și legat de categoria medie de preț, costă 1890 de ruble. Balamalele pentru ușile metalice sunt mult mai scumpe. Astfel, modelul italian SPEV250 va costa două mii și jumătate de mii de ruble.Există, desigur, opțiuni pentru 600 și chiar pentru 300 de ruble, dar acestea sunt probabil produse de calitate scăzută care nu pot fi reglementate și pot eșua rapid. În plus, unele hale au o structură care nu poate fi separată, care, dacă este necesar, înlătură balamalele, dacă este necesar, pentru a scoate ușile.

De asemenea, dezavantajele includ dimensiuni destul de mari ale modelelor ascunse.care nu este întotdeauna convenabil când se instalează. În primul rând, acest lucru se referă la produsele pentru pânze de interior, în timpul instalării căruia se constată deseori că nu există pur și simplu loc pentru amplasarea unor astfel de balamale. Acest lucru este valabil mai ales pentru cadrele de ușă în care grosimea peretelui este atât de minimă încât adâncimea de instalare a carportului nu este suficientă.

Unele nuanțe de instalare sunt atribuite, de asemenea, dezavantajelor buclelor ascunse. Este nevoie să se formeze nișe în foaia de ușă și în cutie, care, cu cea mai mică inexactitate, poate duce la deteriorarea suprafeței decorative și la pierderea atractivității ușii.

Armadillo 3D-ACH-40
SPEV250

specie

Clasificarea balamalelor ușilor ascunse are loc pe mai multe motive.

 • Ajustare. Conform acestui criteriu, modelele sunt împărțite în reglabile și nereglementate.Primele sunt cele mai versatile și vă permit să schimbați poziția foii de ușă, fără a o elimina din balamale. Reglarea se face de obicei în trei planuri, astfel încât să nu puteți ridica sau coborî doar ușa, ci și să reglați densitatea potrivirii acesteia la cadrul ușii. Astfel de modele sunt oarecum mai scumpe decât produsele nereglementate, însă diferența de preț este pe deplin justificată de ușurința utilizării. Buclele neregulate este rezonabil să se instaleze pe un stativ, care nu este predispus la deformarea sistemului. De exemplu, într-un garaj metalic sau într-un dulap de instalare a unor astfel de produse ar fi destul de adecvat.
 • Putere. Pe această bază, modelele sunt împărțite în produse pentru uși de interior și canopii pentru tablouri de oțel grele. Acestea sunt capabile să reziste până la 60 kg, în timp ce acestea din urmă pot face față cu greutate de 300 și chiar 350 kg. Adesea, o condiție importantă pentru funcționarea coperților pe panzele masive este necesitatea de a folosi trei sau mai multe copii simultan, ceea ce vă permite să distribuiți mai mult încărcătura pe bucle și să creșteți semnificativ durata lor de viață.
 • Funcționalitate. În conformitate cu această caracteristică, se disting produse și modele simple cu închizători. Acesta din urmă a apărut pe piața hardware-ului ușii relativ recent și a atras imediat atenția consumatorilor. Inginerii au reușit să conecteze o buclă și o ușă mai aproape într-un singur dispozitiv, datorită căruia nu mai era nevoie să se instaleze două mecanisme pe o singură ușă. În exterior, modelele îmbunătățite nu sunt mult diferite de cele tradiționale, totuși, ele au în proiectarea lor un mecanism de amortizare a arcului, care, atunci când este deschis, întinde ușa și apoi se întoarce lent în poziția inițială.

De asemenea, cercevea începe încet să se închidă până când ajunge la rama ușii. Netezirea cursei panzei datorită prezenței unui amortizor de șocuri de ulei. Uleiul se deplasează de-a lungul sistemului de supape de-a lungul cilindrului cu arcul, creând astfel rezistența dorită și nepermițând ca arcul să se comprime rapid.

Modelele cu o apropiere sunt proiectate pentru a fi instalate pe uși din lemn, aluminiu și plastic, a căror greutate nu depășește 90 kg. Deci, pe o pânză care cântărește până la 50 kg, va fi suficient să instalați două bucle, în timp ce pe produse cu greutatea de până la 90 kg se recomandă instalarea a trei bucle.

Cum sa alegi?

Atunci când alegeți bucle ascunse ar trebui să acorde o atenție la un număr de nuanțe.Deci, este mai bine să achiziționați produse de la producătorii de încredere care produc produse de înaltă calitate și au o bună reputație. Producătorii cei mai renumiți și mai fiabili ai hangarului sunt AGB italiană, Armadillo și Krona Koblenz. Aceste companii s-au specializat de mult timp în producția de fitinguri pentru uși și produc modele de înaltă calitate și testate în timp.

În plus față de brand, trebuie să vă concentrați asupra componentelor tehnice ale produselor. Este necesar să determinați locația ușii și, în conformitate cu aceasta, să selectați modelul execuției din dreapta sau din stânga. Dacă aranjamentul viitor al mobilierului nu este încă cunoscut cu certitudine sau partea de deschidere a ușii nu a fost încă selectată, atunci este mai bine să cumpărați modele universale care pot fi operate pe ambele părți.

De asemenea, alegerea mărimii cadrului este importantă. Astfel, pentru o ușă cu greutatea de 15-25 kg, două copertine scurte de 6-7 cm lungime vor fi suficiente, în timp ce pentru ușile cu greutatea de 40 kg vor fi necesare balamale de zece centimetri. Numărul de copertine depinde, de asemenea, în întregime de greutatea și dimensiunile structurii ușii și este de 2 piese pentru lumină și trei pentru mai multe pânze grele.

AGB
Armadillo
Krona koblenz

instalare

Instalarea coperților ascunse nu este deosebit de dificilă și se poate face manual. Toate lucrările constau în mai multe etape succesive, dintre care prima este formarea unei nișă în pânză. Pentru a efectua lucrări de tâmplărie, trebuie să faceți o inventariere pe o unealtă bună, de exemplu o moară de mână. Utilizarea dălților poate duce la deteriorarea accidentală a stratului de lemn, după care nu va mai fi posibil să restabiliți aspectul original al ușii.

Cutterul manual trebuie să fie echipat cu un pat detașabil, care este atașat la foaia de ușă sau la cutia. Inclusiv cu patul sunt de obicei mai multe șabloane speciale, fără care nu va fi posibil să se formeze o nișă bine. Cu primul șablon, se taie un loc pentru partea exterioară a bucla și, cu al doilea, o adâncitură pentru partea interioară adâncă a baldachinului.

Cu toate acestea, pat și șabloane nu sunt ieftine, astfel încât pentru o utilizare unică pentru a achiziționa un astfel de instrument nu are sens. În acest caz, puteți utiliza șabloane auto-create, conform cărora, cu condiția ca acestea să fie fabricate corespunzător, să puteți forma depresiuni nu mai rele decât cele din fabrică.Pentru fabricarea lor, puteți folosi o bucată de placaj puternic sau o pereche de plăci.

Se întâmplă uneori ca, atunci când se formează fundul în adâncime, dimensiunile tăietoarelor să nu fie suficiente. În acest caz, ar trebui să faceți un burghiu, să puneți un burghiu pe el și să faceți câteva găuri orbite în jurul șablonului interior. Apoi, cu ușurință, folosind un cuțit și un ciocan, trebuie să atingeți lemnul suplimentar și să curățați marginile nișei. Acest lucru este urmat de un pas foarte important în transferul marcajelor pe banda de cadru a ușii. Pentru a face acest lucru, apăsați bara reciprocă împotriva ușii și trageți riscurile în locurile potrivite. Apoi, folosind aceeași tehnologie ca cea descrisă mai sus, trebuie să formați o nișă în cadrul ușii.

Următorul pas va fi găurirea găurilor înguste sub șuruburi pentru fixarea baldachinului. Înșurubarea acestora fără o forare prealabilă nu este recomandată: dacă este utilizată necorespunzător cu ajutorul unei șurubelnițe, hardware-ul poate merge în lateral și poate sparge geometria bucla. Etapa finală va fi înșurubarea baldachinului și instalarea ornamentelor decorative care acoperă mecanismul de reglare.

ajustare

Copertinele reglabile sunt întărite și ușoare.Reglarea verticală a acesteia din urmă se realizează utilizând o cheie hexagonală subțire. Șurubul pentru ajustarea în astfel de modele este situat, de obicei, în partea superioară a joncțiunii suporturilor. Valoarea maximă a cursei de ajustare este de 1,5 mm. Reglarea orizontală se face și cu ajutorul unui hexagon, iar șurubul de reglare se află în acea parte a baldachinului, care este încorporată în pânză. Cursa maximă de lucru a mecanismului este de 1 mm. Reglarea fixării lamei pe cadrul ușii se realizează cu ajutorul unui excentric și se efectuează și cu o cheie hexagonală. Excentricul este situat în acea parte a baldachinului, care este instalată în cutie. Cursa maximă este, de asemenea, de 1 mm.

Buclele consolidate sunt reglementate într-o oarecare măsură. Reglarea verticală se realizează prin intermediul a șase șuruburi și se realizează prin intermediul unei chei cu șase fețe. Șuruburile sunt situate pe partea exterioară a cutiei. Reglarea orizontală se face și cu ajutorul unui șurub cu două șuruburi amplasate în ușă. Clema este reglată cu ajutorul a două șuruburi care se află în cutie.

Astfel,balamalele ascunse pentru modelele ușilor sunt practice și convenabile pentru a fi utilizate de invenție. Ele sunt ușor de instalat, complet invizibile pe foaia de ușă și pot dura foarte mult timp. În plus, instalarea adăposturilor ascunse sporește semnificativ inviolabilitatea casei, ceea ce asigură o siguranță maximă pentru locuitori.

În următorul videoclip veți găsi balamale ascunse.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor