Cum sa taie balamalele in usa interioara?

 Cum sa taie balamalele in usa interioara?

Fiecare om, proprietarul apartamentului sau casei sale, poate beneficia de asemenea abilități ca instalarea ușilor interioare. În acest caz, este necesar să efectuați cu profesionalism instalarea balamalelor în timpul instalării ușilor - funcția suplimentară a întregului design interior va depinde de aceasta.

Varietate de bucle

Atunci când alegeți tipul de ușă interioară pentru casa dvs., nu toată lumea începe să se gândească la detalii, care joacă, de asemenea, un rol serios în instalare. Prin urmare, pe lângă proiectarea foii de ușă și fiabilitatea cutiei achiziționate, un lucru atât de mic ca balamalele trebuie să fie acordat o atenție deosebită. Apropo, o frunză obișnuită de ușă, la care nu au fost alese în mod specific copertinele adecvate, este considerată ca un obișnuit simplu obișnuit, adică este puțin util din aceasta.După montarea balamalelor, ușa se va transforma într-un design funcțional și deplin.

Există cinci tipuri de canopy usi folosite astăzi mai des decât de obicei. Prin urmare, este necesar să se înțeleagă formele existente înainte de a instala modelele interioare. Designul specific al ușii poate fi determinat prin instalarea balamalelor.

 • italiană, adică cele care sunt articulate cu un design special. Copertinele de acest tip sunt montate în principal pe modele europene de uși.
 • A fost înșurubată - produse fără plăci. Aceste copertine, în loc de plăci, au știfturi situate pe o axă rotativă. Acest tip de produs este ideal pentru panouri usoare ușoare.
 • ascuns - Acestea sunt produse care sunt montate numai pe cel mai scump design interior. Aceste balamale au o articulație specială încorporată în interiorul foii de ușă.
 • Card. Aceste opțiuni sunt, de asemenea, numite drept. Acest tip este cel mai simplu, pe laturi este echipat cu plăci speciale.
 • Colțarul colțului din formă unghiulară distinge numai plăcile. Acest tip de balamale este de obicei instalat pe designul pendulului.

În plus, toate buclele sunt împărțite în fețe de dreapta, stânga și universală. Ultimul tip poate fi instalat pe panza din ambele părți. Metodele de instalare pot fi, de asemenea, diferite. Acoperișurile sunt îndoite, adică împreună cu ușa se formează într-o singură suprafață și se montează într-o adâncitură pregătită. Balamalele deasupra capului sunt amplasate deasupra designului interior și sunt înșurubate cu șuruburi.

instalare

Instrumentele care vor fi necesare în timpul instalării:

 • cuțit de construcție;
 • stand, care va fi folosit pentru panouri de usi;
 • șablon utilizat pentru router;
 • dalta cu o șurubelniță;
 • router;
 • nivel de construcție cu un creion și un ciocan.

Mai întâi de toate, este necesar să alegeți buclele. Aici trebuie să fii foarte atent, deoarece funcționarea confortabilă a ușilor interioare depinde direct de calitatea acestor produse. Apoi, ar trebui să alegeți tipul de coperți - universal sau detașabil (adică tipul corect de bucle sau stânga).

Ușile instalate pe copertine detașabile pot fi înlăturate întotdeauna și balamalele nu trebuie să fie înlăturate. Înainte de a cumpăra astfel de produse, este important să știți ce tip de deschidere la ușa interioară, deoarece poate fi la stânga sau la dreapta.Tipul universal este utilizat pentru ușile de deschidere din stânga și din dreapta. Acest tip de balamale va trebui să fie demontat în cazul în care ușa trebuie eliminată - este necesar să deșurubați șuruburile din cutie.

Următorul lucru este de a determina dimensiunea ușii pentru a calcula numărul de bucle necesare.

Numărul de clădiri poate fi determinat de criteriile de mai jos.

 • Hărți brute, dimensiuni ale grosimii. Cartelă groasă - fixare de înaltă calitate a ușii la cutie. În acest caz, piesa va fi mai mică, precum și căderea pânzei în sine.
 • Galvanizare cu polizare. Acoperirea va fi fără îndoiri, zgârieturi și așchii, adică uniforme.
 • Conjugarea, precum și coaxialitatea obligatorie a părților. În plus, cartelele de buclă trebuie să se potrivească perfect unul cu celălalt, adică să fie identice. Confirmarea calității înalte este prezența lagărelor care înlocuiesc inelele obișnuite împotriva crețurilor.
 • Casute. În primul rând, trebuie să determinați locul în care vor fi instalate copertinele și apoi să faceți marcajul.

Din marginile de mai sus și de mai jos măsurați aproximativ 250 mm. Apoi se aplică o buclă la punctul măsurat și se conturează întregul perimetru cu un creion.După aceasta, se face o tăietură sub buclă.

Mai întâi, atașați o jumătate din baldachin la designul interior și apoi celălalt la cutia în sine. Apropo, logo-ul încorporat copertine ar trebui să fie în sus - acest lucru va instala produsul corect.

Desigur, pentru a obține o selecție fără probleme, trebuie să utilizați o mașină de frezat profesională. De asemenea, este mai bine să obțineți un șablon.

Fraser ajustează adâncimea de tăiere dorită, adică grosimea buclelor de hartă. Numai atunci se pot face găuri de frezat.

Dacă nu există nici o mașină de frezat, puteți face întotdeauna o gaură cu dalta. Este necesar, cu ajutorul unui cuțit de construcție, să tăiați capacul foii de ușă în conformitate cu marcajele, care trebuie făcute în prealabil cu un creion. Tăierea este făcută la adâncimea furnirului sau a laminatului - astfel încât va fi posibil să se limiteze progresul danturii în timpul funcționării pentru a asigura o muchie tăiată netedă. În cadrele rezultate, în slotul cu daltă face găuri pe adâncimea cardului de bord.

Apoi colțurile trebuie prelucrate ulterior cu ajutorul unui daltă dreptunghiulară și unghiulară. Tăierea este verificată prin aplicarea unei bucșe care ar trebui să se potrivească perfect în această gaură pregătită.

După aceasta, găurile pentru șuruburi sunt pregătite.Pentru a fixa corect balamalele cu ele, găurile sunt pre-găurite la instalare. Pentru a economisi timp pe marcaj, este mai bine să utilizați un burghiu subțire.

Cutia produce, de asemenea, o tăietură pentru fiecare dintre bucle. Pentru plasarea corectă a orificiului pentru a doua jumătate a buclelor trebuie să se pregătească cutia însăși. Pentru a face acest lucru, faceti taieturi intr-o cutie la un unghi de 45 de grade. De asemenea, trebuie să calculați înălțimea decalajului și lama însăși în raport cu podeaua.

Puteți marca fiecare gaură pentru balamale în mai multe moduri.

Colțul ramei ușii este asamblat și apoi lungimea dorită este măsurată cu o măsurătoare de bandă - distanța trebuie să fie comparabilă cu marcările marcate pe suprafața pânzei.

Apoi, partea laterală este aplicată direct pe ușa însăși - aici este necesar să se ia în considerare decalajul sub podea. După aceea, ușa cu cutia este fixată și se marchează.

În același mod, se fac găuri pentru celelalte jumătăți ale buclelor din cutie.

Apoi secțiunile sunt tăiate cu dalta - pentru asta puteți folosi frezarea. Unghiurile se aliniază.

Cu ajutorul unui burghiu pregătiți site-ul în cazul în care șurubul va fi instalat în viitor.

Cadrele de rame, ca și pânza în sine, sunt realizate din materiale diferite, prin urmare, forajul este obligatoriu pentru lemn masiv, iar cutia MDF nu necesită foraj prealabil.

După toate manipulările, puteți începe să fixați panza însăși la cadrul ușii. În lucrare puteți pune pene de lemn, ca profesioniști. După ce cutia și balamalele sunt instalate pe foaia ușii, cutia de pe cutie, producția de elemente de fixare pentru a doua jumătate a coperților și dotarea completă a structurii, foaia de ușă este pusă pe cutie - acum puteți fixa a doua parte a balamalelor cu șuruburi.

Apoi faceți ajustarea. Este necesar să se ajusteze golurile astfel încât fixarea ușii să fie direct netedă. După aceea, decalajul dintre ușă și cutie este spumat.

Cum să tăiați balamalele în ușa interioară, puteți vedea în film.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor