Cum să pictezi ușa?

 Cum să pictezi ușa?

Fiecare detaliu este important într-un interior armonios. Aceasta se referă nu numai la mobilier și decor, ci și la elemente precum ușile. Fără aceste componente nu poate exista o locuință modernă. Frunza de ușă ar trebui să fie nu numai funcțională, ci și atractivă pentru a completa succesul ansamblului existent. Adesea, proprietarii doresc să actualizeze ușa, dar nu știu cum să o facă. Astăzi vom vorbi despre cum să picteze cel mai bine acest element al casei, astfel încât să devină și mai atractivă.

avantaje

Nu este un secret că în timp toate detaliile din interior se uzează și își pierd treptat aspectul original. Materialele mai bune și mai fiabile îmbătrânesc puțin mai încet, ieftin și nenatural - mult mai devreme. Observând că interiorul sau ușa de intrare a locuinței și-a pierdut atracția vizuală, mulți proprietari doresc să se întoarcă la recursul său anterior.

O soluție bună la această problemă este pictura obișnuită. Din fericire, producătorii moderni produc acoperiri care nu se încadrează cu ușurință numai pe panouri din lemn, dar și pe suprafețe metalice sau de plastic, astfel încât să puteți găsi vopseaua optimă pentru orice material.

Cu toate acestea, oamenii se întorc adesea la această renovare a structurii ușii, nu datorită faptului că a purtat foarte mult și necesită restaurare, dar cu scopul de a revigora interiorul un pic și a aduce vopsea proaspătă în el.

Nu subestimați rolul frunzei ușii și al culorilor sale în interior, de multe ori aceste elemente schimbă radical tonul ansamblului și îi conferă un anumit stil.

Vopselele și lacurile sunt bune nu numai pentru decorarea și renovarea ușilor, ci și pentru alegerea nuanțelor.Astăzi în magazine puteți găsi un amestec de nu numai clasic și neutru, dar și tonurile cele mai neașteptate și chiar acide. Acest lucru sugerează că consumatorul modern este liber să formeze absolut orice interior, de la avangardă clasică la nebună.

Mulți utilizatori preferă să picteze ușile și datorită faptului că toată lumea va fi capabilă să facă față acestui proces. Nu este prea complicat și nu necesită cunoștințe și abilități speciale. Este suficient să cunoașteți doar elementele de bază ale panourilor de vopsire.

Materiale Produse

Aproape toate tipurile de uși moderne de interior sunt potrivite pentru pictura. Calitate ideală din lemn sau panza furniruit.

Astăzi, piața de mobilier are o mulțime de modele atractive și durabile din lemn de esență tare, care includ:

 • Fag. În caz contrar, această rasă este numită "copacul regilor" datorită calității sale de neegalat și a aspectului bun.
 • Stejar. Usile din stejar se pot lauda cu durabilitate, fiabilitate si o nuanta unica. Acest lucru este valabil mai ales pentru stejarul luxos.
 • Nuc. Acest lemn atractiv are un model interesant de moire și o umbră bogată în întuneric.
 • Un cenușă Rezistența acestui material este comparabilă cu cea a stejarului, dar este mult mai ieftină.
 • Linden copac Acest lemn are o nuanță deschisă și este ieftin.

Nu mai puțin popular panza din copaci conifere, cum ar fi:

 • Molid. Acest material nu este cel mai durabil, dar se potrivește perfect pentru o ușă interioară.
 • Pin. Stofele de pin au o culoare frumoasă și liniștitoare. În plus, aceste uși sunt ieftine și arata atractiv.
 • Cedar. Usile de cedru sunt foarte fiabile si rezistente la mucegai.
 • Arin. Ușile de tip "Alder" în caracteristicile lor sunt în multe privințe similare modelelor de pin, dar sunt mai rezistente la schimbările de temperatură și la expunerea la aer umed.

Sunt de asemenea potrivite pentru vopsire și produse hibride, care includ un cadru realizat din lemn furniruit sau solid masiv sau pânză ieftină din materiale precum MDF, plăci aglomerate sau plăci aglomerate. Adesea, aceste produse sunt acoperite cu furnir.

În plus, specimenele de furnir atractive pot fi scut sau panouri.Structurile cu lambriuri sunt ideale pentru instalarea ca piesă tradițională de mobilier. Opțiunile de protecție convenționale pot fi folosite puțin diferit.

Datorită suprafeței lor netede, acestea sunt adesea folosite pentru a crea pânze ascunse interioare. În caz contrar, aceste elemente se numesc ușile "invizibile".

Puteți picta nu numai din lemn, ci și o ușă din plastic. Dar dacă doriți să obțineți cele mai stabile și mai atractive rezultate, atunci va trebui să stocați o vopsea specială în cilindri. De exemplu, poate fi popularul compus Amphibolin 2000.

Cum să pictezi în apartament cu propriile tale mâini?

Alegerea unui strat de vopsea adecvat depinde în principal de aspectul foii de ușă pe care intenționați să îl obțineți ca urmare a experienței în astfel de chestiuni și, bineînțeles, asupra condițiilor în care va fi realizată vopsirea. Dacă aveți de gând să procesați ușa din spatele pereților camerei de zi, atunci trebuie să alegeți un finisaj care nu miroase, pentru a nu dăuna sănătății oamenilor din jurul vostru.

Există mai multe variante de vopsea emailată pe piață care pot fi folosite pentru a procesa ușa și componentele sale:

 • Acrilice. Această vopsea ascunde perfect orice defecte pe suprafața pictată. De asemenea, protejează materialul împotriva umezelii și umezelii, precum și formarea mucegaiului. Poate fi folosit și pentru sticlă. Astăzi, multe companii produc compuși acrilici de înaltă calitate, care sunt ecologici.
 • Alchidice. Această compoziție este foarte asemănătoare cu vopseaua tradițională de ulei, dar are caracteristici de protecție mai importante, care pot dura până la 4 ani.
 • Poliuretan. Această vopsea este foarte durabilă și durabilă. Umple perfect porii din lemn natural, care îl protejează de pătrunderea umidității și murdăriei.
 • Dispersie de apă și emulsie de apă. Aceste vopsele sunt uscate rapid și nu conțin substanțe nocive pentru sănătate. În plus, ele nu emite un miros ascuțit și sunt durabile.
 • Pulbere și ciocan. Aceste opțiuni au apărut pe piață relativ recent. Nu sunt concepute pentru finisarea lemnului. De regulă, ele sunt acoperite cu foi metalice.
 • Ceară și ulei. Aceste acoperiri specifice sunt adesea achiziționate pentru finisarea lemnului. Acestea permit materialului să "respire" și să aibă un efect de restabilire a suprafețelor deteriorate.Cu toate acestea, acoperirile cu ceară nu se usucă rapid, astfel încât să se poată utiliza ușa tratată numai după 3-4 zile.

Pentru patinarea la modă în aceste zile, utilizați următorii compuși:

 • Vopsea acrilică, reprezentată de o gamă largă de culori.
 • Bituminos, dând o nuanță maro închis.
 • Parafină cu parafină, care poate avea atât tonuri naturale, cât și verde-albastru.
 • Shellac patina prezentată în culori de la aur la roșu.
 • Ulei patină, folosit foarte rar în interiorul modern.

Instrumente necesare

Pentru a picta frunza ușii, trebuie să aveți următoarele materiale și obiecte:

 • "Caprine" sau alte structuri similare pentru a pune ușa într-o poziție suspendată;
 • perie;
 • perie uscată;
 • cilindru mic;
 • tava de vopsea speciala;
 • un ciocan;
 • șurubelniță;
 • șmirghel;
 • pistol de pulverizare;
 • Crama pentru decorarea usilor.

Cum de a alege o culoare?

Producătorii moderni produc vopsele de vopsea într-o varietate de culori. Datorită unui astfel de sortiment bogat, proprietarii de case vor putea să implementeze cu ușurință chiar și ideile cele mai non-triviale de design.

În zilele noastre există câteva tendințe de vopsire pentru ușile interioare:

 • nuanțe moi și blânde, note de lumină de culoare albastră, piersică, ierburi, roz sau lavandă;
 • nuanțe dense în nuanțe de maro, cireș, albastru și ciocolată;
 • culori saturate și bogate (roșu, portocaliu și galben);
 • tonuri nobil imita lemn natural cum ar fi wenge, stejar, nuc sau cedru.

În plus, mulți designeri, atunci când aleg culoarea potrivită, recomandă proprietarilor să respecte următoarele reguli.

 • Adâncurile și nuanțele întunecate, cum ar fi cireșe, nuc roșu sau ciocolată neagră, vor aduce note elegante și elegante în interiorul camerei de zi.
 • În ceea ce privește culorile de lumină reduse, acestea sunt cele mai potrivite pentru dormitoare confortabile sau camere pentru copii, deoarece acestea creează o atmosferă liniștitoare și calmă.
 • Dacă camera este un dormitor frumos set de nuanță albă, atunci ușa este mai bine pentru a ridica într-o schemă de culori similare. Acesta poate fi suplimentat și cu panouri placate cu aur.
 • În casa din lemn se va arăta lenjerie perfectă din matrice, tratată cu impregnare transparentă cu ulei.
 • Pentru un ansamblu clasic cu obiecte de interior antic, puteți achiziționa un model interesant din lemn în vârstă artificială.
 • În ceea ce privește rama ușii, ar trebui să fie ușor mai deschisă sau mai întunecată decât finisajul principal al peretelui.

Tehnologie de pictură pânze noi

Lemnul netratat absoarbe intens umiditatea. Dacă, de exemplu, pentru a pune o astfel de cârpă într-o baie, fără a fi tratată cu impregnări speciale, atunci ea se va umfla curând și pur și simplu va înceta să se închidă în siguranță. Acest lucru sugerează că, înainte de instalarea directă și vopsirea unei uși de lemn, trebuie să o pregătiți în mod corect.

Toate lucrările trebuie efectuate în interior astfel încât praful și murdăria să nu cadă pe panza tratată.

În primul rând, ușa fără fitinguri este așezată pe un plan plat și stabil. De regulă, în stadiul de producție, pânzele sunt pre-lustate, dar adesea ele încă mai prezintă rugozități sau proeminențe minore, așa că trebuie să treceți din nou printr-o mașină de șlefuit sau o hârtie de șmirghel.

Înainte de a picta pânza trebuie tratată cu un grund.Mai întâi, toate canelurile pânzei sunt acoperite cu ea, apoi suprafețele netede.

Deoarece structurile vor fi în poziție orizontală, pe acestea nu vor apărea picături și picături, iar grundul va fi absorbit cât mai uniform posibil. După aceea, trebuie să dați produsul să se usuce complet și să faceți un al doilea tratament.

Acum puteți merge direct la pictura pânzei. Modelele scuturilor sunt cel mai bine acoperite cu o rolă, iar cele cu o pensulă îngustă. Asigurați-vă că vopseaua nu este prea groasă. Dacă consistența acestuia este astfel, atunci ar trebui diluată cu un solvent.

Nu trebuie să afli că ușa este prea groasă cu un strat de vopsea, deoarece de la astfel de acțiuni produsul se poate deteriora. În funcție de caracteristicile de acoperire pot fi necesare 2-4 straturi de vopsea. Rețineți că fiecare dintre ele trebuie să se usuce complet înainte de a aplica următoarea. În timp ce fruntea ușii se usucă, trebuie să procesați deschiderea.

Dacă se alege o pete de lemn pentru finisarea unei noi pânze, atunci nu este necesar să folosiți un grund.

Schimbarea culorii cardinale

Este posibil să reparați o ușă anterioară inițiată și vopsită pe cont propriu la domiciliu.În primul rând, trebuie să faceți tot instruirea necesară. În primul rând, vechiul strat de vopsea este eliminat. Odată cu îndepărtarea completă a straturilor anterioare, ușa va fi repetată în orice culoare, fie ea clasică maro, albă sau neagră, precum și tonuri mai luminoase și mai colorate. Cu toate acestea, în cel de-al doilea caz, ar trebui să verificați cât de adecvat va fi vopseaua în cameră. Pentru a face acest lucru, aplicați-l la câteva plăci și atașați-l la foaia de ușă.

După aceste proceduri, puteți începe să repetați ușa conform algoritmului:

 • Canvas nevoie de chit. Puteți achiziționa o compoziție specială pentru ușile din lemn.
 • Apoi chitul este uscat.
 • După aceasta, trebuie să procesați suprafața cu șmirghel.
 • Aplicați acum un strat de grund, ulei sau ceară (puteți ridica materiale ignifuge).
 • Vopsiti usile de care aveti nevoie din coltul de sus.
 • Elemente mici pictate cu o perie.
 • Vopseaua trebuie aplicată exclusiv în direcția fibrelor de lemn.

Acum trebuie să dați panza să se usuce complet. Este de dorit să fie într-o poziție orizontală.

Cum să eliminați vopseaua veche?

Pentru a înmuia straturile anterioare de vopsea, puteți aplica un strat chimic de spălare și lăsați-l să se înmoaie în suprafață. Această lucrare poate dura aproximativ 2 ore. După ceva timp, vechea vopsea va începe să bubbleze și se va îndepărta de ușă. Poate fi îndepărtat calitativ cu o spatulă până când cârpa este curățată complet.

De asemenea, pentru a îndepărta vopseaua veche, aceasta poate fi încălzită cu un uscător de clădire și îndepărtată cu o spatulă. Atâta timp cât finisajul este bine încălzit, acesta rămâne cât mai moale posibil și este mult mai ușor să îl îndepărtați.

Puteți utiliza ambele metode. În mod obișnuit, această metodă este folosită pentru curățarea vopselei de ulei aplicată în mai multe straturi.

Este posibil să degresați o ușă din lemn cu o perie metalică și șmirghel de o fracțiune mică sau mare. În cazuri deosebit de dificile, utilizați un plan sau compuși chimici agresivi. Modelele din plastic sunt degresate cu acetonă și alcool alb.

Cât de repede să-l putț?

Putty este etapa finală de pregătire a ușii pentru pictura și nu durează prea mult timp. În funcție de starea panzei, acesta poate fi puttitat în întregime sau parțial. După aceea, trebuie să așteptați până când compoziția este complet uscată și ar trebui să umblați în jurul ușii cu hârtie de șmirghel (pe toată suprafața sau în zone separate).Nu este nevoie să vă grăbiți pentru a nu dăuna pânzei.

Colorare în două culori

Dacă doriți să pictați ușa folosind două culori diferite, de exemplu, în alb și negru contrastante, trebuie să aplicați mai întâi un strat de bază. În acest caz, alb. După aceea, ar trebui să așteptați să se usuce complet și să se trateze acele zone care vor fi pictate într-o nuanță diferită. De asemenea, în timpul lucrului, puteți lipi anumite suprafețe cu bandă adezivă pentru a împiedica vopsirea unei culori diferite de a obține pe ele.

După uscarea și prelucrarea stratului de bază, puteți reintroduce banda și puteți începe să pictați zonele închise anterior cu negru.

Facem ușa vechilor

Dacă vă place stilul vechi și aspectul antic, puteți decora ușa cu o patină.

Această procedură are loc în mai multe etape:

 • în primul rând, suprafața ușii este tratată cu o perie de fier;
 • apoi aplicați un primer alb;
 • după ce se usucă, se aplică o patină gri;
 • stratul superior al acestuia va trebui să fie îndepărtat folosind un bloc de măcinare;
 • la sfârșitul anului trebuie să aplicați cel puțin două straturi de email.

Decor exclusivist

Pentru decorarea unei uși reparate, pot fi folosite diverse elemente, de exemplu:

 • modele compozite, aplicate folosind stencil;
 • Puteți adăuga dermantină, piele sau căptușeală;
 • baghetele;
 • crawlere în vârstă;
 • patină;
 • inserții metalice sau de sticlă.

Opțiuni de design interioare originale ale camerei

Ușile din interiorul stilului mansardei pot fi pictate atât în ​​nuanțe pastelate, cât și în nuanțe întunecate. Pânzele negre surzi în astfel de ansambluri vor arăta bine, mai ales dacă sunt instalate pe fundalul unui laminat de culoare neutră, iar pereții decorați cu cărămizi decorative.

Ușile din stilul Provence nu ar trebui să fie prea întunecate și sumbre. Pe astfel de pânze, ar fi mai bine să arătați nuanțe de lăptoase, bej, crem sau de fildeș. Astfel de desene sau modele ar trebui să se suprapună cu culorile blânde și blânde ale stilului Provencal bun.

Ușile din ansamblurile clasice pot fi de asemenea vopsite în culori întunecate sau luminoase. Principalul lucru este să se bazeze pe paleta de bază a interiorului. De exemplu, într-o cameră cu pereți de piersici moi, o ușă de culoare lăptoasă, decorată cu modele șablon de culoare portocalie, va arăta organic. În setările mai silențioase, realizate în tonuri de ciocolată sau caramel, ușile vopsite în nuanțe de culoare închisă de culoare închisă vor arăta organic.

Fanii soluțiilor luminoase pot picta ușile din cameră în tonurile cele mai neașteptate și suculente. De exemplu, într-o cameră cu pereți gri și albastru-gri și podele de culoare brun închis, ușa galbenă își va asuma rolul unui accent luminos.

Cu toate acestea, culorile nu trebuie neapărat să contrasteze vizual între ele pentru a crea un ansamblu original și proaspăt. Deci, o ușă simplă din lemn, pictată în culoarea albastră bogată, va arăta și atractivă într-o cameră cu ziduri de culoare albastră și cu perdele albastre închise. În astfel de condiții, o ușă luminată va reînvia întregul ansamblu și va ieși organic în fundal.

În gri neutru puteți repara ușa, situată într-o cameră luminoasă cu mobilier luminos. De exemplu, poate avea pereți albi, o podea care este căptușită cu laminat maroniu și un colț moale din piele roșie. Nu se recomandă instalarea de pânze similare în interioare de aceeași culoare.

Frunzele albastre de ușă vor arăta, de asemenea, spectaculoase în camerele cu zăpadă albă. O potrivire specială este o combinație într-un stil nautic. Dacă completați spațiul cu un scaun dungat și elemente decorative în formă de nave și "cărți de tezaur", ansamblul va fi foarte interesant și original.

Într-o cameră cu pereți de culoare cafele și o podea întunecată, puteți instala o ușă mare din lemn, vopsită și turcoaz gros. O astfel de combinație colorată va arăta neobișnuită și confortabilă.

Practic, orice interior va arăta pânză organică acoperită cu vopsea albă. Aceasta poate fi atât cameră întunecată, cât și albă de zăpadă. În cel de-al doilea caz, este posibil să se evite îmbinarea păturii cu decorarea cu ajutorul unui perete de accent.

În acest videoclip veți găsi instrucțiuni pas cu pas pentru a picta ușa.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor