Cum de a extinde usa?

Lucrările de reparații într-o casă privată implică adesea reamenajarea spațiilor. O modalitate este de a schimba usa pentru a imbunatati utilitatea sau a decora camera. Acest proces nu este întotdeauna simplu, deoarece necesită respectarea unui set de reguli. Aflați cum să extindeți ușa în mod corect, puteți numai un specialist care va efectua toate calculele necesare.

Pentru ce este?

Extinderea ușii implică o creștere a dimensiunilor sale de bază cu anumite valori. Astfel de operații nu sunt efectuate prea des, deoarece toate dimensiunile sunt ajustate la dimensiunile standard ale foilor de ușă. Cu toate acestea, uneori este necesar să extindeți gaura. Există mai multe motive principale care duc la astfel de acțiuni:

  1. Reamenajarea camerei. Acest proces implică modificarea dispozițiilor de bază sau a dimensiunilor principalelor elemente structurale ale casei. Efectuată destul de rar, deoarece în cele mai multe cazuri este necesară coordonarea cu diferite organizații guvernamentale.
  2. Instalarea ușilor. Mulți proprietari de apartamente sau case particulare decorează sediul cu ajutorul panourilor largi frumoase. Acest lucru oferă, de asemenea, mai multe avantaje, deoarece permite, atunci când este necesar, transportul obiectelor dimensionale prin ușă.

Caracteristici de design

Tehnologia de extindere a peretelui este destul de complexă și nu poate fi efectuată întotdeauna manual. Foarte des pentru acest scop folosiți unelte auxiliare. În funcție de tehnologia distrugerii, astfel de operațiuni pot fi împărțite în mai multe tipuri:

  1. Mână deținută Schimbarea dimensiunilor deschiderii în partiție sau perete de sprijin este efectuată folosind eforturile fizice ale persoanei. Pentru a face acest lucru, utilizați mai multe tipuri de daltă, resturi, ciocane etc. Unul dintre avantajele acestei metode este că rulează aproape fără praf, dar în același timp relativ lung.
  2. Mecanice. Această abordare implică utilizarea de scule electrice, care simplifică foarte mult distrugerea materialelor. Astfel de operații sunt efectuate cu perforatoare, burghie de impact și mașini de șlefuit de diferite capacități și mărimi. Cu ajutorul lor, puteți crește rapid lățimea atât în ​​pereții din cărămidă cât și din beton.

Tehnologia de extindere a ușii depinde, de asemenea, de materialul peretelui:

Casă cu panouri

Adesea, toate elementele sunt pereți din beton armat. Procedura de dezmembrare a unei părți din acest material începe cu marcarea deschiderii cu ajutorul cretei sau a unui marker. După aceea, cu ajutorul polizorului pe conturul pictat nu rez.

Această operațiune se efectuează pe două laturi ale peretelui. Acest lucru vă permite să tăiați complet betonul.

Dar o astfel de operațiune necesită o unealtă puternică, pe care nu o are fiecare. Puteți distruge zidul cu o lovitură și un burghiu. Pentru a face acest lucru, în jurul perimetrului deschiderii viitoare face găuri la o distanță de aproximativ 5 cm una de cealaltă. După aceea, particulele de beton sunt decupate cu un perforator. Dacă se găsește o armătură, aceasta poate fi tăiată cu grijă cu un șlefuitor.

Case din caramida

Dezmembrarea caramizilor este mult mai ușoară decât betonul.Dar aici este o nuanță. Partea superioară a porții presupune prezența unei ipoteci metalice (suport).

Dacă măriți lățimea deschiderii, va trebui să instalați un nou suport. Ar trebui să fie mai lat de 10 cm mai larg pe fiecare parte. Demontarea peretelui de caramida se face după instalarea unui nou suport.

Pentru a îndepărta cărămizile, puteți utiliza atât un șlefuitor, cât și un ciocan și dalta obișnuit.

Casă din lemn

Creșterea deschiderilor în astfel de construcții implică tăierea convențională. Pentru aceasta puteți folosi atât un ferăstrău cu lanț, cât și o mașină de șlefuit cu un cerc special.

Atunci când se efectuează operații similare cu zidurile purtătoare (indiferent de material), structurile noi ar trebui consolidate în continuare. Pentru aceasta se pot folosi ambele colțuri metalice (clădiri din lemn) și bare de canale mari, care se atașează în jurul perimetrului gaurii noi.

Cum să urci?

Foarte adesea, ușile au dimensiuni non-standard care trebuie reduse. Aici este deja necesar să se aplice o adunare de material pe unul dintre capetele suprafeței. Acest lucru se poate face în mai multe moduri de bază:

  • Masoneria. Această metodă implică construcția laturii peretelui unui cadru mic. Pentru a menține calitatea construcției, o puteți conecta cu elementul de susținere cu beton și armătură.

Rețineți că numai această lățime poate fi mărită, dar nu este adecvată pentru modificarea parametrilor de înălțime.

  • Sticlă și lemn. O opțiune similară implică construirea cadrului în interiorul deschiderii. Dacă se utilizează gips-carton, atunci pre-construiți cadrul metalic la care este atașat. Această abordare reduce atât lățimea cât și înălțimea. Dar dacă intenționați să instalați ușile, atunci construcția de ghips nu ar trebui să fie amplasată pe partea balamalei, deoarece există o încărcătură mare. În ceea ce privește arborele, apoi pentru a schimba deschiderea pe care o înconjoară doar perimetrul. Pentru a face acest lucru, utilizați un fascicul de lemn cu o anumită grosime. Fixarea se face prin șuruburi sau ancore. Totul depinde de tipul de perete la care sunt atașate.
  • Ipsos. Această abordare este utilizată atunci când este necesară o deschidere îngustă cu o cantitate mică. Această substanță poate fi aplicată atât pe cărămidă, cât și pe beton și pe lemn.Este important să folosiți sisteme speciale de întărire pentru acest lucru.

Cum de a crește înălțimea?

Extinderea ușii nu implică întotdeauna o modificare a lățimii acesteia. Foarte des este necesar să demontați numai partea superioară a sistemului, ceea ce va crește înălțimea. Impacturile de acest fel nu sunt întotdeauna ușor de realizat. Acest lucru se datorează faptului că un prag de metal este adesea instalat deasupra ușii, care ocupă întreaga încărcătură principală.

Algoritmul pentru creșterea înălțimii presupune executarea mai multor operațiuni succesive:

  1. Suporturile sunt inițial instalate, care, în timpul dezasamblării, nu vor permite ca o persoană să cadă pe material în cap.
  2. După aceea, folosirea polizorului în locurile potrivite face tăieturi de beton sau alte materiale. În acest caz, trebuie să luați și jumperul.
  3. Când totul este gata, materialul este bătut cu un ciocan și dalta. Puteți, de asemenea, să utilizați mașina de șlefuit, mașina de găurit cu ciocane etc. După finalizarea îndepărtării peretelui, trebuie să instalați un jumper nou în partea de sus a deschiderii noi. Este fixat cu un șapă din beton.

Cum să fiți de acord?

Extinderea ușilor poate uneori să perturbe caracteristicile structurale ale peretelui.Adesea, aceasta se referă la structurile de sprijin, care percep sarcina principală a clădirii. Dacă modificarea parametrilor acestui sistem afectează în mod semnificativ caracteristicile peretelui, atunci aceasta este considerată o reproiectare, care trebuie să fie coordonată cu organizațiile guvernamentale relevante.

Toată documentația arhitecturală se află în ITO, unde aveți nevoie și cereți permisiunea de a schimba dimensiunile deschiderii.

Rețineți că dacă astfel de operațiuni sunt efectuate pe structuri care nu poartă sarcini, atunci expansiunea poate fi inițiată fără acordul ITO.

Este important să furnizați informații cu privire la rezultatul obținut, astfel încât organizația să poată modifica planul relevant.

Dacă reabilitarea (creșterea ușii) se face în peretele de susținere, începeți-o numai după aprobarea prealabilă. Pentru a face acest lucru, trebuie să depuneți o cerere la ITO, după care experții vor analiza starea întregii structuri. Apoi sunt efectuate calcule, permițând să înțelegeți dacă va exista o sarcină semnificativă pe perete.

Dacă totul este normal, se eliberează un permis și lucrările de dezmembrare pot fi efectuate în conformitate cu un plan convenit anterior.

Opțiuni de succes în interior

Se pare o deschidere foarte extinsa cu usi de sticla neobisnuite, decorate cu lemn natural cu sculpturi.

O ușă uriașă care duce din sufragerie la bucătărie este o recepție foarte bună în designul interior.

Și în acest caz, deschiderea este făcută special pentru uși glisante din sticlă, ca și cum ar fi împins spațiul camerei.

Aflați mai multe despre modul de extindere a porții, veți afla din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor