Are ușile de reglare din plastic

Ușile din plastic au intrat repede pe piața internă. Ei au atras cumpărătorii cu aspectul lor, un cost relativ accesibil și o mare cantitate de funcționalitate. Dar, ca și în cazul oricărui mecanism, pot apărea una sau alte defecțiuni la ușa din plastic.

Cele mai frecvente probleme

Datorita faptului ca numarul de proprietari de usi din plastic este in continua crestere, respectiv exista o statistica a apelurilor catre departamentul de reparatii. Astfel, apare următoarea imagine a principalelor probleme:

 • Cel mai adesea, clienții se plâng ușa se înclină. În special, astfel de cazuri se găsesc în acele încăperi în care ușa este deschisă în cea mai mare parte a zilei.Partea inferioară a foii de ușă începe să scadă pragul sau podeaua, există dificultăți la închidere. Produsele de dimensiuni mici sunt mai puțin predispuse la astfel de nefericiri. Mai ales trebuie să fii atent la cei care au instalat senzori de alarmă. Atunci când ușa se îndoaie, există o mare probabilitate că va fi imposibilă brațul obiectului.
 • Al doilea defect cel mai popular este zgârietură. Ușa scârțâie în momentul în care se deschide. Acest lucru dăunează în special urechi dacă familia are copii mici care pot fi treziți de orice zgomot.
 • La ușă, montat în blocul de balcon, se poate închide. În acest sens, apare o situație, mai ales în timpul iernii, când aerul rece penetrează liber în sufragerie.
 • Casă ieftină la grupele de intrare în îngheț și pot bloca deloc. În acest caz, intrați în interior se va dovedi numai după sosirea specialiștilor. O situație similară poate apărea și în cazul în care mecanismul de deschidere a mânerului devine inutilizabil.
 • Mai puțin probabil să apară probleme cu ușa de apropiere, un blocant și câțiva oameni observă că în sistemul de deschidere înclinare și rotire se produce o reacție. Aversiunea este o mișcare liberă, datorită căreia puteți auzi căldura ușii.

Cu cât produsul mecanismelor este mai mare, cu atât este mai mare șansa ca ceva să nu reușească. Nu este o excepție și ușa metalului.

Toate problemele sunt rezolvate în câteva minute, cu un număr mic de instrumente care sunt în aproape fiecare familie.

Instrumente necesare

Mai întâi de toate, trebuie să vă asigurați că perioada de garanție este de fapt terminată. În ultimii ani, unele companii au acordat o garanție pentru accesorii de câțiva ani. Orice altceva poate fi apelat anual un specialist pentru întreținerea preventivă, dacă acest element este în contract. Dacă întreținerea preventivă este efectuată în mod regulat, atunci toate problemele sunt eliminate în timp util.

Dar dacă perioada de garanție a ajuns deja la capăt și nu există dorința de a contacta un specialist extern, trebuie să fie pregătite șurubelnițe (sau șurubelnițe) și chei hexagonale. În unele cazuri, vor fi necesare clește și ulei de lubrifiere obișnuit.

constatări

Principalul lucru dintr-o ușă din plastic nu este un profil, ci "umplerea" metalului.

Înainte de a vă întoarce la căile de rezolvare a acestor sau a altor probleme, este necesar să vă gândiți ce accesorii sunt prezente în ușa profilului din PVC. Ce fel de detaliu va trebui să facă față. Poate fi:

 • Închizători. Este un dispozitiv proiectat pentru buna funcționare a unei uși. În unele camere, datorită lui, ușa din plastic se potrivește perfect cu ușa de la ușă, prin urmare căldura este păstrată în interior.
 • Mâner. În funcție de design, poate fi cu sau fără blocare încorporată.
 • Blocul. Cel mai adesea se găsește în ușile de intrare de tip stradal și de birou. Scopul său principal este cunoscut tuturor - este închiderea ușii.
 • Buclă. De bine-cunoscut faptul că sarcina lor principală este de a fixa foaia de ușă în cutie. Dar, de asemenea, cu ajutorul lor, ușa se deschide și se închide. Spre deosebire de balamalele ușilor de fier, balamalele din ușa din plastic sunt echipate direct cu un mecanism de reglare.
 • Axele și alte mecanisme rămase. Toate acestea sunt situate în jurul perimetrului foii de ușă. Contrapartea se află pe cadru. Știfturile directe sunt proiectate pentru a regla forța de strângere a contactului. Cea mai lungă parte din metal a foii de ușă funcționează cu un mâner. La deschiderea sau închiderea mânerului, toate piesele suplimentare sunt responsabile pentru fixarea sau pentru poziția ușii din plastic.
 • În mod separat, aș vrea să notez sigiliul. De-a lungul timpului, adezivul pe care este atașat se poate desprinde, ceea ce înseamnă că va trebui înlocuit. Compactorul previne intrarea zgomotului și a frigului în încăpere. Cel mai des facute din cauciuc sau silicon. Nu se fisură în frig, nu se teme de temperaturi ridicate și de ultraviolete.

Cele mai vizibile componente au fost numite, dar există o mulțime de alte piese de oțel mici, toate împreună sunt responsabile de lucrul coordonat al ușii din plastic.

Cum se ajustează: instrucțiuni

În mod ideal, orice om ar trebui să aibă cunoștințe despre ajustarea ușii. Și nu contează la ce ușă vorbim - ușa de intrare, cea interioară sau cea de la balcon. Și cu atât mai mult, principiul muncii sale nu este important, indiferent dacă sistemul de deschidere este normal sau înclinat.

În unele cazuri, o ardezie contribuie la sclipirea dintr-un creion simplu sau o mică bucată de grafit este închisă sub balamale. Salvează o astfel de metodă, dacă zgomotul însuși emit o buclă.

Dar cel mai adesea problema este în interiorul frunzei ușilor. Pentru ao elimina, va trebui să lubrifiați balamalele cu uleiul de motor, cel mai ușor de făcut este să efectuați această operație cu ușile complet deschise.Probabil că nu are sens să descrie în detaliu procedura de aplicare a uleiului de motor. Orice persoană le-a lubrifiat cândva, sau a văzut alții o fac. Chiar dacă nu există experiență în această chestiune, totul este clar pe un nivel intuitiv.

Desigur, instalatorii de produse metalice nu merg la obiect cu mașina sau cu orice alt ulei. Într-un mediu profesional, pentru aceste scopuri se utilizează o cutie WD-40, la care se face referire în mediul masculin ca "w-pad". Orice proprietar de automobile este familiarizat cu acesta.

În toate celelalte cazuri, nu puteți face fără instrumente, dar orice adult va putea face acest lucru independent.

Nu amânați repararea ușilor metalice pentru iarnă. Nu numai că în timpul perioadei de iarnă unele părți se pot desprinde de forțele mecanice, dar chiar și la temperaturi scăzute puteți îngheța degetele, mai ales când vine vorba de ușa stradală. Și când vine vorba de a repara o ușă de balcon, rezultatul poate fi același.

Reglarea ușilor din plastic începe cu o cheie hexagonală. Cheia hexagonală se introduce în orificiul fie pe balamalele produsului, fie în partea superioară, fie în partea centrală a ușii. În unele construcții se poate ajunge după îndepărtarea preliminară a capacului din plastic de pe copertine.Ajustarea poate fi atât orizontală, cât și verticală.

În buclele inferioare și superioare există două găuri de reglare. Cel mai inaccesibil este gaura situată în colțul buclei inferioare. Dacă balamalele se potrivesc cu ușurință la mufa ușii, atunci trebuie să transpirați foarte mult pentru a ajunge la ea.

Are sens să efectuezi acțiuni cu bucle inferioare atunci când ușa începe să atingă pragul. Atunci când cheia hexagonală este rotită pe una dintre laturi, apare ascensorul sau, dimpotrivă, coborârea ușii. Apropo, aceste recomandări sunt potrivite și în cazurile în care un sigiliu are danti.

În cazul în care ușa este deja slabă, se va face ajustarea orizontală. Cel mai adesea acest lucru se întâmplă sub acțiunea gravitației metalului. Numai de data aceasta toate lucrările trebuie efectuate în partea superioară a pânzei.

Trebuie să deșurubați mai întâi șuruburile din balamalele superioare și să scoateți plasticul decorativ, dacă este prevăzut de construcție. Apoi, puteți găsi componenta metalică cu un șurub, responsabil pentru posibilitatea de a regla ușa spre stânga sau spre dreapta.Când rotiți hexagonul în sensul acelor de ceasornic sau în sens antiorar, se produce mișcarea produsului. Puteți să o aliniați la milimetru.

Dacă aveți dificultăți în alinierea oblicului, trebuie să vă relaxați șuruburile orizontale și să le reglați. În acest caz, va fi mai ușor să aliniați înălțimea ușii, iar timpul scurs nu va depăși zece minute.

Mulți oameni își amintesc din curriculumul școlar că, la temperaturi înalte, plasticul se extinde. Apropo, afectează sigur ușile din plastic. În special, experții recomandă slăbirea clemă în timpul verii, și în timpul iernii, fără a uita să-l consolideze. Aceasta contribuie la rezolvarea problemelor odată cu apariția proiectelor.

Folosind o cheie hexagonală, strângeți sau, dimpotrivă, slăbiți un mecanism special - un bolț. Când trebuie să vă slăbiți - ar trebui să întoarceți crestătura, în caz contrar.

Dacă designul ușii din plastic nu oferă posibilitatea de a regla osia cu un hexagon, atunci puteți regla clema folosind clește sau o cheie. Cu un aranjament paralel, clema va fi slabă.Dar dacă poziția perpendiculară este stabilită, acțiunea clemei va fi puternică.

Pentru a vă asigura că ușa este bine închisă, este suficient să configurați mecanismul. Judecând după cele de mai sus, puteți doar să strângeți balamalele cu o cheie hexagonală și câteva minute de timp liber.

Dezafectarea zăvorului, mânerului sau blocării este cel mai adesea eliminată. Este mai ușor să cumpărați un nou mecanism și să faceți o înlocuire. Mai multe informații despre acest lucru sunt furnizate într-o secțiune specială.

Cu privire la modul de ajustare a ușii din plastic cu propriile mâini, puteți învăța din acest videoclip.

Schema de instalare DIY

Prezența unei șurubelnițe sau a unei șurubelnițe în cruce este suficientă pentru a înlocui încuietoarea. Dacă este necesar să se repare o ușă din lemn de balcon, atunci în astfel de construcții încuietoarea este adesea încorporată în mâner, se pare că înlocuirea mânerului va avea ca rezultat funcționarea blocatorului.

Pixul este înlocuit în mai multe etape:

 • Deplasați înapoi plasticul decorativ. Sub el sunt șuruburi ascunse care atașează mânerul la foaia de ușă.
 • Folosind o șurubelniță sau o șurubelniță, deșurubați șuruburile și scoateți mânerul.
 • Instalăm un nou mecanism, achiziționat în avans în magazinul de hardware.
 • Rămâne doar să strângeți șuruburile și să readuceți plasticul decorativ în poziția inițială.

Înlocuirea încuietorii

În caz contrar, există o înlocuire a încuietorii în ușa din plastic de intrare. Lucrul este că încuietoarea și mânerul în astfel de produse lucrează separat unele de altele. Dar aici va fi suficient să aveți o șurubelniță.

Mai întâi de toate, trebuie să vă dați seama ce tip de blocare este instalat. Până în prezent, două opțiuni sunt utilizate pe scară largă - cu și fără zăvor. Cel mai adesea, blocarea zăvorului este comandată în cazurile în care este necesară blocarea ușii în poziția închisă.

Există două tipuri de încuietori - blocare unică și blocare multiplă. Blocările unice, spre deosebire de încuietori multiple, au doar un singur punct de blocare. Ca urmare, frunza ușii nu este strânsă la suprafață. Multilobii au o protecție mult mai sigură, deoarece sunt "străpunși" în rama ușii pe trei laturi.

Apropo, și de blocare, în funcție de metoda de deschidere a ușii sunt de diferite tipuri - fie falevye sau roller. Falea este utilizată la deschiderea ușii prin apăsarea mânerului și a rolei rolelor, atunci când mânerul în poziția deschis ajunge pentru el însuși.

Dar înapoi la înlocuirea castelului.Mai întâi, scoateți placa metalică care protejează produsul împotriva interferențelor neautorizate. Dacă o anumită parte a eșuat, de exemplu, cilindrul de blocare, atunci acesta este înlocuit. Înlocuirea altor părți, desigur, nu este necesară. În cazuri mai avansate, este necesară o procedură similară, ca în cazul înlocuirii mânerului descris mai sus.

Rareori eșua buclele. Construcția lor, realizată din aliaje metalice, este atât de fiabilă încât servește, fără să știe de reparații, de câteva decenii. Poate fi necesară numai dacă produsul defect a părăsit inițial fabrică. Sau dacă greutatea foii de ușă nu corespunde specificațiilor.

Nu este absolut necesar să înlocuiți balamaua pe o ușă de lemn sau pe balamale pe una din plastic. Ordinea acțiunilor poate diferi numai în detalii. În metal, este mai întâi necesar să scoateți capacele decorative. Ei joacă nu numai un rol estetic, ci și protejează metalul de umiditate.

Și apoi aveți nevoie de:

 • Bateți mecanismul axial. Pentru a face acest lucru, luați un ciocan sau un ciocan. Această lucrare se face foarte atent, ușa trebuie să fie aranjată.
 • După apariția unei mici părți metalice, ar trebui să fie capturat cu clești (sau să folosiți clești) și să-l trageți în jos.
 • Înclinând ușa și ridicându-o ușor (literalmente la înălțimea pinului), îl scoatem din balamale.
 • Deșurubăm balamalele vechi și, folosind instrucțiunile, montați cele noi.

Rămâne doar să readuce ușa la starea obișnuită. Această operațiune este de dorit pentru a efectua împreună, amintiți-vă că ușa de plastic cântărește foarte mult.

Necomplicat și procesul de înlocuire a închizătorilor aerieni. Mecanismul vechi este eliminat și copia exactă este instalată. În primul rând, cutia este montată și după - maneta. Dacă ați conectat carcasa cu pârghia, este posibil să începeți reglarea acesteia. Slăbiți sau, invers, strângeți șuruburile situate în capătul carcasei. Astfel, viteza de închidere și clema sunt reglate. Etajul și dispozitivele de închidere a ușilor ascunse astăzi nu sunt utilizate pe scară largă, deci nu are nici un sens să ne ocupăm mai mult de ele.

Dacă trebuie să înlocuiți sigiliul de plastic al ușii, înainte de a trimite la magazinul de materiale, va fi util să scoateți cel vechi cu o șurubelniță plat.Sigiliul este ținut pe clei în canelura corespunzătoare, astfel încât nu trebuie să apară dificultăți.

Având o probă la îndemână, puteți avea garanția că veți achiziționa opțiunea dorită. Va fi necesar doar să curățați suprafața adezivului excesiv, să aplicați un strat nou de-a lungul întregii lungimi și să fixați sigiliul. Cu toate acestea, nu ar trebui să se îndoaie și să se întindă.

Mutarea foii de ușă

Se pare că oamenii au fost norocoși, unii au comandat instalarea ușilor din plastic cu câțiva ani în urmă, alții au devenit fericiți proprietari de metri pătrați noi, unde au fost deja instalate ușile din plastic de metal. Dar, de-a lungul anilor, există dorința de a nu face o cosmetică, ci o revizie majoră a uneia dintre camere. Și chiar în acest moment există constatarea că nu ar fi inutil să mișcăm ușa dintr-o parte în alta. Destul de des această problemă se referă la ușa spre balcon.

Această procedură începe cu scoaterea mânerelor și a foii de ușă cu balamale.

Această procedură a fost descrisă mai devreme, așa că vom trece imediat la următoarele puncte:

 • Îndepărtați fitingurile rămase de pe foaia de ușă, inclusiv balamalele inferioare montate.Pentru aceasta, utilizați o șurubelniță sau o șurubelniță. Ar trebui să apară dificultăți speciale. Principalul lucru este să ne amintim că piesele îndepărtate sunt cel mai bine prevăzute așa cum au fost instalate. Și este deosebit de important să nu spargeți agenți de protecție din plastic, altfel trebuie să fie cumpărați.

Este util să știți că accesoriile variază în funcție de producător și fiecare producător are o serie diferită.

 • Aproape toate detaliile sunt simetrice, rezultă din aceasta că permutarea oglindă este posibilă. În plus față de detalii, care se numește foarfece pe cadrul, va trebui să cumpere. Este instalat la partea superioară a ușii. Poate fi stânga sau dreapta. Scopul său este de a înclina produsele din plastic.
 • După ce toate accesoriile sunt îndepărtate, noi le rearanjăm într-un mod asemănător oglinzii. Principalul lucru este să marcați corect poziția buclelor inferioare. În acest caz, nu uitați de mâner, care, de asemenea, își schimbă locația.
 • Pentru găurile de găurit pentru mâner este nevoie de un multiolit cu o duză specială. Prin aceasta, puteți tăia o gaură dreptunghiulară fără a afecta restul frunzei ușii.Înlocuirea instrumentului multifuncțional poate fi o daltă obișnuită, dar prelucrarea plasticului va dura mai mult timp.
 • Pentru combinarea corectă a armăturilor ar trebui să se fixeze stuburi strict în centru. Aceasta economisește timp și nervi. Ar trebui să utilizați instrucțiunile și diagramele de la producătorul fitingurilor.
 • Combinația de foarfece pe cadru cu foarfece pe canat este posibilă grație traverselor, care sunt introduse în ghidaje. Al doilea mecanism de blocare este o gaură specială, care este suprapusă pe o manșon plastic.
 • Cu un sistem de deschidere a ușilor pliante, există un mecanism responsabil pentru blocare. Schimbând poziția limbii, devine posibilă instalarea ei atunci când ușa este cântărită.
 • Când este pregătită foaia de ușă, ar trebui să mutați accesoriile de pe rama ușii. Observând poziția pieselor până la milimetri, altfel nu va funcționa.
 • Cureaua, care este responsabilă pentru ținerea ușii atunci când sistemul de rotire, poate fi simetrică și asimetrică. Bara simetrică potrivită pentru locația din stânga și dreapta. Când îl transferați, ar trebui să examinați cu atenție detaliile.
 • Alinierea ușii din plastic este posibilă cu o cheie hexagonală. Această procedură este discutată mai detaliat în secțiunile anterioare.
 • Găurile formate la locul locului anterior al mânerului pot fi decorate cu o inserție specială din plastic numită soclu.
 • Iar găurile din bucle trebuie acoperite cu unghii lichide albe sau se toarnă plastic lichid.

Acest proces va dura o anumită perioadă de timp. Este mai ușor să depășiți ușa cu sistemul de deschidere obișnuit, deoarece multe dintre detaliile care sunt prevăzute în proiectarea foii de ușă cu sistemul de înclinare și înclinare, în acest caz, lipsesc.

Oglindă depășește blocul de balcon

Deși rareori oamenii recurg la depășirea frunzei ușilor, dar totuși se găsesc astfel de exemple. Prin analogie, aranjamentul oglindă al blocului de balcon este în curs de refacere. Dar amintiți-vă că permisiunea poate fi necesară pentru acest lucru, deoarece partea din perete care se află sub fereastră trebuie dezmembrată.

Desfacem din balamale ușile și ferestrele din plastic, folosind metoda descrisă anterior.Cu ajutorul unei șurubelnițe obișnuite scoateți ușor pantele, colțurile și cadrul ușii, care este ținută pe spuma de montaj.

Cu permisiunea în mână, scoatem o parte din perete. Cea mai ușoară cale de a îndepărta zidăria, cu o plăcuță din beton armat, va trebui să scadă puțin. Rezultatul trebuie să fie o deschidere dreptunghiulară.

Deoarece partea defectuoasă a peretelui este mică, se recomandă utilizarea cărămizilor pentru construirea unei noi părți. După efectuarea tuturor măsurătorilor în avans, obținem o versiune simetrică absolut egală a blocului de balcon. Impost - partea din plastic a cadrului ușii, reamintește proiectantului și este transferată în două conturi.

Rămâne doar să depășiți ușa și să introduceți fereastra. Procedura este deja bine cunoscută. După aceea, întoarcem pantele și colțurile spre locul lor anterior și, cu ajutorul unui sigiliu și a unui cârpă curată, luăm peste crăpături.

Transformările descrise pot părea unei persoane foarte complexe. Da, și există o astfel de nevoie nu este pentru toată lumea. Dar pentru a dota fruntea ușii cu un mecanism de deschidere înclinat și un număr mare de oameni doresc.

Reglarea frunzei ușilor

Sezonul de încălzire durează cea mai mare parte a anului, și este firesc ca în timpul perioadei de dezgheț de primăvară să existe o dorință de aerisire a încăperii. Cel mai adesea, designul ușii vă permite să deschideți-l numai în poziție deschisă sau lăsând ușor ușa ușă. În acest caz, aerul rece intră uniform în cameră, inclusiv în partea de jos. Situația este diferită atunci când deschideți ușa în sistemul de basculare. Se deschide numai în partea superioară și aerul rece rămâne în straturile superioare.

Pentru a schimba designul deschiderii de metal-plastic este necesar să scoateți din nou ușa de la balamale. După ce ați examinat partea de sus a hardware-ului sau a documentelor de pe produs, puteți merge la magazinul de hardware. Este suficient să cunoașteți dimensiunea canelurii de montaj sau numele armăturii. Consultanții fără probleme vor oferi opțiunea potrivită.

Folosind o șurubelniță, scoatem de pe ușă elementele superioare ale fitingurilor pe care nu mai avem nevoie. Începeți cu buclele superioare și cablul prelungitor.

După ce ați lucrat cu cerceveaua, mergeți la rama, unde trebuie să demontați clema de mijloc și bucla superioară.În locul balamalei vechi, una nouă este atașată în mod special pentru sistemul de deschidere înclinată.

Pe cercevea ar trebui să instalați o constipație medie și vârful foarfecelui. Ar trebui să consultați periodic diagramele și instrucțiunile cu care sunt livrate fitingurile. Chiar și experții se uită adesea la ei, nu este nimic condamnabil în acest sens: la urma urmei, mecanismul este destul de complicat.

Următorul pas este să instalați foarfecele pe cadru și mate în partea de jos a cadrului. În funcție de înălțimea ușii din plastic, sunt instalate benzi suplimentare de montare. Aceasta finalizează instalarea sistemului, numai reglarea acestuia cu o cheie hexagonală va rămâne.

În concluzie, aș dori să menționez că ușa din plastic începe cu o măsurătoare. Dacă măsurătorul a efectuat măsurătorile corecte și fabrica nu a avut o căsătorie, iar instalatorii au făcut calitatea lor, atunci ei vor servi cu credincioșie mai mult de o duzină de ani. Desigur, cu o funcționare corectă. Dar dacă vre-o parte încă nu reușește, să o înlocuiți sau să ridicați ușa ușoară nu va fi dificilă.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor