Uși cu laturi: tipuri și caracteristici

 Uși cu laturi: tipuri și caracteristici

Magazinele moderne oferă clienților o gamă uriașă de uși de tot felul. Alegerea modelelor clienților în diverse forme, culori și dimensiuni. Există, de asemenea, posibilitatea de a alege între materialele din care se fabrică materialul, elementele decorative și alte aspecte. Ușile cu laturi sunt un segment separat. Modelele din această clasă se disting printr-un design, o structură și un aspect deosebit. Luați în considerare caracteristicile produselor de acest tip și ale soiurilor acestora.

trăsătură

Mulți oameni cred în mod eronat că acest tip de ușă poate fi găsit numai în depozite și holuri, însă este larg răspândită.Grilele de intrare sunt utilizate în mod activ pe baza unor case particulare. Datorită fiabilității și durabilității lor, acestea sunt de asemenea instalate la intrarea în magazine, bănci, birouri și alte instituții. Construcția metalică durabilă arată elegant și oferă în același timp protecția împotriva intrușilor.

Opțiunile decorative, decorate cu detalii din fier forjat, vor deveni un element elegant și cheie al fațadei, atrăgând atenția tuturor celor care trec.

Datorită dezvoltării rapide a tehnicilor și tehnologiilor moderne, sfera structurilor zăbrele de fabricație a crescut la un nou nivel. Producătorii utilizează acum aliaje îmbunătățite de metal pentru a spori fiabilitatea produselor. Pentru o vopsea mai rezistentă și mai atractivă, aspectul este aplicat culori saturate.

Caracteristici speciale

Dacă vorbim despre modelul ușii de zăbrele, atunci rama sa constă din părți de oțel durabile având o formă tubulară. Datorită sudării colțurilor și profilelor, se realizează uși din oțel cu bare întregi. În majoritatea cazurilor, zăbrelele sunt făcute cu mâna forjată. Modelele mai scumpe completează modelele de volum și diverse elemente decorative, creând un model expresiv.Decorarea poate fi variată: de la forme geometrice și linii la imagini complexe și tridimensionale de dimensiuni diferite.

Nu este nici un secret pentru nimeni că metalul vine la rugină când vine în contact cu apa. Pentru a evita acest lucru, este acoperit cu o compoziție de protecție specială.

Este de remarcat faptul că forjarea este o plăcere scumpă și, dacă doriți să vă decorați casa sau altă cameră cu un model elegant, va trebui să cheltuiți bani.

decorare

Produsul poate fi acoperit cu o vopsea specială, ceea ce îl face mai atractivă. La cererea clientului, este acoperit un element separat al ușii sau al întregii pânze. Această metodă este utilizată în mod activ pentru a se asigura că ușa se amestecă armonios în interior sau exterior, în funcție de amplasarea ușii.

Proprietarii casei de locuințe aleg adesea ușile cu inserții de sticlă. Duetul a două materiale cu textura și culoarea diferită creează un efect special.

Pentru a da un aspect atractiv ușilor de zăbrele, producătorii folosesc garnituri diferite. De regulă, sunt fabricate din lemn natural sau plastic. Uneori se folosește laminat.

Atunci când alegeți o ușă cu adăugarea acestor elemente, este necesar să se ia în considerare faptul că fiecare material are proprietăți operaționale individuale.Matricea și laminatul, de exemplu, nu tolerează o umiditate ridicată.

specie

Toate ușile de tip zăbrele, care oferă magazine de specialitate, sunt împărțite în două tipuri: structuri swing și glisante. Cel de-al doilea tip este de asemenea numit pliere.

leagăn

Acestea sunt uși standard, cunoscute de majoritatea cumpărătorilor moderni. Nu există nimic original sau special cu privire la aceste modele. Ușile turnante constau dintr-o grila metalică montată într-un cadru. Grila este fixată cu bucle.

La fel ca multe alte produse, pânzele swinging sunt completate cu un mâner și o încuietoare. În funcție de model, pot exista mai multe încuietori. Pentru a îmbunătăți siguranța și durata de viață, acestea sunt așezate în cutii metalice speciale, care sunt sudate în mod fiabil la structură.

Ușile de acest tip pot fi realizate manual, cu o experiență adecvată și cu instrumentele necesare.

alunecare

A doua opțiune, care este disponibilă clienților - uși glisante cu bare. Extern, produsele de acest tip arata simplu, cu toate acestea, ele difera in design, dificil de fabricat. Ușile funcționează cu un sistem de pârghii - mecanică de primă clasă. Pentru a explica mai clar principiul funcționării ușilor glisante, experții le compară cu foarfecele. La urma urmei, principiul funcționării acestor mecanisme este foarte asemănător.

În funcție de modelul specific, astfel de uși pot fi pliate în două benzi sau una. Datorită acestei funcții speciale, se pare că designul se deplasează. Experții observă că un mecanism special nu este singura caracteristică complexă a designului. Pentru a obține o deschidere netedă și moale, produsul este echipat cu role. Ele sunt atașate la ușă.

Experții nu recomandă să facă astfel de uși în mod independent. Singurul lucru care face ca meseriașii să facă astfel de construcții cu mâinile lor este interesul pentru structura neobișnuită a structurii de tip glisant.

de lemn

Experții observă că există o altă metodă pentru producția de uși de zăbrele, dar nu este plasată pe o paritate cu modelele de mai sus dintr-un singur motiv. A treia opțiune nu este în special structura structurii și materialele utilizate.

Practic, metalul este utilizat în procesul de fabricare a ușilor cu zăbrele, dar nu este singurul material.În schimb, uneori folosește lemn. Durabilitatea și rezistența la uzură a masivului natural sunt mult mai mici decât metalul, dar lemnul are o componentă decorativă specială. Frumusețea și modelul de lemn atrage atenția iubitorilor de naturalitate și naturalitate.

O altă trăsătură este că, spre deosebire de modelele metalice, în interiorul clădirilor sunt instalate uși din lemn. Ele nu sunt folosite ca usi de intrare.

Trebuie remarcat faptul că structurile metalice sunt folosite exclusiv ca uși de intrare.

Domeniu de utilizare

Atunci când alegeți ușile din zăbrele, merită stabilit că structurile de acest tip sunt utilizate într-o zonă separată și nu le puteți instala oriunde. În plus, locația aplicației este afectată în mod direct de calitatea produsului și de tipul de construcție.

gherghef

Ușile turnate pot fi găsite adesea în vestibulile clădirilor de apartamente înalte. Având în vedere că în această parte a casei există o lipsă semnificativă de iluminare naturală, ușile tipului de mai sus sunt perfecte. Aceasta este o alternativă practică și elegantă la ușile standard din oțel.

De regulă, în această locație, forme lipsite de rafinare și elemente rafinate lipsesc. Pentru vestibuli, cel mai adesea, alegeți modele simple, fără părți forjate și alte adăugări similare. În plus, cu cât modelul este mai simplu, cu atât costul acestuia este mai mic. Tipul de deschidere - ușile balansate. Aceasta este cea mai obișnuită opțiune de proiectare.

În magazinele moderne puteți găsi produse de acest tip, pe care experții le-au identificat într-un grup separat - ușile cu zăbrele de tambur.

Exploatări și depozite

Ușile cu grătare sunt perfecte pentru instalare în încăperi cu ventilație slabă sau în funcție de locații care necesită ventilație non-stop, de exemplu, încăperi de depozitare cu alimente. Datorită designului, ușile cu zăbrele vor asigura o circulație constantă a aerului. Ca și în cazul produselor pentru platformă, frumusețea nu este necesară pentru aceste modele.

Principalul lucru este să alegeți o ușă puternică și sigură, care să își păstreze forma pe o perioadă lungă de funcționare. În acest domeniu, opțiunile de leagăn sunt mai des folosite.

casă

Ușile cu laturi sunt instalate în mod activ pe baza spațiilor rezidențiale, mai ales dacă sunt case sau case de țară cu terenuri.Produsele din această categorie ar trebui să aibă nu numai un înalt indicator al rezistenței și fiabilității, ci și un aspect elegant și atractiv. Calitățile estetice sunt la fel de importante ca performanța.

În zona de mai sus, puteți utiliza atât produse culisante, cât și produse de balamale. Totul depinde de preferințele cumpărătorului, de dimensiunea ușii și de alte aspecte. Pentru case este mai bine să alegeți opțiunile decorate cu detalii din fier forjat și elemente decorative volumetrice.

Se recomandă să se acorde atenție produselor pictate. Ușile sunt acoperite cu vopsea de bronz, auriu sau argintiu, dar și modele de lemn.

Merită menționat faptul că locațiile de mai sus sunt de bază. Dacă se dorește sau este necesar, puteți utiliza ușile din zăbrele în alte zone. Când instalați, amintiți-vă că, datorită designului zăbrelelor, tot ceea ce se întâmplă în spatele acestuia rămâne vizibil. Dacă acest lucru nu este critic, atunci modelul poate fi plasat. De asemenea, nu uita asta foile de fier sunt grele.

Usa ventilată

Unele modele completează sistemul de ventilație, prin care produsul dobândește proprietăți suplimentare.După instalarea acestui tip de construcție, aerul din încăpere nu va stagna și circulația fluxului de aer este necesară pentru bunăstarea perfectă.

Profesioniști din domeniul designului interior susțin că pânza, dotată cu o grila de ventilație, este multi-tasking. În acest caz, este posibil să se utilizeze toate avantajele structurilor metalice și elementelor suplimentare.

Trebuie remarcat faptul că este posibil să instalați acest sistem în aproape orice model al ușii, principalul lucru fiind acela de a putea face o gaură corespunzătoare în pânză.

Prindere latură

În plus față de produsele de tip zăbrele, pe care le-am examinat în detaliu, există grătare speciale de metal la vânzare. Acestea pot fi instalate pe orice bază de ușă. Greutatea lor este mult mai mică decât greutatea ușii finisate. Pe lângă modelele de tipul de mai sus, acest element îndeplinește toate funcțiile: circulație liberă a aerului, protecție împotriva penetrării, capacitatea de a observa ce se întâmplă prin rețea.

Pentru cei care caută un raport de fiabilitate și frumusețe, există și grile falsificate de vânzare care atrag atenția cu aspectul lor estetic, dar nu uitați că prețul lor va fi mai mare decât structurile de sudură standard.

Pentru a reasambla grilă în bază, creând o rețea din orice rețea, veți avea nevoie de o mașină de sudat. De regulă, acest proces nu durează mult și nu necesită abilități speciale.

Examinați ușile cu zăbrele în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor