Cum de a alege ușile sculptate?

La intrarea în casă, precum și pe fațadă, oaspeții și trecătorii evaluează onestitatea proprietarilor, gustul lor estetic. O opțiune destul de frumoasă este utilizarea ușilor decorate cu sculptură. Dar trebuie să le alegeți cât mai atent posibil și să luați în considerare multe nuanțe pentru a evita greșelile.

Ce poate da fir

Impersonalitatea designului de metal, plastic nu este suficient pentru mulți oameni. Indiferent cât de frumoase și armonioase sunt acestea, indiferent cât de bine sunt țesute în interior, va exista totuși un sentiment că ceva lipsește.

Ușile din lemn sculptate arată mult mai bine și mai originale; Potrivit unui număr de specialiști, atât ruși cât și străini, în loc de bijuterii unice, este mai corect să se acopere întreaga suprafață a grupului de intrare cu un model.Aici este necesar să fiți atenți la precauție: numai un designer instruit sau specialist în design interior va fi capabil să ia decizia corectă.

În casele din lemn și chiar în băi, ușile decorate cu sculptură trebuie selectate în conformitate cu spiritul ansamblului, stilistica sa. Pânza aparent inexpresivă și decolorată literalmente renăscută după ce au lucrat cu ea.

Selectarea materialelor

Principala decizie a fost luată - a fi o ușă sculptată! Dar pentru ca aceasta să servească pentru o lungă perioadă de timp, îndeplinind atât funcțiile principale cât și cele decorative, trebuie să înțelegem cum să ne ocupăm de tipul de lemn. Acest lucru este la fel de important atunci când cumpărați / comandați, și atunci când autoproducerea. Pentru a intra în orice structură, criteriul final va fi forța.

Dar dacă o ușă de lemn ar trebui instalată la intrarea în camera de aburi, este de preferat să se folosească lemn de esență tare, care absoarbe minim umiditatea și tolerează excesul său calm.

Linden și stejar, fag, aspen sunt folosite cel mai des; cedru și pin sunt puțini, deoarece sunt prea rășinoși.

Acordați atenție faptului că:

  • înălțimea de până la 160 de centimetri este ideală și până la 1,7 m - tolerabilă;

  • deschiderea trebuie să aibă loc în exterior;

  • opțiuni cu bucle externe de fixare și mânere din lemn care merită luate, sunt mai sigure și reduc riscul de a fi arse.

În ceea ce privește ușile pentru casă, există mai multe opțiuni disponibile.

Cel mai scump, cu excepția speciilor exotice, masivul de stejar; el este în stare să servească timp de câteva decenii, dar este dificil să se ocupe de el. Deoarece plata pentru produsul finit va avea o sumă considerabilă. În ceea ce privește atractivitatea externă, fagul este inferior oricărui lemn de stejar și, potrivit unor experți, îl depășește complet.

decorare

Atentie: cu toata estetica lemnului masiv, acesta poate fi folosit numai acolo unde umiditatea este normala sau joasa; O astfel de soluție inadecvată pentru ușa din față. Pentru a reduce riscul de deformare internă, în partea interioară a acesteia trebuie să existe șipci.

Când decorarea este finalizată, pânza va fi cu siguranță acoperită cu un lac de poliuretan, care nu numai că blochează apariția coloniilor fungice, ci adaugă și recursul extern.

Ușile interioare pot fi decorate cu plăci sculptate; în majoritatea cazurilor, tabla de sus în ele este pictată cu un model care domină vizual peste alte ornamente.În direcția elementelor laterale ale plotului sunt consolele, care se intersectează aleator unul cu celălalt. Sculpturile pe scară largă, bazate pe secolul al XIX-lea, nu sunt atât de rare și scene inspirate de Renaștere.

Dar, de fapt, alegerea opțiunilor de design este destul de mare, oricine poate alege stilul ideal pentru ei înșiși.

Într-un apartament tipic al orașului și chiar într-un interior oriental, detaliile sculptate nu arată rău, trebuie doar să le alegeți și să le gândiți în mod corespunzător. În plus față de frumusețea exterioară, aceste elemente îmbunătățesc izolarea fonică, împiedicând praful și murdăria să pătrundă în interior. Alternativa este utilizarea de garnituri de usi, cel mai adesea cea mai mare dintre ele pusa in centrul panzei. Nu mai puțin elegant și ușile pe care sunt montate plăcile de colț.

Important: gândiți-vă la compatibilitatea decorului, nu numai cu alte detalii ale interiorului, ci și cu aspectul altor uși, ele trebuie să fie făcute în același stil.

Diferite stiluri

Doar un sculptor bine pregatit, cu tot echipamentul necesar, poate crea usi de intrare frumoase. Indiferent dacă decorarea este clasică sau avangardă, firul va crește semnificativ efectul extern creat.

Experții identifică astfel de tehnici de decorare, cum ar fi:

  • un relief (figura are doar o siluetă ușor conturată, care se află în același plan ca baza);

  • conturul (liniile sunt adânci, merg de-a lungul suprafeței, ornamentul arată ca gravat);

  • geometric (model încorporat pe o suprafață netedă);

  • relief (împărțit în basorelief și în relief);

  • (se utilizează destul de rar și se utilizează numai pentru a obține o parte din compoziție).

Ce altceva trebuie să știți despre alegerea ușilor sculptate

Ușile din stejar (precum și altele din categoria de elită) sunt tratate astfel încât să nu rămână nici goluri, nici noduri, astfel încât conținutul de umiditate al lemnului să se situeze în anumite limite și porțiuni noi de umiditate, scăderea temperaturii să nu afecteze proprietățile structurii. Optimal atât din motive financiare, cât și din cele practice, este utilizarea unei matrice combinate.

Decorațiile suplimentare pot fi foarte sofisticate - se fac și versiuni de mână (bucla) vintage și inserția de vitralii, blocuri forjate.

Ecranele sculptate într-o versiune staționară trebuie să fie echipate cu mecanisme de fixare fiabile, perioada normativă a utilizării lor fiind egală cu durata de viață a întregii case.Alunecarea glisantă este foarte estetică, iar plierea ("acordeonul") este utilă atunci când spațiul este limitat. Dar structurile leagăn nu sunt absolut potrivite pentru o cameră mică. Nu este de dorit să comandați o ușă cu pendul cu o frunză orb, va fi prea masivă.

În ceea ce privește tăietor pentru ușile de pe copac, pentru fabricarea lor se aplică oțeluri de unelte (fie ștanțate sau de mare viteză). Este important ca unele unelte să fie utilizate în mașini-unelte pentru producția pe scară largă, și absolut altele - în mașinile de frezat manual. Moara de degroșare are o margine de tăiere a angrenajului, cu ajutorul căreia lemnul este pretratat. Finisarea se face cu un instrument de finisare, în care piesa de lucru este complet netedă.

Următorul videoclip este despre cum să faceți un fir pe ușă pentru o baie pe o mașină CNC.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor