Mânerele ușilor cu balamale: tipuri, montaj și reparații

 Mânerele ușilor cu balamale: tipuri, montaj și reparații

Mânerul de pe ușa balconului nu este la fel de primitiv cum pare? Acesta este un dispozitiv complex cu o varietate de funcții. O caracteristică importantă a mânerului pentru o ușă de balcon este stilul său. Ea este obligată nu numai să îndeplinească condițiile de fiabilitate și confort, ci și să se potrivească stilului de amenajare a ferestrelor. Cu toate acestea, indiferent de cât de enervant, dar doar elementele și mecanismele mici eșuează adesea și necesită rotație. Mânerul corect selectat și corect instalat vă va ajuta să evitați cele mai multe probleme.

Modificări ale dispozitivelor de blocare a balconului

Toate dispozitivele pentru uși de balcon care sunt disponibile astăzi pe piața rusă pot fi împărțite în următoarele categorii:

 • vedere unilaterală;
 • proba cu două fețe cu asimetrie;
 • cu funcție anti-cracare;
 • cu încuietoare;
 • coajă;
 • Petal.

Mânerul unilateral este simplu și convenabil de utilizat. Nu are funcționalități speciale și este optimă în cazul în care nu este nevoie să deblocați balconul din partea opusă.

Modelul asimetric pe două fețe arată la fel pe ambele părți ale balconului. Este similar cu unilateral, dar mult mai convenabil, are un mecanism din metal durabil.

Dispozitivul este dotat cu o funcție specială anti-rău. Ideal pentru proprietarii de balcoane la etajele inferioare. Având un mecanism specializat, acesta oferă posibilitatea de a apăra împotriva intrușilor. Dispozitivul este dotat cu o funcție specială anti-malware. Ideal pentru proprietarii de balcoane la etajele inferioare. Având un mecanism specializat, acesta oferă posibilitatea de a apăra împotriva intrușilor.

Un dispozitiv pentru o ușă de balcon din lemn echipat cu o încuietoare este o opțiune excelentă pentru familiile cu copii mici. Blocarea simplă va oferi o oportunitate de a proteja copilul de acțiuni fără griji.

Designul lobului nu este echipat cu un mecanism standard de blocare. De regulă, este fabricat din plastic destul de durabil. Mânerul-petal este fixat din exterior cu șuruburi cu auto-filetare. Capac special decorat ascunde toate găurile pentru montare. Acest tip de dispozitiv de blocare ajută la reducerea pierderilor de căldură, ceea ce este extrem de important în vreme rece.

Dispozitivul de blocare tip "coajă" este realizat în două versiuni - din aluminiu și plastic. Ca o regulă, un model similar este căutat să fie fixat de pe marginea balconului. Scopul său este de a închide balconul din interior. Acest tip de fitinguri este convenabil pentru cei care doresc să fumeze o țigară pe balcon sau oameni care adesea merg la el. Dacă în familie există copii mici, un dispozitiv de blocare, împreună cu o zăvorâre pe ușă, va fi extrem de util. Cocosul este inclus în principal în balconul standard. Este fixat fără probleme și nu creează probleme speciale în timpul funcționării.

Principii de alegere

Pe mânerul cu ușă din balcon care îndeplinește anumite caracteristici. Trebuie să știe.

 1. Rezistent la fluctuațiile de temperatură. Acest lucru este extrem de important. De exemplu, un dispozitiv de blocare din metal din influența temperaturii în timpul verii poate arde o mână și poate îngheța în timpul iernii. Penele din lemn și plastic (PVC) nu au acest dezavantaj. Produsele din aluminiu sunt scumpe, însă durata lor de viață este mai lungă.
 2. Rezistent la umiditate. Când temperatura scade, condensul se formează pe dispozitivul de blocare. Produsul de înaltă calitate nu este supus coroziunii, rămâne eficient timp îndelungat.
 3. Securitate. Balcoanele balustrade (deschise) din etajele inferioare necesită protecție împotriva intrării neautorizate în casă. Un dispozitiv dublu de blocare este o amenințare. Pentru securitate, trebuie să echipați partea exterioară a încuietorii.
 4. Protecție termică. Mânerul și amplasarea acestuia trebuie să asigure o bună impermeabilitate, ceea ce înseamnă o protecție completă împotriva penetrării aerului rece. Există dispozitive de blocare cu un dispozitiv de protecție.
 5. Ușurința de utilizare. Nimeni nu vrea să sapă mult timp cu un mecanism de blocare pentru a ajunge pe balcon. Există dispozitive simple sub formă de cochilii, care sunt ușor de deschis cu mâna.
 6. Are ușă. Mai bine în timpul achiziționării se va asigura că modelul se va potrivi cu ușa eșantionului. Asigurați-vă că verificați funcționalitatea și funcționalitatea produsului direct în magazin, împreună cu vânzătorul. Ar trebui să funcționeze neted și liber.

Repararea și înlocuirea dispozitivului de blocare

Să analizăm operațiile de bază care trebuie efectuate pentru a repara mânerul, care trebuie fixat cu atenție. Astfel de acțiuni nu necesită cunoștințe speciale, abilități și instrumente complicate. Suficientă șurubelniță obișnuită.

Luați în considerare modul de eliminare a spațiului din mâner. De obicei, se produce exploatarea prelungită a ușilor. Acest lucru se datorează faptului că dispozitivele de fixare sunt slăbite (șuruburile sunt slăbite). Pentru a face corecții, stiloul este așezat într-o poziție orizontală ("deschis"). Apoi, capacul este apăsat și rotit, închizând șuruburile. Cu ajutorul unei șurubelnițe, șuruburile sunt strânse, mânerul funcționează din nou ca nou. Înainte de a pune conectorul la loc, trebuie să testați funcționarea dispozitivului prin deschiderea și închiderea mecanismului. Dacă totul este în ordine, capacul se întoarce.

Când dispozitivul este complet nefuncțional, atunci trebuie să îl schimbați.

Instalarea diferitelor tipuri de mânere pe uși din PVC

Pentru a pune mânerul pe ușa balconului de plastic nu necesită cunoștințe speciale. Va fi nevoie de un număr minim de unelte: un burghiu de foraj cu burghie, o șurubelniță, șurubelnițe și o mică abilitate.

Instalarea unei versiuni cu sens unic

Modelul pe o singură față pe balcon este instalat, de regulă, într-o situație în care cel vechi sa rupt, care trebuie demontat în prealabil.

Apoi treceți direct la instalare.

 1. Acesta este introdus în gaură, mecanismul de blocare este adus în poziția "deschis". Pentru a face acest lucru, trebuie să întoarceți mânerul până când se deschide frunza.
 2. Apoi, modelul este scos și introdus într-o poziție orizontală.
 3. Șuruburile se strâng până la capăt. Un mâner liber este mai rapid.
 4. Elementele de fixare sunt închise cu un strat decorativ.

Instalarea unui model bidirecțional

Pentru posibilitatea deschiderii și închiderii ușii de pe ambele părți, există un motiv pentru a se scufunda și a pune un design asimetric pe ambele părți.

  Dacă balconul este situat la etajul inferior și nu este echipat cu grătare, un mâner dublu poate simplifica accesul la elementele criminale.În această situație, este recomandabil să vă faceți griji cu privire la o măsură suplimentară de securitate.

  Procedura de instalare include o serie de acțiuni.

  1. În primul rând, vechile mânere sunt demontate, mecanismul este adus în poziția "deschisă". Pe partea interioară a ușii există 3 găuri plasate vertical. Gaura din mijloc, care este destinată patului mânerului, trebuie proiectată pe exterior.
  2. Când găuriți o gaură, nu trebuie să stricați hardware-ul de blocare. Există două metode pentru aceasta. În primul caz, se trece o gaură printr-un burghiu de 5 milimetri de la interior și apoi în afara acestuia se fortează cu un burghiu de 10 mm, fără a ajunge la mecanismul de blocare. A doua opțiune este mai simplă: înainte de a începe lucrul, toate găurile sunt scoase și trase.
  3. Mânerul este introdus din exterior, găurile pentru dispozitivele de fixare sunt așezate. Acest lucru se poate face cu un marcaj luminos sau un creion. Gaurile fac diametrul necesar.
  4. Materialul de blocare este montat pe loc, iar dacă este scos, mânerul exterior este introdus în găurile făcute în poziție orizontală și lungimea pătratului este determinată. Când este nevoie, excesul este tăiat de un șlefuitor sau de un ferăstrău.
  5. Modelul intern este instalat și șuruburile sunt strânse. Fixarea este închisă cu un strat decorativ.
  6. Se verifică funcționarea stiloului injector (pen-ului). Ușa trebuie să se închidă liber și strâns, mânerele nu trebuie să se joace.

  Instalarea de dispozitive fixe

  Designul staționar al unui cocoș sau al unei petale este ușor de asamblat. Momentul cel mai important este localizarea acestora. Înainte de instalare, trebuie să atașați mânerul în locuri diferite și să determinați poziția cea mai potrivită. După aceasta, sunt găurite 2 găuri pentru fixarea șuruburilor, fitingurile sunt înșurubate, iar dispozitivele de fixare sunt închise cu un capac decorativ sau cu capace.

  Pentru a rezuma

  Astfel, este greu de imaginat o ușă de balcon fără un dispozitiv de blocare. Nu este dificil să alegeți modificările necesare, dacă alegerea este abordată cu toată responsabilitatea. Cu un mâner frumos și confortabil pentru a vă bucura de balcon în bucurie.

  Cum să instalați un mâner de balcon, veți învăța din videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor