Tipuri și caracteristici ale funcționării mânerelor pentru uși din material plastic

 Tipuri și caracteristici ale funcționării mânerelor pentru uși din material plastic

Ușile din plastic, care au fost folosite de mult timp în țara noastră, reprezintă o modalitate modernă și sigură de delimitare a clădirilor. Cu toate acestea, nici o ușă nu poate face fără mâner. Mânerele pentru ușile din PVC trebuie selectate cu atenție deosebită. Deci, ar trebui să luați în considerare scopul direct al ușii și locația acesteia, precum și setul de funcții pe care le va efectua. Merită să examinăm în detaliu ce alte caracteristici ar trebui să fie luate în considerare la alegerea accesoriilor, ce tipuri de structuri există și la ce sunt destinate.

Caracteristici speciale

Un mâner de ușă din plastic nu este un lux, ci o necesitate. Pentru a-și îndeplini pe deplin misiunea, trebuie să aibă următoarele caracteristici:

  • (unele modele pot efectua nu numai funcția de mânere, ci și o încuietoare);
  • ergonomia (confortul și confortul sunt indicatori foarte importanți, pentru că veți folosi acest element tot timpul);
  • Respectarea designului (oricare ar putea fi spus, dar mânerul nu ar trebui să fie un element de accent al interiorului, ci, dimpotrivă, ar trebui să devină detaliul său inconștient).

În plus, trebuie remarcat faptul că manerele înșiși, în ciuda faptului că sunt proiectate pentru o ușă din plastic, pot fi fabricate din diverse materiale (artificiale sau naturale). Această caracteristică trebuie, de asemenea, să acorde o atenție deosebită atunci când alegeți și cumpărați accesorii.

specie

Astăzi, piața construcțiilor oferă o gamă largă de mânere concepute pentru uși din PVC. Merită să luăm în considerare cele mai populare soiuri.

staționar

Astfel de construcții nu au nicio legătură cu constipația, de aceea ele sunt cele mai des folosite pentru deschiderea completă sau parțială a ușii. Această specie este împărțită în trei subgrupe.

  • Suportul este destinat în principal ușilor de intrare. Un astfel de model poate fi observat adesea în magazine și supermarketuri, centre comerciale, cinematografe și alte locuri publice. În plus, o opțiune similară este adesea folosită în spațiul de birouri.
  • Shell. Aceste modele pot fi metal-plastic sau aluminiu. Principalul lor rol este punerea în aplicare a ușii din partea stradală.
  • Petal. Acest pix este similar cu versiunea anterioară, dar este disponibil numai în formă plastică.

mobil

Acesta este al doilea grup mare, care include mai multe subgrupe. Principala diferență între mișcare și staționare este capacitatea lor de a-și schimba poziția în spațiu.

  • Apăsați unilaterală. Această versiune este concepută pentru a fi instalată în cameră, cel mai adesea fixată pe ușile sau ușile balconului care duc spre terasă. Cu acest model, puteți închide ușa cu o cheie pe încuietoare, dar numai pe o parte. Uneori, aceste mânere sunt furnizate cu sisteme anti-hacking și diverse dispozitive de blocare.
  • Împingeți bilaterale. Acest model este perfect pentru ușile interioare. Poate fi echipat cu o cheie cu cheie.
  • Mânere pentru uși de balcon. O altă opțiune bilaterală, mânerul exterior al căruia este destul de îngust, care sa făcut în primul rând pentru a economisi spațiu.

În plus față de aceste modele, există și alte opțiuni. Deci, modelele de cotitură și, de asemenea, manetele butoanelor și mânerelor sunt populare. Adesea, aceste opțiuni au o mare funcționalitate și combină mai multe caracteristici simultan.

Cum sa alegi?

Există mai multe criterii pe care trebuie să le acordați o atenție deosebită înainte de a cumpăra un pix. Deci, ar trebui să luați în considerare locația ușii pe care va fi instalat mânerul. Dacă această ușă este o ușă interioară, atunci puteți alege opțiunea cea mai simplă și standard, lipsită de sisteme de securitate. Și, de asemenea, trebuie remarcat faptul că pentru ușile interioare, pe lângă ușa de la baie, este obișnuit să se instaleze un mâner pe ambele fețe, ceea ce face posibilă deschiderea ușii atât din interior cât și din exterior. În caz contrar (dacă instalați mânerul pe ușa ce iese), trebuie să vă gândiți la măsurile de securitate. Poate că ar trebui să cumpărați un mâner care să conțină o încuietoare în interiorul acestuia și este echipat cu un sistem anti-efracție sau anti-vandal.În plus, mânerele instalate pe ușile de intrare trebuie să aibă caracteristici care să le protejeze de efectele dăunătoare ale mediului, în special - trebuie să fie etanșe la aer.

Un alt factor important este nevoia de aerisire. Dacă există o astfel de nevoie, atunci este utilă o manetă de coajă sau o petală. De asemenea, atunci când alegeți accesorii, acordați o atenție deosebită instrucțiunilor de utilizare, care indică producătorul. Acest lucru este necesar pentru a evita cumpărarea de produse de calitate inferioară sau falsă. Ce tip de mâner nu ar alege, asigurați-vă că acesta poate fi demonstrat numai pe o parte. Mânerul ușii nu trebuie să poată fi scos din partea din spate. Atunci când toate problemele funcționale sunt rezolvate, trebuie acordată atenție caracteristicilor externe, și anume designul pixului. Fitingurile trebuie să se potrivească cu ușa, precum și să se încadreze în designul general al camerei. Nu este nici un secret faptul că chiar și piesele mici, slab alese pot strica impresia de ansamblu a camerei.

Recomandări pentru utilizare

Mai întâi, trebuie să vă asigurați că mânerul a fost instalat corect.Pentru a face acest lucru, în procesul de fixare este necesar să urmați cu strictețe instrucțiunile. Odată ce a fost instalat și pus în funcțiune, trebuie să monitorizați îndeaproape starea acestuia. Dacă apar dificultăți (de exemplu, observați că ușa nu se apropie de final datorită funcționării necorespunzătoare a mânerului), trebuie să începeți imediat să o reparați. Și, de asemenea, trebuie să vă asigurați că mânerul se potrivește perfect cu ușa și nu se aprinde. Dacă se întâmplă acest lucru, fitingurile trebuie ajustate (de obicei se utilizează o șurubelniță în cruce).

Dacă miezul mânerului a rupt (acest lucru este valabil pentru modelele echipate cu o blocare), atunci ar trebui să îl înlocuiți imediat. Nu trebuie să încercați să remediați accesoriile - introducerea neautorizată în mecanism poate duce la dificultăți și mai mari. În plus, este important să manipulați cu atenție și cu atenție piesa - nu trageți și nu întoarceți mânerul. Astfel de acțiuni agresive pot viola integritatea. Deci, alegerea de accesorii pentru ușa - este destul de consumatoare de timp, dar, în același timp, un proces important. Ar trebui să fiți ghidat de mai multe criterii, dintre care cel mai important este funcționalitatea.

Cum să modificați mânerul unilateral pe cele două fețe, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor