Alegerea mânerelor pentru uși glisante

 Alegerea mânerelor pentru uși glisante

Ușile compartimentului glisant au mai multe avantaje. Dar diferențele de proiectare fac imposibilă utilizarea acelorași mânere ca și ușile simple. Este foarte important să înțelegeți toate detaliile în avans, chiar înainte de a instala ușa.

Soiuri principale

Mânerele pentru uși glisante sunt executate îndoite și mai degrabă seamănă cu canelurile. Acest detaliu poate fi luat cu degetele pentru a închide sau a deschide trecerea. Există trei opțiuni principale pentru aceste pixuri:

 • independent (pentru uși de interior);

 • independent (pentru a intra într-o casă sau un apartament);

 • Proiectare mortise, completată de o zăvor.

În primul caz, încuietoarea sau zăvorul nu sunt prevăzute.Pentru a preveni deschiderea sau închiderea spontană a ușii, se folosesc de obicei magneți. Dar în construcții separate nu se aplică. Avantajul utilizării unui mâner independent de acest tip pentru ușile compartimentului este simplitatea dispozitivului. Lipsa mecanismelor permite:

 • fiabilitate;

 • ușurința de instalare;

 • accesibilitate.

Mânerele independente integrate sunt montate în interiorul foii de ușă și nu se extind dincolo de conturul acesteia. Acest lucru vă permite să garantați deschiderea supapelor, chiar și într-o zonă mică. Dar această soluție nu permite utilizarea integrală a ușii glisante a casetei. Pânza ei 100% merge la caz, situată în interiorul peretelui. Puteți deschide trecerea numai prin utilizarea unui mâner suplimentar.

Mânerul de fixare, suplimentat cu un zăvor, este utilizat pe uși glisante cu două aripi. Un astfel de dispozitiv implică utilizarea mecanismelor care permit deschiderea unei deschideri, dacă apare necesitatea. Pentru mânerele ușilor cu balamale cu mânere nu sunt potrivite. Cel mai adesea, pentru ca zăvorul să iasă din placa de atac, este necesar să rotiți butonul rotund.Dar în unele versiuni este înlocuit cu un cursor.

Indiferent de elementul de control pe care îl aleg dezvoltatorii, acesta trebuie plasat în partea profundă a mânerului. Acest lucru vă permite să utilizați ușa fără probleme, chiar și acolo unde există puțin spațiu. O altă opțiune este un mâner pentru o ușă glisantă, care are întotdeauna o gaură pentru gaura de chei. Unele versiuni încorporează chiar și un cilindru.

În general, accesorii de acest tip sunt utilizate pe o ușă dublă glisantă.

Tipuri pentru anumite tipuri de uși

Varietatea de design și principiul de acțiune al mânerelor se datorează în mare măsură diferenței dintre modelele ușilor. Majoritatea modificărilor create pentru ușile din sticlă. Multe dintre ele sunt echipate cu o larvă recuperabilă. Pentru a instala o astfel de parte, trebuie să găuriți sticlă. Mânerul însuși este fixat pe orificiu cu ajutorul unei piulițe și, pentru al bloca, cheia trebuie rotită.

Mânerele pentru ușile de interior sunt o versiune push care arată ca o pârghie. Prin mutarea manetei, puteți deschide sau bloca dispozitivul de blocare. Deschiderea supapelor se întâmplă uneori prin simpla apăsare a mânerului.Când instalați produsul utilizând plăcuța de patch-uri sau priza. Dar butonul rotativ poate fi folosit atât de el însuși, cât și de interior (când în afară este un mâner de împingere).

O piesă pivotantă poate fi ca o sferă sau un con. Deschiderea se face la o ușoară rotire - de aici și numele. Dar există mai multe tipuri de dispozitive protejate, reprezentând de fapt un fel de încuietoare. Aceste pixuri au primit denumirea comună "buton". Din punct de vedere geometric, ele sunt aproape de structurile de cotitură, dar sunt echipate cu o constipație blocând blocarea. De regulă, butonul de fixare este folosit astfel încât ușa să poată fi închisă din interior. Deoarece pot fi văzute în băi. Pentru a controla încuietoarea (și scoate-o, dacă este necesar) pot fi utilizate:

 • buton;

 • larvă;

 • dispozitiv de rotire suplimentar.

materiale

La fabricarea mânerelor, plasate pe ușile interioare glisante, pot fi utilizate:

 • metale feroase și neferoase;

 • cherestea;

 • sticlă;

 • din plastic.

Cele mai populare structuri metalice încă. Acest lucru se datorează durabilității și fiabilității acestora. Mecanisme utilizate în principal pentru oțel inoxidabil și galvanizat, bronz și silumin.Ultima opțiune nu este recomandată, deoarece aspectul atractiv va rămâne foarte scurt. În plus, mânerul siluminic se prăbușește cu ușurință - astfel economisirea la cumpărare este iluzorie.

Cea mai bună opțiune, toți experții recunosc oțel inoxidabil. În ceea ce privește culoarea stratului de acoperire, totul este simplu - este selectat pentru a se potrivi cu pânza în sine. Alamă este utilizat pe scară largă pentru structurile glisante.

Acest aliaj ajută la obținerea unui aspect foarte frumos. Este confortabil la atingere.

În cazul în care camera este decorată în spiritul hi-tech, mânerele pentru ușile compartimentului din aluminiu anodizat ar fi cele mai potrivite. În același timp, în premisele altor stiluri de a aborda utilizarea lor trebuie să fie mai atenți. Produsele din plastic sunt bine combinate cu o foaie de PVC. Structurile din sticlă și din lemn sunt utilizate în mod limitat datorită caracteristicilor practice scăzute. Acestea sunt necesare în special atunci când se instalează o ușă non-standard și, prin urmare, este necesară o abordare originală a decorului.

Designul produselor și caracteristicile acestora

Mânerele cu zăvor (sau, așa cum spun profesioniștii, cu o limbă de clapă) să conțină astfel de detalii:

 • mâner;

 • elementul de bază este o rozetă sau un capac decorativ;

 • pin pătrat (profil);

 • suruburi pentru conexiuni.

Versiunea finală a mânerului este utilizată în cazurile în care opțiunea de blocare normală nu funcționează. Este necesar dacă ușa glisantă este complet aruncată în perete. În sortimentul punctelor de vânzare cu amănuntul și în descrierile tehnice, un astfel de element poate fi numit diferit - aderență finală sau stilou cu deget. În toate cele trei cazuri vorbim despre un singur produs. Dacă trebuie să alegeți un mâner pentru uși glisante cu un mecanism de blocare, trebuie să stabiliți mai întâi principiul de funcționare.

Sistemele mecanice funcționează tocmai din cauza zăvorului. Pentru a închide ușa, trebuie să utilizați o cheie specială. Avantajul acestui produs este rezistența ridicată la uzură și posibilitatea funcționării continue. La ușile interioare pot fi instalate și încuietori magnetice de cel mai simplu tip. În interior există magneți permanenți puternici, opuși care au o placă de oțel sau un magnet cu semnul opus.

Dar constipatia electromagnetica nu se justifica. Este costisitor și este utilizat în principal în spații de birouri și administrative.Dacă curentul electric este deconectat, sistemul nu va funcționa. Apropo, pe uși glisante puteți pune numai mânere de fixare.

Orice alt tip de construcție nu va permite ca cerceveaua să ajungă la capătul casetei, deoarece deschiderea va fi parțial ocupată.

Recomandări suplimentare

Dacă aveți nevoie pentru a crea cel mai luxos interior, puteți folosi stilouri, pictate sub platina. Uneori sunt decorate cu pietre. Dar este important să înțelegem că astfel de decorațiuni sunt acceptabile doar într-un interior clasic. Ușa glisantă a compartimentului pentru dulap, precum și ușa în interior pot fi echipate cu un mâner de profil (nu există nici o încuietoare, nici o încuietoare în el). Cu toate acestea, elementul profil al dulapului este deschis, iar mâinile cu o versiune închisă sunt plasate pe ușa interioară.

Cel mai adesea, mânerele de profil sunt plasate pe ambele capete verticale ale ușii. Numărul de constipație se determină în funcție de numărul de supape și modele ale mișcării acestora. Nu are sens să punem aceste detalii unde nimeni nu le vede. Când trebuie să alegeți modele foarte atractive și cu aspect perfect, ar trebui să dați prioritate colecțiilor companiilor italiene de renume.Binecunoscuți furnizori ruși și chinezi, totuși, au depistat lansarea de produse de cel puțin de bună calitate, deși adesea arată mai simplu.

Pentru a afla cum să inserați o broască cu mânere într-o ușă glisantă, puteți afla din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor