Mânere pentru uși de intrare de diferite tipuri

 Mânere pentru uși de intrare de diferite tipuri

Nevoia de a alege mânerele drepte pentru ușile de intrare apare din partea proprietarilor de apartamente și a proprietarilor de case particulare. Complicarea procesului constă în faptul că accesoriile cu un sistem de blocare pentru structuri metalice și plastice prezintă diferențe destul de mari. Astfel, butoanele din alamă pentru ușile chinezești sunt adesea instalate de producători în mod prestabilit, dar nu îndeplinesc întotdeauna cerințele de calitate și siguranță. Pentru a afla care versiune a hardware-ului ușii va permite transformarea unei case într-o cetate, o abordare ponderată a opțiunii va ajuta la achiziționarea unor astfel de componente.

Dispozitiv și tipuri de accesorii

Toate tipurile de mânere pentru ușa din față sunt împărțite în dulap (cu blocare) și deasupra capului, adesea sunt furnizate cu componente suplimentare sub formă de șuruburi sau alte mecanisme de blocare.

La vânzare puteți găsi de obicei următoarele opțiuni.

  • „Ciuperca“ - este o opțiune, puțin diferită din punct de vedere vizual față de buton, dar oferă rezistență mare la uzură și durabilitate. Nu are un mecanism de strunjire, este montat într-un loc pus pe drum. Se folosește pentru deschiderea și închiderea ușilor metalice.
  • Suport. Versiunea de suprafață a designului, destinată exclusiv utilizării ca element de deschidere a ușii. Nu are nici un mecanism de blocare, poate fi montat prin sau pe o față.
  • Împingeți mânerul Aceste accesorii sunt livrate cu un zăvor falev - un element de mortisare încorporat în foaia de ușă. Butonul de pârghie atunci când este presat furnizează elementul proeminent din canelură. Închiderea în astfel de produse poate fi instalată în mod prestabilit. Dar puteți găsi o opțiune fără mecanism de blocare. Optiunea captuseala inclusa in design, poate fi solida si separata. În primul caz, este necesar să se ia în considerare un număr de parametri suplimentari, inclusiv distanța centrală.În al doilea rând, mânerul este utilizat numai pentru deschiderea ușii, nu participă la funcționarea mecanismului de blocare.
  • Pe bar. Este considerat un fel de produse sub presiune. Poate fi completat cu o căptușeală exterioară, cu condiția să nu participe la închiderea ușii. În unele modele, există blocante împotriva deblocării ușii cu o cheie. Combinate cu opțiunile de blocare trebuie selectate cu deosebită atenție.
  • Ball sau Knob. Acesta combină principiul butonului și acțiunea unui mecanism de rotire care deschide sau închide dispozitivul de blocare. Produsele de aramă decorative de acest tip sunt răspândite. La structurile de intrare, aplicarea lor este posibilă fără zăvor sau pe ușile instalate în încăperile auxiliare.

materiale

Atunci când alegeți un material pentru un mâner fiabil și durabil al ușii, ar trebui să acordați atenție metalelor inoxidabile clasice și durabile, care asigură o durată de viață suficient de lungă a produsului. Printre opțiunile cele mai populare aici se află alamă. Metalele din metale neferoase au un aspect atractiv și sunt asemănătoare unui bronz sau platină mai nobil.În plus, oferă posibilități pentru întreținerea ușoară a atractivității externe a mânerului, nu necesită aplicarea unei acoperiri decorative suplimentare. Fitingurile din alamă sunt ușor și suficient de durabile pentru a rezista la utilizarea grea.

Aluminiu și aliajele pe care se bazează (silumin) se disting prin greutate redusă și preț accesibil. Dar, în același timp, mânerele unui astfel de metal nu sunt suficient de puternice și cu o ușoară acțiune mecanică își pot pierde caracteristicile originale. Materialul, printre altele, este ușor deformat, mai ales după efectele termice transferate.

Oțelul (simplu, crom sau inox) este cea mai comună variantă a bazei pentru fabricarea mânerelor ușii. Chiar și produsele din metale feroase sunt durabile și fiabile, dar susceptibile la coroziune. Oțelul inoxidabil este lipsit de aceste deficiențe. În plus, poate rezista cu ușurință schimbărilor în condițiile de umiditate și temperatură, fără a pierde caracteristicile originale. Cromul oferă o atractivitate externă suplimentară, oferă protecție împotriva influențelor externe.De asemenea, oțelul carbon poate avea diferite opțiuni pentru pulverizarea decorativă - sub aur, argint, bronz.

Cuprul este o soluție clasică pentru casele de țară. Astfel de pixuri cel mai adesea au calculat tipul de proiectare și factura de performanță. Deoarece metalul neferos este suficient de moale, acesta poate fi deformat în timpul funcționării. În plus, cuprul necesită o întreținere atentă - în timp se estompează, devine acoperită cu o patină.

Articolele din fier forjat sunt considerate exclusive și foarte rar îndeplinesc funcția de constipație sau bolț. Materialul are o rezistență ridicată la influențele exterioare, dar este destul de masiv și necesită alegerea unei baze adecvate pentru fixare.

Clasificare după scop

Nu numai alegerea materialului este importantă atunci când alegeți accesoriile pentru uși. Este la fel de important să se ia în considerare tipul de bază pe care este montat produsul. De exemplu, dacă luăm în considerare toate tipurile moderne de structuri de ușă, putem spune cu încredere că este destul de dificil să le luăm un mâner.

Mânerele ușilor pentru ușile metalice trebuie să fie suficient de puterniceîn scopul de a rezista forței generate de masa pânzei de oțel. Cu cât grupul de intrare va fi mai greu, cu atât mai mare trebuie să fie piesele pentru el. Pentru o ușă de fier utilizată în combinație cu o frunză clasică din lemn, un mâner mai puțin masiv va face. Adesea folosește opțiuni simple de aterizare sau împinge cu o zăvor. În special a atras atenția produselor din industria chineză. Datorită grosimii mici a metalului, cele mai ieftine fitinguri sunt montate pe ele, ceea ce reprezintă unul dintre principalii indicatori ai calității slabe a produselor.

Pentru ușile din plastic și mânerele corespunzătoare sunt de obicei făcute. Produsele din PVC necesită o funcționare atentă, combinată armonios cu designul general al obiectului.

Construcția ușilor din oțel inoxidabil este capabilă să reziste la cea mai intensă operațiune, nu se teme de vreme și de schimbările climatice. Cu toate acestea, diversificarea aspectului său este destul de dificilă. Spre deosebire de structurile clasice din oțel, oțelul inoxidabil este mai puțin susceptibil de prelucrare decorativă.

Instalarea ușilor din aluminiu necesită utilizarea unui echipament adecvat. Ar trebui să fie destul de ușoară și durabilă, pentru a asigura o funcționalitate ridicată. Aici, utilizarea opțiunilor combinate cu un mecanism de blocare este obișnuită. Pixul în sine este adesea factura. Este important să se înțeleagă faptul că produsele în sine fabricate din aluminiu nu au durabilitate ridicată și sunt cel mai adesea instalate ca element de securitate la intrarea în clădirile comerciale sau în casele cu ferestre panoramice. Aici este imperativ să aveți grijă ca mânerul să nu cântărească designul, în armonie cu designul general al grupului de fațade.

Sfatuieste maestrii

Când selectați mânerele ușii pentru grupul de intrare, este foarte important să acordați atenție unui astfel de indicator, precum calitatea produselor. O atenție deosebită trebuie acordată unui număr important de nuanțe.

  • Scopul structurii ușii. Intrarea este utilizată destul de activ și, prin urmare, necesită utilizarea versiunii funcționale a accesoriilor. Aici, mânerul cu buton prevăzut cu o blocare a zăvorului va fi cea mai bună alegere. O ușoară decorativă este instalată pe ușa din spate.
  • Calitatea produsului selectat. Suprafața metalului nu ar trebui să aibă jetoane și zgârieturi, defecte, rugozitate. Când sunt disponibile din cumpărare, este mai bine să refuzați.
  • Prezența unui strat decorativ. Produsele vopsite ar trebui să aibă o distribuție uniformă a stratului exterior, fără scuame și goluri. Calitatea vopselei contează. Trebuie să fie rezistent la căldură, să reziste la o scădere a temperaturilor atmosferice.
  • Munca mecanismelor. Ar trebui să treacă fără scârțâitul inutil, blocând. Trebuie să verificați elementul de blocare atunci când cumpărați, pentru a evita descoperirile neplăcute în viitor.
  • Prețul produsului. Dacă mânerul ușii este inutil de ieftin, nu trebuie să vă așteptați ca acesta să servească mult timp și să garanteze securitatea completă a locuinței. Un mecanism ieftin va fi făcut din părți de calitate dubioasă și nu va fi în măsură să asigure nivelul dorit de confort în funcționare. Preferi opțiuni mai bune în gama de prețuri de 2.000 de ruble și mai sus.

Având în vedere toate sfaturile și recomandările, alegerea corectă atunci când cumpărați mânerele ușilor va fi mult mai ușoară. Toți parametrii de bază sunt ușor de verificat de către vânzător. Și știind aspectele tehnice ale alegerii, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la fiabilitatea fitingurilor utilizate.

O prezentare generală a diferitelor mânere ale ușii este prezentată în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor