Mânerele ușilor: ce modele sunt și cum să faci alegerea potrivită?

Unii oameni cred că mânerul ușii nu este cel mai important element al interiorului și nu afectează percepția designului. Dar când hardware-ul nu se încadrează în conceptul general și începe să creeze o mulțime de probleme, părerea proprietarilor se schimbă dramatic. De asemenea, mecanismul produsului se poate descompune, ceea ce va împiedica o persoană să trăiască în confort. Pentru a evita acest lucru, ar trebui să știți tipurile de mânere și ce opțiune va fi potrivită pentru o anumită frână de ușă.

Soiurile și dispozitivul lor

Unii aleg modele clasice, în timp ce alții vor să cumpere ceva neobișnuit și interesant. Dar este important să vă amintiți despre clasificarea mânerelor ușii, deoarece designul nu este aspectul principal pentru alegerea accesoriilor.Este necesar să cunoaștem caracteristicile fiecărui tip de produs, astfel încât stiloul să dureze mult timp și să-i placă proprietarului.

În primul rând, mânerele sunt împărțite în funcție de scop. Există opțiuni de intrare și de interior. Intrările sunt mai robuste, sunt fiabile și durabile. Produsele de interior sunt, de asemenea, rezistente și servesc pentru o perioadă lungă de timp, dar producătorii acordă mai multă atenție designului atractiv.

Acest element este împărțit în mai multe tipuri, în funcție de design.

 • Staționarele nu au nicio legătură cu încuietoarea, nu au mecanism de rotire. Folosiți după cum urmează: o persoană trage produsul pentru a închide sau a deschide frunza ușii. Destul de des puteți vedea astfel de modele sub formă de capse, puteți întâlni forme neobișnuite și creative.
 • Mutantele sunt împărțite în împingere și pivot. Prima opțiune este extrem de populară și în cerere, se pare ca o pârghie, apăsând pe care o persoană face ca zăvorul de falee să se miște. Deci, se deschide ușa. Butoanele rotative sunt o minge de dimensiuni medii, cu o zăvor sau un zăvor în mijloc. Utilizând modelul, este posibil să blocați deschiderea pânzei.Cel mai adesea ele sunt folosite pentru băi sau camere în care proprietarul apartamentului are nevoie de un spațiu personal.

Maner bracket

Principalele calități ale acestui model sunt simplitatea și fiabilitatea. Există multe forme interesante și creative ale acestor stilouri, ele pot fi fabricate din mai multe materiale, cum ar fi metalul, lemnul sau sticla. Acestea pot fi utilizate dacă dispozitivul de blocare nu este prevăzut pe pânză. Designul este durabil, nu se va rupe, deoarece nu există mecanisme în el. Are o viață destul de lungă. Dacă suprafața este șters, este posibil să o actualizați. Acest lucru va readuce accesoriul la atractivitatea sa anterioară și va permite să funcționeze mult timp.

O selecție imensă de modele diferite oferă posibilitatea de a achiziționa exact ceea ce este ideal pentru orice tip de cameră. Există opțiuni moderne la modă, precum și soluții antice. Suportul pentru mâner este extrem de ușor de instalat, pentru a fi instalat, trebuie doar să fixați produsul la ușă cu șuruburi autoportante. Deseori găsite pe cărțile de ușă pliante.

Cu zăvor

Cu acest model, ușa va fi blocată în siguranță în formă închisă. Există mai multe opțiuni pentru dispozitivele de blocare.

 • În elementul de închidere falevică este o limbă, care pe de o parte are o tăietură oblică. Este presat de primăvară. Pentru al fixa, trebuie să închideți fruntea ușii. Pentru a deschide ușa, ar trebui să apăsați mânerul.
 • Unu sau doi magneți permanenți și o placă din metal - un zăvor cu magneți (magneți).
 • Destul de frecvent, blocurile de rotire pot fi găsite în mânerele staționare. Cilindrul este încărcat cu arc și poate fixa pânza când se închide. Dacă faci un efort pentru ușă, se deschide.

Rotundă și buton

Mânerul rotund este o soluție excelentă pentru ușile interioare. Aceste modele sunt o alternativă la parantezele clasice. Cea mai importantă calitate pozitivă a produsului este că este extrem de confortabil, se potrivește bine în mână și are un design incredibil de frumos și atractiv.

Butonul mânerului este produsul fiabil și confortabil, având un aspect interesant. Este un buton. Pentru fabricarea unor astfel de elemente, producătorii folosesc o varietate de materiale, astfel încât este posibil să selectați un buton în acest fel,astfel încât să se armonizeze cu interiorul și să devină decorarea sa. Modelele din lemn, metal și plastic pot fi instalate pe uși diferite. Dar există și un minus - suprafața lemnului este destul de repede abrazivă, ar trebui să fie acoperită în timp util cu un lac sau vopsea specială.

Mânerele pentru butoane pot fi făcute perechi și simple. Împreună atașat la aceeași axă. Pentru a instala modelul, trebuie să faceți un orificiu prin care să se găsească un șurub de strângere. Trebuie să utilizați două stilouri. Unul poate fi fixat prin șuruburi, astfel încât aceste modele sunt montate numai pe o parte a ușii.

Cu încuietoare

Mânerele cu o încuietoare - excelent pentru cei care trebuie să blocheze ușa, astfel încât alți oameni să nu poată intra în cameră. Cel mai adesea, aceste modele sunt folosite pentru ușile la baie, toaletă sau dormitor. În mod obișnuit, clemele sunt disponibile la butoanele rotative. Mecanismul lor este similar cu modelele de pârghie. Pentru a controla zăvorul, rotiți-l. Dacă trebuie să blocați pânza, puteți utiliza butonul, blocarea sau cheia rotativă.Depinde de ce fel de model este achiziționat.

Maner bar

Produsele sunt cele mai des folosite pe foile de ușă ale instituțiilor publice. Acestea oferă o securitate maximă. Dacă apare o situație critică, mânerul se poate deschide cu o atingere ușoară a mâinii. Aceasta vă permite să părăsiți camera fără întârziere. În afara mânerului nu vor fi disponibile. Există o mare selecție de astfel de modele - există mânere, tije 80, 90 și 98 centimetri. Modelele sunt fabricate din materiale de calitate. Ele par foarte interesante și au o varietate de culori și nuanțe.

Pentru uși glisante

Modelele diferă de mânerele clasice obișnuite prin faptul că ele trebuie să fie la același nivel cu ușa, deci destul de des ele pot fi numite mortise. În rest, ele sunt identice cu alte variante de pixuri. Ele pot avea un zăvor, precum și un tampon în care va exista un slot pentru deschiderea încuietorii.

La priză (separat)

Acest produs este solid. Are un element de legătură cu secțiune pătrată, sub care este necesară tăierea unei găuri în ușa de dimensiuni medii.Modelul este fixat cu o flanșă și apoi închis cu un inel decorativ. Un model extrem de durabil și incredibil de confortabil.

Materiale și culori

O mare varietate de modele de mânere permite oamenilor să aleagă opțiunile convenabile care se potrivesc cel mai bine interiorului camerei și vor fi completarea acesteia. La fabricarea produselor se pot folosi diferite materiale.

lemn

Pentru punerea în aplicare a modelelor de lemn sunt adesea folosite lemn solid de valoare. Produsele arată incredibil de frumoase, deoarece producătorii încearcă să decoreze astfel de elemente cu un fir, incrustându-le cu inserții. Chiar dacă nu există decorații suplimentare pe accesoriu, textura naturală pare neobișnuită și plăcută din punct de vedere estetic. Produsul poate fi utilizat atât pentru panourile de intrare, cât și pentru ușile interioare.

Trebuie reținut faptul că majoritatea modelelor nu ar trebui să se afle într-o cameră cu umiditate ridicată, astfel încât acestea să nu fie instalate în baie.

metal

Mânerele metalice pot fi fabricate dintr-o varietate de aliaje, prin urmare, diferă de la celelalte caracteristici de performanță.Cele mai populare și populare sunt modelele din alamă, deoarece alamă are o rezistență ridicată la temperaturi extreme, nu se teme de umiditate, poate transfera cu ușurință sarcini semnificative, confortabile și plăcute la atingere.

Modelele din oțel inoxidabil sunt, de asemenea, în cerere, dar sunt mai puțin durabile decât alama. Mulți oameni preferă nichel sau crom, deoarece au un design atractiv și estetic. Cromul mat este ceea ce face elementul de mobilier o adevărată piesă de artă. Există mulți producători care fabrică mânerele ușilor din aluminiu. Cel mai adesea acestea sunt instalate pe panze din plastic. Ele sunt extrem de durabile, servesc destul de mult timp. Asemenea elemente de accesorii sunt rareori fabricate din aluminiu în forma sa pură, deoarece în timpul procesului de oxidare acest material ar putea obține mâini murdare. Sunt vopsite, placate cu nichel sau acoperite cu plastic.

Caracteristicile diferitelor aliaje metalice permit proiectanților să experimenteze aspectul mânerelor ușilor, făcând antichitate interesantă și atractivă sau alte modele neobișnuite.

Sticlă de sticlă, cristal, materiale naturale

Unii producători fac mânere ușoare frumoase și creative din sticlă deschisă sau cristal. Sunt mărfuri de elită pentru pânze scumpe interioare și arată extrem de nobile și neobișnuite. Uneori se utilizează sticlă și pietre pentru decorarea modelelor metalice pentru ușile de intrare.

plastic

Fitinguri din plastic utilizate pentru panouri de usi interioare. Este fabricat din plastic certificat de înaltă calitate, care are caracteristici excelente de performanță. Astfel de modele pot servi mult timp. Dacă cumpărați o opțiune ieftină, mânerul se poate rupe, se vor forma spărturi pe ea.

Produse combinate

Astfel de modele combină două sau trei materiale. Există butoane cu bilă din sticlă de Murano, produse din lemn, cu inserții de pietre naturale, precum și versiuni sub presiune ale metalului care utilizează cristale.

Datorită varietății de culori și nuanțe, puteți alege opțiunea perfectă pentru interioarele clasice, precum și modele neobișnuite. Pixurile pot fi decorate cu bronz, alb sau negru.În unele cazuri, puteți găsi opțiuni multicolore. Dacă aveți nevoie să dați mai mult nobilimii decorului camerei, ar trebui să alegeți un mâner decorat cu frunze de aur. Aurul va deveni un punct culminant al designului.

Opțiuni de proiectare

Există multe modele exclusive, neobișnuite și chiar de epocă ale mânerelor ușii. Ele pot fi obișnuite, clasice sau creative și moderne. Producătorii angajați în ușile de fitinguri, împreună cu designeri profesioniști creează opțiuni interesante și unice, care poate surprinde orice persoană.

 • Mânerele pentru uși sunt primul element pe care o persoană îl atinge când intră într-o cameră. Designerii au considerat că este plăcut să facă acest accesoriu sub formă de mâini. Acest design va permite oamenilor să înceapă vizita la proprietarul casei cu o strângere de mână. Idee proaspătă și unică.
 • Producătorii dau adesea astfel de produse forma unui animal, a unei himere sau a unei alte creaturi legendare. Originile acestei tradiții sunt în Evul Mediu. În prezent, este posibil să se găsească o mulțime de manete forjate de ușă creative, realizate în stil gotic.
 • Destul de interesante sunt pixurile, obiecte simple. Fun lozii sau piese dintr-o bicicletă sunt ceea ce permite proprietarului și oaspeților să obțină emoții pozitive și să-și ridice spiritele.
 • Accesorii rotunde din sticlă Murano sau Bohemian sunt extrem de elegante și elegante. În camera copiilor, puteți folosi un buton neobișnuit, realizat într-un stil sportiv, astfel încât interiorul camerei să fie decorat cu o minge frumoasă pentru fotbal sau baschet.
 • Unele mânere uși moderne sunt echipate cu o funcție de iluminare. Acest lucru este extrem de convenabil pentru cei care sunt obișnuiți să lucreze noaptea sau pur și simplu ieși din pat.
 • Mânerul ușii cu umplutură electronică este un miracol al progresului tehnic. Pe ecranul LCD al produsului există informații despre temperatura exterioară a aerului, un ceas deșteptător care va reaminti proprietarului cât de repede trebuie să meargă la lucru. Un accesoriu inteligent al ușii poate saluta fiecare membru al familiei, numindu-l prin nume. Pentru a gestiona acest produs este extrem de simplu - trebuie doar să-l legați de telefonul smartphone.
 • Pentru cei care nu le place când străinii intră în camera lor fără permisiune,producătorii au venit cu un mâner al ușii cu un sistem de blocare combinat și un produs capabil să se ascundă de la intruși. Nimeni nu va putea găsi un element de accesorii dacă proprietarul camerei nu vrea acest lucru.

Cum sa alegi cel mai bun model?

Pentru orice cameră este folosită butonul de ușă, ar trebui să fie combinată cu stilul general al camerei și cu ușa în sine. Chiar dacă modelul este incredibil de atrăgător și arată extrem de plăcut din punct de vedere estetic, acesta poate părea în afara unui anumit design. Dacă interiorul este decorat în stil de înaltă tehnologie, ar trebui să achiziționați un mâner din oțel inoxidabil sau aluminiu placat cu nichel. Acesta va fi punctul culminant al designului și îl va face mai interesant.

Pentru ușile din față, oțelul forjat cu zăpadă este o opțiune excelentă. Pentru pânze de interior într-o astfel de casă este de a cumpăra din lemn sau decorate cu produse din lemn. Cel mai adesea, această soluție este folosită în stilul Provence.

Va fi mai bine dacă toate componentele ușii sunt combinate între ele. Dacă balamalele ușilor de balamale sunt fabricate din metal galben, trebuie să alegeți un mâner de pe un metal similar.De asemenea, este necesar să se țină seama de culoarea ochiului și a plăcuței pentru încuietori. Pentru a face ușile ascunse cât se poate de neclar, ar trebui să fie achiziționate mânerele ascunse. Este important să selectați cu atenție umbra și să încercați să obțineți un produs de calitate care nu se va rupe în curând.

Este destul de neplăcut să faci o greșeală în designul de culoare., dar este mult mai periculos să cumpărați un produs de calitate slabă sau sărac, care nu poate servi mult timp. Atunci când achiziționați mânere din metal la ieșirea la ușă pentru bucătărie, baie sau baie trebuie să acorde atenție flanșei. Dacă produsul este ieftin și de calitate slabă, flanșa este goală și grosimea metalului este de un milimetru. Pentru dormitor, acest accesoriu poate fi potrivit, dar dacă îl folosiți pentru ușa din față, se va sparge foarte repede. Dacă se obține în același timp un buton siluminic, flanșa se va sparge după câteva luni.

Pentru a vedea că căsătoria este posibilă numai în procesul de achiziție sau de instalare, trebuie să vă gândiți cu atenție la inspecția produsului. Dacă flanșa monolitară ocupă interiorul ieșirii în ansamblu și proiectul în sine este greu (mai greu decât mânerul gol), atunci acest dispozitiv este de înaltă calitate.

Trebuie să încercați să luați produsul în mână și să vedeți dacă este convenabil în el. Este important să rețineți că funcționarea mânerului trebuie să fie confortabilă. Uneori, în ciuda designului atrăgător, accesoriul poate să nu fie prea confortabil și neplăcut la atingere.

Câteva sfaturi și sfaturi pentru a vă ajuta să alegeți un model decent:

 • ar trebui să se intereseze de certificatul de calitate;
 • dacă producătorul este fiabil, el va da o garanție asupra produsului;
 • trebuie să verificați cu atenție mânerul, să verificați dacă totul este în kit;
 • Dacă există părți care pot fi derulate, ar trebui să faceți acest lucru sau să le cereți să o facă pentru cumpărător.

Placi de acoperire

Suprapunerea ar trebui să fie combinată armonios cu mânerul, deci trebuie să alegeți opțiunea care este cea mai potrivită pentru ea în culori și umbră. Dacă mânerul este din lemn, puteți găsi un tampon, decorat sub un copac. Este mai bine să cumpărați căptușeală de la producătorul care produce pen-ul existent. Este important ca decorul, umbra și textura să fie identice.

Este mai bine dacă ambele elemente sunt fabricate din același material, deoarece tamponul și mânerul de materiale diferite vor fi diferite de atingere.Ei vor reacționa, de asemenea, la umiditate, aburi fierbinte sau șocuri în moduri diferite. Există garnituri interesante de diferite forme care pot decora nu numai ușa, ci și designul ca un întreg.

   Căptușeală - un accesoriu care permite mânerului ușii să funcționeze cât mai mult posibil și să arate adecvat, demn și armonios.

   Cum se instalează ușa blindată, vedeți următorul videoclip.

   Comentarii
    autor
   Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

   Sala de intrare

   Camera de zi

   dormitor