Cum să dezasamblați ușile interioare ale mânerului ușii?

În ziua de azi, aproape orice ușă interioară este completată cu un fel de mâner de ușă. Și nu este vorba despre un mâner convențional, de exemplu, unul rotund, pentru care puteți pur și simplu prelua, dar despre un mecanism care vă permite să deschideți și să închideți ușa și, dacă este necesar, să o țineți în poziție închisă, în ciuda eforturilor depuse pentru ao deschide. Un astfel de mecanism este, de exemplu, un zăvor cu o blocare. Pe măsură ce utilizați hardware-ul ușii, orice mâner se rupe.

Astăzi vom vorbi despre dezasamblarea și dezmembrarea acesteia.

Caracteristici ale diferitelor modele

Pentru început, vom vorbi despre modelele mânerelor și caracteristicile acestora.

 • Prima categorie pe care o considerăm este - modele staționare. Aceasta este soluția cea mai comună pentru ușile interioare. Accesoriile similare practic nu sunt aplicate. Este vorba despre ușile instalate în zilele Uniunii Sovietice, care de atunci nu au fost modernizate. Da, și în zonele rezidențiale, de obicei nu este folosit. În exterior, se pare că este o bandă. Există două tipuri de astfel de modele. Diferența dintre ele este că ele pot fi una sau una transversală.

Dacă vorbim despre acesta din urmă, atunci pe șuruburi lungi fixați 2 mânere, care sunt așezate pe diferite fețe ale foii de ușă - unul față de celălalt.

Un astfel de mâner este îndepărtat foarte ușor - doar deșurubați șuruburile care dețin acest design. Astfel de mobilier poate fi numit un ban în sensul literal, deoarece are un preț minim. Da, și nu are nici un sens să o repare, pentru că ea nu înțelege.

 • Următoarea opțiune este împingeți construcția. O astfel de decizie privind structura va fi un pic mai dificilă. Mânerul este un produs tip pârghie: elementele de lucru sunt legate de mecanismul de blocare datorită axei. Unele variante de acest tip sunt echipate suplimentar cu un dispozitiv de fixare care blochează partea de blocare.

Un astfel de mâner poate fi dezmembrat folosind o șurubelniță cu o stingă îngustă. Apropo, un astfel de mâner poate avea o blocare cu un miez metalic.

 • Un alt mod de a menționa este - model pivotant. Are multe diferențe față de opțiunile de mai sus, care sunt în formă și caracteristici de design. Principiul general de funcționare este același cu cel al altor modele.
 • Următoarea versiune a accesoriilor considerate pentru uși de interior - stilou cu soclu. Aceste pixuri au o formă rotundă și, în funcție de versiune, pot fi sortate folosind algoritmi diferiți. Ele diferă în metoda de fixare a elementului decorativ. Forma sferică este foarte convenabilă în funcționare. Astfel de modele sunt de asemenea numite butoane.

   În general, după cum puteți vedea, există un număr mare de mânere pentru uși de interior. Fiecare tip are avantajele și dezavantajele sale, în același timp, algoritmul pentru dezasamblarea lor va fi aproximativ același.

   Instrumente necesare

   Pentru a dezasambla mânerul ușii, trebuie să aveți o anumită unealtă la îndemână. Indiferent de tipul său, acesta poate conține elemente ascunse și părți care nu pot fi trase întotdeauna cu ajutorul unor dispozitive obișnuite.

   Din acest motiv, ar trebui să aveți următoarea listă de instrumente la îndemână:

   • un ciocan;
   • șurubelniță;
   • burghiu și un set de burghie cu o coroană;
   • un creion;
   • sulă;
   • gon.

   Cum se dezasamblează și se elimină?

   Este destul de ușor să demontați mânerul ușii dacă aveți instrumentele menționate mai sus, precum și puțină cunoaștere teoretică a structurii acestui mecanism.

   Pentru aceasta, trebuie să efectuați următorii pași.

   • Susțineți și fixați sigur ușa astfel încât să se afle într-o poziție fixă.
   • Acum, trebuie să îndepărtați flanșa de tip decorativ și să-l trageți ușor. Sub el sunt elemente de fixare care ar trebui să fie deșurubate.
   • Există un știft special pe flanșa piesei de presiune, care este oprită și cu arc. Apăsați cu o șurubelniță. În versiunea pivotantă, acesta este situat, de obicei, în carcasă. Pentru a ajunge acolo, trebuie să introduceți o cheie sau o cheie. Dacă nu a fost posibilă cercetarea, atunci flanșa trebuie rotită până când atinge pinul.
   • Acum, trebuie să faceți clic pe pin și, în același timp, să întârzieți proiectarea mânerului.
   • Acum deșurubați dispozitivele de fixare a șuruburilor.
   • Separă interiorul elementului din exterior, scoate mânerul și flanșa de tip decorativ.
   • Dacă este nevoie să scoateți zăvorul pentru înlocuire sau reparație, apoi deșurubați șuruburile care îl fixează pe partea laterală a blocului ușii, apoi scoateți bara și apoi mecanismul propriu-zis.

   Când montați accesorii într-o altă poziție, este mai bine să nu le dezasamblați în părți. Este usor atașat la structura ușii, dar în ordine inversă.

   Acum spuneți direct despre dezasamblarea fiecărei categorii de mânere.

   • Să începem cu staționarul, care nu are setul cu cască sub presiune și nu este echipat cu un dispozitiv de blocare tip dorsal. Pentru a deșuruba un astfel de mâner, aveți nevoie de o șurubelniță cap-cap sau o șurubelniță plat. Alternativ, puteți utiliza o șurubelniță. Îndepărtarea ar trebui să înceapă cu slăbirea șuruburilor care fixează mecanismul.

   Dacă există elemente decorative, acestea trebuie mai întâi eliminate. Când deșurubați șuruburile, trebuie să țineți piesele de răspuns pe partea din spate a lamei. Dacă acest lucru nu se face, structura poate pur și simplu să cadă din pânză și să se deformeze.

   Trebuie remarcat faptul că fixarea poate fi una sau două fețe, iar designul poate fi tratat diferit, ceea ce înseamnă că este necesar să aveți grijă de acest lucru în avans.Când toate bolțurile au fost îndepărtate, este necesar să scoateți cu grijă mânerul de pe folia de ușă folosind o șurubelniță cu cap plat. În loc de stiloul vechi pune un alt mecanism sau același design, dar cu piese noi.

   • Dacă duce Discurs despre dezasamblarea unui buton cu o prizăeste necesar să se clarifice faptul că cuvântul "soclu" înseamnă de obicei un mecanism care permite blocarea blocării folosind o cheie mică pe o parte, care nu este utilizată pe cealaltă parte. Pe a doua parte există un miel special. În această situație, dezasamblarea mecanismului va fi efectuată conform următorului algoritm:
    1. în primul rând, slăbiți șuruburile care țin tampoanele, realizând o funcție decorativă, pe ambele părți;
    2. deșurubați șuruburile care leagă mecanismul de ambele părți;
    3. proiectul mânerului este scos și partea sa rămasă este îndepărtată;
    4. a scos mecanismul de blocare.

   Dacă mânerul are nevoie de reparații sau este necesar să înlocuiți orice parte a acestuia, atunci este necesar să dezasamblați complet elementele individuale și să determinați cauza defecțiunii. Este necesar să se monitorizeze cu atenție siguranța tuturor elementelor structurale mici,în caz contrar, dacă sunt pierduți, este pur și simplu imposibilă asamblarea mecanismului înapoi.

   • acum să vorbim despre dezasamblarea unui buton de buton. Pentru a îndepărta acest element din foaia de ușă, se efectuează de obicei următorii pași.
    1. Elementele de fixare se înșurubează pe o parte a ușii.
    2. Mecanismul este demontat prin găuri speciale.
    3. Demontarea plăcii de revenire suplimentare este în desfășurare. Pentru a dezmembra acest element, trageți-l de partea dvs.

   Butonul dezasamblat este fixat folosind cele mai simple șuruburi pentru dispozitivele de fixare. Acest mecanism a fost realizat cu speranța că mai târziu nu se vor efectua lucrări de reparații, însă se va achiziționa pur și simplu o piesă de schimb nouă, care va înlocui vechiul mâner.

     • Apăsați opțiunile. De obicei, în loc să ia decizii, sunt folosite. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt durabile și foarte ușor de utilizat și reparate. Demontarea se face după cum urmează:
      1. în primul rând, deșurubați șuruburile care ține materialul decorativ de tip patch, care îndeplinește funcția de lipire;
      2. după ce aceste panze aeriene sunt îndepărtate, amplasate pe ambele fețe;
      3. bolțurile elementelor de fixare sunt deșurubate, iar elementele structurale de formă rotundă sunt situate pe ambele părți ale foii de ușă;
      4. rămâne doar să se deschidă bara reciprocă și încuietoarea în sine, după care să se scoată din canelurile de montaj.

     Cum să rezolv?

     Repararea adesea a mânerului ușii este efectuată în următoarele situații:

     • mânerul se blochează și se întoarce greu;
     • mânerul după apăsare nu se mișcă în poziția normală;
     • mânerul cade și baza nu este deteriorată;
     • limba nu se mișcă atunci când este presată.

     Ca regulă, cauza acestor defecțiuni este uzura, precum și ștergerea pieselor datorită utilizării constante. Din acest motiv, este necesar să lubrifiați periodic părțile mecanismului de blocare și mecanism, pentru a curăța totul de murdărie. Când lubrifiați, produsul se rotește astfel încât lichidul să cadă uniform pe toate elementele și piesele. Dacă a existat o slăbire a mânerului, atunci elementele de fixare trebuie corectate și strânse.

     Uneori este necesară efectuarea unei reparații a accesoriilor unei uși de intrare sau de interior din fier. Dacă vorbim despre ușa interioară, repararea sau înlocuirea mecanismului se efectuează de obicei atunci când mânerul cade.

     Acest lucru se întâmplă dacă folosiți fitinguri de proastă calitate, din cauza cărora inelul de reținere se poate sparge sau cădea.

     Pentru punerea în aplicare a lucrărilor de reparații ar trebui să urmați pașii următori.

     • Detașați baza de pe frunza ușii.
     • Uită-te la starea inelului de blocare. Dacă inelul sa schimbat, atunci poziția sa trebuie ajustată. Dacă este rupt sau rupt, ar trebui înlocuită.

     De asemenea, reparația mânerului se efectuează, dacă după deschiderea fitingurilor nu se ajunge în poziția obișnuită. Cauza problemei este decalajul sau spargerea spirală.

     Pentru a înlocui helixul, sunt necesari următorii pași:

     • demontați dispozitivul;
     • scoateți partea deteriorată și înlocuiți-o;
     • acum este necesar să se realizeze fixarea cu ajutorul unui mecanism de blocare;
     • proiectul este montat pe ușă.

        Dacă arcul a izbucnit, atunci el poate fi realizat independent de o bucată mică de sârmă de oțel. Sticla trebuie să fie încălzită până la o culoare roșie aprinsă pe foc, apoi scufundată în apă. Apoi poate fi aplicat.

        Cum să reparați mânerul cu mâna, vedeți următorul videoclip.

        Comentarii
         autor
        Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

        Sala de intrare

        Camera de zi

        dormitor