Alegerea unui buton rotund al ușii

Într-un apartament mare oraș este imposibil să se facă fără ușile de interior. Ele sunt decorate cu mânerele ușilor, care se disting prin forma, principiul de funcționare și varietatea de nuanțe. Pentru a se potrivi cu foaia de ușă cu interiorul, majoritatea cumpărătorilor aleg un mâner rotund al ușii.

Caracteristici și caracteristici

Mânerele rotunde, destinate ușilor interioare, se disting printr-o serie de calități pozitive. Acestea includ:

 • cost redus;
 • varietate de nuanțe;
 • instalare simplă;
 • gamă uriașă de la diferiți producători;
 • durată de viață îndelungată;
 • instalare pe orice ușă, indiferent de metoda de deschidere;
 • butonul este întotdeauna compatibil cu încuietoarea ușii;
 • reparații simple.

Tipuri de mecanisme de destinație

În funcție de scopul funcțional al produsului sunt împărțite în mai multe tipuri, în funcție, mai degrabă, de la sediul pe ușile cu care sunt instalate:

 • pe ușa din față;
 • pe ușile interioare;
 • pe ușile băilor și băilor;
 • pe ușile cu scop special, cum ar fi "anti-panica".

Mânerul mânerului are caracteristici de proiectare. În funcție de instalare, produsele sunt împărțite în mai multe grupuri:

 • staționare (nemișcate);
 • împinge;
 • rotativ.

Sisteme fixe

Cele mai simple mecanisme pot fi numite dispozitive fixe pentru instalarea în ușile interioare. Ele sunt înșurubate în panza la înălțimea potrivită. Astfel de produse au o singură funcție - deschideți sau închideți ușa.

Aceste modele sunt împărțite în două grupuri:

 • camere de aburi;
 • unică.

Primul subgrup include mecanisme instalate pe ambele părți ale pânzei. Ele sunt fixate cu un știft lung. Dispozitivele unice sunt instalate pe o parte și înșurubate cu șuruburi obișnuite.

Instalarea produselor staționare este foarte ușoară. Nu necesită experiență profesională. Butonul este simplu fixat într-un anumit loc.Este suficient să fixați produsul cu șuruburi.

Cel mai simplu este considerat un buton de ușă pe factură. Nu există blocuri în astfel de produse. Aceste modele sunt în principal montate pe mobilier. Produsul rotund poate fi instalat pe ușa bucătăriei. Este, de asemenea, potrivit pentru unitățile interioare echipate cu mecanisme speciale de blocare.

Designul sub forma unei mingi este numit un buton. Pentru a porni acțiunea de blocare, trebuie doar să întoarceți mingea. În centrul mecanismului este o gaură de cheie. Un astfel de buton de buton (buton) este cel mai adesea montat în camera de toaletă. În afara ușii este blocată cu o cheie. Înăuntru, un buton obișnuit aflat direct pe dispozitiv.

În locul unui buton, uneori este instalat un zăvor.

Dispozitive de presiune

Sistemele de presiune includ structuri în care este instalat un mâner în formă de "l" pentru a deschide ușa. Acesta conține un zăvor pentru fixarea frânei ușii când este închis.

Produse de tip rotund sunt finalizate cu suprapuneri lamelari. Ele sunt utilizate împreună cu încuietoarea, unde deschiderea este efectuată cu o cheie convențională.

Toate modelele sunt echipate cu un mecanism de blocare. După apăsarea mânerului, zăvorul iese din mufa ușii, ascunzându-se adânc în pânză. Ușa se deschide liber. După lovitură, limba se ridică la locul său anterior, ușa se închide în siguranță.

Aceste produse, fabricate de cei mai buni producători din lume, sunt considerate cele mai convenabile pentru instalarea în ușile de interior. Proiectarea tehnologică a mecanismului este foarte fiabilă în comparație cu alte mecanisme similare. Instalarea dispozitivelor de presiune se poate face manual, fără ajutorul profesioniștilor.

Sisteme pivotante

Principala diferență între butoanele rotative și mecanismele de împingere este sistemul de deschidere. Pentru a face acest lucru, trebuie să întoarceți mânerul, de obicei în direcția opusă față de glas. Structurile pivotante sunt rotunde. Fabricat din materiale diferite.

Designul poate avea un zăvor obișnuit sau o încuietoare încorporată.

Pixuri ascunse

Astfel de sisteme doresc foarte mult să instaleze în ușile de interior oameni care adoră suprafețe netede. Nu este nevoie să existe bulgări sau elemente suplimentare pe ușă. În opinia lor, suprafața frunzei ușilor ar trebui să fie perfect netedă.Dispozitivele ascunse sunt considerate cele mai moderne modele tehnologice.

Principiul de funcționare a acestor stilouri nu este diferit de alte mecanisme. Dimensiunea structurii încorporate corespunde grosimii foii de ușă. Această condiție trebuie îndeplinită.

materiale

Gama de mânere instalate în ușile interioare este imensă. Aceste dispozitive sunt fabricate din materiale diferite, ceea ce afectează designul și costul produsului în sine.

plastic

Aceste accesorii aparțin opțiunii bugetare. Este disponibil pentru aproape toată lumea. Mânerele pentru ușile instituțiilor medicale sunt fabricate din acest material. Ele pot diferi în ceea ce privește designul și culoarea lor. Din păcate, calitatea acestor pixuri lasă mult de dorit.

Ei devin repede din ordine, se sparg, uneori doar se rup, încep să blocheze mecanismul de blocare.

metal

Cele mai populare mânere pentru uși sunt produse din oțel bun. Structura sa permite producătorilor să producă mânere de orice formă. Datorită rezistenței sale ridicate, astfel de produse pot fi operate timp de mulți ani.

lemn

Astăzi, mânerele ușilor din lemn sunt mult mai puțin obișnuite decât omologii lor de metal. Dar, în orice moment, frumusețea lemnului natural a găsit întotdeauna fanii săi, deoarece copacul nu se încălzește niciodată, este ușor să se întoarcă.

Unul dintre dezavantajele unui astfel de stilou este considerat a fi o scurtă durată de viață, în comparație cu produsele metalice. Cel mai fiabil mâner este un hibrid din aceste materiale.

Mânerul este din lemn, miezul fiind din metal.

sticlă

Acest material pentru mânerele ușilor este utilizat foarte rar, deoarece astfel de dispozitive prezintă întotdeauna o uzură sporită. În plus, sticla este considerată un material fragil. Este necesar să apăsați mai greu și mânerul să se destrame, accesoriile trebuie aruncate, iar mâna va fi tratată pentru tăieturi.

Mânerele din sticlă sunt disponibile în formă rotundă, au dimensiuni miniatură. Fiecare produs se distinge prin inserțiile sale de design, care pot fi oțel sau lemn. Frumusețea unor produse este uimitoare. Este greu să te uiți departe de o parte din lucrările autorului. Numai o persoană foarte bogată poate dobândi un stilou atât de neobișnuit.

piatră

Pe ușile interioare, mânerele din piatră sunt foarte rare. Ele sunt instalate pe panza, personalizate pentru a se potrivi cu interiorul autorului.

Într-un magazin obișnuit, nu se vând produse similare.

Sfaturi de profesionisti cu privire la alegerea de accesorii

Alegerea unui mâner echipat cu un zăvor, trebuie să țineți cont de materialul din care este fabricat. Majoritatea producătorilor folosesc:

 • aluminiu;
 • alamă;
 • oțel;
 • cupru;
 • Silumin;
 • un copac;
 • sticlă.

Din întreaga listă, numai sticla și silumina se tem de efecte mecanice. Toate produsele metalice sunt cromate pentru a preveni coroziunea. Cele mai răspândite produse din alamă. Ele sunt de înaltă calitate și preț scăzut.

Selectând mânerul ușii, trebuie să țineți cont de zăvorul tehnologiei de instalare. Pentru a înlocui necesitatea de a cumpăra doar un produs care are un design similar. Pentru a instala în noua pânză potriviți orice accesorii.

Este important! Pentru a instala limba limbii, trebuie să faceți o grosime adâncă.

Pentru montarea clemelor magnetice, este suficient să faceți o mică nișă. Când instalați magnetul, trebuie să fiți extrem de atenți, deoarece se rupe ușor.

Alegerea accesoriilor pentru ușile interioare, nu uitați de interior. Designul mânerului trebuie să se potrivească cu împrejurimile.

Se recomandă instalarea mânerelor rotative în direcția de deschidere a ușii.

Sistemele de închidere folovye sunt instalate în pânze de grosime mare. Un strat subțire milimetru trebuie să rămână pe ambele părți.

În camerele pentru copii este mai bine să instalați cleme de rulare. Ele ușurează deschiderea frunzei ușilor.

Pe ușa dormitorului este mai bine să instalați mecanisme silențioase.

Veți afla mai multe despre stilouri rotunde în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor