La ce înălțime se potrivesc mânerele ușii?

Indiferent de modificare, fiecare ușă este considerată a fi cea mai complexă structură cu propriile elemente individuale care îndeplinesc anumite funcții. La instalarea unității, toate piesele componente sunt echipate cu accesorii, fiecare produs individual are propriul său loc special. Trebuie să decideți la ce înălțime să instalați mânerul ușii.

Ce poate afecta?

Dificultatea de a lua o decizie într-un anumit caz este influențată de mai mulți factori simultan, care vor fi discutate mai jos.

  • Varietate de construcții de uși. Pe ușa interioară, din lemn masiv, mânerul ușii poate fi așezat oriunde. Un singur criteriu va rămâne important - confort pentru gospodării. Dacă vorbim despre modelele încorporate ale ușilor, atunci lucrurile sunt mai complicate, pentru că o astfel de ușă în interior este un cadru cu inserții adesea prea subțiri.De exemplu, astfel de inserții pot fi din material plastic sau din sticlă. Și în acest caz, nu are nici un sens să atașați mânerul ușii la elementele realizate dintr-un astfel de material, deoarece, în primul rând, pur și simplu nu se va menține mult timp și, în al doilea rând, poate fi absolut imposibil. Mânerul poate fi fixat numai pe cadru și trebuie să fie amplasat deasupra blocării ușii. Aici sunt doar încuietori înglobate în moduri diferite - totul depinde de localizarea traversării orizontale pe cadru.
  • Tipul mânerului ușii. Toate fitingurile de deschidere pot diferi în funcție de tipul de construcție, de modul de fixare, de formă sau de dimensiune. Acesta este un alt motiv pentru care nu pot exista standarde specifice pentru calcularea înălțimii pentru fixarea unui astfel de element, având în vedere gama imensă de modele de uși.
  • Membrii familiei. În timpul instalării mânerului ușii, trebuie să țineți cont de înălțimea fiecărei persoane care locuiește în casă și chiar și de cei mai tineri copii, deoarece mânerul, care este prea înalt, este puțin probabil ca copilul să ajungă.
  • Animale de companie. Din anumite motive, un indicator precum prezența animalelor de companie nu este luat în considerare la instalarea mânerelor ușii.Și asta, desigur, în zadar, pentru că dacă mânerul este setat la înălțimea corectă, câinele, de exemplu, poate deschide întotdeauna ușa. Întrebarea este diferită - este permis ca animalele să intre în toate încăperile din casă?

După cum sa dovedit, nu există un anumit standard pentru înălțimea la care să fie atașate mânerele la ușile interioare. Pur și simplu, ele trebuie instalate astfel încât în ​​momentul deschiderii sau închiderii ușii interioare să nu existe inconveniente. Prin urmare, pentru fiecare ușă, locul de fixare trebuie să fie ales individual, luând în considerare toate caracteristicile deschiderii și a frânei înseși, unde mânerul ușii va fi montat.

O excepție sunt modelele finisate ale modelelor ușilor cu marcajul deja produs și aplicat pentru fiecare element al fitingurilor. În acest caz, rămâne doar să se stabilească toate elementele necesare într-un sector special.

Cu ușa bugetului sau cu un design auto-fabricat, care a fost achiziționat la vânzare cu amănuntul, proprietarul ușii va decide instalarea mânerului ușii.

Cum se determină înălțimea?

În prima variantă, este considerată posibilitatea orientării către membrii familiei, adică creșterea unei gospodării care este considerată media tuturor celor care trăiesc în casă.După ce a decis cine din familie să aibă o înălțime medie, trebuie să-l așezi pe acest membru al familiei chiar lângă perete, cu brațele jos. Chiar la nivelul încheieturii mâinii, plus o înălțime suplimentară de 200 mm în sus și un punct de înălțime acceptabilă trebuie plasat la care mânerul să fie instalat pe ușa interioară.

A doua opțiune pentru rezolvarea problemei de montare a mânerului ușii va fi următoarea: este necesar să faceți aceleași acțiuni care au fost descrise mai sus pentru prima opțiune (trebuie să alegeți dintre toate cele de uz casnic cu o înălțime medie și să le atașați la foaia de ușă). Cu toate acestea, de această dată este necesar să se realizeze marca nu la distanța de la podea la încheietura mâinii, ci la nivelul articulației cotului. În acest caz, nu va mai exista o schimbare suplimentară de la marcajul rezultat.

Măsurătorile pot fi făcute prin prima și a doua metodă - în final, obțineți aproape același rezultat, dar cu o mică diferență.

Sfaturi utile

În mod obișnuit, un mâner este așezat pe ușa camerei pentru copii puțin mai jos pentru a ușura folosirea ușii de către copii. Cu toate acestea, copiii cresc destul de repede și nu este economic și practic să înlocuiască ușile la fiecare 3-4 ani.În plus, designul interior de înaltă calitate nu este ieftin, și nimeni nu dorește în mod constant să găurească găuri proaspete pentru a reinstala accesorii. În unele cazuri, este mai bine să instalați un mâner de ușă cu buton și apoi să atașați un cablu decorativ frumos - în acest fel puteți rezolva problema deschiderii ușii pentru un copil mic. După 5 ani, cablul poate fi înlăturat - copilul va crește și va fi liber să ajungă la mânerul ușii.

Când, din orice motiv, zona pentru fitinguri, așa cum este definită de producător, este complet inadecvată, este necesar să mișcați mânerul ușii mai jos, mai sus sau lateral. Aici trebuie să țineți cont de lățimea standard a tuturor laturilor cadru ale construcției ușilor încadrate (dimensiunea lor este de 100 mm). Din acest motiv, este absolut imposibil să găuriți găuri într-o astfel de rețea.

Ar trebui să țineți cont, de asemenea, de caracteristicile designului ușii de fixare. Uneori, ușa interioară este ridicată special. De exemplu, este necesar în cazul în care trebuie să creșteți intensitatea ventilației sau, dimpotrivă, să instalați un steag decorativ. O astfel de schimbare în sus ar trebui să fie luată în considerare atunci când indicele de înălțime este calculat pentru viitoarea atașare a mânerelor ușii.

Diferența de la mâner la podea nu trebuie să se schimbe și poate fi de numai un metru.

instalare

Întregul proces de instalare a hardware-ului de deschidere a ușii produse în mai multe etape.

  1. Lucrările ar trebui să înceapă prin punerea în aplicare a punctelor de marcare, care după găurire se vor transforma în găurile necesare pentru instalare. Prima înălțime care trebuie măsurată este pentru montarea ulterioară a fitingurilor pe construcția ușilor interioare. Efectuați marcarea liniilor orizontale și foarte atent. Dar, cu linii verticale, aceștia marchează de obicei centrul, unde vor fi amplasate elementele de prindere. În zona de intersecție a liniilor găuri de găurit pentru montarea mecanismului de blocare și a mânerelor ușii.
  2. Imediat după forare, mergeți la instalarea de fitinguri. De obicei, instrucțiunile producătorului indică toți pașii necesari pentru a face instalarea corectă și eficientă.

După ce ați fixat mânerul, trebuie să vă asigurați și să verificați fiabilitatea hardware-ului instalat. Rezultatul manipulărilor efectuate - încuietoarea trebuie să se închidă și să se deschidă cu ușurință, ca și ușa însăși, fără probleme.

După cum arată practica, atunci când se iau în considerare toate nuanțele necesare, este absolut ușor de calculat înălțimea corectă pentru fixarea mânerului.

În detaliu, la ce înălțime este necesar să stabiliți mânerul ușii, aflați din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor