Mânere pentru ușile de intrare: caracteristici și recomandări pentru selecție

Clema de prindere pentru ușa din față este un produs fiabil și ușor de utilizat, care vă permite să deschideți cu ușurință chiar și o ușă foarte grea și masivă. Prin urmare, aceste modele sunt foarte populare și sunt instalate pe diferite foi de ușă.

Astfel de accesorii pot avea un aspect ascetic diferit, care să completeze interiorul minimalist corespunzător al casei, dar poate fi realizat și într-o formă bizară și diversă, devenind un punct culminant al interiorului, realizat în stil clasic sau provensal.

Să ne uităm la caracteristicile acestui tip de hardware pentru ușile de intrare, precum și la principalele recomandări pentru alegerea lor.

Conceptul de "pen-bracket"

Clema de prindere pentru ușa de intrare este o versiune staționară a fitingurilor, care se distinge printr-un dispozitiv foarte simplu, deoarece nu există nici o zăvoretă sau un șurub în el. Se efectuează sub forma unui arc, care poate fi dat într-o formă diversă. În plus, există cazuri de producere a produselor rotunde de acest tip de dispozitive.

Soluțiile complexe de proiectare vă permit să realizați un astfel de mâner sub formă de cap de animal, de exemplu, un lup, un leu sau un tigru.

Un astfel de produs este atașat la foaia de ușă, din lemn sau metal. Puteți deschide ușa echipată cu o parte similară în două moduri: fie faceți clic pe ea sau trageți-o spre dvs.

Mânerele pentru ușile de intrare pot varia în astfel de parametri:

 • materialul din care sunt făcute;
 • prezența unui strat de protecție;
 • aspectul produsului;
 • armate sau simple.

Tipurile similare de accesorii pot fi realizate conform desenelor sau desenelor individuale și achiziționate în magazin specializat.

Caracteristici speciale

Mânerele pentru ușile de intrare au anumite caracteristici, deoarece în timpul funcționării acestea se află sub influență negativăfactorii de mediu. În plus, ele sunt supuse unei încărcări mai mari decât mânerele ușilor interioare.

  Caracteristicile acestui tip de accesorii includ:

  • Producție din materiale durabile. Prin urmare, una dintre cele mai populare opțiuni sunt modelele din metal și din lemn.
  • Ele sunt instalate pe uși grele în apartamente și case care sunt masive.
  • Mânere-cleme din PVC - cea mai bună opțiune pentru echipamentul ușii de intrare din balcon, din plastic.

  Pentru a atașa mânerele ușii, ar trebui să folosiți cuple de tip end-to-end sau plăci de montare serioase.

  Material pentru producția de pixuri

  În procesul de fabricare a tipului de produs descris poate fi utilizată o varietate de materiale și materii prime. Cele mai frecvente opțiuni sunt aliajele de metal, lemn, clorură de polivinil și sticlă.

  Mânerele ușilor din lemn pot deveni o adevărată opera de artă, deoarece sunt adesea decorate cu sculpturi sau elemente sculptate. Aceste fitinguri vor fi perfect combinate cu ușa de intrare, care a fost făcută din lemn masiv sau acoperită cu furnir natural.

  Tocuri metalice staționare sunt una dintre cele mai comune opțiuni pentru accesorii. Acest atribut se caracterizează prin versatilitatea sa, deoarece poate fi ușor instalat pe ușile de intrare din diferite materiale, fie că este vorba despre lemn, metal-plastic, sticlă sau alt material.

  În timpul producției de variante metalice pot fi utilizate metale pure. Un exemplu în acest sens ar putea fi fierul sau aluminiu. Există cazuri frecvente de fabricare a mânerelor ușilor din aliaje, de exemplu, alamă, bronz sau modele de oțel.

  Produsele din alamă sunt foarte populare datorită aspectului și fiabilității lor. Ele diferă pe termen lung de funcționare. În plus, acest material este foarte plăcut la atingere și destul de cald, ceea ce poate fi un factor decisiv în alegerea materialului din care se realizează suportul pentru uși de intrare.

  Nu mai puțin populare sunt produse din aluminiu. Acestea arată foarte bine și sunt instalate pe foaia de ușă, care este făcută din plastic, sticlă sau lemn.

  Pentru a oferi manerelor metalice un aspect mai estetic, se folosesc diferite tehnici de prelucrare a metalelor. Aceste accesorii pot fi lustruite cu benzi speciale.Ca urmare a acestui tratament, suprafața mânerului va fi caracterizată prin netezime și luciu.

  Dacă produsul este supus colorării, atunci se utilizează vopsea cu pulbere. Poate fi de diferite culori, dar modelele în negru sunt cele mai elegante.

  Procesul de vopsire are loc cu ajutorul unor echipamente speciale de înaltă tehnologie, menținând condiții de temperatură ridicată. Întregul proces este automat și nu poate fi efectuat manual. Acest lucru asigură o durată de viață îndelungată a cleștilor, ceea ce face ca vopseaua neagră să nu crape sau să se desprindă.

  Utilizarea vopselei cu pulbere poate îmbunătăți în mod semnificativ caracteristicile anti-coroziune ale produselor metalice. În timpul aplicării acestei tehnologii, suprafața exterioară a brațului este protejată de un film, caracterizat printr-un grad ridicat de rezistență la deteriorări mecanice. Zgârieturile apar mai puțin pe astfel de stilouri.

  Procesul de lustruire a acestor produse se realizează cu ajutorul dispozitivelor cu abrazivitate fină. La finalizarea unei astfel de proceduri, suprafața unui astfel de produs va fi diferită.ceata.

  Mânerele ușilor metalice pot fi din nichel sau cromate.

  Recent, procesul de oxidare este utilizat ca acoperire principală pentru fitingurile ușilor de intrare, sub influența căruia produsul este mai în măsură să reziste la umiditate ridicată, rugozitatea nu apare pe astfel de mânere și nu se oxidează atât de repede.

  Mânere din PVCEle nu sunt foarte populare cu consumatorii, deoarece nu sunt la fel de durabile ca produsele din metal sau din lemn. Principalul lor avantaj este costul redus. Asemenea detalii se găsesc adesea pe ușile balconului, deoarece nu sunt adecvate pentru instalarea pe o foaie de metal sau de sticlă.

  Varianta cea mai puțin comună a mânerelor din ușile de intrare sunt modele de sticlă. Adesea sunt fabricate din sticlă boemă sau Murmansk. Aceste accesorii sunt fragile și, prin urmare, necesită o atenție deosebită pentru ele însele.

  Recomandări de bază pentru selecție

  Alegerea suportului mânerului pentru ușa de intrare trebuie să acordați atenție dimensiunii produsului.Dimensiunile unor astfel de mânere trebuie să fie legate de parametrii ușii, astfel încât să pară armonioși împreună.

  Dacă ușa de intrare este mare, achiziționați un suport masiv. Pentru o ușă mică de intrare este mai bine să cumpărați un mâner miniatural, astfel încât să nu strică aspectul ușii.

  Dacă instalați un mâner de dimensiuni mici pe o ușă greu de frână, atunci există un risc foarte mare ca hardware-ul va rupe în curând, fiind sub o presiune constantă serioasă în procesul de deschidere a ușilor. Mânerul mare va arăta necorespunzător pe o ușă mică.

  Alegerea produselor din lemn, oprește-ți alegerea pe accesoriile din lemn masiv. Acest lucru va extinde durata de viață a unui astfel de produs și va contribui la creșterea durabilității acestuia.

  Dacă instalați un mâner stationar din lemn moale, în curând un astfel de produs se va uza, pierzând aspectul original și trebuie să-l înlocuiți.

  Oprirea opțiunii pentru acest material sau material, luați în considerare proiectarea și un loc de instalare. De exemplu, stilouri,Fabricat din oțel inoxidabil și caracterizat de proprietăți excelente anti-coroziune, mă duc la instalare pe foaia de ușă, realizată într-un stil modern sau de înaltă tehnologie.

  Dacă cumpărați accesorii pentru instalarea pe ușile de birou din material PVC, opriți-vă alegerea pe brațul din aluminiu. Acesta va arata un model minunat realizat din tevi de aluminiu, care a fost acoperit cu vopsea de praf negru.

  Acum știți caracteristicile diferitelor brațe, care sunt utilizate pentru montarea pe ușile de intrare și puteți alege modelul cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

  Mai multe informații despre brațele ușii de intrare sunt în videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor