Suportul mânerului pentru ușă: caracteristicile modelului și caracteristicile alese

 Suportul mânerului pentru ușă: caracteristicile modelului și caracteristicile alese

Mânerul este o parte importantă a hardware-ului ușii, deci trebuie să țineți cont de alegerea sa. Este destul de dificil să alegeți un model potrivit datorită diversității lor mari, astfel încât alegerea este de a pune la dispoziție unele cunoștințe care vor ajuta la determinarea alegerii. Implementarea de înaltă calitate a scopului său direct - doar una dintre cerințele pentru mânerul ușii, pentru că trebuie să decoreze ușa, și, de asemenea, arata armonios în proiectarea camerei.

Specificațiile modelului

Modelele cu mânere sunt simple, constând dintr-o piesă de montaj și, de fapt, mânerul propriu-zis. Nici o constipațiedispozitive de blocare și alte dispozitive pentru fixarea sau blocarea ușilor pe care nu le au. Funcțiile la suportul mânerului sunt limitate numai prin deschiderea foii de ușă sau a capacului acesteia. În același timp, pentru a efectua astfel de operații, trageți mânerul spre dvs. sau, invers, împingeți-l.

Astfel de dispozitive au numeroase forme: rotund, pătrat, crescent, con, cu și fără inele, sub formă de capete de animale diferite. Un astfel de mâner este folosit în mod obișnuit în cazurile în care nu este prevăzut un dispozitiv de blocare pe foaia de ușă. Suportul pentru mâner poate dura destul de mult timp. Dacă suprafața se desprinde în timp, este ușor de actualizat sau înlocuită.

O selecție largă de modele de stilouri vă permite să achiziționați ceva care se potrivește unui anumit design. Puteți alege opțiuni moderne la modă, precum și cele care au fost efectuate în vremurile vechi. Fără probleme, puteți alege ceva care să îndeplinească pe deplin cerințele. Un alt avantaj al suportului pentru mâner este instalarea simplă. Pentru a instala un astfel de element de fitinguri, este necesar să o fixați cu ușurință cu șuruburi. Poate perforați ușa dacă mânerul este dublu.

specie

Pentru a alege o opțiune decentă care va fi de preferința proprietarului, Ar trebui să stabilească ce fel de braț este necesar pentru o anumită ușă.

 • Elementele din PVC trebuie instalate pe folii metalice. De obicei, acestea sunt vopsite în alb. Lungime - 250 mm.
 • Hardware din metal montat pe o ușă din aluminiu sau metal. Puteți utiliza mânerul atât în ​​exterior cât și în interiorul încăperii. O opțiune excelentă este elementul din oțel inoxidabil, care va servi de mai mulți ani.
 • Model elegant, în stil vechi. Destul de des, ele sunt produse manual, deci sunt scumpe.
 • Pentru o baie sunt fabricate mânere cu inserție din lemn. Mânerul este din lemn, iar suportul este din metal. Acest element de accesorii nu este destinat picturilor din partea camerei de aburi, ci este o soluție ideală pentru alte încăperi ale băii, inclusiv intrarea.
 • Pentru ușile de interior există o varietate de opțiuni, având o formă diferită, o gamă largă de culori și o alegere decentă de dimensiuni. Puteți găsi un model masiv negru sau unul mai elegant.
 • Modelele cu costuri reduse sunt create pentru spațiile comerciale. Ele sunt destul de fiabile și durabile.

Cum să luați

Este necesar să cumpărați un model care să fie la fel de sigur și să reziste unei uși grele, caracterizată printr-o fixare strânsă la cadrul ușii. Dacă aveți nevoie să alegeți un element din lemn, trebuie să acordați atenție mai multor rase solide. Acest lucru asigură o durată lungă de viață a produsului și reduce rata de uzură.

Materialul din lemn are nevoie de tratament periodic cu un antiseptic care va proteja mânerul de umiditate și dezintegrare. Ulterior, achiziția ar trebui să fie supusă acoperirii cu pulbere. Acest lucru va oferi produsului o protecție suplimentară împotriva umezelii și a unor daune mecanice minore. Și puteți folosi și oxidarea. Dacă dispozitivul este din sticlă, este mai bine să utilizați sticlă Murmansk sau Bohemian.

Este important să se ia în considerare dimensiunea elementului, deoarece o ușă masivă necesită un produs care să corespundă parametrilor săi. Când o persoană deschide ușa, există o mare încărcare a fitingurilor. Dacă parametrii nu se potrivesc cu caracteristicile stiloului, acesta se poate rupe.În plus, trebuie să vă asigurați că suportul mânerului se potrivește organic în design, altfel ar putea strica aspectul interiorului.

Recomandări de instalare

Designul brațului nu conține elemente complexe, astfel încât o persoană care nu are experiență să o poată instala și înlocui. Auto-instalarea produsului este simplă și ușoară. Pentru aceasta trebuie să pregătiți niște instrumente.

 • burghiu electric cu un burghiu cu diametrul necesar;
 • șurubelniță;
 • șuruburile de cuplare care sunt incluse în mâner;
 • șuruburi autotubulare;
 • riglă, bandă și creion.

Dacă produsul are o placă de montaj, trebuie să o instalați pe foaia de ușă cu șuruburi autoportante. Ar trebui plasat la o înălțime de 100-150 centimetri de la podea. În unele cazuri, puteți poziționa produsul la orice altă înălțime, ceea ce va fi convenabil pentru proprietari. Acesta trebuie să fie atașat pe pânză și să marcheze poziția găurilor din scânduri cu un creion. Mai mult, locurile marcate sunt forate și mânerul este înșurubat la ușă cu șuruburi.

Veți afla despre modelele de mânere ale ușii, paranteze, de pe video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor