Procesul de înlocuire a mânerelor ușii

Un detaliu important al oricărui design al ușii este mânerul. Îl folosim zilnic pentru a deschide și a închide ușa. Stresul mecanic constant și presiunea pe acest element al structurii ușii în timp pot duce la spargere. Apropo, mânerele ușii se blochează mai des. Și dacă se întâmplă acest lucru, este necesar să faceți o înlocuire.

Cauzele comune ale defecțiunilor

De obicei, pentru ușa din față utilizați doar două tipuri de mânere. Există produse de presiune care servesc pentru controlul necesar al zăvorului în încuietori și există mânere staționare, a căror sarcină este de a ajuta la deschiderea ușii.

Cea mai ușoară modalitate de a trata mânerele staționare, deoarece toate tipurile de daune, de obicei, coboară la pagubele mecanice obișnuite.Repararea acestor mânere nu va funcționa, puteți rezolva problema înlocuind-o cu una nouă. Nu se efectuează reparații, deoarece mânerele staționare sunt produse în principal ca o singură bucată.

Dar butoanele de împingere pot produce mai puține probleme. Și mai întâi trebuie să determinați tipul de deteriorare și numai atunci faceți reparații. Luați în considerare principalele tipuri de defecțiuni.

 • Mânerul nu mai există, dar partea care fixează ușa de la ușă rămâne în poziție. Această problemă poate fi rezolvată cu ușurință în aproximativ 15-20 de minute. De obicei, o astfel de defalcare indică o fabricare slabă a produsului.
 • În interiorul mânerului se poate rupe un pătrat, în urma căruia zăvorul nu se va deschide. Acest lucru se poate întâmpla dacă producătorul a folosit la fabricarea siluminei. Acest material este destul de fragil și se descompune de sarcini grele constante.
 • Blocul nu reacționează și nu se mișcă, adică nu se deschide datorită lipirii sau uzurii pătratului, dar deja exterior, care efectuează funcția de conectare a două mânere pe ambele părți și asigură rotirea zăvorului. Pătratul în sine rar se epuizează, astfel că acest tip de leziune este atribuită cazurilor izolate.
  • În principiu, zăvorul nu mai răspunde și nu se deschide atunci când lungimea pătratului nu este în mod evident suficientă, adică este o defecțiune în timpul instalării și neglijența afișată în timpul instalării. În acest caz, pătratul se va mișca în direcția mânerului, iar celălalt mâner, care rămâne fără el, va înceta să deschidă zăvorul. Este ușor să determinați acest tip de defecțiune: mânerul va funcționa pe o parte a ușii, dar nu pe celălalt.
  • Destul de des există o razbaltyvaniye a pârghiei de bază și rotative. Adică, mânerul începe să se îndoaie, ceea ce afectează negativ aspectul ușii ca întreg. Motivul deschiderii pârghiei devine arcul de întoarcere întins, care în timp pur și simplu nu-și poate îndeplini complet funcțiile directe. Acest tip de problemă poate apărea și datorită "lingerii" marginilor pătratului interior care ține mânerul. Cu o tijă scurtă, pot apărea și probleme, deoarece întregul nod nu va funcționa complet corect.
  • Înlocuirea mânerului pentru ușa din față poate fi necesară atunci când baza produsului se îndepărtează de pânza sa. Acest lucru se poate întâmpla din cauza montării necorespunzătoare a panoului cu șuruburi, mai degrabă decât prin șuruburi.Aceasta, la rândul său, duce la ruperea găurilor și la ștergerea completă sau parțială a firului. Apropo, dacă ușa este prea strânsă, mânerul poate de asemenea să cadă. Supraîncărcarea constantă a ansamblului de fixare la închiderea canatului poate duce la spargere.

  Uneori, trebuie să fie înlocuită cheia de ușă din motive de apariție a zgârieturilor urâte care strică aspectul estetic. Aspectul ușii trebuie să fie păstrat în unitățile comerciale, de exemplu, astfel încât clienții potențiali să nu-și strică părerea despre companie.

  pregătire

  Este foarte posibil să înlocuiți independent mânerele de pe ușa metalului de intrare, cu condiția să luați în considerare următorii factori.

  • În primul rând, va fi necesar să selectați un nou pad cu pârghii, în cazul în care găurile pentru șuruburi coincid complet cu versiunea anterioară. Pentru a face montajul, trebuie să demontați vechea copie, deci va fi mai ușor să decideți în magazin.
  • Forma designului mânerului ușii poate coincide, iar șuruburile la produs pot diferi în lungime. Acest lucru ar trebui luat în considerare și atunci când cumpărați o copie nouă. Trebuie să fie adecvat pentru șlefuirea la o anumită grosime a foii de ușă.Dacă noile dispozitive de fixare au o lungime mai mică, cele vechi vor trebui utilizate pentru instalare. Același lucru se poate spune despre placa, care este utilizată pentru a roti supapa suplimentară, de obicei este localizată din interiorul ușii.
  • Dacă sunt disponibile informații despre denumirea modelului și producătorul porțiunilor de ușă instalate inițial, va fi mult mai ușor să găsiți un nou exemplu.
  • Atunci când selectați un stilou nou, trebuie de asemenea să vă amintiți că sunt atât drepți, cât și stânga. Pentru a rezolva acest lucru, atunci nu va funcționa, trebuie să vă întoarceți la magazin și să schimbați produsul.
  • Dacă blocajul este echipat cu o supapă suplimentară, suportul mânerului trebuie să aibă un slot special, cu un comutator pentru acesta.
  • Culoarea și designul sunt factori importanți de alegere. Ușa cu mânerul trebuie combinată armonios.

  Aceste sfaturi simple vă vor ajuta să alegeți corect, ceea ce va facilita foarte mult înlocuirea ulterioară a mânerului ușii.

  Înlocuirea de sine

  Înainte de a dezmembra vechiul mâner și a instala o nouă instanță, trebuie să deschideți cerceveaua și să scoateți cheia din gaură. Șurubul încastrat care fixează maneta rotativă este deșurubat cu un hexagon.Acest nod ascuns este situat chiar în partea de jos, în centrul sub îndoiala mânerului.

  Apoi puteți trece la desfacerea tuturor șuruburilor, care sunt presate pe plăcile mânerului ușii. Se pare că se elimină fiecare dintre părți în serie. Dacă pătratul unui nou exemplu este mai scurt, puteți efectua o rearanjare a tijei de la vechea structură, numai înainte de instalare este necesar să o verificați, nu ar trebui să existe margini șterse. După aceea, atașați placa astfel încât supapa să poată fi rotită în mod normal.

  Apoi, pentru a înlocui mânerul structurii ușii apartamentului, este necesar să inserați o parte din acesta din exteriorul pânzei. Detalii identice este atașat la partea din spate a cercevelei și executați cuplajul cu șuruburi. Pârghia de pivotare este atașată la pătratul proeminent. După ce ați terminat instalarea, trebuie să verificați câinele: se mișcă cu ajutorul mânerului mânerului ușii, se întoarce cu ușurință mai târziu în poziția inițială. Dacă în timpul instalării utilizați o picătură de ulei de motor și lubrifiați încuietoarea, atunci durata de viață a întregii unități ca întreg va crește.

  Se pare că schimbarea mânerului în ușa de fier nu este prea dificilă și, prin urmare, puteți face întotdeauna singur, fără ajutorul specialiștilor.De fapt, puteți repara orice, principalul lucru este să înțelegeți designul dispozitivului și principiul funcționării sale înainte de reparații.

  Cum să instalați mânerul pe ușa din față, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor