Înlocuirea mânerului ușii: pregătire și ghid de proces pas-cu-pas

 Înlocuirea mânerului ușii: pregătire și ghid de proces pas-cu-pas

Este greu de imaginat o ușă confortabilă și de înaltă calitate, fără mâner. Acest element vă permite să utilizați frunza ușii cu maximum de confort. Instalați un nou sau demontați mânerul vechi cu propriile mâini. Acest proces nu face prea mult efort și timp liber. Astăzi vom examina în detaliu cum să schimbați în mod corespunzător mânerul ușii, precum și să aflați ce tipuri de astfel de accesorii există.

Varietăți ale mânerelor ușii

Nu credeți că absolut toate mânerele ușilor sunt aceleași. De fapt, aceste elemente diferă în ceea ce privește metoda de proiectare și instalare. Să analizăm în detaliu ce tipuri de pixuri există pe piața actuală.

 • Lăsat pe (nu tăiat). Astfel de variante de mânere sunt foarte frecvente. Ele sunt considerate simple și necomplicate. Penițele de vârf sunt instalate cât mai repede și mai ușor posibil - chiar și un începător care nu a făcut niciodată o lucrare similară poate face față acestei sarcini. Aceste mânere trebuie fixate simplu pe folia ușii.
 • Îngropate. Aceste tipuri de mânere pentru uși sunt mai complexe și sunt mai vicleni. Pentru a fixa aceste elemente, trebuie să pre-găuriți o gaură în foaia de ușă de dimensiuni adecvate.

Tipurile de mânere ale mânerelor pentru uși sunt împărțite în următoarele tipuri.

 • Buton rotativ și model. Aceste opțiuni deblochează foaia de ușă. Toate operațiile sunt efectuate datorită rotației titularului. În acest caz, mânerul de presiune în sine nu se face, așa cum cred mulți utilizatori. În multe cazuri, aceste dispozitive sunt echipate cu mecanisme speciale de blocare (blocare), blocând limba de blocare.Datorită prezenței unor astfel de părți, ușa este obținută din interior. Trebuie remarcat faptul că aceste stilouri pot fi numite foarte convenabile de utilizat, deoarece au forme rotunde.
 • Împingeți sau blocați. Al doilea cel mai popular sunt acele subspecii de mânere ale ușii. Numele lor vorbesc de la sine - mecanismul în astfel de elemente este condus de o presiune ușoară pe o pârghie specială.
 • Tip ascuns. În mod separat, este necesar să evidențiem faptul că mânerele ușilor interesante sunt ascunse. Aceste dispozitive sunt cel mai adesea achiziționate special pentru toate tipurile de sisteme de alunecare. De exemplu, acestea pot fi uși de compartiment în zilele noastre. În procesul de mișcare a supapelor, aceste produse nu interferează în nici un fel, nu dăunează pereților sau tapetului din încăpere.

La ce înălțime să instalați?

Mulți utilizatori se întreabă la ce înălțime este obișnuit să instalați mânerele ușilor. Nu există o reglementare definitivă. Nu există standarde pentru înălțimea mânerelor. De obicei, în panouri din MDF sau din lemn, acestea sunt montate la o distanță de 1 m de podea. Desigur, mânerul poate fi opțional micșorat sau ridicat puțin - totul depinde de preferințele proprietarilor.

Este important să se considere că alegerea unei anumite distanțe de la podea la mâner este influențată de creșterea gospodăriilor. În practică, un mâner care se află la 1 m deasupra podelei este optim atât pentru adulți cât și pentru copii. La instalarea mânerului ușii, trebuie să țineți cont și de nivelul de prezență a mânerelor pe panourile ușii rămase din locuință. Amintiți-vă - toate accesoriile trebuie să fie amplasate la o singură înălțime, altfel ar arăta ridicol și ar atrage atenția inutilă.

Instrumente necesare

Dacă ați decis să instalați singur mânerul ușii, atunci va trebui să stocați toate instrumentele necesare. Acestea includ:

 • un creion;
 • unghi;
 • măsuri de bandă;
 • I daltă;
 • șurubelniță;
 • foraj;
 • burghiu;
 • coroana.

În locul unei șurubelnițe și a unei coroane, este permisă utilizarea altor accesorii improvizate, totuși, trebuie să ținem cont de faptul că calitatea tuturor lucrărilor poate fi semnificativ afectată de aceasta și va dura mai mult timp. Din acest motiv, experții recomandă utilizarea unor instrumente de înaltă calitate și nu înlocuirea lor cu analogi.

Înlocuirea pas cu pas a mânerului ușii

Dacă ați încărcat toate instrumentele necesare, puteți începe să înlocuiți singur mânerul ușii.Nu vă fie teamă de a face o astfel de lucrare cu mâinile dvs. - ele sunt foarte simple, chiar și începătorii se pot descurca cu ușurință cu ei, care nu au întâmpinat niciodată astfel de cazuri. Tot ce vă este cerut este să urmați cu strictețe instrucțiunile pas cu pas simple.

Marcarea cu ușă

Este necesar să se înceapă astfel de lucrări printr-o marcare a unei cârpe de interior interurbane disponibile. După ce a fost calculată la ce înălțime va fi localizat mânerul, va fi necesar să se aranjeze semnele în locurile în care găurile necesare vor fi făcute mai târziu. Este de dorit să folosiți un simplu creion, o bandă și un colț. Cu aceste unelte va trebui să desenați o linie orizontală pe un plan plat. Apoi transferați-l spre partea din față și jumătatea opusă a cercevelei.

Pe jumătatea din față a ușii, în mijlocul benzii transversale, trebuie să puneți încă o marcă. Este un loc rezervat pentru o nișă pentru limbă. Din linia extremă a cercevelei, menținând un pas de 0,6 cm, este necesar să desenați un punct (pe ambele părți ale pânzei). Acest loc va fi alocat pentru instalarea mânerului.

Gauri de găurire

Următorul pas va fi găurirea orificiilor necesare pentru fixarea mânerului și a încuietorii. Nu contează în ce ordine faceți găuri.Principalul lucru de reținut este că nu trebuie să vă grăbiți în astfel de chestiuni. Aveți grijă să nu vă grăbiți. În caz contrar, puteți complica serios munca. Pentru a tăia mânerul însuși în ușile interioare, este necesar să forați o gaură cu un burghiu și o coroană specială. Pentru a face gaura uniformă și estetică, este necesar să o faceți în interiorul și exteriorul canatului, menținând o adâncime de ½ grosimea ușii în sine.

Profesioniștii recomandă pentru o mai mare durabilitate și fiabilitate să facă o marcă a acestei adâncimi cu ajutorul unui marker pe coroană. Dacă ați făcut corect, probabil că nu veți provoca daune produsului. Pentru a face chiar și gaura, burghiul trebuie să fie ținut drept - scula nu trebuie să fie deflectată pe nici o parte, deci trebuie să fii atent. Pentru a ține bine încuietoarea încuietorii, va trebui să vă armonizați cu unelte cum ar fi o pene și o foraj. În timpul unei astfel de lucrări, va trebui să fii cât mai atent și mai precis, deoarece distanța dintre burghiu și unghiul de capăt este de obicei neglijabilă.

Blocați instalarea

Apoi, ușa va trebui să instaleze un mecanism de blocare. Acesta trebuie introdus într-o deschizătură specială.Apăsați pe ornamentul de la baza de la capăt a foii de ușă. Cercul cu un creion simplu (cerut din toate părțile). Apoi, va trebui să curățați, folosind o daltă, baza stratului superior și faceți o crestătură sub grosimea facturii. Acest pas este necesar pentru a împinge capacul în baza ușii. În continuare, tamponul trebuie fixat cu șuruburi. În mod deosebit, pentru acestea, sunt realizate, bineînțeles, chiar înainte de instalarea elementelor de fixare.

Mâner bara laterală

Modelele în care sunt prezente șuruburile la exterior nu trebuie dezasamblate. Atunci când se montează una din părțile structurii pe poziție, este foarte important să încercați să intrați în găurile de prindere cu două părți de ghidare care au un filet special pentru șuruburi. După introducerea celei de-a doua părți de ghidare, dispozitivul va trebui strâns cu șuruburi. Suruburile au nevoie de o mișcare uniformă, astfel încât mânerul să funcționeze corect.

În ceea ce privește produsele în care există șuruburi ascunse, acestea trebuie dezasamblate. Vor fi instrucțiuni detaliate foarte utile, precum și o cheie specializată.Mânerul poate fi înlăturat fără probleme apăsând tasta de oprire. Fitingurile trebuie instalate numai după ce piesa de pliere este atașată la șuruburi.

Marca Lutki

Instalând corect mânerul ușii, trebuie să faci o lovitură specială pentru limbă. În acest scop va fi necesar să se transfere corect dimensiunile. Marcarea cu atenție și cu atenție în acest caz va garanta buna funcționare a sistemului de blocare și a ușilor. Pentru a plasa etichete, trebuie să acoperiți ușa și apoi să marcați golul din partea de sus a părții inferioare a limbii din partea inferioară. Găsiți centrul castelului folosind pătratul. Puneți un semn în ea. La locul marcajelor marcate trebuie să se adâncească și să se elimine excesul de material cu dalta.

Slot slot

Chiar și înainte de momentul în care ați înșurubat componenta factură, trebuie să vă uitați din nou la modul în care se închide ușa interioară din apartament. Dacă nu există fricțiune și alte defecte similare, aceasta va însemna că canelura sub limbă a fost făcută conform standardului și este corectă. Apoi încercați să închideți structura ușii și să nu o trageți puternic.În cazul în care cerceveaua a început să se balanseze, acest lucru ar trebui să indice că există o reacție în proiect. Nu vă temeți de acest lucru - nu vă faceți griji. Când canelura este completată de placa de grevă, totul va fi bine.

O otkazka va trebui să fie fixată într-un singur nivel cu pradă. Ca și în timpul fixării mecanismului de blocare, va fi necesar să se "înece" în pradă. Există cazuri în care, după fixarea facturii de joc nu este pierdut, desene și modele de usi continua să rătăcească în continuare. Acest defect este posibil să fie eliminat prin înclinarea limbii cu o gaură cu o șurubelniță.

Grijă pentru mobilier

Schimbarea mânerului cu propriile mâini nu este dificilă, dar procedurile cu acest detaliu nu se vor termina acolo. Acest mobilier trebuie să aibă grijă în mod corespunzător, astfel încât acesta să dureze cât mai mult posibil și să nu provoace probleme în timpul funcționării. Rețineți că, în timp, mânerele ușii începe să poarte și îmbătrânire, care, desigur, afectează calitatea și performanța acestora. Pentru a vă îngriji de mânerele ușii, trebuie să faceți următoarele.

 • Îndepărtați-le de depozitele de praf folosind dispozitive de curățare specializate.Încercați să evitați formulările care conțin acizi agresivi, alcalii și substanțe abrazive. Aceste substanțe pot cauza deteriorarea gravă a accesoriilor pentru uși. Mai mult, sub influența unor astfel de mijloace, mânerele pot ruja. După finalizarea spălării, produsul va trebui să ștergă cu o cârpă uscată.
 • Va fi necesară strângerea mânerelor dacă acestea vor deveni libere. Dacă neglijezi desfășurarea acestor proceduri simple, mecanismul eșuează pur și simplu.
 • Încercați să manipulați mânerele ușii cât mai atent și cu atenție, pentru a nu le provoca daune mecanice. Acestea pot afecta negativ nu numai designul produselor, ci și funcționalitatea acestora.

Nu uitați că va trebui să aveți grijă competentă nu numai pentru mânerul însuși, ci și pentru mecanismul de blocare. În acest caz, va trebui să lubrifiați în mod regulat mecanismul existent folosind mijloace specializate. În anumite cazuri, pentru a le înlocui, se folosesc astfel de compoziții ca floarea-soarelui sau ulei vegetal. Nu trebuie să uităm că nu va fi atât de ușor să ajungeți la cele mai multe detalii ale designului existent, deoarece atunci când lubrifiați ele folosesc adesea o duză convenabilă realizată sub forma unui tub lung și subțire.Unii utilizatori în acest scop elimină complet elementele de vârf sau demontează mânerul.

Sfaturi utile

Utilizați sfatul profesioniștilor, pentru a alege accesoriile potrivite pentru ușă.

 • Înainte de a merge la magazin, pentru a cumpăra un nou mâner al ușii, este recomandat să deșurubați garnitura veche pentru ao lua cu dvs.
 • Experții recomandă cumpărarea de mânere cu capacul blindat intern. Astfel de modele sunt mai scumpe, dar sunt mai fiabile și mai bine protejate împotriva efracției.
 • Dacă sunteți în căutarea celor mai simple mânere, puteți opri orice opțiuni, de la plastic la metal. Schema de instalare de la acestea nu se va schimba și va fi aceeași.
 • Dacă ridicați mânerul de pe ușile duble, este mai bine să acordați preferință modelelor proiectate pentru panouri swinging. Dacă cumpărați opțiuni simple la priză, instalarea lor poate să nu fie cea mai rapidă și mai ușoară.

Pentru a înlocui mânerul ușii, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor