Folie adezivă pentru uși

Reparația este o afacere solidă și costisitoare. Acest subiect este deosebit de relevant pentru ușile care și-au pierdut recursul, devenind inconsecvente și chiar neglijente. Puțini își pot permite achiziționarea și instalarea de noi modele - este dificilă și trebuie să-și permită. Pentru a oferi ușilor un aspect frumos și proaspăt, puteți face cu un film special adeziv pentru ușile. Acest material are o gamă largă de aplicații și are multe avantaje.

Ce este?

Pelicula autoadezivă pentru uși este un material compozit multistrat format din patru straturi:

 1. hârtie sau peliculă, cu grosime diferite;
 2. un strat de clei special aplicat uniform, rezistent la uscare;
 3. acoperirea anti-adezivă a hârtiei protectoare (temporare);
 4. stratul de hârtie de protecție în timpul aplicării.

Cu alte cuvinte, este hârtia obișnuită cu compoziție adezivă pentru renovarea mobilierului, vândută în rulouri de până la un metru lățime. Are un subtip cu numele filmului de finisare, care este realizat folosind tipuri speciale de rășini.

avantaje

Filmul autoadeziv - un instrument important pentru reparații, cu simplitate aparentă, este un instrument indispensabil și are multe avantaje. Tapetul adeziv pe suport de hârtie sau film este merituos unul dintre elementele cheie ale finisajului.

Acest material:

 • poate fi un element independent de stil sau o legătură a elementelor interioare individuale;
 • se face pe echipamente speciale pe noile tehnologii, permițând obținerea celor mai calitative și practice caracteristici;
 • este un material de finisare profitabil, care diferă în ceea ce privește costul bugetar și ușurința utilizării;
 • Are o paletă bogată de culori și o variabilitate a modelului, datorită căreia vă permite să actualizați ușile pentru a reflecta mobilierul disponibil sau în contrast cu acesta;
 • arată elegant și scump, uneori reamintind textura materialelor naturale;
 • indiferent de tipul produs, este potrivit pentru orice tip de suprafață a ușii, închizând, dacă este necesar, lemn, sticlă, metal, elemente de construcție din plastic;
 • se distinge printr-o elasticitate excelentă, care permite lipirii foliei pe ușa însăși, pe piuliță, pe ramele ușii, pe ornamentele ușii;
 • capabil să schimbe drastic percepția vizuală a casei, variind nivelul iluminării unei camere particulare;
 • există întotdeauna în vânzare, îl puteți cumpăra în orice magazin care vinde tapet;
 • diferă într-o varietate de teme ale modelului, permițându-vă să intrați cu ușurință în ușă în orice stil de design, făcându-le accente către cameră, indicând ideea de stil;
 • nu are miros chimic caustic și componente dăunătoare, prin urmare este potrivit pentru renovarea ușilor în orice tip de încăperi (apartamente, birouri, depozite, în țară sau într-o casă particulară);
 • pot fi utilizate pentru decorarea compozitului, decorând într-o singură ușă de proiectare și unele bucăți de mobilier (de exemplu, bucătărie);
 • are o variație a lățimii, fiind emisă în trei categorii: 45, 60 și 100 cm.

Tapetul auto-adeziv este unic. În plus față de actualizarea ușilor vechi, le poate înlocui pictura, iar rezultatul aplicării materialului este întotdeauna la un nivel ridicat.Acest instrument de finisare nu trebuie să fie uscat după lipirea suprafeței. Stofele cu un film sunt convenabile în măsura în care acestea permit îngrijirea dacă murdăria ajunge la suprafață.

Filmul poate fi cumpărat în role întregi sau sub forma unui segment cu lungimea dorită (în funcție de magazin-vânzător).

contra

Cu multe avantaje la filmul autoadeziv pentru ușă există mai multe dezavantaje.

ea:

 • are nevoie de pregătirea suprafeței, în caz contrar dă toate imperfecțiunile, accentuând neregulile și nuanțele diferite ale acoperirii selectate (nu se află bine pe un plan umplute cu grăsime și murdărie);
 • necesită o abordare abilă la lucru și acuratețe (cu o tensiune puternică se poate sparge, întinde, distorsiona cifra);
 • nu întotdeauna efectuate cu pictura de înaltă calitate, astfel încât acesta poate pierde luminozitatea;
 • diferă rezistența la lumină exclusiv în pânze scumpe;
 • este aleasă temeinic, altfel nu va servi data scadentă.

Dacă în procesul de lipire a planului ușii pentru a permite o tensiune neuniformă a filmului de finisaj, în timp acesta va începe să rămână în spatele planului. Materialul polimeric nu maschează defecte semnificative în foaia sau în cutia ușilor.Nu poate fi lipit de două ori: separându-l de suprafață, îndreptându-se și remixându-l, este în mod ideal problematic.

Capacitățile acestui material de finisare depind de materiile prime din care este fabricat. Versiunile de hârtie sunt mai ieftine, dar în timpul funcționării ușii, suprafața unui astfel de film nu include ștergerea sau curățarea.

Pe baza considerentelor practice, producătorii trebuie să se concentreze asupra eliberării unei rigole pe baza unui film dens.

tipuri

Materialul polimeric, de hârtie sau metalizat, capabil să ajute în cazul renovării mobilierului unui apartament închiriat sau a unei reparații bugetare este practic în camerele umede cu diferențe mari de temperatură. Pelicula decorativă autoadezivă pentru uși este durabilă și este împărțită în mai multe soiuri.

Se întâmplă:

 • oglindă;
 • mat;
 • lucioasă;
 • transparente;
 • polipropilenă;
 • laminat.

Prin tipul de strat adeziv, finisajul este împărțit în:

 • dispersie acrilată pe bază de apă;
 • analog pe bază de cauciuc.

Cum sa alegi?

Pentru ca achiziționarea de folii din PVC să aibă succes și reparația să fie simplă, alegerea materialului de finisare va necesita cunoașterea anumitor nuanțe.Este important să țineți cont de designul filmului cu efect de finisare. Se întâmplă:

 • standard - cu imitație de specii de lemn, furnir, ceramică, mozaicuri, textile etc. (are o acoperire cu un plan transparent sau colorat);
 • special - sub textura metalului, tipul de oglindă, gramada, structura plută, precum și soiurile cu un efect neobișnuit (pentru desen cu marcatori, creioane, scrisă note temporare).

Atunci când cumpărați, este important să luați în considerare:

 • domeniul de aplicare și conformitatea cu tema selectată (MDF, lemn, marmură);
 • compatibilitatea utilizării cu un model specific de uși (pentru compartimentele culisante, interioare);
 • tipul de cameră (pentru baie, sufragerie, bucătărie, grădiniță etc.);
 • tipul suprafeței lipite a ușii (pentru plastic, din sticlă, furniruit);
 • conformitatea modelului cu tema și culoarea designului interior;
 • tipul de suprafață al materialului de finisare (lucios este mai ușor de șters, datorită strălucirii, se adaugă mai multă lumină în cameră, mată este mai greu de întreținut, dar pare mai nobilă);
 • cantitatea de material, luând în considerare procentul căsătoriei (ar trebui să existe un stoc minim, cu o lipsă de material, aspectul ușii suferă) și un model de coincidență.

Achiziția constă în două călătorii la magazin: prima dată când materiile prime sunt urmărite, atunci suma corectă este determinată la domiciliu, a doua vizită vă va permite să revedeți opțiunea aleasă și să cumpărați cât de mult vă doriți (uneori văzând filmul a doua oară, nu pare deosebit, destul de des există dezamăgiri).

Procesul de pregătire implică o revizuire a recenziilor privind calitatea produsului, gradul de relevanță și durabilitatea acestuia într-o anumită cameră, durabilitatea și caracteristicile externe.

Cum să lipiți?

Înainte de a lipi ușa cu un film de finisare, trebuie să te gândești la design. O abordare competentă permite utilizarea materialelor de diferite culori. Această abordare este bună în special pentru designerii profesioniști, deși, dacă doriți, totul este posibil pentru un novice.

Este posibilă realizarea lipirii ușilor sub formă de combinații complexe, luând în considerare particularitățile interioarelor unei încăperi particulare (de exemplu, pentru lipirea diferitelor părți ale foii de ușă cu tonuri individuale).

Căptușeala ușii poate fi oglindită prin schimbarea culorii pe fiecare parte. Este important să țineți cont de toate detaliile, să nu uitați rackul, cutia, deschiderea.

Încărcarea tehnologică implică disponibilitatea următoarelor echipamente:

 • unelte pentru marcare (banda, riglă, creion sau marker), tăierea excesului de țesătură (foarfece, cuțit de papetărie) și filmul de netezire (spatulă din cauciuc);
 • materiale pentru reglarea poziției finisajului (apă, pulverizare) și lucrul cu elemente de colț (uscător de păr);
 • unelte pentru pregătirea suprafețelor (șmirghel, grund, mastic).

Instrucțiunea pentru lipirea ușilor cu un film de finisare autoadezivă constă din mai multe etape:

 1. Pregătirea suprafeței: este curățată de neregularități, burturi, rugozitate (deosebit de importantă pentru ușile din lemn). În cazul modelelor cu o suprafață vopsită, picăturile de vopsea și zona "risc" sunt îndepărtate, unde vopseaua se îndepărtează de avion. Dacă planul pădurii de lemn are o textura lucioasă, va fi mai ușor să lipiți pe ea.
 2. Grundurile suprafeței pregătite: recepția permite obținerea unei aderențe maxime a filmului pe suprafața lipită.
 3. Marcajul materialului polimeric în conformitate cu modelul și tăierea excesului de material: măsurătorile sunt transferate pe stratul de hârtie de protecție a substratului, deoarece acestea nu pot fi îndepărtate din fața.
 4. Lipirea.Se desfășoară în direcția de sus în jos. Pentru a face acest lucru, aplicați colțul de sus, combinați-l cu unghiul ușii, determinând direcția lamei în jos cu coincidența direcției marginii liniei ușii. Îndepărtați marginea substratului, lipiți colțul și apoi treptat stratul de film rămas. O avertizare importantă: nu puteți îndepărta complet substratul, este îndepărtat ca lipire și retractare la fiecare secțiune a bulelor cu o spatulă din cauciuc.

Este important să faceți acest lucru cu atenție, altfel puteți distruge filmul. Încărcarea completă are loc în câteva ore.

Trebuie avut în vedere faptul că utilizarea apei nu este întotdeauna de ajutor, deoarece umiditatea excesivă strică anumite tipuri de materiale de finisare. A le lipi pe a doua încercare va fi problematică, deoarece este necesar să se elimine apa. Dacă rămâne, apariția lucrării terminate va suferi.

Uscătorul de păr ajută la topirea filmului într-o oarecare măsură, astfel încât acesta să stea mai bine și să se țină mai bine pe suprafață.

Cum se elimină?

Cunoscând anumite trucuri, îndepărtarea filmului de pe suprafață, dacă este necesar, este ușor. Acest lucru vă va permite să eliminați cu ușurință stratul vechi, dacă brusc doriți să schimbați stilul camerei.Nu este întotdeauna un solvent potrivit pentru a rupe finisajul vechi, deoarece nu fiecare medicament poate distruge compoziția adezivă. Pentru a face față problemei, puteți observa metodele meșteșugarilor experimentați.

De exemplu, dacă panza este întreagă, este suficient să îndepărtați un colț mic cu un uscător de păr, apoi îndepărtați treptat filmul de finisare tragându-l încet spre dvs. (un uscător de păr poate fi folosit în sens pozitiv, secțiunea de încălzire după secțiunea cu mișcări circulare la o distanță de 10 cm față de suprafața încălzită).

Puteți utiliza o compoziție specială de aerosoli cu penetrație înaltă, numită "Mijloace pentru îndepărtarea autocolantelor și etichetelor". Trebuie pulverizat sub marginea filmului, îndepărtându-l, pe măsură ce compoziția pătrunde pe suprafața dintre placa de lemn și stratul adeziv. În același scop, VD-40 adecvat.

Dacă încă mai aveți încredere în solvent, ar trebui să alegeți 646 sau spirtoase albe, folosind o cârpă moale pentru a îndepărta resturile de adeziv, aplicând pe suprafața umezelii și ștergând rapid uscat. Nu frecați solventul: aceasta poate provoca frecarea adezivului pe ușă.

Nu se recomandă utilizarea solvenților grași în aceste scopuri.Uneori, comandanții folosesc alcool rectificat (96%) pentru a curăța suprafața filmului vechi, menționând că nici vodca, nici omologul medical nu vor face față acestei probleme.

Opțiuni în interior

A aduce armonie în interiorul casei nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere. Pentru a face acest lucru, puteți să acordați atenție ideilor designerilor profesioniști, adăugându-le ceva de-al lor: în acest fel, stilul va fi maestru și unic:

 • decorarea ușii în stil glamour va face posibilă desemnarea apartenenței unei încăperi la podea frumoasă: datorită minimului de mici detalii, desenul de pe ușă va fi armonios;
 • puteți restaura ușa interioară în spiritul erei venețiene: aspectul elegant al imprimării foto cu efect 3D arată original și bate în mod favorabil imperfecțiunile suprafeței frunzei ușilor;
 • Admiratorii aranjamentelor de flori vor dori să se confrunte cu ușile cu un film cu o temă florală sub formă de flori mari de iris: alegerea de culori pentru a se potrivi cu tapetul pereților, puteți obține armonie de tipul de culoare a designului;
 • uși cu dulap artistic, cu o imagine a unui desen animat iubit, vor adăuga o atmosferă specială camerei, dotând-o bine și pozitivă: imaginile sunt armonioase cu lovirea cu cel puțin o nuanță pentru a se potrivi elementelor interioare existente;
 • dacă camera este mică, puteți bate ușile colorate cu mici modele pe film: o schiță de vară va aduce căldură în spațiu și repetarea modelului pe planul de mobilier va crea un efect de ansamblu compus care, dacă se dorește, poate fi susținut cu covoare mici pentru a se potrivi cu modelul ușii.

Oricare ar fi alegerea, este important să rețineți: viziunea generală trebuie să fie pozitivă, astfel încât prioritatea este nuanțele moi și silențioase ale paletei de culori. Ele pot fi ușoare sau saturate, dar întotdeauna pozitive. Se exclude răul amețitor, negru sumbru, albastru închis, depresiv.

Cum să lipiți un film autoadeziv pe ușă - următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor