Usi furniruit: argumente pro și contra

 Usi furniruit: argumente pro și contra

Ușile sunt un element foarte important al interiorului. Dar nu trebuie să alegeți un produs decât în ​​aspect, deoarece calitatea și durabilitatea acestuia joacă un rol important. Usi cu furnir in tendinta de azi. Acestea atrag atenția unui design frumos, a unui cost accesibil și a unei lungi durate de viață.

Ce este și cum sunt produse?

Usile din lemn sunt alcătuite din două părți principale: baza produselor din lemn sau MDF și furnir, care este prezentat sub formă de foi subțiri din lemn natural.

Grosimea furnirului variază de obicei între 0,5 și 1 centimetru.

Furnir este procesul de lipire a furnirului pe baza usii.

Ea se desfășoară în mai multe etape:

 • Crearea unui cadru de produs. Atunci când alegeți un material, trebuie avut în vedere faptul că conținutul său de umiditate nu trebuie să depășească 8%. Această cerință ajută la prevenirea crăpării, crăpării sau deformării ușii. Lemnul este protejat în mod fiabil de posibilitatea mucegaiului sau putregaiului. Din acest motiv, se utilizează adesea lemn de pin.
 • Rama este cusută pe o parte cu ajutorul panoului MDF. Grosimea sa este de numai 4 milimetri. Apoi, utilizați o umplutură sub formă de spumă sau carton de polistiren, apoi lipiți al doilea panou.
 • Pregătirea materialului pentru finisare este de a ridica banda, similară în culoare și în model. Trebuie avut în vedere faptul că lățimea panourilor nu depășește 30 de centimetri.
 • Semnele selectate sunt plasate pe o mașină specială, în cazul în care sunt lipite folosind un fir în formă de zig-zag.
 • Mai mult, foile sunt curățate de-a lungul cusăturii, rămășițele de lipici sunt îndepărtate, iar foile sunt rotite prin utilizarea șablonului de la ușă.
 • Foitele de furnir fabricate trebuie să fie lipite pe fiecare lambă a produsului.Pentru a accelera procesul de uscare a lipiciului, se aplică o presare la cald. Aceasta este metoda utilizată pentru lipirea fiecărei părți, după care ușile sunt lustruite pentru a obține o suprafață netedă și netedă.
 • Pentru îmbunătățirea funcțiilor funcționale și estetice ale produsului este acoperit cu un lac special.
 • Această tehnologie poate fi utilizată și pentru fabricarea de modele goale, în timp ce grinzile sunt lipite împreună pentru a forma o singură bandă, care mai târziu poate fi furată.

Contra și pro

În aparență, ușa cu furnir este foarte greu de distins de analogii din lemn, deoarece acestea sunt acoperite cu o bucată naturală de lemn.

Aceste uși au multe avantaje:

 • Produsul are o compoziție naturală de 99%, deoarece include o gamă de lemn și o bucată de lemn de valoare din afară.
 • Ușile cu furnir sunt realizate din materiale ecologice, astfel încât acestea sunt adesea folosite nu numai pentru dormitoare sau camere de zi, ci și pentru camere pentru copii.
 • Aspectul atractiv al produsului este realizat prin utilizarea lemnului natural, care se caracterizează prin imprimare originală și unică și textura.

Astăzi, furnirul natural poate fi înlocuit artificial, însă diferența este întotdeauna vizibilă.

 • Ușile din lemn cu furnir vă permit să creați un bun microclimat interior. Ei trec perfect aer prin micropore.
 • Ușurința modelelor furniruite permite instalarea lor chiar și pe pereții foarte subțiri. Dacă ușile sunt instalate corect, acestea pot cădea în cazuri rare.
 • O combinație bună de calitate și preț a produsului. Dacă comparați costul modelelor furniruite și din lemn, opțiunea cu furnir este mult mai ieftină. În cazul în care modelul cu furnir natural este, de asemenea, costisitor, atunci puteți acorda atenție opțiunilor cu ekoshpon sau alte gazon artificial.
 • Modelele cu furnir adesea transmit textura unui copac valoros. Fata de cireș, pin, wenge, mahon sau cenușă arată frumos. La speciile de lemn scumpe apar nuc negru, madron.
 • Produsele finisate pot fi reparate dacă materialul a fost deteriorat în timpul transportului sau operării. Trebuie să aplicați o compoziție specială pentru colorarea furnirului sau pentru lustruirea zonei deteriorate.
 • Produsul cu furnir este caracterizat de proprietăți excelente de izolare fonică, precum și de capacitatea de a păstra perfect cald, dacă vorbim despre opțiuni din pin masiv.
 • Producătorii moderni oferă o gamă largă de uși furniruite, printre care puteți alege nu numai materialul, ci și designul de culoare și dimensiunile necesare. Ușile sunt prezentate în culori naturale. Pentru a da adancime de furnir de culoare, este adesea colorat.

Ușile cu furnir au unele neajunsuri pe care ar trebui să le cunoașteți atunci când alegeți o ușă:

 • Materialele naturale sunt întotdeauna costisitoare, astfel că modelele furniruite sunt scumpe. Prețul ușii este, de asemenea, influențat de faima producătorului.
 • Fatadele naturale sunt aproape la fel ca cele artificiale, ceea ce permite fraudarii să producă furnir de calitate inferioară ca fiind natural.
 • Pentru a asigura utilizarea pe termen lung a produsului, este necesar să se acorde o atenție deosebită Pentru a curăța ușile trebuie să folosiți unelte speciale dezvoltate pe bază de ceară.

Vorbind despre avantajele și dezavantajele ușii furniruite,Este imposibil să nu se compare cu alte materiale. Produsele din furnir sunt mai bune decât ușile laminate din cauza materialului natural și de înaltă calitate.

Pentru fabricarea ușilor laminate folosind un film special laminat. Convează perfect textura matricei. Desigur, astfel de produse sunt notabile pentru costul lor accesibil, rezistență sporită la uzură și protecție sigură împotriva umezelii.

Tipuri de furnir

producătorii moderne în fabricarea ușilor de furnir utilizate diferite tipuri de furnir, pentru a satisface nevoile tuturor clienților:

 • Furnir natural din lemn. Pentru obținerea acestuia se aplică plantarea, tăierea sau tăierea. Acest furnir transmite perfect textura acestui arbore. Ușile cu furnir natural sunt mai accesibile decât opțiunile din lemn, dar sunt mai scumpe decât plăcile din PAL.

Astfel de modele sunt caracterizate de prietenie cu mediul, aspect frumos și imprimare originală.

 • O varietate de standuri naturale de furnir fine-linecare se face conform metodei originale. Acest tip de furnir imita perfect textura și culoarea lemnului.Pentru crearea acestei specii sunt folosite acele specii de copaci care cresc rapid. Ușile cu faianță de furnir au prezentat o gamă largă de texturi, precum și o absență a nodurilor și a cavităților.

Dar fayn-line furnir este caracterizată prin fragilitate, porozitate ridicată și nu poate fi atribuită materialelor ecologice.

 • Printre furnirurile din lemn natural se atrage atenția multishpon. Această opțiune se poate încadra în orice design interior datorită aspectului modern. Este reprezentat de diferite soluții color și modele geometrice. Avantajele sale sunt in unicitatea desenelor, usurinta in intretinere si utilizare pe termen lung.
 • Scooter ecologic transmite textura lemnului, în timp ce este fabricat din material artificial. Principalul avantaj este costul accesibil al produsului. Teaca ecologică este rezistentă la fluctuațiile de temperatură, nu se teme de umiditate ridicată și este, de asemenea, mai rezistentă la stresul mecanic. În aspect, corespunde exact omologului natural. Această opțiune este realizată din rumeguș și deșeuri de lemn, care sunt lipite și presate în continuare pentru a crea foi subțiri.
 • Artiști evrosponi prezentată sub formă de material sintetic multistrat. Este fabricat din lemn și deșeuri. Apăsarea este utilizată pentru ao crea, dar acest proces durează mai mult timp decât un ecoshpon.
 • Un alt analog al furnirului natural este ultra-shpon. Se caracterizează prin rezistența la deteriorări mecanice și umiditate ridicată și, de asemenea, atrage atenția cu costuri accesibile.
 • Furnirul autoadeziv este o alegere excelentă pentru auto-decorarea ușilor. Seamănă cu un autocolant. Înainte de a lipi furnirul, trebuie să citiți instrucțiunile producătorului.

desen

În funcție de design, toate ușile cu furnir pot fi împărțite în două grupe mari (goale și solide). Opțiunile goale includ un cadru din lemn care se conectează la panourile de furnir. Este adesea folosită cherestea de pin cu o secțiune de 3x3,3 cm.

Dacă ușile sunt decorate cu sticlă, este necesar să se utilizeze un alt cadru în jurul perimetrului unității de sticlă. Pentru a crea un element suplimentar, sunt utilizate benzi orizontale, care sunt apoi închise complet de panoul MDF.Plăcile din carton celular sau din polistiren sunt folosite pentru a umple golurile. După aceasta, este necesară instalarea unui alt panou MDF. Astfel, se formează o structură cu trei straturi.

Dupa aceea, se realizeaza pregatirea pentru furnir. Specialiștii aleg foi care sunt identice în culoare și au un model de oglindă. Toate benzile sunt lipite pe mașină cu bandă adezivă. Plăcile deja finisate sunt personalizate la dimensiunile ușii.

În plus, furnirul este atașat la MDF de pe foaia de ușă. Acțiunile ar trebui să se desfășoare alternativ: la părțile frontale și la cele finale. Adezivul este aplicat la MDF și furnir este atașat. Prin producția de uși cu interval interlinic se folosește metoda de presare la cald. Rămâne să se efectueze lustruirea produsului și să se acopere cu un lac de protecție pe partea de sus.

Modelele solide se caracterizează prin faptul că cadrul din lemn este umplut cu lemn laminat. Baza modelelor este cherestea de pin. Pentru acest design se utilizează o pânză solidă, care este făcută din bare mici. Mai mult, se efectuează frezarea, șlefuirea și lipirea plăcilor MDF. După aceasta are loc procesul de fasonare, care are loc în același mod ca și pentru crearea structurilor goale.

Care sunt ușile?

Modelele moderne ale ușilor furniruite sunt o varietate surprinzătoare, care permite fiecărui cumpărător să aleagă cea mai bună opțiune, luând în considerare dorințele:

 • Sunt foarte solicitate interior din lemn ușile. Producătorii moderni oferă opțiuni cu furnir de stejar ca alternativă pentru cei care nu își pot permite să achiziționeze ușile din specii de arbori valoroși din cauza costului lor ridicat. Această opțiune nu numai că repetă textura aspectului lemnului, dar are și caracteristici mai bune decât lemnul natural.
 • Usi netede cu furnir sunt un tip de opțiuni de interior. Combină armonios un preț accesibil și un aspect elegant, care nu poate fi distins de lemnul natural.
 • Pentru dormitoare, mulți cumpărători preferă surd modele. Acestea vor contribui la completarea interiorului camerei, dar scopul lor principal este de a închide camera din ochii curioși. Ele garantează excelente proprietăți de izolare fonică.
 • Modele cu două aripi Deseori instalate pentru camere de zi, deoarece acestea sunt excelente pentru camere spațioase.Prezența a două părți ale ușii vă permite să utilizați numai o jumătate pentru utilizarea de zi cu zi. Pentru a aduce obiecte mari în cameră, este suficient să deschideți a doua parte a ușii și problema va fi rezolvată.
 • Un aspect atrăgător și elegant. ușile încorporatecare sunt decorate cu panouri, inserții din lemn de diferite lățimi și înălțimi pentru a crea un model la modă. Ele pot fi folosite pentru a completa interioarele în diferite stiluri.

materiale

Furnirul este fabricat din diferite tipuri de lemn. Alegerea este destul de largă, ceea ce vă permite să alegeți cea mai bună opțiune, în funcție de preferințele personale, de interiorul și de alți factori. Fiecare specie de lemn are avantajele sale, caracteristicile culorilor și modelelor:

 • Mulți producători folosesc o piulițăDin moment ce acest lemn este caracterizat de înaltă calitate, este reprezentat de o gamă largă de culori: de la lumină până la maro închis.
 • Cel mai durabil este stejarcăptușite cu furnir. Această versiune a ușii nu este ieftină, dar are o durată lungă de viață. Alegerea nuanțelor atrage, de asemenea, cumpărătorii, deoarece include tonuri de bej și culori maro închise.Pentru decorarea ușilor premium se utilizează deseori cireșe, culorile cărora pot varia de la portocaliu la cărămidă.
 • furnir mahon oferă produse de rafinament și originalitate. Ea atrage atenția asupra unei texturi unice și a unui design spectaculos. Desenul mahonului arată impresionant, include jocul moale, alternează zone lucioase și mată.
 • Astăzi, ușile furniruite furniruite sunt în mare cerere. din cenușă. Datorită texturii cu un model clar, aceste uși sunt diferite de alte produse. Ash furnir nu necesită prelucrare suplimentară, pentru că arată spectaculos, prezentabil și elegant.
 • uşi cu furnir din piatră prezentate în culori diferite. Sunt populare datorită neuniformității suprafeței, texturii originale și frumuseții naturale a pietrei. Astfel de uși vor fi potrivite atât pentru spații cât și pentru birouri sau restaurante.

culoare

Ușile cu furnir sunt prezentate într-o gamă largă de culori.

Acestea pot fi selectate pentru orice interior al camerei:

 • Pentru camerele mai mici, ar trebui să fie preferate modelele ușoare. Ele vor permite adăugarea de lumină, pentru a face camera mai spațioasă din punct de vedere vizual.
 • Culoarea albă este universală deoarece poate fi utilizată în diferite stiluri. Usile cu furnir alb arata elegante, dand aspectului moale si delicat. Versiunile furniruite cu stejar alb aratat pupa si retinut.
 • Iubitorii de culori naturale ar trebui să se uite la culoarea de Milano sau nuc italian. Aceste nuanțe dau naturalitatea furnirului. Aceste usi sunt ideale pentru a crea confort si confort in interiorul camerei.
 • Ușile în culoarea wenge sunt reprezentate de o gamă largă de tonuri variind de la aur la maro închis. Modelele de furnir Wenge sunt remarcabile pentru performanța excelentă și aspectul la modă.

decorare

Ușile moderne cu furcă sunt prezentate în diferite modele. Modele frumoase și bogate, cu furnir natural. Tabelele volumetrice prezentate pe suprafața ușilor le dau un aspect neobișnuit și sofisticat.

Pentru a mări vizual spațiul, ușile cu furnir, completate cu sticlă, vor fi o soluție excelentă. Ele pot fi folosite în camera de zi, astfel încât camera este luminoasă și spațioasă. De asemenea, modelele cu sticlă arată frumos în baie.Principalul avantaj este caracterul practic.

Ușile cu sticlă sunt solicitate relativ recent, deoarece producătorii au început să folosească sticlă mată care nu strălucește. Sticla poate fi decorată cu fuzionare. Această tehnologie este utilizată pentru a crea elemente volumetrice sub formă de pătrat, cerc sau picătură de apă. Prezența unor astfel de elemente pe sticlă vă permite să creați desene sau modele de lux.

Modelele cu email din poliuretan nu arata mai putin impresionante. Este folosit pentru a proteja ușile de diverși factori de acțiune externă. O astfel de ușă poate fi nu numai interurbană, ci și stradă.

Emailul protejează lemnul de arsurile solare, efectele mecanice și condițiile meteorologice.

stiluri

Astăzi, o varietate de direcții de stil necesită o gamă largă de uși furniruite. Producătorii oferă o varietate de modele care vor ajuta la evidențierea unui anumit stil de interior.

Ușile cu furnir sunt pur și simplu indispensabile în clasic. Arborele nobil permite să accentueze confortul și frumusețea camerei în stil clasic. Pentru camerele de zi merită luate ușile luminoase cu furnir de stejar sau cenușă.Acestea vor armoniza armonios cu pereți ușori și cu pardoseală.

Nu mai puțin popular astăzi este stilul modern, care va permite ușile furniruite în culoarea wenge. Nu uitați de jocul contrastelor. Ușile întunecate pe fundalul zidurilor ușoare arată spectaculos.

Culoarea wenge ar trebui să fie utilizat atunci când alegeți mobilier pentru a face interior complet.

Cum să ai grijă?

Usile furniruite au nevoie de grija, ca orice alt mobilier din lemn. Experții nu recomandă spălarea produsului, este suficient să efectuați curățarea cu o cârpă umedă. Dacă doriți, puteți utiliza o soluție specială care include alcool și apă în raport de 1: 9.

Pentru a restabili acoperirea cu furnir, trebuie să folosiți o polish pe bază de ceară. Vă permite să restaurați culoarea produsului, să umpleți fisurile mici și să asigurați protecția fiabilă a furnirului de factori externi.

Nu uitați că în copac se pot porni mici paraziți. Pentru a proteja ușile de insecte diferite ar trebui să utilizeze un antiseptic. Ei se pot descurca cu ușă o dată pentru mai mulți ani.

La curățarea foilor furniruite, este interzisă utilizarea produselor cu rigiditateparticule abrazive. Tratamentul trebuie făcut cu o cârpă moale sau un burete.

Idei în interior

Ușile Shponirovanny pot fi prezentate într-o singură culoare, dar diferă în furnizează. Chiar și în același coridor, puteți instala o ușă surdă și glazură, decorată cu o imprimare de lux. Astfel de modele creează un tandem rafinat.

Pentru iubitorii de culori alb-negru sunt ușile ideale cu furnir negru, completate cu inserții din sticlă mată. Arată bogat și luxos pe fundalul pereților gri deschis. Mobilierul închis și elementele interioare ușoare sunt combinate armonios între ele.

Despre ce uși furniruite, vezi în acest film.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor