Cum de a reduce ușa?

 Cum de a reduce ușa?

De multe ori, proprietarii de apartamente au nevoie de reamenajare. Procesul este serios și consumator de timp, iar îngustarea ușii nu face excepție. Ar trebui să luați în considerare motivele pentru care este posibil să aveți nevoie să schimbați dimensiunile deschiderilor interioare ale apartamentului, precum și să vă familiarizați cu descrierea modului de reducere a ușii în lățimea și înălțimea acesteia.

Motive pentru modificarea mărimii deschiderii

Principalele motive pentru nevoia de reamenajare a deschiderilor interioare ale ușii într-un apartament sau într-o casă pot fi următoarele.

 • Dimensiuni personalizate arce sau deschideri ale ușii existente. În acest caz, există dificultăți semnificative la instalarea ușilor cu dimensiuni standard. Instalarea unei uși prea mari este plină de încovoiere datorată gravitației și pur și simplu nedorite datorită dimensiunilor greoaie.
 • Realizarea unei deschideri existente sub forma unui arc. Adesea, intrarea în camera de zi sau în hala pe care dezvoltatorul o realizează sub forma unui arc mare. Acest lucru nu este întotdeauna de dorit și poate nu corespunde gusturilor proprietarului apartamentului. În acest caz, este necesară corectarea arcului arcului și reducerea lățimii și înălțimii acestuia.
 • Deschiderea este combinată cu peretele. Aceasta este o opțiune foarte frecventă pentru planificare, în special în apartamente mici. În acest caz, ușa nu se poate deschide destul de larg, sprijinindu-se de aratul peretelui adiacent. Mânerul ușii poate interfera cu trecerea, agățându-se de haine sau lucruri. Copiii sunt adesea răniți și loviți de lovituri accidentale în mânerul sau marginea foii de ușă în timpul jocurilor în aer liber.
 • Necesitatea de a spori spațiul pe perete. Deseori, este nevoie de o zonă liberă mai largă a pereților adiacenți, de exemplu pentru amplasarea de mobilier suplimentar necesar în viața de zi cu zi.În acest caz, este destul de posibil să se sacrifice lățimea spațiului ușii în favoarea creșterii lungimii peretelui.
 • Nevoia de izolare a camerei. În unele cazuri, dimensiunile excesiv de mari ale deschiderii ușii sunt nedorite din cauza pierderii mari de căldură atunci când se deschide și se închide o ușă interioară sau o față.

Metode și materiale

În funcție de caracteristicile camerei și de dimensiunile ușii în sine, sunt posibile următoarele opțiuni de reducere.

 • Construirea suprafețelor laterale ale fasciculului de lemn. Un mare plus al acestei metode este acela că arborele răspunde bine procesării și ajustării dimensionale. După efectuarea măsurătorilor necesare, puteți ajusta dimensiunile barelor de lemn cu o precizie maximă. Barele înseși sunt atașate la deschizătură cu șuruburi lungi. Dezavantajul constă în proprietățile materialului. În ciuda caracterului natural și a mediului ambiant, care este un plus, pomul nu tolerează o schimbare în regimul de temperatură și umiditate. Un astfel de design poate pierde puterea, deforma sau aluneca în timp.
 • Strângerea blocurilor sau cărămizilor din spumă de deschidere. Aceste tipuri de materiale de construcție sunt potrivite pentru a lucra într-o cameră cu pereți de beton sau zidărie. Unele dificultăți se potrivesc dimensiunilor adâncimii deschiderii.
 • Deschiderea ușilor poate fi îngustată cu ajutorul unui clei de ipsos. Această opțiune este potrivită în aceste cazuri, dacă pereții camerei au fost finisați cu ipsos. Este posibil să folosiți adezivul de ipsos pentru a micșora ușor trecerea. Pe cât posibil, această metodă poate reduce dimensiunea deschiderii cu 25 cm.
 • Reducerea spațiului pasajului interior folosind gips carton. Aceasta este modalitatea cea mai economică și destul de simplă de a face acest lucru singur. Gips-carton, cum ar fi lemn, este reglaje perfect dimensionale, astfel încât ajustarea la adâncimea dorită a deschiderii nu este deloc dificilă. Cu toate acestea, în comparație cu lemnul, gips-cartonul nu este susceptibil de coroziune, nu este sensibil la temperaturi și umiditate extreme. Designul, în ciuda eficienței sporite, va fi mai solid și durabil.

Etape de reamenajare

Secvența generală a acțiunilor care trebuie efectuate la schimbarea dimensiunilor pasajelor interioare este prezentată mai jos.

 • Măsurarea deschiderii existente. Produs cu o bandă de măsurare a construcției. Această măsurare se realizează cel mai bine împreună, astfel încât o persoană să ajute să țină banda de măsurare.Când slăbiți panglica în dimensiuni orizontale, pot exista erori. Măsurătorile trebuie efectuate pe fiecare parte a deschiderii și în diagonală.
 • Calcularea și dimensionarea proiectarea ușilor viitoare. Efectuată pe baza măsurărilor cadrului existent al ușii.
 • Calculul consumului de materiale necesare. Instrumente de pregătire.
 • Demontarea cadrului vechi al ușii. Spațiul de trecere a ușii trebuie curățat până la blocurile de zidărie sau beton.
 • Punerea în aplicare a creșterii ușilor selectat. Dimensiuni de proiectare a măsurătorilor. Implementarea cadrului de închidere a ușii.

Instrumente și materiale

Mai sus, au fost descrise câteva modalități de a reduce dimensiunea ușii. Înainte va fi descris mai detaliat unul dintre ele. Este cel mai simplu, implică costul minim și este disponibil pentru implementarea independentă a aproape tuturor. Veți învăța cum să restrângeți ușa cu ajutorul gips-cartonului. Pentru a face acest lucru, veți avea nevoie de niște unelte, precum și materiale pentru a finaliza lucrarea.

Banda de măsurare; Cuțit pentru tăierea gips-carton; Nivelul clădirii; Creion sau marcator; Foarfece pentru metal;fir cu plumb; Regula de aluminiu; Adeziv pentru construcții; Profile metalice; Amestec de ciment; Foi de gips-carton; grund; chit; Spatulă.

Progresul muncii

După lucrul la demontarea vechiului cadru al ușii și la curățarea deschiderii, puteți trece la următorii pași.

 • Schimbarea lățimii deschiderii. Profilele metalice corespunzătoare măsurătorilor sunt fixate în locurile de fixare pe suprafețele laterale și pe podea. Foi de ghips preparate, pante și pereți de lucru sunt tratate cu un grund. Un strat de lipici de construcție este aplicat pe pereți și pe gips-carton. Foi de gips carton sunt aplicate pe profilele metalice și marginile pereților, presate strâns pe întreaga suprafață. Îmbinările dintre gips-carton și pante sunt tencuite.
 • Schimbarea înălțime Înălțimea deschiderii cu ajutorul gips-cartonului este redusă într-o manieră similară celei descrise mai sus. Principiul general al muncii este aproape același. După determinarea înălțimii dorite a deschiderii, se fac semne pe suprafețele laterale ale cadrului ușii. Dacă în viitor se presupune că se instalează un bloc de uși de dimensiuni standard, atunci înălțimea trebuie notată la nivelul de 205 cm de la podea.Este necesar să se acorde atenție faptului că pentru prag este necesar să se lase suplimentar 5 cm margine înălțime. Deci, ar trebui să fie amintit și grosimea de gips-carton.
 • Din profilurile în funcție de măsurători, cadru montat, la care vor fi atasate foi de gips carton. Pentru a crește puterea structurii, puteți adăuga câteva jumperi suplimentari pe cadru. Acest lucru trebuie făcut în cazul în care cadrul și foile de gips carton sunt mari. Rama este fixată pe suprafețele superioare și laterale ale deschiderii cu șuruburi.
 • Apoi, foile de gips carton, tăiate la dimensiunile necesare, sunt fixate pe cadru cu clei de construcție.
 • Când adezivul se usucă bine și gips-cartonul este bine fixat pe structură, puteți continua finisarea cosmetică a ușii și instalarea ușii.

Cum se instalează caseta din gips carton, consultați următorul videoclip.

Strângere fără profile metalice

Puteți reduce lățimea și înălțimea arcului interior sau a trecerii într-un mod mai simplu, fără a implica utilizarea profilelor metalice. Această opțiune poate fi utilizată în cazul în care dimensiunea deschiderii trebuie redusă ușor,nu mai mult de 10 cm Lista materialelor și a uneltelor necesare pentru lucrul cu această metodă este redusă semnificativ. Veți avea nevoie de foi de gips carton, grund, adeziv.

Gipsul este tăiat în plăci egale cu dimensiunea adâncimii deschiderii. Aceste plăci sunt mai întâi tratate cu un primer. După ce grundul se usucă, se aplică adeziv pe ambele suprafețe. Foi de gips carton, tratate cu adeziv, aplicate ușor unele de altele de-a lungul suprafețelor laterale ale deschiderii. Foitele sunt lipite pentru a obține un strat cu grosimea necesară. În mod similar, prin lipirea plăcilor de gips-carton în straturi, înălțimea deschiderii este, de asemenea, redusă.

Reducerea blocului de spumă

Dacă aveți în continuare blocuri de spumă după reparații, le puteți folosi pentru a schimba dimensiunile deschiderilor. Blocurile de spumă de dimensiunea dorită sunt fixate pe suprafețele canalului interior cu adeziv, apoi fixate cu șuruburi de ancorare sau cuie simple. Acest lucru este făcut pentru a fixa mai bine întreaga structură a ușii.

Această opțiune este foarte economică, însă calitatea implementării sale depinde de precizia și răbdarea interpretului. Unele dificultăți sunt corecte și chiar tăierea blocului de spumă.Având nici o experiență în acest sens, este mai bine să practică în prealabil și să-ți îmblânzi mâna pentru o tăiere corectă și uniformă. De asemenea, atunci când plantați un bloc de spumă pe adeziv, trebuie să îl aplicați cu grijă și cu exactitate pe suprafețele deschiderii, astfel încât marginile blocului de spumă să nu se extindă dincolo de adâncime și să nu se prăbușească, altfel va fi necesară tăierea și prelucrarea suplimentară cu chit.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor