Tipuri de sigilii pentru uși

 Tipuri de sigilii pentru uși

Banda de sigilare nu este doar funcția de protejare a casei de curenți. În lupta împotriva sunetelor străine care vin de pe stradă, compactorul poate juca, de asemenea, un rol semnificativ. Când alegeți, merită atenți la câteva aspecte: tipurile de sigilii, materialele de la care sunt fabricate și, de asemenea, folosiți trucurile care vă vor ajuta să alegeți izolarea corectă a ușii.

funcții

Cea mai importantă funcție a compactorului este de a proteja împotriva curenților. Dacă dispozitivul nu face față acestei sarcini, este o calitate a priori insuficientă. Acest lucru este valabil mai ales pentru ușile de intrare: izolarea termică în acest caz este extrem de importantă și numai un nivel suficient de izolație îl poate oferi.O funcție importantă de izolare termică "funcționează" în ambele direcții, protejând în același timp apartamentul de vântul rece de pe stradă sau de la intrare și împiedicând căldura să părăsească locuința. Se estimează că ușile care nu sunt echipate cu un dispozitiv de etanșare eliberează până la 40% din căldura totală generată de dispozitivele de încălzire. Prețurile pentru încălzire sunt în prezent destul de mari, astfel încât nimeni nu vrea să deșeuri de căldură prețios în zadar.

Vorbind despre izolarea termică, este imposibil să nu menționăm faptul că un număr de produse pot rezista la fluctuații semnificative de temperatură. Amplitudinea poate varia de la -65 la +95 grade Celsius. Astfel, dacă ați instalat o izolație de calitate pe ușa de la intrare, nu vă puteți îngrijora dacă se va sparge vara sau iarna.

Un plus suplimentar al proprietăților izolatoare de zgomot. Ele sunt inerente atat pentru usile metalice de apa, cat si pentru interior. Se întâmplă ca ușa de la intrare să se îndrepte în apropierea drumului sau a locului de joacă, iar nivelul insuficient de izolare fonică nu permite locuitorilor să se simtă confortabil, pentru că sunetele enervante de pe stradă interferează puternic. În cazul în care încăperile nu sunt bine izolate una de cealaltă, apare o altă problemă: imposibilitatea ca fiecare să-și facă propria afacere fără riscul de a deranja celălalt.Reducerea zgomotului bun face situația confortabil în cazul în care, de exemplu, într-o singură cameră canta la pian, iar celălalt angajat în lectură.

Proprietățile de absorbție a șocului sunt un alt factor important. Fiecare se confruntă cu o situație în care, în vara din cauza ferestrelor deschise pe casa de mers pe jos sunt proiecte, iar ușile sunt închise în același timp, cu un tampon de bumbac puternic, perturbând nu numai ocupanții casei, ci și vecinii lor. Banda de etanșare ascunde un sunet neplăcut, prevenind crearea de ferestre pop-up enervant, și extinde durata de viață a ușii și tocul ușii (din cauza prăbușirea bruscă, acestea se uzeaza mai repede).

Etanșantul protejează casa de mirosuri inutile sau fum. De exemplu, în bucătărie poate arde ceva. Nimeni nu vrea să „aroma“ de ardere ecou instantaneu prin toate camerele, astfel încât izolația va ajuta la menținerea mirosul în doar bucătărie. Același lucru se poate spune despre usa de la baie: abur umed este mai bine să părăsească imediat sub toaletă și nu l-au lăsat în hol sau coridor.

Astfel, principala proprietate care poartă sigiliul pentru ușă este etanșarea foii de ușă. În climatul rus, această proprietate a ușii este extrem de importantă din cauza scăderii puternice a temperaturii pe străzi.În plus, ar trebui să luați în considerare cu atenție alegerea produselor în cazul în care locuiți într-un oraș plin de viață, pentru că multe megalopolisuri sunt foarte pline de zi și de noapte. Pentru astfel de orașe "fără dormit", ușile cu sigiliile sunt potrivite pentru izolarea fonică îmbunătățită. Alegerea ușii la bucătărie trebuie, de asemenea, să o faceți cât mai strâns posibil, deoarece nu este întotdeauna potrivit și plăcut atunci când mirosurile de alimente sunt auzite, de exemplu, în dormitor.

tipuri

Sigiliile sunt clasificate în funcție de mai multe criterii. Primul este aspectul ușii:

 • Pentru ușile de intrare. Sigiliul vestibulului pentru ușile de intrare este de obicei făcut tubular. Profilul cu o cavitate interioară asigură o aderență suficientă a ușii, contribuind la izolarea completă de influențele externe.
 • Pentru uși de interior. Aici sunt cerințe complet diferite: nu este nevoie de o astfel de protecție puternică a camerei din mediul înconjurător, componenta estetică vine pe primul loc. În unele cazuri, izolarea este importantă (de exemplu, în dormitor), dar nu este necesară.
 • Pentru uși de plastic. Sigiliul pentru ușile din plastic într-o categorie separată,deoarece diferă semnificativ de sigiliile pentru ușile obișnuite. Este necesar ca elementul de canelat să reacționeze bine cu mediul. De regulă, astfel de sigilii se pun pe ușile balconului. Rețineți că, de regulă, numai o parte potrivită pentru o ușă din plastic este fabricată de același producător ca ușa însăși.
 • Pentru ușile din sticlă. Profilul, care este atașat direct la sticlă, poate fi din aluminiu sau din silicon. Elementele siliconice trebuie să aibă o secțiune transversală specială, de asemenea să servească ca izolație imediat, iar pe profilul de aluminiu să aveți nevoie de o garnitură specială de cauciuc. Sticla de etanșare din sticlă siliconică este potrivită pentru încăperile cu umiditate ridicată, deoarece nu există riscul de a se "îndepărta".
pentru usi interioare
pentru ușile de intrare
pentru uși stelyanny

Conform materialelor există următoarele tipuri:

 • Cauciuc.
 • Silicon.
 • Spuma de cauciuc.
cauciuc
Spuma de cauciuc
silicon
 • Magnet.
 • Termoplastic.
 • Felt.
termoplastic
pâslă

Prin configurare, se disting următoarele tipuri:

 • Belt. Este un cablu moale cu o secțiune transversală dreptunghiulară, a cărui lățime este de aproximativ 9 mm.
 • Tubular. În ciuda faptului că pentru ușile de intrare tubul de etanșare este cel mai des folosit, are mai puține proprietăți de etanșare decât modelele de panglică. Este un tub interior gol, care este presat atunci când ușile sunt închise, datorită cărora nu există decalaje între foaia ușii și cutia.
 • Recess. Este fabricat special pentru ușile din plastic, este un profil gol din cauciuc moale, pe de o parte având o perie specială instalată în caneluri. Astfel, impactul mediului asupra sigiliului este redus și aproape complet transferat la foaia de ușă.
panglică
tubular
cavitate
 • Spring. Atașat la cadrul ușii, nu la ușă. La închidere, piesele sale alunecă de-a lungul arcului și închid sloturile. Numai potrivit pentru dispozitive de fixare pe suprafețe perfect plane.
 • Îngropate. Este destinat ușilor din lemn. Sub acest sigiliu, o mică nișă este tăiată special în cadrul ușii, ceea ce vă permite să montați flanșa ușii în viitor. Un profil de cauciuc este atașat la nișă.
 • Plierea. Potrivit pentru etanșarea ușilor pliante, acordeoane și structuri similare.

Garniturile de bandă sunt rareori realizate cu o lățime mai mare de 10 mm. Acest lucru se datorează faptului că această lățime este optimă atât pentru atașare în jurul perimetrului foii de ușă, cât și pentru cadrul ușii. Variantele tubulare au, în general, aceleași caracteristici, indiferent de materialul din care sunt fabricate. Mărimea sigiliului de ușă din plastic depinde în întregime de producător. Se întâmplă adesea că numai un singur model de sigilii este potrivit pentru fiecare model specific de uși și nu este posibil să îl înlocuiți cu un analog. Se recomandă să acordați o atenție specială acestei probleme atunci când alegeți o ușă, indiferent dacă este posibilă înlocuirea pieselor cu componente achiziționate de la un alt producător, altfel în timpul reparațiilor poate fi necesară schimbarea întregii uși.

O alegere versatilă este un profil complex de cauciuc, potrivit atât pentru ușile interioare cât și pentru ușile de intrare. Este disponibil în diverse variante, poate fi făcut din cauciuc moale sau mai dens, lățimea profilurilor este în mod tradițional egală cu 8-10 mm.

 • Spuma de cauciuc este mai bine să nu folosiți elementul pentru ușile de intrare și să îl salvați în cazul modelelor interioare.Faptul este că cauciucul spumos - materialul nu este cel mai durabil, iar o astfel de operație, la care este supusă ușa din față, pur și simplu nu va supraviețui. Spuma de cauciuc este destul de ieftină, în timp ce se confruntă cu toleranță cu funcțiile de bază ale sigiliului. Cel mai bine este să folosiți inserții de spumă pentru uși subterane, de exemplu, în hol.
 • Spre deosebire de cauciuc spumant magnetic construcțiile sunt utilizate numai pentru ușile de intrare. Inserțiile magnetice pe profile moi din cauciuc asigură cea mai bună potrivire a garniturii, astfel încât este garantată protecția împotriva pescărilor sau scurgerile de căldură din casă. Problemele pot apărea numai cu instalarea elementelor, ele trebuie să fie potrivite exact cu dimensiunea ușii, în caz contrar proeminența magnetică pur și simplu nu va permite închiderea ușii.
magnetic

O altă opțiune actuală - izolație incoloră. Mulți cred că sunt o soluție bună doar pentru ușile din sticlă, însă acest lucru este departe de a fi cazul. Compactorul transparent arată bine pe ușile din lemn, din material plastic și din metal, deoarece este aproape invizibil. Astfel, poate fi folosit în cazuridacă proprietarul se teme să strică aspectul estetic al ușii sau dacă din punct de vedere stilistic utilizarea sigiliului este inadecvată.

Factura distinge următoarele tipuri:

 • Flexibil. Profilele flexibile sau flexibile pot fi realizate dintr-o varietate de materiale diferite, inclusiv cauciuc, silicon, magnet.
 • Lichid. Folosită în mod obișnuit atunci când ușii de intrare sunt umezite. Este un fel de cauciuc spumant lichid, care este aplicat la zonele dorite sub presiune.
 • Pile. Varianta fleecy este cunoscută foarte bine de mulți, deoarece a fost simțit că inițial a fost singura alternativă pentru fabricarea izolației pentru ușă. În acest stadiu al dezvoltării afacerii de reparații, o plajă și o bandă sunt eliberate nu numai din pâslă pură, ci și din țesătură fleetică sintetică.
grămadă
flexibil

După locație există următoarele opțiuni:

 • Prag. Ele sunt o modalitate bună atunci când designul ușii nu oferă un prag. Se efectuează în principal pe un sistem automat de comandă, care permite profilului să se "adapteze" la lățimea spațiului dintre ușă și podea în poziția deschisă sau închisă.
 • Contur. Opțiunile conturului sunt cele mai ușor de înțeles. Acestea sunt montate de-a lungul întregului perimetru al foii sau cutiei ușii, în timp ce elimină în același timp lacunele de pretutindeni. Cel mai adesea folosit pentru ușile de intrare, luate un profil triplu.
 • Pompier. O astfel de variantă de extindere termică este o substanță care, atunci când este încălzită puternic, se transformă în spumă. Spuma închide complet ușa, împiedicând trecerea fumului și împiedicând oxigenul să meargă la foc.
Contur.
pompier
prag

dimensiuni

În funcție de tipul de etanșant, dimensiunile acestuia variază de asemenea. De asemenea, dimensiunea optimă depinde de spațiul gol, de cât de gros este. Un rol semnificativ îl joacă înregistrarea totală a structurii ușii, precum și specificul scopului ușii. De exemplu, pentru ușa de intrare este necesară o izolație mai densă și mai largă. Profilele dreptunghiulare flexibile sunt vândute în role mari, dimensiunea cărora depinde numai de producător. Ele sunt excelente pentru eliminarea fisurilor înguste, care nu provoacă prea multe neplăceri proprietarilor de uși.

În unele cazuri, se folosesc profiluri de cauciuc cu configurație complexă.Ele sunt potrivite pentru ușile obișnuite și chiar pentru ușile blindate foarte grele. Fiecare dintre profile are o formă specială: C, P, O și așa mai departe. Fiecare formular este proiectat pentru a tăia anumite dimensiuni, cu toate acestea, amintiți-vă că aceste profiluri sunt folosite pentru golurile de izolație de 1-4 mm, dar unele forme sunt bune pentru izolare și fisuri mai mari.

 • Profilurile formelor C, K și E sunt potrivite pentru mascarea decalajelor mici, a căror dimensiune nu depășește 3 mm.
 • Formele P și V se vor descurca perfect cu lichide de mascare de până la 5 mm.
 • Mai puțin frecvent sunt utilizate profilele O și D, care permit lucrul cu goluri de până la 7 mm.

La calcularea numărului necesar de profile flexibile pentru izolarea ușilor, considerați că aveți nevoie de cel puțin 5-6 metri de material. Este întotdeauna mai bine să faceți un sigiliu moale cu o marjă mică, ca în cazul în care o parte a profilului stabilit se deteriorează, poate fi întotdeauna schimbată rapid. Garniturile greu se fac direct la dimensiunea ușii. De regulă, auto-măsurarea și achiziția cauzează anumite dificultăți, deci este mai bine să vă adresați profesioniștilor cu această întrebare. Există un singur compactor pe piață care necesită o selecție atât de delicată - aceasta este o opțiune magnetică.

Diferite sigilii și grosimi. Pentru ușile interioare sunt selectate profile moi subțiri, în timp ce ușile de intrare necesită o izolație impresionantă. Profilele groase de cauciuc, adesea multistrat, au dimensiuni impresionante în comparație cu probele interioare miniaturale. Astfel, selectând sigiliul de mărimea necesară, este necesar să ne concentrăm nu numai asupra tipului de etanșare, dar și asupra scopului funcțional al ușii izolate, pe dimensiunile golurilor existente. Acordați atenție unde va fi montat elementul: în jurul perimetrului ramei ușii sau direct pe foaia de ușă. În mod tradițional, versiunile mai groase sunt montate pe cadrul ușii decât pe ușa însăși, deoarece atunci când sunt montate pe cadrul ușii există un risc mic ca ușa să nu se închidă pur și simplu.

Care material de sigilare este mai bun?

În prezent, există o gamă imensă de materiale din care se fabrică garnituri de etanșare pentru ușile. După examinarea caracteristicilor fiecăruia, veți putea determina exact ce opțiune este adecvată în cazul dvs.

 • cauciuc sigiliul este probabil cel mai popular astăzi.Acest lucru se datorează versatilității materialului, deoarece este bine tolerat de schimbările de temperatură, umiditate ridicată și alte efecte negative. Pentru a preveni înmulțirea bacteriilor la articulații sau ciuperca nu apare, cauciucul este pre-tratat cu un compus special care interferează cu activitatea bacteriilor și dezinfectează suprafața.
 • silicon opțiune - o bună alternativă la etanșarea cauciucului. Majoritatea siliconului este utilizat pentru izolarea ușilor din sticlă, deoarece este lipit ferm de sticlă, trebuie doar să-l umeziți cu apă și să lăsați-l să se usuce. Siliconul nu se sparge sub influența căderilor puternice de temperatură și nu se desprinde de pe geam. Elementele de silicon sunt mult mai bune decât cauciucul, ele sunt potrivite pentru camere cu umiditate ridicată, cum ar fi o baie, o saună, o baie.
 • Un loc special este ocupat de modern Sigilii TEC. Ele se disting prin capacitatea lor de a se adapta la temperaturi extrem de ridicate sau extrem de scăzute. Uneori raspandirea poate fi mai mare de 100 de grade - de la -70 la +95 grade Celsius. Formularea elastomerului termoplastic european asigură o fiabilitate ridicatădurată de viață îndelungată, rezistență bună la șocuri, deformare redusă în timpul funcționării.
 • pâslă este cel mai tradițional și familiar din materialul din copilărie. Datorită faptului că pâsla este încă confecționată din lână naturală, aceasta protejează bine încăperea de frig și se află pe lista liderilor, în mare parte datorită acestui fapt. Pe parcursul întregii durate de viață, izolația din pâslă nu-și pierde proprietățile originale, tolerandu-și bine condițiile meteorologice nefavorabile din Rusia, economisind căldură. Contrar credintei populare, simtita este complet protejata de foc, deoarece are o structura foarte densa, din cauza careia nu arde bine.

Ce culori există?

Pana in prezent, sigiliile sunt eliberate in masa de solutii color, care includ nu numai culoarea clasica negru sau alba. Este posibil să alegeți modelul de care aveți nevoie sub ușa oricărei culori, indiferent dacă este vorba de un model de balcon din plastic alb sau de o ușă luminată la grădiniță. Cu toate acestea, versiunile alb și negru sunt cele mai populare pentru consumatori. Modelele albe sunt alese în special pentru ușile din plastic, când proprietarii trebuie să decoreze unele defecte cosmetice.De asemenea, sigiliile albe arata bine in interiorul optiunilor, in timp ce la usa din fata este putin probabil sa fie un element alb ar fi potrivit.

Pentru ușa din față, dimpotrivă, izolația neagră este cea mai bună soluție. Modelele neagră se potrivesc bine cu aproape toate tipurile de uși metalice și acest fapt trebuie notat. În plus, izolatoarele pictate din cauciuc pentru ușile de intrare nu funcționează mai bine cu funcțiile lor, deoarece vopseaua modifică în mod semnificativ compoziția chimică a materialului. Același lucru se poate spune și despre ușile de balcon din plastic. Cel mai bine este să alegeți sigiliul negru, acesta va proteja camera de zi de o pescaj în afara.

Există multe modele colorate. Nu există eșantioane de textură sau variante cu o imagine, dar alegerea culorilor este aproape nelimitată. Întreaga gamă de nuanțe de maro este cea mai populară, deoarece garniturile sunt adesea alese pentru ușile din lemn, iar oamenii încearcă să le aleagă astfel încât să fie la fel de neclarizabili pe foaia de ușă, nu strică impresia generală. sigilarea adecvată pentru culoarea dorită.De regulă, această opțiune este preferabilă, mai ales dacă știți în prealabil că aveți nevoie să instalați acest tip de fișă pentru sloturi. Decizia de a cumpăra o ușă cu un element de etanșare gata va economisi mult timp și energie pe care le-ați fi cheltuit în căutarea, iar bugetul nu vă va lovi cu greu.

Indiferent de culoarea pe care o alegeți, amintiți-vă că aspectul general al camerei și al ușii ar trebui să rămână armonios, cu toate acestea, este mult mai important ca eșantionul ales să se descurce bine cu funcțiile sale de bază.

Ce este atașat?

Există mai multe opțiuni pentru montarea sigiliilor. Fiecare dintre ele se datorează tipului de atașament, care este prevăzut cu o versiune specifică.

 • Instalarea în canelură. Profile pentru montare în canelură echipată cu o perie specială de fixare. Nu veți avea nevoie de materiale suplimentare pentru instalare, însă acest lucru nu face ca instalarea acestor elemente să fie cea mai simplă. Principala dificultate pe care majoritatea oamenilor o întâmpină atunci când lucrează cu garnituri de etanșare este să le asigure dimensiunile necesare. Trebuie să înțelegem că cauciucul este un material care se întinde ușor și la fel de ușor de preluat forma sa originală, astfel încât atunci când tăiați sau presați direct în canelură nu puteți trage produsul, dimpotrivă, acesta ar trebui "asamblat" puțin.Tăierea garniturilor de etanșare trebuie executată după instalare, în caz contrar există un mare risc de tăiere a excesului, ceea ce va anula în mod inevitabil întregul efect planificat de instalare a elementelor.
 • Opțiune autoadezivă. De obicei, instalarea cu bandă autoadezivă este cea mai puțin dificilă. Ca și în cazul precedent, singurul echipament de care aveți nevoie este un cuțit de vopsea, care, după lipire, trebuie să tăiați izolația la lungimea dorită. Cel mai important loc în procesul de pregătire este pregătirea suprafeței: trebuie să fie curățată nu numai de murdărie și praf, ci și să fie degresată. În mod tradițional, banda este lipită de la stânga la dreapta și de sus în jos, adică pe părțile laterale ale lipirii este necesar să începeți din colțul de sus. Treptat, treptat, stratul protector este îndepărtat de pe partea lipicioasă a sigiliului, banda nu este întinsă, fixată pe suprafață și numai după ce este complet fixată, se poate elibera din nou o bandă adezivă și se fixează mai departe. Pasul este de aproximativ 10 cm.
 • Cuie sau șuruburi. Această opțiune nu a fost foarte populară în ultima vreme, deoarece banda de bandă sau cleiul este o alternativă bună la unghii. În unele cazuri, este imposibil să instalați un specimen autoadeziv (de exemplu, dacă suprafața este neuniformă sau sigiliul este prea greu), iar apoi unghiile tradiționale sunt reamintite din nou. Distanța dintre unghii este de 5-7 cm, mai puține ori nu se recomandă instalarea elementelor de fixare, deoarece pot apărea putreme prin care aerul rece va intra în cameră. Instalarea izolației pentru șuruburi sau cuie, trebuie să acționați foarte atent, deoarece dacă nu este suficient pentru a aprofunda capacul, ușa se va închide cu dificultate sau deloc. Opțiunea este potrivită în principal pentru ușile de intrare, iar în cazul ușilor interioare este mai bine să se facă fără un compactor decât să se aleagă un dispozitiv de fixare pe unghii.

Cum de a alege izolația ușii?

Înainte de a cumpăra un sigiliu, se recomandă să citiți cu atenție recenziile unui anumit model. De regulă, opinia oamenilor obișnuiți de pe stradă este mai adevărată decât povestirile publicitare ale personalului de vânzări.

De asemenea, înainte de a cumpăra, trebuie să verificați materialele după cum urmează:

 • Simțiți cablul. Nu trebuie să fie lipicioasă sau deformată prea ușor, altfel există toate semnele unui produs de calitate slabă. Simțiți-vă liber să refuzați să cumpărați, chiar dacă se distinge printr-un preț foarte atractiv: acest model nu vă va servi mult timp și nu va proteja camera în mod corespunzător.
 • Alegerea unui sigiliu obișnuit care este atașat lipiciului, asigurați-vă că specificați care adeziv poate fi utilizat și dacă este disponibil. Această problemă este relevantă în special dacă un element este ales pentru ușile de intrare metalice, deoarece adezivul trebuie să facă față tuturor influențelor negative ale mediului și nu trebuie să devină limpede. Cea mai bună opțiune este etanșantul siliconic, care este potrivit pentru uși exterioare din fier sau oțel, pentru sticlă și pentru multe altele.
 • Citiți cu atenție eticheta, adesea pe aceasta sunt scrise informații despre care vânzătorul sau anunțul nu vă vor spune. Dacă selectați un model pentru uși glisante, compartimente, pendulum, "acordeoane" sau alte opțiuni neobișnuite, va fi pe etichetă faptul că se va spune dacă eșantionul este potrivit pentru utilizarea cu astfel de modele.
 • Pentru ușa de la balcon se recomandă instalarea unor garnituri de etanșare puternice ca și uși de stradă. Acest lucru se datorează faptului că în ambele cazuri este necesar să se protejeze camera de influențele externe, iar protecția fiabilă nu o plasează în ea.
 • Pentru o ușă din lemn într-o casă de lemn, o soluție bună ar fi utilizarea izolației cu silicon. Acordați atenție cât de ușor este să înlocuiți un model cu altul. Casele de lemn se "micșorează" în timp, iar după câțiva ani, ușa va fi greu de închis, iar apoi va trebui să înlocuiți eșantionul existent.
 • Pentru ușile din lemn în casele obișnuite, instalarea sigiliilor mortise, care sunt aproape imperceptibile pe fundalul ușii, este foarte populară. Dacă este posibil, se recomandă alegerea acestei opțiuni de contur, deoarece vă va oferi o izolare fonică bună și, în cazul în care ușa se va sparge, sigiliul poate fi îndepărtat fără a afecta estetica.
 • Este imperativ să alegeți un material de etanșare în tonul designului ușii, astfel încât acesta să pară cât mai organic posibil în raport cu fundalul general și să nu strică întregul aspect.

Cum să montați sigiliul pentru ușă, consultați videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor